Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 28, 2024, 10:56:20

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 160847 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« -: октомври 14, 2010, 10:13:51 »

cook cook cook Torte Torte
Добре дошли в новата ни темичка.
В нея ще споделяме вкусни рецепти и ще готвим заедно.
Нека не забравяме и старите теми в които се крият много вкуснотийки.
Torte Torte cook cook cook


Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: октомври 14, 2010, 10:20:15 »

Аз се записвам в темата с провалче .. супата ми се пресече  sarcastic от бързане да стане готова по-бързо  smile Но стана много вкусна и ще си я ядем и пресечена  blum
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #2 -: октомври 14, 2010, 10:46:50 »

Наде, аз вчера щях да пиша, но нали бях рожденничка се отнесох. По принцип в заведенията за хранене, а и по рецептурник застройката на супата се прави с кисело мляко+жълтък+3 гр. брашно на порция. Това се забърква и се слага на котлона да се загрее на 65-75 градуса. След това се добавя на малки части бульон от супата и накрая се прибавя към супата.
Не бива да се допуска повторно завиране на супата - защото тогава се пресича...... Брашното придава плътност на бульона smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: октомври 14, 2010, 10:49:35 »

А значи не трябва да завира  blush Следващия път ще пробвам с твоята застройка.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #4 -: октомври 14, 2010, 10:52:53 »

Успех ти пожелавам следващия път smile
Можеш да правиш и супички без застройка. Ние тази вечер сме на на "Гулаш" със свинско месо -  бистра, много питателна супичка girl_wink
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: октомври 14, 2010, 11:58:22 »

Мименце тази застройка е супер,но ми идва тежичка на мен и не я правя често,иначе няма грешка и винаги се получава  good
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: октомври 14, 2010, 12:00:17 »

Аз пък точно заради това в застройката слагам малко оцет за да не се пресече, това го знам от мойта баба и винаги така си я правя.След като я застроя не я слагам обратно на котлона.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: октомври 14, 2010, 12:02:17 »

Аз застройвам само с яйце и не връщам супата на котлона.Задължително изчаквам да е поизстинала-да не е гореща.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: октомври 14, 2010, 12:17:54 »

И аз сложиш оцет,но я върнах на котлона да заври за още 10-тина минути,че хич не си падам по сурови яйца  blush И от там дойде проблема.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: октомври 14, 2010, 12:57:49 »

Момичета, моля за един съвет. Имам малко карфиол - няколко розички само и една глава целина. Мога ли да направя крем супа от тях, заедно с 2-3 картофа?
Някой пробвал ли е целина на крем-супа дали става добре?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: октомври 14, 2010, 13:07:18 »

Аз съм използвала целина за супа която предава много хубав аромат, особенно към супи с картофи и карфиол които не са много ароматни.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #11 -: октомври 14, 2010, 13:52:12 »

Бубка, и аз почнах да пиша същото като Гери. Според баба ми точно с целина става най-ароматната супа и е права. Аз жестоко не обичам мириса на целина, но в супа е съвсем различно, облизвам си пръстите. Хич не го мисли.  smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #12 -: октомври 14, 2010, 14:41:00 »

И аз използвам целина за супите ,получава се много вкусна.Когато нямам прясна ползвам изсушена подправка
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #13 -: октомври 14, 2010, 14:46:44 »

Моята супа се получи супер  danceg Наде, точно заради завирането ти се е пресякла. Дори и да има оцет в застройката, ако я кипнеш пак ще се пресече.
Самата застройка се добавя в супата малко след като е свалена от котлона (5 мин) т.е не ври , но е гореща - яйцето се сварява от остатьчната топлина, не остава сурово.



Правих и пьлнените ябьлки по Йоана. Не си спомням кой каза, че пьлнежа му е стигнал за 12. На мен за 6 не ми стигна. Явно зависи от големината на самте ябьлки. Но пьк се получиха супер добре  danceg danceg danceg
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: октомври 14, 2010, 15:37:41 »

Ооо още тази вечер ще направя ябълките,но ще сложа само орехи  smile
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines