Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:13:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За и против секциото.  (Прочетена 193848 пъти)

The_lucky
Новак
*
Публикации: 8

Щастливо омъжена майка

« Отговор #60 -: октомври 04, 2007, 15:17:27 »

Определено за нормално!
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 04, 2007, 15:19:25 »

Мила Сиска ще ти стискаме палци като дойде момента всичко да е наред и безпраблемно. При всеки е различно така, че успех give_rose
Благодаря @}->--Всяка жена сама се справя с раждането,а всички останали-лекари,акушерки,съпруг,роднини,приятели(съфорумци blum)..........могат да са и подкрепа в този важен за една жена момент good
Активен
ginger
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #62 -: октомври 04, 2007, 18:30:00 »

Ами Сиска колкото и да ми е неприятно трябва да те опровергая  blush , за това, че нямало значение дали ще дадеш на докторите пари или не.
Няма да забравя разказа на една колежка, който беше доста потресаващ. Нейната лекарка (от частна клиника) не е била в страната, когато тя е тръгнала да ражда (бебчо избърза с повече от месец) и тя отишла в майчин дом цялата в кръв. И познайте там  какво е станало -  никой, абсолютно никой не й е обърнал внимание, докато съпруgа й не скочил на врата на завеждащия отделението (в буквалния смисъл му е скочил на врата) и не е попитал колко пари трябва да им даде за да обърнат внимание на жена му. И когато са се "разбрали за цената" -о,чудо- дошли 3-4 да й помагат.
За съжаление това е голата истина.Цялата история еадски гнусна, тя още колко неща ми разказа предпочитам да ви ги спестя, но по-добре да сте подготвени за това, което може да ви се случи, защото на тези хора наистина не им пука за живота на жените и на бебетата. Интересуват ги само парите  beating.
« Последна редакция: октомври 04, 2007, 18:38:15 от ginger » Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 04, 2007, 19:34:26 »

Мдаааа,в майчин дом е така,дори по-зле...НЕ РАЖДАЙТЕ В МАЙЧИН ДОМ,дори и да си имате лекар.Мизерията е страшна там.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 31, 2007, 16:25:29 »

Мдаааа,в майчин дом е така,дори по-зле...НЕ РАЖДАЙТЕ В МАЙЧИН ДОМ,дори и да си имате лекар.Мизерията е страшна там.

Ами Сиска колкото и да ми е неприятно трябва да те опровергая  blush , за това, че нямало значение дали ще дадеш на докторите пари или не.
Няма да забравя разказа на една колежка, който беше доста потресаващ. Нейната лекарка (от частна клиника) не е била в страната, когато тя е тръгнала да ражда (бебчо избърза с повече от месец) и тя отишла в майчин дом цялата в кръв. И познайте там  какво е станало -  никой, абсолютно никой не й е обърнал внимание, докато съпруgа й не скочил на врата на завеждащия отделението (в буквалния смисъл му е скочил на врата) и не е попитал колко пари трябва да им даде за да обърнат внимание на жена му. И когато са се "разбрали за цената" -о,чудо- дошли 3-4 да й помагат.
За съжаление това е голата истина.Цялата история еадски гнусна, тя още колко неща ми разказа предпочитам да ви ги спестя, но по-добре да сте подготвени за това, което може да ви се случи, защото на тези хора наистина не им пука за живота на жените и на бебетата. Интересуват ги само парите  beating.

Аз пък ще кажа ТОЧНО ОБРАТНОТО за Майчин дом!!! Аз родих сина си там!!! Всичко беше чудесно!!! Екипа, който помогна моят бебо да се появи на бял свят и да е добре, както и аз, направи всичко възможно!!! Аз лично съм безкрайно благодарна на тях и знам, че живот и здраве ПАК ще раждам там, като решим за второ бебе!!! А да, пари на никого не съм давала, никой не ми е поискал и 1 ст. за нещо!!!

А сега по темата "за и против естественото раждане" - аз винаги съм изкал да родя нормално, так ами казваха и лекарите, че ще бъде нормално раждане, а и бебо беше в правилната поза за целта!!! Но уви не се случи така, както съм разказала в темата "Bulechka си има син", наложи се секцио по спешност!!! Но пък и това сиима своите плюсове, пак има болки, пак трудно се става от леглото  първите дни и т.н.
Искам да ви кажа нещо много важно (поне според мен), момичета, на прегледите ТРЯБВА да ви кажата дали сте с тесен таз или не, от това  зависи и как ще родите, оказа се, че освен всичко друго аз съм и с тесен таз и просто е щяло да бъде мъчение или невъзможно почти да родя нормално!
« Последна редакция: октомври 31, 2007, 16:27:34 от Bulechka_TS » Активен
Velislava
Ентусиаст
**
Публикации: 68

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: ноември 04, 2007, 11:53:51 »

За нормалното раждане съм,родих нормално и съм много довилна,бързо се възтанових и нямах никакви проблеми. kitty
Активен
coco
Ентусиаст
**
Публикации: 71

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: ноември 26, 2007, 11:26:03 »

Аз съм за секциото.
Никога не съм раждала, но това, което чувам от раждали жени ..определено ме тласка към скецио.
Моята най-добра приятелка роди преди близо 5 месеца секцио. Първите две седмици и бяха по-тежки и след това си беше на крак. От третия месец започна да тренира леко , като постепенно увеличи тренировките и при качени 30кг ...сега отново си е 51кг, а белегът все попрогресивно изчезва.

Защо съм против нормалното раждане - страшно много жени, които са раждали нормално ми разказват как от раждането и разкъсванията отдолу получават всраствания, деформация...и това, че влагалището възвръща нормалните си размери като преди раждането било пълна лъжа.
Казват ми и ,че повече не се изпитва същото удоволствие от секса...взимайки се предвид, че от разширенито и недай си боже деформаците...хем не усещаш почти нищо, хем те боли....И такаа за цял живот.

Та не си представям в разгара на сексуалните си сили да се тюхкам какъв избор съм направила, раждайки детето си нормално  blush
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: ноември 26, 2007, 12:29:14 »

:girlsigh:Всики сам си решава за себе си по какъв начин да ражда ,но има и друго-понякога се налага да се роди секцио(ако плода е много голям,а таза на жената е тесен.Когато лекаря прецени,че има някакъв риск за живота на бебето и майката.........)Аз за себе си съм решила да е по естествен път разждането,не не се знае какво ще се случи в последните дни от бременността ми(както в случая на Булечка)Майка ми ме е раждала преди 20 год.-тежала съм 3,880 кг. и съм била дълга 54 см. shok
Бая голямо бебе и доколкото знам няма никакви "деформации" и проблеми със секса и до ден днешен Wink
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476

« Отговор #68 -: ноември 28, 2007, 18:25:34 »

Връщам се назад в темата  girl_wink , гледам аз съм искала да раждам нормално и задължително с упойка ... е, упойката не ме хвана.

Булечка, пък държеше на нормалното раждане без упойка, пък се наложи секцио.

Дива беше за нормалното и ако може без упойка, пък роди с упойка...

Плановете са си планове, но като дойде до главата и секциото по желание може да се окаже непредвидим кошмар, както и едно вагинално раждане...

Родих вагинално, с упойка, която не ме хвана. Болеше си и още как, но само докато раждах. Родих с вакуум и разкъсване/шевове. Вярвате или не, ГРАМ БОЛКА не съм изпитала след като родих, а дори не бях на обезболяващи. Има такова нещо като влагалище, което се възстановява напълно, лично аз не бих се подложила на 2 дни болки след секциото и белег на корема за спомен, заради някакъв страх че нещо можело евентуалено да се обърка.
Ако се наложи секцио по медицински причини съм с две ръце "за" - детето е най-важно.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: ноември 28, 2007, 18:38:40 »

Булечка, пък държеше на нормалното раждане без упойка, пък се наложи секцио.

И задължителна упойка!!!

... лично аз не бих се подложила на 2 дни болки след секциото и белег на корема за спомен, заради някакъв страх че нещо можело евентуалено да се обърка.
Ако се наложи секцио по медицински причини съм с две ръце "за" - детето е най-важно.

Мен не ме боля два дни, само ден и то съвсем поносимо!!! good Белегът е много ниско и хоризонтален няма да се вижда и ако съм с много изрязани бикини, а и вече е една лека чертичка yahoo При мен наистина е било важно бебо да се извади бързо!!!

И съм на 100% съгласна, че "детето е най-важно", всичко друго минава и се забравя!!! good
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: ноември 28, 2007, 18:56:30 »

Виж ти каква интересна тема, с удоволствие ще се включа. Аз също съм за нормалното раждане, макар че както казвате плановете са си едно, а реалността друга. Родих нормално , не исках упойка, но беше наложителна. Тя обаче не ме хвана, така че се наложи да ми сложат допълнителна доза, и две минути след това влязох в родилна зала. Упойката ме хвана чак след като родих  smile. Не се възстанових бързо, но се се възстанових напълно!!! Мисля че проблема ми беше не физически, а психически - просто страх. А относно опасенията на някои момичета - секса преди и след наистина е различен, но при мен много много по-хубав "след" yahoo 
Така че, не се притеснявайте и ако можете раждайте нормално. Няма нищо по-хубаво от естественият ход на нещата. И като го казвам не си мислете че съм имала мечтано безболезнено раждане smile
Много се замислям за второ дете и ако имам възможност пак бих го родила по нормален път.
Активен
Bamby
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #71 -: декември 19, 2007, 20:38:26 »

Родих секцио по мое желание с епидурална упойка и съм много доволна с удоволствие разказвам за този ден и пазя само хубави спомени!
Сложиха ми упойката през цялото време си говорих със една от сестрите,чух първият плач на бебката,след упойката почти не съм чуствала неразположение,стоях един ден в реанимация,там бях на обезболяващи системи,на другия ден си ме преместиха в нормална стая,първото ставане беше кофти,но вече на другия ден направо си припках по стаята!
Смятам,че секциото е по-добро и за майката и за бебчето,като слушам/чета разкази на жени родили нормално и ме обхваща страх
Активен
tanianikolova
Сватбар
Публикации: 167

на мама златото

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: януари 03, 2008, 18:45:36 »

здравейте
аз родих минялият месец ,при мен така се стекоха нещата че трябваше да родя със секцио. И да ви кажа честно не съжалявам.На вторият ден бях на крака болката не беше много голяма,болеше ме в деня на операцията.И най-важното бебенцето ми не се измъчи.Но разбира се зависи от това кой и как те оперира.Аз съм доволна от моите лекари good

Задължително пишете на кирилица!
« Последна редакция: януари 03, 2008, 21:32:45 от fiibi_bg » Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: февруари 20, 2008, 10:20:50 »

Аз винаги съм се чудела кой начин бих избрала да родя, защото и в двата виждам и плюсове и минуси!  pardon
След като разбрах, обаче че на жени, които са с висок диоптър късогледство, не се препоръчва да раждат нормално поради опасност от отлепване на ретината и разни такива последици, вече спрях да мисля, защото моите диоптри не са никак малко. На предния преглед споменах на доктора за това и той още тогава ми каза да се подготвям психически за секцио и че 8 месец трябва да посетя офталмолог, който да издаде писмено становище за секциото, т.е. да съм с препоръка за такова.  pardon
Така че колкото и да мисля, все пак важното е кое по-добре за бебето и за майката, за да се намалят рисковете и за двамата!  good
Активен
a
Професор
Публикации: 414

вече съм мама на принцеса голяма

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: февруари 20, 2008, 10:24:08 »

мария и аз имам същия проблем като твоя с очите и имам документ за раждане секцио но все се притеснявам като дойде време до раждането дали няма да ми поискат пари за да е секцио
по принцип и аз съм за естественото раждане но щом се налага няма как
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: