Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 07:48:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 176811 пъти)
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #15 -:
октомври 14, 2010, 15:40:47 »
Аз пък правя застройката само с яйце, подправките слагам в нея + лимонтозу
И си разбивам яйцето още като започвам да готвя, за да придобие стайна температура. Ако е много студено пакс е пресича, каквото и да го правиш.
Ина, как ми се дояде пилешка супа и на мен сега, като видях твоята.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #16 -:
октомври 14, 2010, 18:31:42 »
Точно заради момента с пресичането, не слагам яйце в супата-страх ме е а и не обичам да са сурови.
Застройвам със сметана-вкусно,леко,плътно.
А за целината-използвам глави,нарязани на дребно като морковчетата-уникално ароматна подправка.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #17 -:
октомври 14, 2010, 20:19:09 »
запис и от мен в новата тема
Ина супата изглежда апетитно!
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #18 -:
октомври 15, 2010, 06:23:38 »
Ето и какво сготвих и хапнах днес
една спаначена салатка:
и нещо измислено набързо
Хубав ден на всички от мен!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #19 -:
октомври 15, 2010, 07:03:00 »
Питанка към маците дето правиха печените ябълки ....е направих ги всичко точно,ама половината от ябълката ми остана сурова
и изобщо неможе да се отдели с лъжичка ,та колко време ги пекохте вие?
«
Последна редакция: октомври 15, 2010, 08:49:48 от Данитка
»
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #20 -:
октомври 15, 2010, 07:41:55 »
Е,
Данитка
, вчера изтрих снимката на печена ябълка от галерията си.
Не знам как ги правиш, че и с лъжичка да се ядат?
Аз ги режа на две, махам частта със семките и ги слагам с кората нагоре. За по-лесно ги пъхам в партигрила вместо във фурната. Коричката се изпича, те омекват. Видимо са готови. Не бива да са разкашкани. Когато са готови, кората им много лесно се отделя от тях.
Друго, за което се сещам, е да извадиш една да пробваш, за да си сигурна, че са готови. Аз лично ги вадя кората като се изпече и се набръчка.
Miravarna
, как направи това второто?
«
Последна редакция: октомври 15, 2010, 07:43:44 от lionelsa
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #21 -:
октомври 15, 2010, 08:00:48 »
Ина страхотна супа-направо ми се дояде.Аз пък не харесвам целина и не слагам в супите.За крем супа с карфиол не съм правила.Него го правя само паниран.Аз тези дни не съм готвила.Правих само едни кремчета -ром и шоколад.Търся изпитана рецепта за доматена крем супа.Другото което се интересувам е как приготвяте елда.Купих си и я сварих ама нещо не ми хареса как стана и сега търся нещо друго интересно с нея.Казват че е много полезна.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 131
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #22 -:
октомври 15, 2010, 08:17:37 »
Gucci, и аз наскоро си търсех рецепта за доматена супа. Попаднах на тази:
http://piknik13.wordpress.com/2010/09/23/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%83/
Не е изпробвана още, но изглежда много лесна и вкусна.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #23 -:
октомври 15, 2010, 08:32:23 »
Гери
аз елдата я правя по много начини,като просто заменям ориза в ястието с нея или ги правя 1 към 1 ,по същи начин процедираам и с булгура.Ако искаш по конкретни рецепти кажи и ще пусна,но имай в предвид,че елдата,като цяло има малко по особен вкус и трудно се приема от всеки
Наистина е ужасно полезна,нали си имам веге у нас и трябва да му набавям желязо,а тя е една от най-богатите култури.
Мираварна
аз искам рецептата за салатката
«
Последна редакция: октомври 15, 2010, 08:34:27 от Данитка
»
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #24 -:
октомври 15, 2010, 08:44:19 »
Гучи, ето и рецептата за елда, която аз правя. Знам я от украинската ми съквартирантка и гарантирам, че е вкусна, защото там елдата си е традиционно ядене.
Сваряваш си предварително месо. В тенджерка запържваш нарязан на ситно лук, след това - настърган морков, после месото, добавяш подправки, сол, вегета или друга добавка със зеленчуци, добавяш елдата вътре, задушаваш съвсем за кратко, доливаш вода и оставяш да се вари до пълно омекване.
По принцип най-хубаво става с месо от буркан, защото се е желирало и хубаво задушава елдата. Но и само със варено месо не е лошо. Ако искаш, пробвай и постна, но не е така вкусна. А варена, хептен на нищо не прилича, но ако е за диета, друг въпрос.
П.П. Сега като погледнах, на Данитка рецептата е същата. Сори ако се повтаряме.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #25 -:
октомври 15, 2010, 09:00:49 »
Мацки, супата стана хубава вчера - сложих 1 глава целина, 3 по-големи розички карфиол - толкова имах и 3 картофа. За който обича аромата на целина - ще му хареса, определено надделява над този на карфиол, което на мен ми е важно, понеже зеле не обичам, а той на това ми мирише
Данитка
, аз пекох ябълките към 35-40мин на фурната, пусната да пече отгоре + вентилатор. Добре се изпекоха
Сещам се като вариант просто да ги издълбаеш повече и да имат повече плънка, за да омекне саматя ябълка по-добре.
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #26 -:
октомври 15, 2010, 09:48:33 »
Момичета, незнам дали тук да си задам въпроса, ама всички сте майсторки затова ще питам:
При кой десерт, захарта се поставя накрая и защо?
Въпроса ми е за изпита утре........ приемам идЕи всякакви
«
Последна редакция: октомври 15, 2010, 11:25:58 от Мименце
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #27 -:
октомври 15, 2010, 11:58:51 »
Мименце сещам се за баклава.Захарта е накрая в сиропа по принцип.
Деничка много благодаря за рецептата.Аз имам месо от буркан и ще пробвам.Сварена я правих хич не ми хареса.По принцип не е точно за диета.Просто е подходяща за моя тип хранене в момента.
Дани пусни повечко рецепти .Дани всичко останало е по същия начин в ястията и сменяш само ориза ли.Аз точно това трябва да правя да замествам ориз и картофи в храненето с елда.Ако искаш и на лични може.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #28 -:
октомври 15, 2010, 12:47:21 »
Мименце, аз се сещам за крем брюле, слага се захарта накрая и се запича с горелка и се яде докато е гореща още.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #29 -:
октомври 15, 2010, 12:49:22 »
Руми,
в крем карамела нали се карамелизира захар на дъното и отгоре се излива млякото с яйцата.
Или има друг вариант за крем карамел?
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines