Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 07:23:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 176775 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: ноември 10, 2010, 17:32:01 »

Даа, става, аз точно в йенска тавичка с капак го направих (снощи) и стана много вкусно! Гучи, благодарности  smile
Колко ти е голяма,че моята май е малка за тази доза,тези 4 стръка май само като ги сложа и ще я напълня
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: ноември 11, 2010, 10:40:53 »

Дани моя гювеч е голям.Можеш да направиш пропорциите на половина.Имай предвид и че праза малко ще послегне.
Активен
*mila*
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 81



Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: ноември 11, 2010, 11:10:53 »

Здравейте мили момичета за първи път се включвам при вас new user,но обичам да правя нови нещица в кухнята :focus:нищо,че някои не се получават,но кифличките ми допадат,доста и съм решила да опитам good.Дано да се получи  :girl_impossible:Хубав ден от мен banana
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: ноември 11, 2010, 19:14:46 »

Колко ти е голяма,че моята май е малка за тази доза,тези 4 стръка май само като ги сложа и ще я напълня

Доста е голяма - 4.5 литра пише, че събира като вместимост.

Гучи страхотни са тези рецепти с праза, записала съм си ги всичките и една по едно ще ги пробвам (първата вече е изпробвана де  lol

Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: ноември 11, 2010, 23:32:58 »

Гучи,и аз обича мрецепти с праз
Момичета идват коледните пости,давайте идея за рецепти съобразини и с постите,боб ,леща, картофи,праз ориз.....давайте идеики
Ето няколко по-раз4упени на познатите ни постни рецепти, преполагам ще постиш, което е много хубаво.

1с.л. зегхтин (олио)
1 г. лук нарязана на малки куб4ета
2 глави4ки 4есън нарязани на стино или на кръг4ета, аз така ги харесвам
1 ч.ч. леща
1 куб4е бульон
1 ч.ч. доматен сок
1 морков на куб4ета
лимон на вкус(може и да не го слагаш), както и сол ако бульонът е солен вмимавай със солта.
Общо взето така както правиш лещата в отделна тенджера бланшираш спанак или каквито листни имаш, като се сготви лещата добаваш спанака и разбъркваш, оставаш го така за 5мин и изключваш. Може да добавиш и люта 4ушка. Поръсваш с магданоз. Оби4ам леща, после си слагам 1 с.л.оцет smile за овкусяване.

За ориза освен за смесване със зелен4уци не се сещам др. интересно

Това, което се сещам е, 4е може вместо ориз да готвиш нудълс, товсе едно и също.
http://estb.msn.com/i/97/851C244CC346C01FFFC89BBF19926.jpg
Китайците го правят с люти 4ушки и кашу.



Китайците имат страхотна кухня, както и индийците ( на мен малко в пове4е ми идват тяхните подправки и като съм била на гости на индийци после нямам търпение да себ изкъпя smile smile )
Оба4е китайците правят много хубави супи с нудълс. Прили4а на пилешка супа без пилето.
това е супа, но по-густа, може да я направиш по-рядка. техните супи оба4е нямат застройки от яйце, което пък теб ще те задоволи

Ето една рецепта за 3 вида боб, а оби4ам боб плакия (боб на фурна в тава, става да си оближеш пръстите)

Това оба4е го водят по-скоро за бобена салата
Според това колко салата искаш сваряваш в тенджера под налягане за по-бързо или направо ото консерва. бял боб, папуда, (моце и 4ервен бобо), шарен боб
Реже се лук на полумесеци, олио, сол, 4ерен пипер, лимон (оцет), олио, магданоз, лют 4ервен пипер, 4есън, домати, царевица.
Вси4ко се смесва като за салата. Същите неща могат да се използват и за боб 4орба(без царевицата)

Може да направиш и блендирана бобена 4орба, правиш боба и после го минаваш с блендер, пасатор, като му слагаш нарязан зелен лук или джоджан


знам индийски на4ин за готвене на много полезния 4ервен боб, но не знам някои от подправките на БГ как са smile ако ги разбера ще го постна.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: ноември 11, 2010, 23:33:51 »


Оби4ам и злелен боб, спанак, коприва, но знам традиционни рецепти с тях.
За картофите пак знам традиционните гозби
ето една бърза и вкусна

особено за постни неща е малко по-трудно. но тази се нари4а картофена лазаня.
3с.л. олио
глава лук на жулиени
килограм картофи нарязани на средна дебелина кръг4ета
3 4аши зелен4уков бульон
4есън нарязан на вкус
копър
сол и пипер на вкус
Затопляме фурната на 18-190С. Запържете лука докато стане златист. Добавете и 4есъна. След това нареждаме в тавата катофите с лука и 4есъна и бульонът ,поръсваме с копъра и пе4ем на тези градуси покрит с фолио за 30мин.Не е нужно да се слага допълнително олио, защото позлваме това от лука.След това махаме фолиото и пе4ем до 8 мин на 250С до за4ервяване.
Ето и едни пе4ени зелен4уци:

Може да си запе4еш и зелен4укови шиш4ета.
Пълнени тикви4ки

Муска от тикви4ки:

Пълнен син домат.
Или просто като манджа:)


http://www.herdaily.com/blogimg/recipes/cheesy-mexican-eggplant_slideshow_image.jpg
Но на тази има и кашкавал, просто не се слага и готово smile

без сиренето вътре, само със запървени зелен4уци.
Вегетарианска пица:

Гъби с грах

Гюве4

Зелен4уков пай

Дано се вдъхновиш , това, 4е си на пости не зна4и ,4е няма какво да ядеш и само картофи, ориз, боб.
Постните неща за готвене, за които в момента се сещам са(голямо разнообразие са си):
боб, леща, картофи, ориз, броколи, карфиол, брюкселско зеле, зеле, коприва, спанак. лапад, папуда, тикви4ки, сини домати, апсержи, тиква, зелен боб, грах, праз, гъби, 4ушки, бамя, цвекло, зелен боб, др. освновни зелен4уци няма да ги изброявам. Виж колко мн зелен4уци има за постни ястия.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #186 -: ноември 12, 2010, 09:31:20 »

 tweety bird ,страхотна си  give_rose,аз си направих папка и си копирах всички рецепти там.Голяма част от тях са ми познати,но пък не съм се сещала за тях .
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: ноември 12, 2010, 09:41:00 »

tweety bird много хубави неща си показала и интересни рецепти smile Това с 3-те вида боб още довечера ще бъде приготвено, ако мога да намеря всичките видове боб smile

А тази рецепта ми напомни за моята мексиканска салата. Не знам до колко това  е оригинална рецепта, но ние много я обичаме:

Продукти:
Боб
Печени чушки
Царевица
Шунка
Лук
Кисели краставички
Черен Пипер
Лют кетчуп или нормален и сос чили

Всичко се реже на ситно и се смесва. Няма точни пропорции, слагам на око. Слага се черен пипер и сол на вкус. Полива се с кетчуп и е готово smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: ноември 12, 2010, 10:32:20 »

Радвам се за теб, juji:) Мно хубави постни гозби може да си направиш.
Каприз4е, да , това е мексиканса салата, те както индийците обожават люто и боб. Само не знам дали за тази слата се слага шунка. Обикновенно като готвят боб не слагат месо. Но и така е хубаво.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: ноември 12, 2010, 10:45:14 »

Момичета вчера експериментирах с една салата от черна ряпа и ябълка.Много добре се получи.
Капризче много интересна салата ама вкъщи хич не ядем люто.
tweety bird много интересни рецепти.Аз по принцип не постя ама понякога обичам да готвя постничко и мога да пробвам някоя от рецептите които си пуснала.Снимките изглеждат много апетитно.
juji ти пълен пост ли ще правиш.
« Последна редакция: ноември 12, 2010, 10:47:22 от gucci » Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: ноември 12, 2010, 10:49:05 »

gucci може и без люто. Само с кетчуп smile

tweety bird малко побългарен е значи моя вариант, че българите нали знаеш, че без месце трудно сядат на масата или поне моето обкръжение  tease
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: ноември 12, 2010, 11:02:09 »

Капризче чудя се дали ще стане с лютеница ,че и на кетчупа не съм фен.Ще пробвам и ще кажа какво се е получило.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: ноември 12, 2010, 13:45:02 »

Ще стане с лютеница, само дето няма да е истинската салата, но затова 4овек си прибавя по свой вкус нещата, ето аз днес направих салса, която се прави със силантро и не знам дали тук има силантро,  но и да има няма да го ползвам, защото на мен ми мирисхе лошо. smile


Не мога да ка4а снимка на салсата ми, защото е много голяма, а програмата ми за намаляване я няма ве4е на лаптопа, така 4е слагам една от нета. Нездравословен е 4ипса, но ми се прияде. По принцип когато си правя дипове ги дипвам със зелен4уци, а не със 4ипс, но просто се изкуших.

Ето това е по-добрият за мен вариант, пък и за всеки 4овек, който се грижи за здравето си:

« Последна редакция: ноември 12, 2010, 13:52:00 от tweety bird » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: ноември 12, 2010, 14:12:20 »

Капризчче, ето нещо подобно как се прави плънката за мексиканско такос:
Половин кг телешка кайма( така е по мексиканска рецепта ,но може да го направите със свинска )
Те4ен бульон около 200гр.
накълцан лук на ситно
подправка за такос (може да я има и тук по магазините, тя е 4ервена и люта)
1 консерва 4ервен боб (така полезният)
Пакет тортила 4ерупки (те са под формата на пала4инки има и твърди като 4ипс и меки като хлеб4е)
1 домат на малки куб4ета
Половин връзка нарязана на ситно зелен лук
4-5 листа маруля
Лукът, каймата, бульонът се запържват като за мусака, като постоянно се бърка, за да няма големи пар4ета.
В тортилите се слага готовата кайма, смесена с боба, който не се е готвил , просто се смесват, куб4етата домати, маруля и зеленият лук. Може да се поръси с кашкавал и сос тартат отгоре. Много са хрупкави и вкусни.

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #194 -: ноември 12, 2010, 14:15:52 »

ето аз днес направих салса, която се прави със силантро

Силантро е щатското название за Кориандьр  good
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines