Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 04:36:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 193783 пъти)
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #120 -:
март 12, 2008, 15:00:51 »
Това каза и неонатоложката -феноемн е но е факт- болката е пърото нещо което се забравя след раждането.
Активен
mi64o
Ентусиаст
«
Отговор #121 -:
март 12, 2008, 16:00:26 »
При мен винаги е бил голям страха от болакта при раждане това е нещото от което изпитвах ужас.Но сега от както забременях искам да родя по нормален начин иначе как ще усетя че съм станала майка ако не помагам лично аз на бебка да излезе на бял свят.Само дано няма проблем по нататък и да мога да родя нормално/аз иначе все още умирам от страх
,но е най - хубавата болка която ще изпитам/
Активен
Nicky
Сватбар
«
Отговор #122 -:
март 12, 2008, 16:16:07 »
аз се моля да родя нормално, изплашиха ме, че има вероятност и да се наложи секцио и сега само се надявам да не се наложи
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #123 -:
март 12, 2008, 16:18:09 »
Цитат на: Nicky в март 12, 2008, 16:16:07
аз се моля да родя нормално, изплашиха ме, че има вероятност и да се наложи секцио и сега само се надявам да не се наложи
Защо да е секцио? Бебето е голямо или защото пренасяш? Все пак знам, че има някакви хапчета, които предизвикват раждане, ако се пренася по-дълго!
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #124 -:
март 12, 2008, 16:20:12 »
добре де едно време никой не е казвал на майките ни "амиии може да се наложи и секцио"а като гледам май на никоя от вече напредналите мами не се е разминало да и го кажат
в тази страна става въпрос само за пари
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #125 -:
март 12, 2008, 16:25:45 »
Не мисля така Клео. Просто докторите не поемат никакъв риск вече. И при най-малката вероятност за някакъв проблем препоръчват операция. Просто е по сигурно за бебчето.
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #126 -:
март 12, 2008, 16:28:22 »
Kleo-20 напълно съм съгласна с теб.Умишлено плашат родилките защото в такъв момент човек не жали средства.Отделно дето ги викат на УЗ всяка седмица от 7м на татък за да ги дерат по 20лв. всеки път.Има си медицински показания за секциото /висок диоптър,здравословни проблеми,години на родилката/ или както майка ми често казва- има си финансов фактор: едно секцио - 700лв.ако имаш даваш ако не те оставят да се мъчиш.И за естественото раждане хората са измислили обезболяване само че ако си платиш ти го пролагат ако ли не ....като едно време на нивата
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #127 -:
март 12, 2008, 16:31:04 »
това имах в предвид моя лекар ми каза и съвсем честно аз му вярвам "хаа ми естествено че всеки ще ти каже секцио да раждаш хем пари даваш хем след 30минути е долу и си пие кафето забравил за отговорността към теб тя е предадена на сестрите да ти помагат,друго си е да седи часове наред на твое разположение то и за него си е стрес умора и всеки гледа да го избегне"
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #128 -:
март 12, 2008, 16:36:56 »
Когато раждането е нормално при теб съоят акушерките/през всичките часове/
Когато раждането започне единствено тогава се включва доктора.
А за едно секцио се изисква доста по-голям екип, повече престой в болницата, повече грижи при следродилния период, нормално е да е по скъпо.
Не казвам, че съм за секциото. Аз много исках да родя нормално, но има ситуации в които просто нямаш избор.
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #129 -:
март 12, 2008, 16:37:33 »
Здравейте, сладурки!
И аз през цялата бременност исках да раждам нормално, дори мислех и без упойка.
Но като наближи момента на истината и реших, че е по-важно беба да не се мъчи (а и аз заедно с нея
) и да си родя секцио. Естествено лекарите доста се потрудиха да ме разубедят, но в крайна сметка не успяха и записахме датата за секцио. Няколко дни ме тресеше яко шубето, но в деня преди операцията ми беше супер спокойно, дори спах като пич предната вечер (за разлика от таткото
). Верно, че като влязох в операционната и така ми омекнаха коленете и се разтреперих, че с малко зор ми сложиха упойките. После мъжо дойде и настана веселбата.
Плезене на фотото, разговори с докторите и оп - показаха ми малкото човече.
Никаква болка не е имало по време на самата операция. Кофти е слагането на катетъра, ама като не се сетих да им кажа след упойката да ми го сложат... На другия ден ме раздвижиха и после беше кофти ставането от леглото, защото нали се напъваш и конците те дърпат, но това е само ден-два. После нищо ти няма.
Digita
може да каже как е било с пълната упойка. След като изписаха digita настаниха едно момиче, което ражда нормално с епидурална. Роди бързо - за 2 часа и думите й бяха - второто ще е секцио.
Мой личен съвет е да не вземате всичко казано от родилите за закономерност, защото няма еднакви бременности и раждания, както няма еднакви хора. Всеки трябва да реши, кое ще е най-добро за него и бебчето.
Пожелавам на всички бъдещи мами леко и безпроблемно раждане, без значение нормално или секцио!
Уф как се отплеснах. Извинете за дългия пост!
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #130 -:
март 12, 2008, 16:41:48 »
virgin много е полезен разказа ти
и прочитайки го се убедих че просто всяко е само за себе си както няма два еднакви пръстови отпечатъка така няма и две еднакви раждания било то нормални или секцио *THUMBS*за себе си искам секцио и то твърдо ще видим моя доктор как ще го навия че малко не иска да ме реже
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #131 -:
март 12, 2008, 16:42:28 »
Че си права права си.Не искам да звуча като баба тука ама....майка работи вече 34г. в родилен дом.Нейното мнение е, че в тази напреднала медицина не си струва да се мъчиш като "животно" Вярно след секцио се възстановяваш по трудно но според нея е по добрия вариант Дори ромките вече правели секцио.Но и за нормално раждане пак поне за някои места във Варна трябва да платиш...за съжаление.....Аз за себе си още не съм решила макар че е време мен и годинките ми са повече и се водя рискова първескиня
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #132 -:
март 12, 2008, 16:45:10 »
това за по-трудното възстановяване и аз съм го чувала но имаме две прекрасни мами virgin и digita на които се възхитих когато ги видях да пишат във форума толкова скоро след секциото вече доволни и в къщи
ами надя84 също каза че много бързо се е възстановила мисля че всичко е до организъм както е споменала сиси за нормалното раждане но важи и за секциото!!!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #133 -:
март 12, 2008, 16:51:47 »
Даже и закъсняхме с отчета, Клео.
Поне аз. Изписаха ме в понеделник, а чак кога писах.
Сега използвам, че мишонка спи, та да отделя малко време и за вас.
Активен
digita
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #134 -:
март 12, 2008, 16:58:27 »
След секциото въобще не е толкова тежко и труно възстановяването, трудното е втория ден когато трябва да станеш от леглото и после вече почти си забравил всичко.
Сега използвам, че мишонка спи, та да отделя малко време и за вас. girl_wink
:offtopic:Е и аз така като теб, че като ревне и става страшно
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10