Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 19:29:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За и против секциото.  (Прочетена 193741 пъти)

buba_katinka
Любопитен
*
Публикации: 33

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: март 13, 2008, 09:02:30 »

Мами, аз раждах във Варна в Майчин дом. Там беше докторката, която ми следеше бремеността. Раждах нормално с епидурална упойка. Чувствах болка то контракциите 10 мин и накрая напъните. Само искам дакажа, че усещаш напъните и знаеш кога да напънеш. Е имах шевове, но си мисля, че секциото е по-зле. Но при всички е индивидуално.
Активен
martididi
Ентусиаст
**
Публикации: 55

Нежна бяла в шепи нося любовта ...

« Отговор #151 -: март 18, 2008, 12:55:52 »

Като изпитала и двете раждания бих казала,че секциото за мен беше много по-леко,останаха ми само хубави спомени!А и не ми се мисли как щях да раждам бебе 4.200 нормално.
Секциото при мен беше със спинална упойка бях в съзнание,говорих си със сестрите,чух първия плач на бебчо.
« Последна редакция: март 18, 2008, 14:55:46 от martididi » Активен
bettysys
Ентусиаст
**
Публикации: 142

« Отговор #152 -: март 24, 2008, 13:28:40 »

Здравейте бъдещи мами!Прочетох всички коментари до момента и наистина мненията са много различни.Това е второто ми мнение в темата и може би ще си противореча,но този път позицията ми на мн скорошна мама е разумна.:)Преди седем месеца когато разбрах че съм бременна бях ужасена и ужасно уплашена от това което ми предстои.дори страха на моменти беше по силен от радостта ми.Това което учуди и мен самата е че колкото повече мига наближаватолкова страха ми става все по малък.ставам все по смела и нетърпелива.все пак каузата на всички ни е  една и съща:Здраво бебче!Но много важно е на каквото и мнение да сме е ДА СЛУШАМЕ КАКВО КАЗВА ЛЕКАРЯ!ако лекаря казва"няма причина за секцио"значи все пак може би е по добре да родим нормално.Все пак организма си знае работата,пък и медицината е толкова напреднала че може да се реагира във всеки момент.не може за нещо толкова важно ние да взимаме решения,все пак по тази логика можем да си раждаме сами в къщи :)Така че няма ЗА и ПРОТИВ nea, каквото каже лекаря smile
Активен
ivana
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: април 10, 2008, 07:24:06 »

аз отново пиша по темата,но след това което видях...ще започна от там,че в Поморие в АГ-то е едно,няма отделни за раждане,лежане след това и задържане!Та...от моята стая се виждаше предоперационна и операционна съответно разделени със стакла!Акошерките бяха забравили вратата на предоперационна отвирена а в понеделник имаше 2 за секцио!Виждаше се всичко което става вътре!и за мое ЩАСТИЕ можах да видя на ЯВЕ за какво иде реч!Честно да си кажа никога небих легнала под ножа ДОБРОВОЛНО!От мамите се виждаше само коремчето и самата операция.Така се изплаших от ставащото вътре,че...
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: април 10, 2008, 08:08:17 »

Добро утро, мами.И аз да изкажа мнение по темичката, мисля да се доверя на 100 % на доки и той ще ми каже как ще е раждането като вляза в 9 месец.Така че въпрос на избор е и аз съм решила че мога да се доверя на доктора.Успех на всички  give_rose
P.S. А иначе на мен ми се иска нормално с епидурална упойка, но всичко си е божа работа  good
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: април 10, 2008, 09:53:26 »

Аз вече от личен опит мога да споделя,че от Нормално раждане,без упойка не се умира Wink
Били,и то доста,но въпреки тези болки пак си оставам с две ръце за естественияпроцес на нещата........без системи за предизвикване на каквото и да било good Това си е сладка болка blum
Активен
zuzanka
Сватбар
Публикации: 260

Имам си една принцеска .......

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: април 11, 2008, 11:34:11 »

Знам, че секциото малко или много си е касапница. Но какво да правим ние мамите, на които им казват, че е задължително да родим със секцио. На мен например таза ми е доста тесен. Докторката каза, че ако се опитам да родя нормално, бебето може да се заклещи там и дори и с форцебс няма да могат да го извадят. А има опасност от задушаване на бебка и още други усложнения. И че в крайна сметка пак ще трябва да ми правят секцио. Е аз какво да избера и какво да правя.
Активен
azzura
Ентусиаст
**
Публикации: 82

« Отговор #157 -: април 11, 2008, 11:51:02 »

Здравейте бъдещи мами!Ето и аз да се изкажа по темичката -съм за естественото раждане,но когато има опасност за бебчето или за майката няма какво да се мисли за това са лекарите да преценят как ще е най-добре,затова мила zuzanka не мисля,че имаш избор, за здравето и на двечките е разумно да се довериш на вашата докторка. Пожелавам всичко да е безпроблемно. give_rose
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: април 22, 2008, 12:01:09 »

Трябва да слушаме докторите....
Но в последно време повечето,казват секцио,защото и за тях това е по-лесния вариант,даже на мен досега ми го казаха двама,а сами виждате в коя седмица съм  nea
Активен
ivana
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: април 22, 2008, 20:51:38 »

Определено съм ЗА секцио,щом има клинични показатели за такова!Но ако няма...никога небих легнала под ножа доброволно!A ако нещо с това ми раждане се обърка (недай Боже)и се налага да ме режат...ще вляза в операционна сама без да ме подканват и питат искам ли или не!!
Активен
PetraShili
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: април 23, 2008, 09:56:05 »

И аз да се включа, като вече родила мама.
Не знам как е в България, но тук в Сърбия се случва доста често лекарите да ти кажат да трябва да родиш секцио, само защото получават повече пари, както те, така и болницата, от държавата, а и допълнително родителите плащат по-висока "тарифа" за секцио. Така, че доста се злоупотребява от тяхна страна. Затова избрах да родя в болница, която няма право да извършва секцио, а в случай че е наистина необходимо веднага те превозват до Суботица, където се извършва операцията. Така, че лекарите съвсем реално преценяват дали можеш да родиш нормално или не и ти казват веднага. И съм много доволна. Вярно е че доста се измъчих, бях на системи предизвикващи контракциите, имам 9 шева, но сега след близо 3 седмици, мога да си ходя нормално, раната напълно ми се заличи отвън и съм почти забравила ужаса този ден. По мое мнение струва си да изтърпиш един ден болките, отколкото да си ги спестиш този ден, а да ги имаш следващите месеци.
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
Публикации: 715

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: май 10, 2008, 08:08:05 »

Да Петра, предполагам че си струва да изтърпиш тези болки, аз също мечтаех как раждането ми ще мине нормално, но...е болките след операциата не са никак страшни и не са месеци, за около 2 седмици бях забравила вече за нея. И определено боли доста по-малко от естественото раждане, защото преди операцията доста си изтърпях. А и наистина сега се връщам назад с много приятни спомени, не с ужас на преживяни мъки, за да дадеш живот на детето си.
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: май 10, 2008, 09:49:56 »

Аз си мисля, че е много индивидуално колко време ще продължи възстановяването след раждането, независимо дали е нормално или чрез секцио. Имам братовчедка, която ражда нормално и нейното възстановяване траеше 2 месеца!  Oh my ... girl_impossible Каза, че при втора бременност няма да се чуди въобще и ще ражда секцио. Има и други, разбира се, които се възстановяват много бързо (като етърва ми, която 2 часа след раждането се е разхождала из родилното без никакви болки и оплаквания)! Все пак секциото е операция и не можем да очакваме вднага да се изправим и да тичаме насам-натам, но ако всичко е минало добре и се пазим, мисля, че възстановяването ще е по-бързо!  pardon
Честно казано от всички страхотии, които съм чувала и чела за раждането вече незнам какво да искам, но понякога е по-добре и за майката и за бебето раждането да е с операция.
Само не ми допада това, което е написала Danitkaaa , че някои лекари казват, че си за секцио толкова рано от бременноста, както е нейния случай, ако няма здравословни проблеми, които са ясни, де, защото аз отначало си знаех, че ще ми кажат така, заради високия диоптър и бях подготвена, но не лекаря, а аз отворих темата да го питам!  pardon При други условия как да протече раждането мисля, че може да се обсъжда като наближи времето и се види дали майката е тесен таз, бебето е голямо или не се е обърнало с главичката надолу!  smile
 Offtopic Извинявам се за дългия пост, но ми дойде музата да пиша!  blush
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: май 10, 2008, 10:00:42 »

Права е Мария че има бременни след нормално които тичат по коридорите и такива които с месеци едва се влачат!Има и обратното-секцио които след 5те дни в болница са като нови но и такива които много време ги боли дърпа операцията а някои придобиват и хронична болка защото все пак това си е рязане на толкова много тъкани мусколни влъкна и какво ли не още!!
Моят лекар е директен и ми каза още в 8ма седмица "Аз мисля да те слагам нормално да раждаш,таза ти е идеален не мисля че от тази гледна точка едър плод-тесен таз ще има някакъв проблем!"Нямам диоптер или проблеми с гръбначен стълб или сърце,бял дроб!Това са нещата на базата на които лекаря от самото начало може да отсече диагноза-секцио!Разбира се по време на бременността се случват непредвидени ситуации-високо кръвно,инфекции които не позволяват преминаването на бебето през родовия канал,бъбречни проблеми,а по късно и предлежание на плода!!Но това не може да се каже в началото!За себе си за сега знам че нямам мед показания!За това ми каза и лекаря ако искам плащаме си сумата която е за пакета който включва секцио по желание с избор на лекар и ме реже!Аз съм много страхлива и за това може би ще избера да е с операция/ако не ми дойде друг акъл до тогава/и двете имат за и против,но поне за сега живеем в държава където можем да избираме!Аз не мисля че ще успея да преглътна страха и паниката и ще родя нормално!!!За това като ще ме боли/без болка не може/по-добре бебето да е извън мен за да зная че е в безопасност и не мога от страха си да му навредя
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: май 10, 2008, 15:04:13 »

Значи ако имаш диоптър означава,че може да раждаш секцио ли  crazy ?
ММммм аз нещо май тук не съм наясно,аз нося очила,но не с висок диоптър,но някой може ли да ми обясни по така ?  girl_impossible
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: