Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:11:55

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 169852 пъти)
 
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: август 11, 2010, 08:51:27 »

Agent T, много благодаря за рецептата.
Определено обичам рецепти които спестяват часове.
С яйце или без яйце за мен значение няма никакво.
Ако искам прифесионална пица , отивам в пицария а ти след като си доволна от резултата тва е достатъчно. Какво по- хубаво от изпитана пица. Още утре ще я пробвам. За дебелината на пласта предполагам кой колкото дебела харесва.
Мерси още веднъж.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: август 11, 2010, 09:14:28 »

Agent ,отдавна и се каня на тази пица и скоро мисля да я изпробвам. Аз я знам като бъркана пица и имам три рецепти(от форума на bg-mamma.com) ,тази която е дала Agent и тези
Цитат
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио
-тази е доза за 2 тави и става като тесто за пица,без втасване ...
 и


Цитат
1 ч. ч. топла вода + 1/2 кубче жива мая (1 пакетче суха мая)
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
2 ч. ч. брашно
От това което аз знам,е че колкото по-голяма е тавата толкова по-тънко ще е тестото.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: август 11, 2010, 09:33:46 »

Забравих да питам, на колко градуса се пече бърканата пица. За продължителността е ясно че зависи от дебелината, но градусите колко са?
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: август 11, 2010, 09:47:45 »

Miss, точно така - бъркана пица се казва.. good...Аз я пекох на 200 градуса..Според мен дебелината зависи от това в колко голяма тава ще я печете.Аз я правих в тавата от фурната, която хич не е малка и стана според мен нормално тънка..не колкото палачинка, но то и тестото е друго на вкус и вид..Малко прилича на онова тесто за закуски - леко пухкаво.
Juji, изсипах тестото върху хартия за печене, за да не ми залепне.За първи път го правих и ме беше страх да не оплескам нещо. Други рецепти за тесто не знам, но и аз не мога и не обичам да меся..Опитвала съм, но все не ми се получава нещо и после си умирам от яд, че съм изгубила 2-3 часа и накрая резултатът е друг.
Вкусът на професионалната пица е друг, както и фурните, в които се пече и т.н.
Това си е точно бързо, лесно и вкусно в домашни условия.
На мен страшно ми хареса, затова и го споделих тук..
Ако някой прави да пише после дали му е харесало  blum
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: август 11, 2010, 10:56:22 »

...момичета, като ви чета и ми потекаха лигичките.....
непременно ще пробвам тази домашна пица...

благодаря за рецептата  give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: август 11, 2010, 10:58:21 »

Agent T златна си.Аз също съм от хората скарани с месенето/всъщност никога не съм се пробвала-трябва да се престраша някой път-дори и да замине в кофата/.Мисля в неделя да забъркам една такава пица за моя мъж че аз нали пак съм на диети и избягвам такива храни.
Gery79 на теб благодаря за тестото за мекици-защото отново е без месене и изглежда лесно за правене.
roumyana в блога съм написа рецептата ,но тъй акто вчера имах проблем с качването на снимки не съм ги качила ,но довечера ще оправя тази грешка.Благодаря ти пак за доверието.А за снимките научих се да снимам всичко ,защото осъзнах че като има снимка какво се очаква да се получи е много по лесно-първо за да се навия да го направя а и за да знам дали съм се справила след това.
Момичета стискайте ми палци в събота ще правя торта за един специален човек/баща ми/ и се надявам да се получи защото много съм научила от него за Готвенето.
Минала седмица пък правих едни измислени Картофени принцеси.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #36 -: август 11, 2010, 11:35:54 »

Agent T ,от поста на Miss  разбрах ,че всъщност това е бърканата пица извеснта от форума на бгмама и много любима на всички там.Никога не съм я опитвала,всъщност не исках да те засегна с поста си ,но ти си ме разбрала  @}->--за разлика от  Gery79 .Стана ми интересно защото ти всъшност каза ,че я разстилаш в/у хартия за печене и не се меси. Gery79 ,малко троснато звучи твоя пост ,но ние българите сме си такива.Аз не искам да уча никой просто споделих впечетление и мислех ,че на някой би било интересно.Професионална пица трудно можем да измайсторим в къщи,а и в пицария в Бг не винаги е толкова професионална.Аз съм човек който е любопитен и с удоволствише изучавам нови неща.До преди време си мислех ,че пицата и спагетите вървят с куетчуп и горчица.Но тук в Италия ще ти се учудят.Тази тема е за кулинария и ми е много интересно когато някой сподели нещо което е научил в повече от чужда кухня или му  е останало предадено от баба и прочие.За това и се ровя в други кулинарни форими и търся нещо ново .За дебелината на пицата на всеки каквато му харесва и тук в Италия в различните региони е различна.
« Последна редакция: август 11, 2010, 11:37:52 от juji » Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: август 11, 2010, 11:52:07 »

Мацки, нещо имам power тия дни  DANCE laugh...В момента пека една баница - пак лесна  good Стискайте палци да стане ОК, после ще пиша рецептата  Wink
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: август 11, 2010, 13:08:59 »

Ето и баницата, която направих:
Купих точени кори и рецептата беше отзад на плика.Фирмата си има сайт и направо ви копирам рецептата оттам.

Наложена Баница със Сирене

Това е любимата ни баница, приготвена по рецепта на Баба Йонка от с.Трифоново, община Монтана!

Приготвя се с един пакет (450 гр.) ТОЧЕНИ КОРИ ПРЕПЕЧЕНИ НА САЧ "БИТАС" - пълнозърнести или обикновени.

Приготвяне на плънката:
Смесете 4 яйца, 4 супени лъжици олио, 400гр. кисело мляко и 1 пакетче бакпулвер. Разбъркайте добре. Отделно натрошете 300гр. сирене.

Приготвяне на наложена баница:
Накъсайте корите на едри парчета. Наложете ред кори в предварително намазана с олио тава. Нанесете слой от плънката и поръсете със сирене. Наложете отново кори, с четка намажете фино с олио, нанесете плънка, поръсете сирене и така до последната кора. Нарежете на желания размер квадратни парчета и залейте с 150мл. газирана лимонада. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на златисто-кафява коричка. След изваждане от фурната напръскайте леко с вода и покрийте за 15 минути с кърпа.


...да добавя само, че аз не задушавам баниците, не ми харесва просто, а и тази няма нужда да се задушава - не става суха, така че това от рецептата съм го пропуснала. + Задължително добавете сол ...аз я направих точно по указанията и остана малко безсолна..
ДОБЪР АПЕТИТ!


* Наложена Баница със Сирене.jpg (53.58 KB, 400x300 - видяно 4945 пъти.)
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: август 11, 2010, 13:13:13 »

И защо пък снимката не се показа??..както и да е
А иначе мога и сайта да ви пусна..там има много интересни рецепти и можете да видите самите кори, но засега не го правя да не стане реклама..не знам разрешено ли е. pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: август 11, 2010, 13:18:26 »

И защо пък снимката не се показа??..както и да е
А иначе мога и сайта да ви пусна..там има много интересни рецепти и можете да видите самите кори, но засега не го правя да не стане реклама..не знам разрешено ли е. pardon
Пусни сайта няма проблем няма да се счете за реклама.
Имам въпрос за корите какво представляват.Защото имам един замразени кори на Белла точени печени кори на сач които първия път правих по рецептата на опаковката и не ми се получи.Чудя се дали тази рецепта ще стане с тях и дали ще стана хубава,че предната дето я правих с такива кори сатана суха и безвкусна.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: август 11, 2010, 13:23:09 »

Гучи, тази не е суха изобщо, но трябва да се добави сол задължително.
Корите са много странни, аз досега не бях виждала такива.В пакета са 3 големи кръгли кори, които по вид, може да се каже и вкус приличат малко на палачинки  и са доста плътни.
Ето и сайта : www.bitas.bg
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: август 11, 2010, 13:36:57 »

Е значи ще стане и с моите кори щото и те са точно такива които описа.Много добре се получи че ще влезнат в употреба защото си мислех да ги засиля към кофата за боклук.Ще я пробвам и ще споделя резултати.Благодаря за сайта.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: август 11, 2010, 17:03:06 »

Момичета, не знам дали сте гледали един филм , който на скоро гледах на кино. Казва се "Джули и Джулия",но горещо го препиръчвам за хора с хоби кулинарията. Разказва се за Джулия Чайлд която е написала една от най известните книги за френската кухня през двайсетте години и за една девойка в днешно време - джули, която решава да приготвя по една рецепта от книгата и да пише за това в блога си. Много лек и интересен филм.
Та преди няколко дена празнувахме 2 год семеен живот и Матиас ме изненада с точно тази книга. Оказа се в два тома една за ястия и друга за десерти и хлябове- 700 стр. Рецептите на Места където са поистарели има п.с с какво да се замести продукта.
Ако попадна на нещо интересно ще споделя, но май доста от рецептите са сложни и изискват доста време което от работа и бебе ми липсва:)
Успех на всички в готварските начинания.

П.С. juji не виждам смисъл да коментирам поста ти.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #44 -: август 11, 2010, 19:41:26 »

П.С. juji не виждам смисъл да коментирам поста ти.
И аз не виждам смисъл в това което си написала.Нито пък смисъл да комуникирам с теб.То бива злоба безмислено заяждане коя е по- по- най ,ако нещо имаш да ми кажеш давай на лични ще се разбирем ,а всъщност теб отскоро те засичам тук и никога не съм обръщала внимание на постовете ти та ми е странно това отношение
« Последна редакция: август 11, 2010, 19:43:43 от juji » Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines