Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 19:05:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 193830 пъти)
The_lucky
Новак
Публикации: 8
Щастливо омъжена майка
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #60 -:
октомври 04, 2007, 15:17:27 »
Определено за нормално!
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #61 -:
октомври 04, 2007, 15:19:25 »
Цитат на: goldi в октомври 04, 2007, 14:55:34
Мила Сиска ще ти стискаме палци като дойде момента всичко да е наред и безпраблемно. При всеки е различно така, че успех
Благодаря @}->--Всяка жена сама се справя с раждането,а всички останали-лекари,акушерки,съпруг,роднини,приятели(съфорумци
)..........могат да са и подкрепа в този важен за една жена момент
Активен
ginger
Ентусиаст
«
Отговор #62 -:
октомври 04, 2007, 18:30:00 »
Ами Сиска колкото и да ми е неприятно трябва да те опровергая
, за това, че нямало значение дали ще дадеш на докторите пари или не.
Няма да забравя разказа на една колежка, който беше доста потресаващ. Нейната лекарка (от частна клиника) не е била в страната, когато тя е тръгнала да ражда (бебчо избърза с повече от месец) и тя отишла в майчин дом цялата в кръв. И познайте там какво е станало - никой, абсолютно никой не й е обърнал внимание, докато съпруgа й не скочил на врата на завеждащия отделението (в буквалния смисъл му е скочил на врата) и не е попитал колко пари трябва да им даде за да обърнат внимание на жена му. И когато са се "разбрали за цената" -о,чудо- дошли 3-4 да й помагат.
За съжаление това е голата истина.Цялата история еадски гнусна, тя още колко неща ми разказа предпочитам да ви ги спестя, но по-добре да сте подготвени за това, което може да ви се случи, защото на тези хора наистина не им пука за живота на жените и на бебетата. Интересуват ги само парите
.
«
Последна редакция: октомври 04, 2007, 18:38:15 от ginger
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #63 -:
октомври 04, 2007, 19:34:26 »
Мдаааа,в майчин дом е така,дори по-зле...НЕ РАЖДАЙТЕ В МАЙЧИН ДОМ,дори и да си имате лекар.Мизерията е страшна там.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #64 -:
октомври 31, 2007, 16:25:29 »
Цитат на: kali_gali в октомври 04, 2007, 19:34:26
Мдаааа,в майчин дом е така,дори по-зле...НЕ РАЖДАЙТЕ В МАЙЧИН ДОМ,дори и да си имате лекар.Мизерията е страшна там.
Цитат на: ginger в октомври 04, 2007, 18:30:00
Ами Сиска колкото и да ми е неприятно трябва да те опровергая
, за това, че нямало значение дали ще дадеш на докторите пари или не.
Няма да забравя разказа на една колежка, който беше доста потресаващ. Нейната лекарка (от частна клиника) не е била в страната, когато тя е тръгнала да ражда (бебчо избърза с повече от месец) и тя отишла в майчин дом цялата в кръв. И познайте там какво е станало - никой, абсолютно никой не й е обърнал внимание, докато съпруgа й не скочил на врата на завеждащия отделението (в буквалния смисъл му е скочил на врата) и не е попитал колко пари трябва да им даде за да обърнат внимание на жена му. И когато са се "разбрали за цената" -о,чудо- дошли 3-4 да й помагат.
За съжаление това е голата истина.Цялата история еадски гнусна, тя още колко неща ми разказа предпочитам да ви ги спестя, но по-добре да сте подготвени за това, което може да ви се случи, защото на тези хора наистина не им пука за живота на жените и на бебетата. Интересуват ги само парите
.
Аз пък ще кажа ТОЧНО ОБРАТНОТО за Майчин дом!!! Аз родих сина си там!!! Всичко беше чудесно!!! Екипа, който помогна моят бебо да се появи на бял свят и да е добре, както и аз, направи всичко възможно!!! Аз лично съм безкрайно благодарна на тях и знам, че живот и здраве ПАК ще раждам там, като решим за второ бебе!!!
А да, пари на никого не съм давала, никой не ми е поискал и 1 ст. за нещо
!!!
А сега по темата
"за и против естественото раждане" - аз винаги съм изкал да родя нормално, так ами казваха и лекарите, че ще бъде нормално раждане, а и бебо беше в правилната поза за целта!!! Но уви не се случи така, както съм разказала в темата "Bulechka си има син", наложи се секцио по спешност!!! Но пък и това сиима своите плюсове, пак има болки, пак трудно се става от леглото първите дни и т.н.
Искам да ви кажа нещо много важно
(поне според мен),
момичета, на прегледите ТРЯБВА да ви кажата дали сте с тесен таз или не, от това зависи и как ще родите
, оказа се, че освен всичко друго аз съм и с тесен таз и просто е щяло да бъде мъчение или невъзможно почти да родя нормално!
«
Последна редакция: октомври 31, 2007, 16:27:34 от Bulechka_TS
»
Активен
Velislava
Ентусиаст
«
Отговор #65 -:
ноември 04, 2007, 11:53:51 »
За нормалното раждане съм,родих нормално и съм много довилна,бързо се възтанових и нямах никакви проблеми.
Активен
coco
Ентусиаст
«
Отговор #66 -:
ноември 26, 2007, 11:26:03 »
Аз съм за секциото.
Никога не съм раждала, но това, което чувам от раждали жени ..определено ме тласка към скецио.
Моята най-добра приятелка роди преди близо 5 месеца секцио. Първите две седмици и бяха по-тежки и след това си беше на крак. От третия месец започна да тренира леко , като постепенно увеличи тренировките и при качени 30кг ...сега отново си е 51кг, а белегът все попрогресивно изчезва.
Защо съм против нормалното раждане - страшно много жени, които са раждали нормално ми разказват как от раждането и разкъсванията отдолу получават всраствания, деформация...и това, че влагалището възвръща нормалните си размери като преди раждането било пълна лъжа.
Казват ми и ,че повече не се изпитва същото удоволствие от секса...взимайки се предвид, че от разширенито и недай си боже деформаците...хем не усещаш почти нищо, хем те боли....И такаа за цял живот.
Та не си представям в разгара на сексуалните си сили да се тюхкам какъв избор съм направила, раждайки детето си нормално
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #67 -:
ноември 26, 2007, 12:29:14 »
:girlsigh:Всики сам си решава за себе си по какъв начин да ражда ,но има и друго-понякога се налага да се роди секцио(ако плода е много голям,а таза на жената е тесен.Когато лекаря прецени,че има някакъв риск за живота на бебето и майката.........)Аз за себе си съм решила да е по естествен път разждането,не не се знае какво ще се случи в последните дни от бременността ми(както в случая на Булечка)Майка ми ме е раждала преди 20 год.-тежала съм 3,880 кг. и съм била дълга 54 см.
Бая голямо бебе и доколкото знам няма никакви "деформации" и проблеми със секса и до ден днешен
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #68 -:
ноември 28, 2007, 18:25:34 »
Връщам се назад в темата
, гледам аз съм искала да раждам нормално и
задължително
с упойка ... е, упойката не ме хвана.
Булечка, пък държеше на нормалното раждане без упойка, пък се наложи секцио.
Дива беше за нормалното и ако може без упойка, пък роди с упойка...
Плановете са си планове, но като дойде до главата и секциото по желание може да се окаже непредвидим кошмар, както и едно вагинално раждане...
Родих вагинално, с упойка, която не ме хвана. Болеше си и още как, но само докато раждах. Родих с вакуум и разкъсване/шевове. Вярвате или не, ГРАМ БОЛКА не съм изпитала след като родих, а дори не бях на обезболяващи. Има такова нещо като влагалище, което се възстановява напълно, лично аз не бих се подложила на 2 дни болки след секциото и белег на корема за спомен, заради някакъв страх че нещо можело евентуалено да се обърка.
Ако се наложи секцио по медицински причини съм с две ръце "за" - детето е най-важно.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #69 -:
ноември 28, 2007, 18:38:40 »
Цитат на: silverarrow в ноември 28, 2007, 18:25:34
Булечка, пък държеше на нормалното раждане без упойка, пък се наложи секцио.
И задължителна упойка!!!
Цитат на: silverarrow в ноември 28, 2007, 18:25:34
... лично аз не бих се подложила на 2 дни болки след секциото и белег на корема за спомен, заради някакъв страх че нещо можело евентуалено да се обърка.
Ако се наложи секцио по медицински причини съм с две ръце "за" - детето е най-важно.
Мен не ме боля два дни, само ден и то съвсем поносимо!!!
Белегът е много ниско и хоризонтален няма да се вижда и ако съм с много изрязани бикини, а и вече е една лека чертичка
При мен наистина е било важно бебо да се извади
бързо
!!!
И съм на 100% съгласна, че "детето е най-важно", всичко друго минава и се забравя!!!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #70 -:
ноември 28, 2007, 18:56:30 »
Виж ти каква интересна тема, с удоволствие ще се включа. Аз също съм за нормалното раждане, макар че както казвате плановете са си едно, а реалността друга. Родих нормално , не исках упойка, но беше наложителна. Тя обаче не ме хвана, така че се наложи да ми сложат допълнителна доза, и две минути след това влязох в родилна зала. Упойката ме хвана чак след като родих
. Не се възстанових бързо, но се се възстанових напълно!!! Мисля че проблема ми беше не физически, а психически - просто страх. А относно опасенията на някои момичета - секса преди и след наистина е различен, но при мен много много по-хубав "след"
Така че, не се притеснявайте и ако можете раждайте нормално. Няма нищо по-хубаво от естественият ход на нещата. И като го казвам не си мислете че съм имала мечтано безболезнено раждане
Много се замислям за второ дете и ако имам възможност пак бих го родила по нормален път.
Активен
Bamby
Любопитен
«
Отговор #71 -:
декември 19, 2007, 20:38:26 »
Родих секцио по мое желание с епидурална упойка и съм много доволна с удоволствие разказвам за този ден и пазя само хубави спомени!
Сложиха ми упойката през цялото време си говорих със една от сестрите,чух първият плач на бебката,след упойката почти не съм чуствала неразположение,стоях един ден в реанимация,там бях на обезболяващи системи,на другия ден си ме преместиха в нормална стая,първото ставане беше кофти,но вече на другия ден направо си припках по стаята!
Смятам,че секциото е по-добро и за майката и за бебчето,като слушам/чета разкази на жени родили нормално и ме обхваща страх
Активен
tanianikolova
Сватбар
на мама златото
«
Отговор #72 -:
януари 03, 2008, 18:45:36 »
здравейте
аз родих минялият месец ,при мен така се стекоха нещата че трябваше да родя със секцио. И да ви кажа честно не съжалявам.На вторият ден бях на крака болката не беше много голяма,болеше ме в деня на операцията.И най-важното бебенцето ми не се измъчи.Но разбира се зависи от това кой и как те оперира.Аз съм доволна от моите лекари
Задължително пишете на кирилица!
«
Последна редакция: януари 03, 2008, 21:32:45 от fiibi_bg
»
Активен
maria_lakova
«
Отговор #73 -:
февруари 20, 2008, 10:20:50 »
Аз винаги съм се чудела кой начин бих избрала да родя, защото и в двата виждам и плюсове и минуси!
След като разбрах, обаче че на жени, които са с висок диоптър късогледство, не се препоръчва да раждат нормално поради опасност от отлепване на ретината и разни такива последици, вече спрях да мисля, защото моите диоптри не са никак малко. На предния преглед споменах на доктора за това и той още тогава ми каза да се подготвям психически за секцио и че 8 месец трябва да посетя офталмолог, който да издаде писмено становище за секциото, т.е. да съм с препоръка за такова.
Така че колкото и да мисля, все пак важното е кое по-добре за бебето и за майката, за да се намалят рисковете и за двамата!
Активен
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
«
Отговор #74 -:
февруари 20, 2008, 10:24:08 »
мария и аз имам същия проблем като твоя с очите и имам документ за раждане секцио но все се притеснявам като дойде време до раждането дали няма да ми поискат пари за да е секцио
по принцип и аз съм за естественото раждане но щом се налага няма как
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7