Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 00:50:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За и против секциото.  (Прочетена 193749 пъти)

m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: март 12, 2008, 17:46:38 »

virgin много добре си го калаза ,че на всеки раждането минава много индивидуално ,затова нормално или секцио трябва да мислим първо за бебока какво е най добре  good
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #136 -: март 12, 2008, 17:55:52 »

Последните постове потвърждават - поне за мен, че секциото е за предпочитане а и опита го доказва. Плащаш но си струва цената.....
Активен
ivana
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: март 12, 2008, 18:49:15 »

пари да ми дават секцио НЕРАЖДАМ!!тва да ме режат,да ми бъркотят корема...и не се знае как ще ми понесе упойка,дали ще се събудя или като това момиче във варна 2 год. в кома...аааааа да не съм луда...контрякцийте колкото и да ме болят ще търпя...и ще си видя детето а не след 2 часа,че понякога надругия ден ти го носят!А да не говорим,че присекциото има опасност от инфектиране на раната!!!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: март 12, 2008, 19:01:26 »

Ако си планувано, няма нужда да си с пълна упойка, че да не се събудиш. А детето си го видях веднага щом го извадиха и след това го донесоха пак да го видя. Относно инфектирането на раната, мисля че си зависи от хигиената малко или много, а и една епизиотомия също може да се инфектира. nea Но все пак сме хора и за жалост всичко може да се случи.  sad
Поздравления за смелостта! good Мен ме достраша и затова избрах лесното. blush
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: март 12, 2008, 19:11:23 »

аз сега се видях с моя доки  *YAHOO*разказа ми за ендо момиче вчера я израждал нормално в 8 без 10 сутринта я приел в 5 часа "се родихме "както каза той!тя държала да ражда нормално но имала проблем с напъните не напъвала заради болката!!е рдоила с 300 зора и с 3 външни и нежелание от доки да каже колко вътрешни шева Wink милото му каза "както кажеш ти"и той директно ме погледна и каза "както вие си прецените сега поне имате право на избор едно време нямаше!шева няма и да се вижда ще го направим ниско долу където само ти гледаш" good пообясних на милото някои неща и той само каза "малиии сега да събираме 1100 лв е поне имаме време"
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: март 12, 2008, 19:25:17 »

И на мен мъжо ми каза, че изборът е изцяло мой. Благодаря му много за това, че не се опита да ме убеждава нито за единия вид раждане, нито за другия. В началото малко ме подразни това, но сега като се замисля съм му благодарна, че изборът е бил изцяло мой. gu6
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: март 12, 2008, 19:28:26 »

в края на крайщата само ние и никой друг можем да усетим кое е най-доброто и как бихме се чуствали  *THUMBS*аз зная че на нормално няма да издържа и за това не си и помислям!може да бъркам може да съжаля после знам ли всичко може да се обърка или да не е както по план!и двете са рисковани и двете имат еднакво активи и негативи избора е индивидуален и никой не може да го направи вместо и по-добре от нас!
Активен
Vessi
Професор

« Отговор #142 -: март 12, 2008, 19:29:10 »

Малееее ми то много поскъпнало секциото ....аз съм  "за" и щях да ги събера тия пусти пари ....ми нормалното раждане колко е сега? 500-600  girl_impossible Избора си е наш нали ние раждаме  pardon  Татковците ако се навият да присъстват и припадат само грижи създават на родилните екипи  tease
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: март 12, 2008, 19:32:32 »

ами в болницата където ще раждам аз живот и здраве е 1100лв секцио по желание с лекаря по желание в комплект blum за нормалното не знам аз мисля че за нормално не се плаща само престоя се плаща а и секцио по мед. показатели също не се плаща!
 Offtopic Веси всичко поскъпна щом абонамента за един месец скочи двойно а грижите които се полагат са си същите  shok
Активен
Vessi
Професор

« Отговор #144 -: март 12, 2008, 20:50:26 »

Чесно казано този абонамент нещо не ми стана ясен но това е без значение  nea На някои места във Варна ако искаш определен лекар при нормално раждане се плащаше около 400 на черно на доктора. nea

Колкото до татковците браво на  вас virgin  Bravo майка ми разправя как влизали припадали и то май е практика.Ако е по дребничък човечецът го отмествали някак си от родилна зала  shok ама ако е тип БориМечката го прескачали цялото раждане /ако не успеат да го събудят де/
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: март 12, 2008, 21:06:04 »

Веси за плащането на "черно" на някой лекар за естествено раждане....зависи от лекаря good Може и въобще да не ти вземе парите(има и такива) но "тарифата" е горе долу толкова.....от 300 до към 500 лв
Активен
MALENA
Професор
Публикации: 379

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: март 12, 2008, 21:13:33 »

И аз съм се навила за естествено раждане  Wink. До края има още много време, ще видим в какво настроение ще са бебчетата на края. В краяна сметка е важно всички да са живи и здрави на края.
Активен
nadia_84bs
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #147 -: март 12, 2008, 23:08:02 »

Извинявайте че се намесвам,далеч не съм за тук,но ми е интересно! Надя твоето бебче колко се роди?на снимките ми изглежда доста мъничко,включително и главичката.виждала съм къде,къде по-голями бебета.Лекарите да не са сгрешили в крайна сметка?
Роди се 3800гр. , 50см., обиколката на главата беше 32см. напълно нормално, но BPD-то беше голямо в 38-мата седмица беше 101см. Незнам дали лекарите са сгрешили но държа да кажа че не съм дала нито един лев, нито на черно нито, нито на каса. Влязах в болницата и си излязох без да дам нищо /почерпката не се брой тя е от благодарност/.
Активен
nadia_84bs
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #148 -: март 12, 2008, 23:12:33 »

Oх, благодаря на  Господ, че Ви има и винаги можем една на друга да се допитаме. Определено раждането е най-важният момент от нашия живот и е приятно, когато има с кого да споделиш трепетите си, тревогите и знаеш, че ще те разберат и посъветват. Благодяря за полезната информация на nadia_84bs и сиска!  Bravo А nadia_84bs колко време след секциото ти донесоха малката да я видиш?
Когато се почивстваш готова за срещата с бебчето тогава ти го носят, никой не ти го е взел, просто след операцията не си в състояние да се грижиш за него. Аз още щом станах за раздвижването отидох да си го видя, и един ден след това вече беше денонощно при мене. А още щом излязох от упойката и бях в съзнание ми го донесоха. Това стана 2ч след операцията.
Активен
ivana
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: март 13, 2008, 08:31:52 »

Мами аз раждах в Поморие,и пак там ще раждам...Не съм дала нито стотинка!Когато си направих устата,преди да вляза в предродилна,докторът се обърна и ме попита "Ти се опитваш да ме обидиш ли???Или на мен така ми се струва??" Да не говорим за отношение,чистота и т.н.Говоря като цяло не само за лекаря!!Акошерката също беше много добра и много ми помогна!Зора е само да слушаш какво ти се говори и да испълняваш!Почнеш ли да си правиш каквото ти се иска (да напъваш,а да ти казват недей) ще се раскъсаш естествено!!
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: