Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 12:25:44

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 167035 пъти)
 
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #90 -: август 16, 2010, 10:47:10 »

Момичета благодаря give_rose Намерих в килера един компот и сега започвам да го правя smile
Сладкиша с майонеза е много хубав, но вече съм го правила за тези приятели и исках да е нещо ново smile
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: август 16, 2010, 11:38:17 »

Gucci, а какъв е този сладкиш с майонеза??За пръв път чувам..Звучи ми интересно?..Сподели рецепта.. blum
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: август 16, 2010, 11:45:32 »

Gucci, а какъв е този сладкиш с майонеза??За пръв път чувам..Звучи ми интересно?..Сподели рецепта.. blum
Необходими продукти:
2 ч.ч брашно
1 ч.ч захар
1ч.ч вода
1 майонеза-200гр
6 супени лъжици какао
1 шоколад
1 лъжица маргарин
Кокос за поръсване
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:Свесват се брашното ,захарта,какаото,бакпулвера .Добавя се водата и майонезата.Разбърква се до хомогенност.Изсипва се в тавичка застлана с хартия за печене.В случай че нямате може да намажете тавичката с маргарин и да поръсите с брашно.Пече се 25 мин на 200 градуса.Изваждам и оставям да се охлади.Разтопявам шоколада с маргарина в микровълновата и намазвам изстиналия сладкиш.Поръсвам с кокосовите стърготини.По хубав е като е студен и пренощувал в хладилника.
Сладкиша е по рецепта на едно момиче от един готварски форум.

Много е лесен и много шоколадов.Правила съм го и във вариант с кайсии.Има го в блога.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: август 16, 2010, 12:34:02 »

Супер си, Гучи..Мерси много. smile
А сега ми дойде на ум още едно въпросче.....как се правеше руло?Правила съм някога, някога и имам спомен, че беше някаква супер елементарна рецепта..обаче не се сещам...Блата се правеше супер лесно и докато е топъл се намзаваше със сладко, но само това помня...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: август 16, 2010, 12:43:20 »

Агентче, аз руло правя с 6 яйца, 1ч.ч. захар, 10с.л. брашно + 1 бакпулвер, 10с.л. олио. Пека в голямата тава от фурната, много бързо се изпича.
Последно правих за първи път в новата фурна и за нейната тава 6 яйца ми дойдоха множко, та ще минавам на 5 за в бъдеще  girl_wink
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: август 16, 2010, 13:06:16 »

Моята рецепта за руло е 4 яйца,ч.ч.брашно,ч.ч.захар,ванилия и малко бакпулвер . pardon Като го извадя го завивам с мокра кърпа и леко хладен го намазвам със сладко.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: август 18, 2010, 11:10:15 »

Момичета, не съм ви се похвалила  Girl_hide какво спретнах за освещаването на апартамента - печено пиле върху бирена бутилка с ябълков рататуй - рецептата я взех от сайт за готвене и я поизмених по мой вкус.
Станаха много хубаво, и пилето и рататуя, така че, ако на някой му е интересно, ще напиша рецептата. Готви се много лесно  good
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 873


Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!


Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: август 18, 2010, 11:39:28 »

Домакиниииии помощ!  smile
 Аз съм нова в кухнята, но найстина искам да се науча на много неща и на вкусно готвене разбира се!
От доста време ми се е преяло "грах с пилешко", но досега никога не съм правила, майка ми също и затова се обръщам към вас. Ще ми кажете ли една рецепта за приготвяне на консервиран грах с пилешко месо. Чувала съм, че се приготвя лесно и почти бързо  smile , но незнам как  crazy. Благодаря предварително!  give_rose
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: август 18, 2010, 11:47:34 »

*mum to be* аз пиле с грах готвя по следния начин:

В тенджера запържвам пилето леко, после го искарвам и в същата мазнина запържвам лук и чесън. После връщам пилето, слагам вегета, черен и червен пипер. Слагам доматения сок, малко да поври така, после добавям граха. Ако водата ти се стори малко от консервата слагаш допълнително. Вариш докато граха е готов. Ако пък остане водно слагаш малко брашно за сгъстяване и си готова.

Бубка, какво е рататуй? Дай рецептата моля smile
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: август 18, 2010, 11:48:17 »

Домакиниииии помощ!  smile
 Аз съм нова в кухнята, но найстина искам да се науча на много неща и на вкусно готвене разбира се!
От доста време ми се е преяло "грах с пилешко", но досега никога не съм правила, майка ми също и затова се обръщам към вас. Ще ми кажете ли една рецепта за приготвяне на консервиран грах с пилешко месо. Чувала съм, че се приготвя лесно и почти бързо  smile , но незнам как  crazy. Благодаря предварително!  give_rose

Ето една рецепта от мен,


Пиле с грах и моркови
• 1 бр. (800 г) пиле
• 2-3 бр. (100 г) моркови
• 850 г грах от консерва
• 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
• 1 ч.л. (5 г) червен пипер
• черен пипер
• магданоз
• сол
  
Пилето се нарязва на парчета и се изпържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането му се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета. Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. топла вода и месото. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на тих огън до готовност. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: август 18, 2010, 11:49:14 »

Аз го правя със замразен грах.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: август 18, 2010, 11:57:46 »

Ели, рататуят беше гарнитурата към пилето, която се приготвя от червен лук, селъри в оригинал (аз използвах глава целина, в други рецепти съм чела, че може да се замени), те се задушават в зехтин. След 3-4-5мин се добавят тиквички нарязани на кубчета и няколко нарязани скилидки чесън - на вкус. Добавя се малко вода, да поомекнат тиквичките, не много, че и те си пускат. След още 3-4мин се добавят нарязани на кубчета зелени ябълки и орехи, пак нарязани. Накрая се подправя с босилек, сол и пипер на вкус. Ябълките трябва да останат леко хрупкави.
Не казвам точни пропорции, защото аз лично слагах на око, а и увеличих дозата от оригиналната рецепта, че бяхме повечко хора. Реално подготвянето на зеленчуците отнема повече време, самият процес на готвене е 10-15мин.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 873


Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!


Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: август 18, 2010, 12:36:36 »

Благодаря ви момичета за бързите рецепти!  give_rose  Утре ще ви пиша дали съм се справила, когато го опитат всички в къщи.  good
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: август 18, 2010, 18:36:51 »

Пак съм аз  blum с поредния бъркалъоч  funnytooth
Отдавна ми се бяха прияли кюфтета от тиквички, но все не ми се занимаваше, а  и аз избягвам да пържа, особено панирам напоследък.Обачее намерих една лесна рецептичка за така желаните кюфтета.

Рецепта за кюфтета от тиквички

3 -4 тиквички
2 -3 стръка зелен лук /не съм сложила, защото нямах/
1 стрък зелен чесън
1 яйце
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
100 гр сирене
1 к. ч. галета или царевично брашно

олио за пържене

* Тиквичките се измиват, обелват се съвесем тънко и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15 -20 мин в гевгир да се отцедят, а след това се изтискват и с ръце;
* В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън (или 1-2 скилидки чесън), копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички;
* Добавя се яйцето, сиренето и галетата (или царевичното брашно). От сместа се оформят кюфтета;
* Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат. Проверен метод – така зеленчуковите кюфтета поемат по-малко мазнина при пърженето;
* Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни.

Кюфтета от тиквички се съчетават много добре с кисело мялко, разбито със счукан чесън, копър и магданоз.
Можете да ги поднесете и с гарнитура от други зеленчуци


Направила съм copy-paste на рецептата, за да не я преписвам..Изпълнила съм всичко по план и станаха много вкусни, сосчето също.Особено ми хареса, че нищо не се овалва и панира, а хитринката с поставянето им във фризера си струва - досега не знаех за нея - но вече ще го имам на ум.

Бон апети на всички! blum
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #104 -: август 18, 2010, 20:21:37 »

Днес имаме годишнина с мъжа ми ,но понежее през седмицата и бяхме само двамата му направих любими неща пържолки салатки и ето тези картофени кюфтета с пълнеж

 
не му приготвих нищо сладко ,но той не е по десертите ,та можеше да се наложи аз да го изям ,а сега нали не трябва да се отпускам 8 месеца изкарах на стриктен режим .
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines