Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 03:43:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 193768 пъти)
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Сърцето ми се раздели на две....
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #135 -:
март 12, 2008, 17:46:38 »
virgin много добре си го калаза ,че на всеки раждането минава много индивидуално ,затова нормално или секцио трябва да мислим първо за бебока какво е най добре
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #136 -:
март 12, 2008, 17:55:52 »
Последните постове потвърждават - поне за мен, че секциото е за предпочитане а и опита го доказва. Плащаш но си струва цената.....
Активен
ivana
Сватбар
«
Отговор #137 -:
март 12, 2008, 18:49:15 »
пари да ми дават секцио НЕРАЖДАМ!!тва да ме режат,да ми бъркотят корема...и не се знае как ще ми понесе упойка,дали ще се събудя или като това момиче във варна 2 год. в кома...аааааа да не съм луда...контрякцийте колкото и да ме болят ще търпя...и ще си видя детето а не след 2 часа,че понякога надругия ден ти го носят!А да не говорим,че присекциото има опасност от инфектиране на раната!!!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #138 -:
март 12, 2008, 19:01:26 »
Ако си планувано, няма нужда да си с пълна упойка, че да не се събудиш. А детето си го видях веднага щом го извадиха и след това го донесоха пак да го видя. Относно инфектирането на раната, мисля че си зависи от хигиената малко или много, а и една епизиотомия също може да се инфектира.
Но все пак сме хора и за жалост всичко може да се случи.
Поздравления за смелостта!
Мен ме достраша и затова избрах лесното.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #139 -:
март 12, 2008, 19:11:23 »
аз сега се видях с моя доки *YAHOO*разказа ми за ендо момиче вчера я израждал нормално в 8 без 10 сутринта я приел в 5 часа "се родихме "както каза той!тя държала да ражда нормално но имала проблем с напъните не напъвала заради болката!!е рдоила с 300 зора и с 3 външни и нежелание от доки да каже колко вътрешни шева
милото му каза "както кажеш ти"и той директно ме погледна и каза "както вие си прецените сега поне имате право на избор едно време нямаше!шева няма и да се вижда ще го направим ниско долу където само ти гледаш"
пообясних на милото някои неща и той само каза "малиии сега да събираме 1100 лв е поне имаме време"
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #140 -:
март 12, 2008, 19:25:17 »
И на мен мъжо ми каза, че изборът е изцяло мой. Благодаря му много за това, че не се опита да ме убеждава нито за единия вид раждане, нито за другия. В началото малко ме подразни това, но сега като се замисля съм му благодарна, че изборът е бил изцяло мой.
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #141 -:
март 12, 2008, 19:28:26 »
в края на крайщата само ние и никой друг можем да усетим кое е най-доброто и как бихме се чуствали *THUMBS*аз зная че на нормално няма да издържа и за това не си и помислям!може да бъркам може да съжаля после знам ли всичко може да се обърка или да не е както по план!и двете са рисковани и двете имат еднакво активи и негативи избора е индивидуален и никой не може да го направи вместо и по-добре от нас!
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #142 -:
март 12, 2008, 19:29:10 »
Малееее ми то много поскъпнало секциото ....аз съм "за" и щях да ги събера тия пусти пари ....ми нормалното раждане колко е сега? 500-600
Избора си е наш нали ние раждаме
Татковците ако се навият да присъстват и припадат само грижи създават на родилните екипи
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #143 -:
март 12, 2008, 19:32:32 »
ами в болницата където ще раждам аз живот и здраве е 1100лв секцио по желание с лекаря по желание в комплект
за нормалното не знам аз мисля че за нормално не се плаща само престоя се плаща а и секцио по мед. показатели също не се плаща!
Веси всичко поскъпна щом абонамента за един месец скочи двойно а грижите които се полагат са си същите
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #144 -:
март 12, 2008, 20:50:26 »
Чесно казано този абонамент нещо не ми стана ясен но това е без значение
На някои места във Варна ако искаш определен лекар при нормално раждане се плащаше около 400 на черно на доктора.
Колкото до татковците браво на вас
virgin
майка ми разправя как влизали припадали и то май е практика.Ако е по дребничък човечецът го отмествали някак си от родилна зала
ама ако е тип БориМечката го прескачали цялото раждане /ако не успеат да го събудят де/
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #145 -:
март 12, 2008, 21:06:04 »
Веси
за плащането на "черно" на някой лекар за естествено раждане....зависи от лекаря
Може и въобще да не ти вземе парите(има и такива) но "тарифата" е горе долу толкова.....от 300 до към 500 лв
Активен
MALENA
Професор
«
Отговор #146 -:
март 12, 2008, 21:13:33 »
И аз съм се навила за естествено раждане
. До края има още много време, ще видим в какво настроение ще са бебчетата на края. В краяна сметка е важно всички да са живи и здрави на края.
Активен
nadia_84bs
Любопитен
«
Отговор #147 -:
март 12, 2008, 23:08:02 »
Цитат на: mariana в март 12, 2008, 14:09:43
Извинявайте че се намесвам,далеч не съм за тук,но ми е интересно! Надя твоето бебче колко се роди?на снимките ми изглежда доста мъничко,включително и главичката.виждала съм къде,къде по-голями бебета.Лекарите да не са сгрешили в крайна сметка?
Роди се 3800гр. , 50см., обиколката на главата беше 32см. напълно нормално, но BPD-то беше голямо в 38-мата седмица беше 101см. Незнам дали лекарите са сгрешили но държа да кажа че не съм дала нито един лев, нито на черно нито, нито на каса. Влязах в болницата и си излязох без да дам нищо /почерпката не се брой тя е от благодарност/.
Активен
nadia_84bs
Любопитен
«
Отговор #148 -:
март 12, 2008, 23:12:33 »
Цитат на: mirindadimi в март 12, 2008, 14:07:40
Oх, благодаря на Господ, че Ви има и винаги можем една на друга да се допитаме. Определено раждането е най-важният момент от нашия живот и е приятно, когато има с кого да споделиш трепетите си, тревогите и знаеш, че ще те разберат и посъветват. Благодяря за полезната информация на nadia_84bs и сиска!
А nadia_84bs колко време след секциото ти донесоха малката да я видиш?
Когато се почивстваш готова за срещата с бебчето тогава ти го носят, никой не ти го е взел, просто след операцията не си в състояние да се грижиш за него. Аз още щом станах за раздвижването отидох да си го видя, и един ден след това вече беше денонощно при мене. А още щом излязох от упойката и бях в съзнание ми го донесоха. Това стана 2ч след операцията.
Активен
ivana
Сватбар
«
Отговор #149 -:
март 13, 2008, 08:31:52 »
Мами аз раждах в Поморие,и пак там ще раждам...Не съм дала нито стотинка!Когато си направих устата,преди да вляза в предродилна,докторът се обърна и ме попита "Ти се опитваш да ме обидиш ли???Или на мен така ми се струва??" Да не говорим за отношение,чистота и т.н.Говоря като цяло не само за лекаря!!Акошерката също беше много добра и много ми помогна!Зора е само да слушаш какво ти се говори и да испълняваш!Почнеш ли да си правиш каквото ти се иска (да напъваш,а да ти казват недей) ще се раскъсаш естествено!!
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...