Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 14:48:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
Страници: [
1
]
2
3
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 176732 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
-:
октомври 14, 2010, 10:13:51 »
Добре дошли в новата ни темичка.
В нея ще споделяме вкусни рецепти и ще готвим заедно.
Нека не забравяме и старите теми в които се крият много вкуснотийки.
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 1
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 2
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 3
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 4
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 5
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 6
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 7
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 8
ГОТВЕНЕТО - ЧАСТ 9
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #1 -:
октомври 14, 2010, 10:20:15 »
Аз се записвам в темата с провалче .. супата ми се пресече
от бързане да стане готова по-бързо
Но стана много вкусна и ще си я ядем и пресечена
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #2 -:
октомври 14, 2010, 10:46:50 »
Наде, аз вчера щях да пиша, но нали бях рожденничка се отнесох. По принцип в заведенията за хранене, а и по рецептурник застройката на супата се прави с кисело мляко+жълтък+3 гр. брашно на порция. Това се забърква и се слага на котлона да се загрее на 65-75 градуса. След това се добавя на малки части бульон от супата и накрая се прибавя към супата.
Не бива да се допуска повторно завиране на супата - защото тогава се пресича...... Брашното придава плътност на бульона
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #3 -:
октомври 14, 2010, 10:49:35 »
А значи не трябва да завира
Следващия път ще пробвам с твоята застройка.
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #4 -:
октомври 14, 2010, 10:52:53 »
Успех ти пожелавам следващия път
Можеш да правиш и супички без застройка. Ние тази вечер сме на на "Гулаш" със свинско месо - бистра, много питателна супичка
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #5 -:
октомври 14, 2010, 11:58:22 »
Мименце
тази застройка е супер,но ми идва тежичка на мен и не я правя често,иначе няма грешка и винаги се получава
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #6 -:
октомври 14, 2010, 12:00:17 »
Аз пък точно заради това в застройката слагам малко оцет за да не се пресече, това го знам от мойта баба и винаги така си я правя.След като я застроя не я слагам обратно на котлона.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #7 -:
октомври 14, 2010, 12:02:17 »
Аз застройвам само с яйце и не връщам супата на котлона.Задължително изчаквам да е поизстинала-да не е гореща.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #8 -:
октомври 14, 2010, 12:17:54 »
И аз сложиш оцет,но я върнах на котлона да заври за още 10-тина минути,че хич не си падам по сурови яйца
И от там дойде проблема.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #9 -:
октомври 14, 2010, 12:57:49 »
Момичета, моля за един съвет. Имам малко карфиол - няколко розички само и една глава целина. Мога ли да направя крем супа от тях, заедно с 2-3 картофа?
Някой пробвал ли е целина на крем-супа дали става добре?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #10 -:
октомври 14, 2010, 13:07:18 »
Аз съм използвала целина за супа която предава много хубав аромат, особенно към супи с картофи и карфиол които не са много ароматни.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #11 -:
октомври 14, 2010, 13:52:12 »
Бубка, и аз почнах да пиша същото като Гери. Според баба ми точно с целина става най-ароматната супа и е права. Аз жестоко не обичам мириса на целина, но в супа е съвсем различно, облизвам си пръстите. Хич не го мисли.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #12 -:
октомври 14, 2010, 14:41:00 »
И аз използвам целина за супите ,получава се много вкусна.Когато нямам прясна ползвам изсушена подправка
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #13 -:
октомври 14, 2010, 14:46:44 »
Моята супа се получи супер
Наде, точно заради завирането ти се е пресякла. Дори и да има оцет в застройката, ако я кипнеш пак ще се пресече.
Самата застройка се добавя в супата малко след като е свалена от котлона (5 мин) т.е не ври , но е гореща - яйцето се сварява от остатьчната топлина, не остава сурово.
Правих и пьлнените ябьлки по Йоана. Не си спомням кой каза, че пьлнежа му е стигнал за 12. На мен за 6 не ми стигна. Явно зависи от големината на самте ябьлки. Но пьк се получиха супер добре
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #14 -:
октомври 14, 2010, 15:37:41 »
Ооо още тази вечер ще направя ябълките,но ще сложа само орехи
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines