Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 20:39:44

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 169668 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #435 -: октомври 13, 2010, 15:55:25 »

Аз я правя пилешката супа по следния начин
1 пилешко бутче
1 бульон-зеленчуков или пилешки
1-2 картофа
1 морков
3 лъжици доматено пюре
малко фиде

Слагам пилето да се свари.Вадя свареното пилешко бутче и го обезкостявам.Прецеждам бульона.Нарязвам картофа и морковите на кубчета.Слагам при бульона.Добавям още малко вода и доматеното пюре .Варя до готовност на зеленчуците и прибавям пилето и фидето.Като фидето се свари правя застройка от 1 яйце.Прибавям леко изстиналата супа за да не се пресече яйцето.Нарязвам магданоз и поръсвам.Понякога не я застройвам.Ами това е моята супа в общи линии.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #436 -: октомври 13, 2010, 16:06:46 »

Ох, заради вас как ми се прияде тая пуста пилешка супа...Eeager (течащи лиги) А дори не я обичам кой знае колко  crazy Ясно утре какво ще готвя  pardon

И ще спра да влизам в тая тема, че така ме заразихте с баници преди няколко дни, та днес едва си намерих кори. Сега баклави...  GROAN Ужас !! Тука не е за бременни (които ги мьрзи да готвят) girl_impossible girl_impossible girl_impossible

 biggrin biggrin biggrin
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #437 -: октомври 13, 2010, 17:23:47 »

Мерси милички  kiss2
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: октомври 13, 2010, 20:26:33 »

А пък ние тази вечер сме на леща и мраморен кекс и двете са много любими на моята половинка  Wink
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1058


Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: октомври 13, 2010, 23:04:28 »

Дени,сега е сезонът на червеното цвекло,продават го предимно в по-големи супермаркети.Булгура се продава в магазините в пакети,като ориза.И в поста за печените ябълки си пуснала 2 еднакви линка,а пък уж за различни неща.Та , понеже очаквах да видя нещо друго с ябълки,защото.....и аз имам 1 кашон-мноооого отдавна бях срещала рецепта за ябълков пай с точени кори и ябълките бяха плънка.Сега не мога да намеря такъв пай.Предложения?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: октомври 14, 2010, 08:38:20 »

госпожица, какъв е този мраморен кекс?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #441 -: октомври 14, 2010, 08:39:48 »

Ангелче, мерси за инфото. Ще потърся тези дни булгур. smile

А вторият линк наистина съм го объркала. Имах идеи за щрудел с тиква и ябълки и говорех за ето този: http://www.kulinarno-joana.com/2009/11/autumn-strudel-with-apples-pumpkin-and-date/ .

Аз иначе правя баница с ябълки и точени кори. Същата е като тиквената баница, но с ябълки. Трябва обаче да са по-сладки плодовете, защото иначе накиселява.

Аз пък в момента мисля наум варианти за разядки за неделя - моята любов има рожден ден и ще ни идва на гости майка му за обяд. С нея ще правим някаква много завъртяна питка предишния ден и вкусна домашна баница, която много харесвам. За мен остават разядките и основното ядене. Та сега ги мисля първите. Наскоро правих пълнени яйца и това не ми е интересно. Мислех си за топчетата от сирене и пресен лук на inaxastra, но къде ти сега пресен пук, а и рецептата не помня в коя страница е. И десерт искам да измисля по-вкусен, а все някакви кусури намирам. Помагайте с идеи, момичета!  girl_wink
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #442 -: октомври 14, 2010, 09:03:46 »

Нинка най-обикновен кекс,само че 1/3 отделям и слагам какао или течен шоколад, за да е кафявичък. (също когато правя кекс слагам и газирано безалкохолно, баба така го прави, за да нарасне повече)И когато сипваш в тавата са печене редуваш бяло и кафяво.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: октомври 14, 2010, 09:45:29 »

Дени, простичките неща обикновено са най-вкусни. Заложи на нещо такова за празника и няма да сбъркаш. Аз ако искам да се покажа, не бих пробвала нещо ново, което забърквам за първи път.

госпожица, и аз като правя кекс винаги имам бяла и кафява смес, но не знаех, че се казва мраморен pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: октомври 14, 2010, 10:15:26 »

Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines