Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:46:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 167326 пъти)
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #300 -:
септември 28, 2010, 12:00:59 »
Здравей, госпожица.
Аз също си взех домашен боб, едър и понеже последните пъти не ми харесваше как става, потърсих мнения оттук-оттам, както от баби, така и от готвач. Оказа се, че нито добавянето на сода, нито на захар или ракия, както има разни рецепти, способства за увирането на боба, остави, че променя вкуса и не винаги е полезно. Целият майсторлък е в това бобът да се загрява бавно и постепенно. Тъй като бобовитe растения съдържат белтък, затова обикновено се "пресичат", ако започнеш да ги вариш още от началото на силен огън и "дрънчат". Когато се прави на бавен огън, зърната стават меки и вкусни, без всякакви добавки.
Аз правя боба в тенджера под налягане, като започвам от средносилна мощност на котлона и чак накрая увеличавам. Варенето ми отнема към 2-3ч. Така и люспите на зърната се сваряват напълно. Именно те (понеже съдържат целулоза) предизвикват газовете и стомашния дискомфорт. Ако се вари бавно и напълно боба, тоя ефект въобще го няма. Откакто разбрах идеята на варенето, съвсем различен е вкусът. Иначе нататък, момичетата са казали - запръжка и на всекиму на вкус. Вкъщи в последно време правим и боб в гюведже с месо, много е вкусен и засища.
Сподели после как ти се е получило.
«
Последна редакция: септември 28, 2010, 12:12:24 от Деничка Звездичка
»
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #301 -:
септември 28, 2010, 12:14:50 »
Благодаря много за идеиките момичета, сега отивам да доизчистя кухнята ( че снощи от месенето има брашно във всяка цепнатинка) И да накисна боба. И като стана дума за месене се сетих, че не съм показала резултата на питката, която месих за кръщенето, малко прехвръкна ама пък беше вкъсна. Накрая използвахме нея за в църквата, защото баща ми беше оставил на негов познат да поръча и на поръчаната имаше бебешка количка, а нашето кръщелниче е на 2 и 1/2.
Optimized-Optimized-DSC03791.JPG
(39.19 KB, 533x400 - видяно 211 пъти.)
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #302 -:
септември 28, 2010, 12:55:09 »
В този ред на мисли и ние довечера сме на боб
Сварих го в неделя докато готвех други неща. И сега ме чака само да го направя на яхнийка.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #303 -:
септември 28, 2010, 13:24:51 »
Вижте каква украса скопосах преди малко за украсата на тортата на племеницата ми ще става на годинка и съм много въодушивена че и правя аз тази торта,дано накрая стане страхотна.Смятам мечетата да са отстрани на тортата като редувам бяло и жълто , а тъй като смятам основната торта да е елепсовидна в двата края ще сложа тройката розички , а в средата ще е барбито.Какво мислите ,ако съм успяла да я обясня достатъчно добре?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #304 -:
септември 28, 2010, 13:33:30 »
Страхотни са, личи си че си професионалист, тези розички са направо като живи, само се чудя и рози и меченца и барби дали няма да дойде малко натруфенка
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #305 -:
септември 28, 2010, 13:34:04 »
Непременно да я покажеш в готов вариант.
От захарно тесто ли направи фигурките? Винаги ми е било интересно как става.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #306 -:
септември 28, 2010, 13:34:49 »
Ина сигурно аз съм негодна, ама на мен винаги ми става на "вълци"
затова и мъжът ми прави боба в къщи.
Пламак, страхотна е украсата.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #307 -:
септември 28, 2010, 13:45:29 »
госпожица
и аз си мислех дали няма да е претрупана ама тъй като тортата ще е голяма направих повечко украса ако дойде в повече няма да я сложа има лесно
lionelsa
фигурките са от фондан и стават супер лесно специално тези ,то си има много вариянти за правене на такива розички.
Благодаря за мнението ви.
«
Последна редакция: септември 28, 2010, 13:53:41 от plamak_
»
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #308 -:
септември 28, 2010, 13:54:30 »
Ох сега и на мен ми се дояде тортичка, Пламък ти си виновна, да ми направиш една и на мен
А пък да се похваля, като се заговорихме за десерти, моето момче ми направи "Печена Аляска", беше много вкуска но ми се наложи самичка да си разделя белтъците от жълтиците, защото за него това е непосилна мисия
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #309 -:
септември 28, 2010, 14:23:06 »
госпожица
какъв е този десерт? Нямаш проблем ще ти направя и без това от както не работя правя много рядко и ми липсва много правенето на торти
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #310 -:
септември 28, 2010, 14:34:49 »
Ами тук е много популярен със сладолед ама и печен, по-лесно ще ми е да ти кажа как се прави.
Моят мъж си беше взел готов блат за торти ама от тънките(ти нямаш нужда, защото се справяш прекрасно с правенето им както се вижда) и отгоре намазваш със сладко от ягоди. междубременно разбиваш 3 белтъка със захар на сняг, слагаш ванилов сладолед бърху сладкото, покриваш с белтъчения сняг и слагаш във фризера, за поне 1 час. После печеш в много силна фурна (предварително загрята) докато белтъците станат златкички.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #311 -:
септември 28, 2010, 14:40:07 »
Звучи страхотно трябва да взема да го пробвам.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #312 -:
септември 28, 2010, 14:43:36 »
Аааааа това вашето тук вече е нечовешкооооо!
Сега,ако знаете и на мен как ми се прияде една тортичкаааа...ммм
Само,ако може малко помощ,защото искам да си направя желирана,плодова торта!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #313 -:
септември 28, 2010, 15:05:43 »
ЗА торта съм сигурна, че пламък ще ти е по полезна, но от мен една много мързелива рецепта за нещо като парфе. Взимав си готов блат за торта, намазваш със заквасена сметана разбита със захар и отгоре нареждаш ягодки на филиики. разтваряш си желатина, както пише на пликчето, заливаш тортата и буташ в хладилника за 4-5-6 часа
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #314 -:
септември 28, 2010, 15:49:50 »
госпожица
супер е и твоята тортичка.
Аз мога да предложа два вариянта ,разтваряш желатин ако използваш плодове от компот вместо във вода разтваряж желатина в сиропа на компота ,в купа в кръгла форма наливаш малко от готовия желатин ,чакаш да стегне мъничко нареждаш плодовете и пак желатин да ги покрие оставяш да стегне.Разбиваш 500мл сладкарска сметана ,като нарязваш и вътре плодове и ядки и слагаш от желатина с който желира плодовете ,изсипваш сметаната върху вече стегнатите плодове и редиш едно до друго пърченца руло(можеш и вместо сметана да направиш със варен крем ,но тогава няма да слагаш желатин).
Другия вариянт е взимаш си готови блатове или си правиш един ,разделяш на 3 части, сиропирваш и мажеш с крем по избор,накрая я замазваш редиш плодовете, разтваряш желатин и мажиш с една четчеца ,тъничко колкото да не потъмнеят , а ако искаш дебел пласт желе сложи тортата във форма която се отваря и си я желирай първо и тогава я замажи и украси.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines