Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 08:06:16

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 176829 пъти)
 
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: ноември 20, 2010, 16:02:00 »

Гучи, това е много полезно. И аз бях запържила, ама не че знам, че е за да не се разкашка, ами защото така го беше записала в рецептата и нали все ме страх да не се отклоня от нея. Ще знам ако случайно ми шукне да правя пиле с ориз или нещо такова, че винаги се запържва. Иначе аз лично не бях измила моя, беше си в кутия готов за варене.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #241 -: ноември 20, 2010, 17:27:59 »

Ориза не се мие само за да му падне нишестето, ами и за да се измие. Мия поне в 5-6 води, със сол-ако не ме домързи. Боб,леща,ориз-всичко се мие.
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #242 -: ноември 21, 2010, 17:58:01 »

Благодаря за рецептите за кекса на всички ! Ще пробвам всички да видим , кой ще се получи най добре при мен ! Е за победителя сме предвидили и награди Wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #243 -: ноември 22, 2010, 09:12:47 »

Аз също не мия ориз, само запържвам. Ако го измия, винаги става на лепкава каша, а със запържването се дели и е вкусен. Дани, като каза дългозърнест ориз, и на мен от него нищо не ми се получава. Винаги по-вкусно ми е с по-кръглия.

Ние вкъщи правихме шкембе в събота, по изпитана рецепта. Хубаво беше, но не се получи добре сместа с оцет и чесън. Някой ако е правил, нека каже какъв оцет използва. Ние смесихме няколко и пак не беше с вкус от заведение, а те едва ли толкова се стараят по ресторантите.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: ноември 22, 2010, 09:26:43 »

И аз мия ориза, лещата, боба, всичко. Когато го измия го оставам в цедка да се изцеди , докато върша нещо друго по яденето. Никога не ми се е слепвал ориза досега, ориза е много претенциозен откъм вода. Когато не се сложи достатъчно вода или се дпослагва после се слепва.
Моя чийзкейк стана много ввкусен. Има снимка в галерията.
Относно шекмбето, имам една рецептна, но не знам къде съм я сложила, защото татко ми я даде и я записах на хвърчащо листче, но не си спомням оцет да се слага, докато се готви.
А в заведенията става хубаво, защото слагат малко брашно, за да се сгъсти и защото не мият шкембето smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: ноември 22, 2010, 09:43:01 »

Аз мия ориза и го оставям в гевгира да съхне докато правя всичко останало по манджата. Докато дойде момента да го запържа е изсъхнал и не се слепва. Има и сортове ориз, които не се мият, но този по нашите магазини не е от тях.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: ноември 22, 2010, 09:59:27 »

А аз да се похваля събота правих мъфини с ябълки и се изядоха, остана само един smile Вчера баб ми връчи половин тиква и аз мисля сега да пробвам с тиква да направя smile

И молба една как правите прясно зеле с месо, че аз готвих ама моето стана едно безвкусноо и довечера трябва да се опитам да го пооправя Help
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: ноември 22, 2010, 10:42:14 »

как правите прясно зеле с месо, че аз готвих ама моето стана едно безвкусноо и довечера трябва да се опитам да го пооправя Help

Ако си го готивила в тенджера, в тава много лесно ще го "оправиш". Иначе, не знам какво да те посъветвам. pardon
Аз го правя само в тенджера. Режа месото на хапки и го овалвам в подправки да престои. Запържвам го в тенджерата, за да стане крехко. По желание може да махнеш временно месото от тенджерата. Запържвам лука и поетапно добавям зелето да се запържи. (връщаш местото) Слагам подправки(задължително и дафинов лист), доматен сос и оставям да ври с малко вода на по-слаб огън.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: ноември 22, 2010, 10:45:58 »

МОето е в тава, мъжът така поиска, иначе и аз го правя в тенджара и после местя ва тавата ама сега не, трябвало да си е в тавата.Отделно не поиска да запържим месото, абе мъж.И сложих разни подправки, то какви червен пипер, черен и дафинов лист.Домат не му добавих пак защото Мерал ми философства, ама довечера ще го изпратя да ходи някъде и ще си го оправя.
Мерсаж Нинка smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: ноември 22, 2010, 10:56:07 »

И аз като слушам някой друг, не ми излизат манджите, за това или оставям кой както иска да си го готви, или го пращам да яде при този, който го готви еди как си  pardon

Намерих малко информация е един форум за подправките при готвене на зеле
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #250 -: ноември 22, 2010, 11:02:41 »

Магито, какви са тия рецепти на Мерал, та упорства за прясно зеле без доматен сос и незапържено или неварено преди това?  crazy То най-малкото безсолно ми изглежда. Ама ако му добавиш доматки, си мисля, че ще стане много по-хубаво.

Аз съм се изчерпала от идеи тия дни. Някой да е ползвал от фикса на Маги за пиле с ароматен сметанов сос? Взех си оня ден и в рецептата им на гърба на плика пише да се сложи месото в тава и да се залее със сметана с разтворения фикс. Ама така няма ли да си остане сурово месото? Аз съм намислила да го правя в йенска тенджера, затворена, че иначе все си мисля, че сухо ще остане. А няма ли и да е безсолно, като е само на един фикс? Съвети на пробвали?
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: ноември 22, 2010, 11:07:42 »

Дени, този фикс конкретно не съм го пробвала, но по принцип фиксовете са си солени. Не мисля, че ще имаш нужда от повече сол, но аз все пак хапвам безсолно. Ако ядете по-солено по-добре си добави. Иначе за печенето и аз като теб мисля че трябва да е в йенска тенджера или поне покрито с фолио в тавичка. Иначе ще остане сухо.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: ноември 22, 2010, 11:11:33 »

Магито Някой да е ползвал от фикса на Маги за пиле с ароматен сметанов сос? Взех си оня ден и в рецептата им на гърба на плика пише да се сложи месото в тава и да се залее със сметана с разтворения фикс. Ама така няма ли да си остане сурово месото? Аз съм намислила да го правя в йенска тенджера, затворена, че иначе все си мисля, че сухо ще остане. А няма ли и да е безсолно, като е само на един фикс? Съвети на пробвали?
Пилешкото се готви много бързо, най-бързо от всички меса, така че няма как да стане. едно време като панирах пилешки хапки също се чудех дали ще се сготвтят като са сурови отвътре, но станаха. И пилето ще стане Може би стига да не е цяло пилето, тогава ще му трябва и вода. Но ако е на плешки няма да има проблем.
Тенджерата може и да не се затваря. аз не го затварям никога когато готвя, освен ако не е свинско, защото се готви по-бавно. По принцип подправките на Маги са си солени и не трябва допълнително сол, стига не я консумирате повече сол. Не съм пробвала точно нея, но съм пробвала на друга марка същото и стана супер. отделен е въпроса, че се стремя да отбягвам такива неща, защото е пълно с Е-та и какво ли още не, което не знаем. Опитвам се всичко да ми е естествено. Но е казано, че всичко хубаво е забранено.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: ноември 22, 2010, 11:13:34 »

Даа, всички фиксове на Маги си имат сол и на мен си ми става точно по вкуса с тях, не добавям нито една подправка. Аз затова ги и харесвам - не се налага да отворя 100 бурканчета с подправки и да се чудя от кое колко да сложа на конкретната манджа. Може да са полуфабрикат, но спестяват много време на "работещите" момичета  girl_wink
Айде, дръпнах им една реклама, остава да ме почерпят  girl_wink
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: ноември 22, 2010, 11:16:34 »

И аз се сдобих с тиква - то си е цяло тиквище! Взехме е я, защото ни се ядеше печена, но за печенето отиде много малка част.
Видях, че сте дали рецепти за крем супа с тиква - със сигурност ще ми се наложи да правя smile. Само не знам как ще накарам мъжо да я яде. Преди бях правила и стана като парфюмирана - вместо картофи сложих моркови и наистина много се ароматизира smile. Замислила съм да завъртя и няколко тиквеника, че на работа всички много ги обичат.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines