Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 13:40:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 170227 пъти)
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #240 -:
септември 02, 2010, 09:31:56 »
Цитат на: juji в септември 02, 2010, 09:25:18
plamak_ ,ще ти напиша рецептата малко по късно,че имам проблеми с пръстите на ръцете и сутрин ми изстръпват жестоко.Сега пиша само с лява ръка
Няма проблем ,когато можеш тогава.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #241 -:
септември 02, 2010, 11:58:35 »
Вчера хапките в сос много добре му се помучиха на моят мъж, а за довечера ми е обещал къри, като се замисля тази седмица хич на съм готвила и ме е разглезил необичайно
Мисля да му спретна десертче за довечера, за да се отсрамя поне малко и приемам идеи
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #242 -:
септември 02, 2010, 12:54:11 »
госпожица
с удоволствие бих ти помогнала, но хич ме няма в десертите. Моичкия е доволен и на обикнове бисквитена торта, като не ми остава време за повече да се развихря
Мацки, един доста тъп въпрос- Днес ще правя пица, но нямам доматено пюре.
Пресни домати имам 5 кг. в хладилника. Мога ли от тях да нарежа на кръгчета, вместо доматено пюре?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #243 -:
септември 02, 2010, 13:00:21 »
госпожица
какво предпочитате долу горе ориентирай - сладкиши , пасти, сиропирани десерти ,кремове?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #244 -:
септември 02, 2010, 14:22:59 »
Ами много сме сложни честно казано. Трябва да е нещо, което да си го изядем днес, че в събота си се прибираме към България за малко
Освен това мрази неща, в които "се усещат" яйцата, от сорта на крем карамел, но икаче обича кремчета. Бисквитената торта я обича, ама тук няма квадратни бисквитки, а най-любимия му десерт на света е мраморен кекс, но вече правих тази седмица
Съжалявам за дългия пост, много сме сложни.
П.П. Забравих да спомена, че тъй като тук сме под наем кухненското ми обурудване е доста скромно, от скоро имам миксер, но шприц и форма за торти, за сега си остават само мечта за ако ни останат пари някои ден, след нова ютия
(Малко звуча като баба май)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #245 -:
септември 02, 2010, 14:36:25 »
Може да направиш Панна Кота, много е вкусен и лесен крем.Само да намеря рецептата и ще я пусна
500 мл течна сметана
250 мл прясно мляко
150 гр захар
1 пакетче желатин
ванилия
Желатина се разтваря в 100 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 10 минути. Междувременно сметаната, млякото и захарта се слагат на котлона са умерено силен котлон да заврят. При появата на първите мехурчета към сместта се добавят ванилията и желатина и се бърка около минута-две до пълното разтваряне на желатина.
Порционните купички, в които ще сипваме крема трябва предварително да се намокрят със студена вода, за да може после по-лесно да се извади крема, но ако са силиконови това, естествено, е ненужно. След като разсипем, прибираме в хладилника поне за 3 часа.
А когато сервираш можеш да добавиш някъкъв топинг по твой вкус ,аз слагам сладко от диви ягоди или боровинки каквото предпочитеш.
Рецептата е на нашата съфорумка juji
«
Последна редакция: септември 02, 2010, 14:38:17 от магито
»
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #246 -:
септември 02, 2010, 14:37:33 »
Щом обича кексове предполагам че ще хареса "Карамелизирания десерт с ябълки",който пуснах предните дни или един друг сладкиш с бисквити, ябълки и тесто мога да ти кажа също става хубав, а щом и кремчета уважавате
направи крем ванилия но разбий белтъците и ги смеси с варения крем ,става по лек крем така.Може и да си го пробвала и така ,незнам за това предлагам идеи.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #247 -:
септември 02, 2010, 14:42:41 »
Магито тази панакота, може идеално да се впише в плановете за опразване на хладилника, тъй че май нея ще пробвам
Карамелизирания сладкиш с ябълки също мисля да го пробвам, но като се върнем, че сега няма как да го изяден за 2 дни
Мерси много момичета за идеите, аз се опитвам поне десертчета да не повтарям, освен заветния мраморен кекс и едно банофи, което на мен ми е мноооого любимо
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #248 -:
септември 02, 2010, 14:44:27 »
Ще дадеш ли рецептата на това банофи ?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #249 -:
септември 02, 2010, 15:13:18 »
Давам рецепта за банофито, но предупреждавам, че макар че е простичко е доста бавно(заради варене и почиване и трябва да го почнете поне 6 часа, преди да го сервирате, но резултата си заслужава
Рецепта за Банофи
Продукти:
4 банана
2.с.л. пудра захар
250 грама масло
бадемова есенция
100грама обикновени бисквитки
1 консерва(400грама.) кондензирано мялко(това което е сладкото)
1 кутиика маскарпоне(250гр)
1 кутиика течна сметана(150гр.,аз взимам double cream, което е по гъста течна сметана)
Начин на приготвяне.
1. В непокрит съд се вари кутииката кондензирано мляко без да се отваря, поне 2 часа и половина, от това се получава тофито, (като го варя 3 часа става по-твърдичко)
2. половината пудра захар с маслото(разтопено) се разбиват на пяна и се привабят към бисквитите заедно с бадемовата есенция. Получената смес се притиска в тавичка, за да се оформи основата на банофито. За да се извади по-лесно аз си постилям в тавичката хартия за печене, намазана с масло.
3. Основата се оставя да стегне в хладилника около час.
4. Когато основата е вече твърда върху нея се изсипва първо тофито
5. Банана го нарязвам и го потапям малко в лимонов сок иначе много бързо потъмнява
6. Течната сметана се разбива с останалата пудра захар и се смесва с шпатула с маскарпонето докато стане еднородна смес( понякога слагам и малко ром ако има вкъщи 1 лъжичка за аромат)
7. Половината от сместа се изсипва върху основата, след това се нареждат бананите и след това останалия крем
8. Оставя се да си почине в хладилника поне 2 часа преди сервиране
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #250 -:
септември 02, 2010, 22:22:56 »
Gucci, много е лесна. Начуквам телешките пържолки,посолявам и поръсвам с чер пипер.Аз сложих и едни подправки,които си купих от Бг,казват се Пикантина за скара и Пикантина зеленчуци.Нарязах на лентички морков,кисели краставички и кашкавал.Можеш да сложиш,каквото ти е по вкуса,както и с каквото разполагаш в хладилника(гъби,варено яайце,спанак...). Завивам ги и забивам с клечки за зъби,за да не се отворят. Слагам ги в тавичка с малко вода.Отгоре слагам масълце и розмарин. Ето и една снимка:
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #251 -:
септември 03, 2010, 06:49:43 »
Това изгежда невероятно вкусно Miravarna
, страхотна рецепта.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #252 -:
септември 03, 2010, 07:13:27 »
Благодаря Пламък!
досега правих фрикасе,домашен пастет и една торта. Искам обаче да ви покажа какви облачета правих за закуска.Гледах рецептата по " Денят е прекрасен" по БТВ. Отделям по отделно жълтък от белтък. Разбивам със щипка сол белтъка на пяна. Намазвам си с малко олио купичките и разпределям белтъка като правя дупка по средата или кладенче. В него слагам нарязана шунка,кашкавал и отгоре жълтъка. Останалият белтък за похлупак. Пека до златиста коричка. Препекох в намаслен тиган и 2 филийки и ги поръсих с копър,защото ми харесва.Може и с чесън,който обича.
Ето и моя резултат :
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #253 -:
септември 03, 2010, 07:16:48 »
Страхотна идея за облачетата ,но трябва определено да я пробвам като ястие от друга част на деня тъй като не закусвам и не правя закуски
,но може би и като предястие ще бъде страхотно .
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #254 -:
септември 03, 2010, 11:38:13 »
Аз искам да благодаря за рецептата за панакота, снощи беше голям хит, много подходящ десерт за след къри
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines