Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 21:26:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 193855 пъти)
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #45 -:
октомври 02, 2007, 22:15:37 »
Да,невероятни неща могат да се случат в някой болници.На скоро една приятелка роди и ми разказа доста екзотична история.След като родила се наложило да я шият.Та доктора дето я шил докато извършвал тази манипулация си похапвар кифла,а до него за разкош седял друг доктор на лаф и си пушел цигарка.А за майчин дом какви неща ми разказаха,направо ме е гнус да ви разправям.Аз съм доволна от болницата в която раждах и не бих отишла в друга.Вярно имах си лекарка,благодарение на която имах най-спокойната бременност и за второто пак при нея ще отида,да е живот и здраве.
По-нагоре прочетох,че болката при раждане по десетобалната система е около четворка.Да ви кажа мога да поспоря по този въпрос,но това е индивидуално при всеки.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #46 -:
октомври 02, 2007, 22:49:01 »
На мен ми предстои раждане живот и здраве след половин година и като се замисля май повече ме притесняват условията и отношението на лекарите и акушерките,отколкото от самата болка която ще изпитам :angry:Много се страхувам да не попадна на лошо отношение и на липса на внимание от страна на персонала а както и на всякакви мизерийки
Активен
kali_gali
«
Отговор #47 -:
октомври 02, 2007, 23:54:17 »
Решила ли си къде ще раждаш,а лекар имаш ли?Тези неща са много важни,ако искаш да избегнеш лошото отношение и мизерията.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #48 -:
октомври 03, 2007, 09:35:30 »
Дааааа вече съм се насочила към една лекарка и си я посещавам редовно.Даже ей сега се връщам от там-първите ми изследвания както каза тя са"ИДЕАЛНИ" което много ме радва.Избрала съм къде ще раждам
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #49 -:
октомври 03, 2007, 13:44:52 »
Цитат на: goldi в октомври 02, 2007, 14:51:05
Роси и аз като теб смятам, че като дойде момента бих искала да родя в такава обстановка, която да не е поддтискаща и затова по-горе написах, че бих предпочела частна клиника.
Златце,аз не бях в частна клиника-раждах в 1АГ"Св.София",където я има тази "екстра"-ВИП зала(за една родилка и евентуално придружител,голяма и просторна,чистичка,в отделен от общите зали коридор,със собствен санитарен възел-wc+баня,обикновено легло,родилно легло,мивка и гардеробче,кът за първа грижа за новороденото,шкаф с медикаменти и т.н.),разбира се-с/у заплащане
Разбира се,частните клиники предлагат страхотни условия и аз съм твърдо ЗА тях при възможност.
Цитат на: goldi в октомври 02, 2007, 14:51:05
След това като сложат жената на родилния стол и надигат нощницата и горката жена лъсва съвсем гола и постоянно влиза и излиза някой, което мен много би ме притеснило. Като съм гледала раждания в САЩ например там родилката я завиват е един зелен чаршаф и нищо не се вижда и докторите си работят по чаршафа, а тук чайници, голи разкрачени жени направо ужас. Питах мои колежки, които скоро са раждали и те ми казаха, че никой не те покрива с нищо, обаче в този момент пък изобщо не ти пукало от това. Направо не знам
Ха-ха,така е,за чайника са ти обяснили,а колкото до това,че си стоиш "в поза" и всички те гледат,че и бърникат......да ти кажа,и на мен това ми беше голямо притеснение,все питах родили вече приятелки и бях убедена,че ще умра от неудобство,но е истина това,което всички казват-ТАМ и ТОГАВА просто наистина не ти пука,смяташ го за нещо естествено и е последното,за което се притесняваш
Цитат на: kali_gali в октомври 02, 2007, 22:15:37
По-нагоре прочетох,че болката при раждане по десетобалната система е около четворка.Да ви кажа мога да поспоря по този въпрос,но това е индивидуално при всеки.
Да,наистина няма смисъл да се спори по този въпрос по единствената причина,че,както си споменала и ти-това е толкова индивидуално!Както казах-АЗ лично оценявам моята болка от контракциите и периода на възстановяване в първите ден-два след секциото с 4.За някого може да е 0,за други-10,нали така?!
Активен
ginger
Ентусиаст
«
Отговор #50 -:
октомври 03, 2007, 13:50:41 »
Да и аз мисля, че май най-стресиращата част е отношението на докторите. Слушала съм от мои колежки какви ли не работи, направо нямам думи. А това, че докторите всичко са обърнали на бизнес е толкова обидно и грозно.
Това, което знам като съвет от вече преживелите раждане е, ако имате възможност вземайте мъжете си с вас. Тогава лекарите не си позволявали толкова волности и грубости.
Активен
kali_gali
«
Отговор #51 -:
октомври 03, 2007, 21:46:43 »
Ангажирайте си лекар,по възможност да е малко по-визшестоящ в йерархията.Аз раждах при завеждащата на родилна зала,нямаше лошо отношение.Е вярно че то нямаше никакво отношение,когато знаят че си пациент на някого и не чакат нищо от тебе те просто не ти обръщат внимание.Но добре че беше въпросната лекарка.Тя ми обърна всичкото внимание на света и ме накара да се почувствам спокойна.А то това е най-важното-човек да е спокоен.Между другото когато аз раждах приеха едно момиче,което нямаши ликар.Всичките лекари се изредиха да я преглеждат и оглеждат,чакайки нещо.Е вярно не и сложиха май нищо обезболяващо,но тя си беше късметлийка-раждането и беше сравнително слабо болезнено-докато при мене какво беше - не е за разправяне-нищо че си имах лекар,пак беше ...тежичко,но то беше от редките случаи.
Пожелавам на всички бъдещи майчета да имат леко и безпроблемно раждане и благородно им завиждам за щастието,което им предстои.Да се надяваме,че скоро и ние ще изпитаме отново това щастие защото вече сме решили.Бута ми се отново количка.
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #52 -:
октомври 04, 2007, 08:25:20 »
Цитат на: prin4ipessa в октомври 02, 2007, 18:40:23
Мен ако ме питат, честно да си призная много ще ме е страх да раждам в България (особено по естествен път). Направо не знам майките ни навремето как са се справяли.
Имам чувството, че недай си Боже ако се получат усложнения при раждането, може и да има фатални последици за мен или за бебето. Откакто гледах по БТВ "Такъв е живота" и онази родилка умря, много ме е страх. Пък и тези неща дето ги разправяте са просто не унизителни, не безсрамни, ами чак нямам думи да изкажа възмущението си!
В "Такъв е живота" е умирала родилка???Кога?Единствената жена, която умря в предаването, загина при катастрофа, но не и при раждане.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #53 -:
октомври 04, 2007, 10:57:53 »
И аз не съм гледала такъв епизод в който умира жена по време на раждане =]А го следях редовно
Активен
maria_lakova
«
Отговор #54 -:
октомври 04, 2007, 11:10:01 »
Не е умирала жена при раждане със сигурност, а и това са много редки случаи - не се притеснявайте толкова, все пак лекарите си вършат работата!
Аз мога да кажа, че снощи сестрата на милото е родила естествено с епидурална упойка и каза, че въобще не е имала непосилни болки и че после си се е разхождала спокойно из отделението без проблем, въпреки че бебчо е 3,600 и не е малък!
При всеки организъм е различно и всеки понася по различен начин болката
Тя каза, че нямало нищо общо с болката, която всеки казвал, че изпитва!
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #55 -:
октомври 04, 2007, 14:06:48 »
Сега четох в бг мама във форума за частните клиники и цените и направо ми стана лошо. В св. Лазар раждането е около 2000 лв, а във Вита 1700. Но все пак пък си мисля че си струва, защото стреса от саото раждане ще е по-малък
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #56 -:
октомври 04, 2007, 14:10:40 »
Не мисля че като платиш на някой 2000 лева,раздането ти ще е по леко или пък стреса ще е по малък:\ :\Все пак в часна или държавна болница напъните ги извършва родилката,болката я изпитва пак тя,а акушерките само довършват работата *THUMBS*Единствената разлика е че условията в часна клиника нямат място за сравнение с държавната болница =]Така мисля аз
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #57 -:
октомври 04, 2007, 14:17:02 »
Ами Сиска тук не съм съгласна, едно нормално раждане ще мине много по-леко, ако си си платил на някой лекар в държавна клинака, отколкото ако не си. Имам приятелки, които платиха и такива, които не платиха. Малко ми се струва странно съвпадението, че при тези които платиха раждането мина безпроблемно и бързо, а другите се мъчиха по 12 часа и никой не ги поглеждал.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #58 -:
октомври 04, 2007, 14:32:19 »
Аз няма как да знам понеже още не ми се е случвало да раждам,но редовно чета мнения на много мамчета във бг.мама и от там знам че няма смисъл да плащаш на лекар да ти води раждането понеже в повечето случаи той въобще не се появява,освен ако се наложи после да те шият =]ето затова мисля че е безмислено и не вярвамч че ако не платя ще ме оставят да се мъча 12 часа,а ако платя ще е по бързо.Нали при всеки е различно-едни раждат за полочин час,други за 3
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #59 -:
октомври 04, 2007, 14:55:34 »
Мила Сиска ще ти стискаме палци като дойде момента всичко да е наред и безпраблемно. При всеки е различно така, че успех
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30