Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:27:32

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 170049 пъти)
 
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: септември 02, 2010, 09:31:56 »

plamak_ ,ще ти напиша рецептата малко по късно,че имам проблеми с пръстите на ръцете и сутрин ми изстръпват жестоко.Сега пиша само с лява ръка

Няма проблем ,когато можеш тогава.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: септември 02, 2010, 11:58:35 »

Вчера хапките в сос много добре му се помучиха на моят мъж, а за довечера ми е обещал къри, като се замисля тази седмица хич на съм готвила и ме е разглезил необичайно smile Мисля да му спретна десертче за довечера, за да се отсрамя поне малко и приемам идеи smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #242 -: септември 02, 2010, 12:54:11 »

госпожица с удоволствие бих ти помогнала, но хич ме няма  в десертите. Моичкия е доволен и на обикнове бисквитена торта, като не ми остава време за повече да се развихря pleasantry
Мацки, един доста тъп въпрос- Днес ще правя пица, но нямам доматено пюре. Пресни домати имам 5 кг. в хладилника. Мога ли от тях да нарежа на кръгчета, вместо доматено пюре?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: септември 02, 2010, 13:00:21 »


госпожица какво предпочитате долу горе ориентирай - сладкиши , пасти, сиропирани десерти ,кремове?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: септември 02, 2010, 14:22:59 »

Ами много сме сложни честно казано. Трябва да е нещо, което да си го изядем днес, че в събота си се прибираме към България за малко smile Освен това мрази неща, в които "се усещат" яйцата, от сорта на крем карамел, но икаче обича кремчета. Бисквитената торта я обича, ама тук няма квадратни бисквитки, а най-любимия му десерт на света е мраморен кекс, но вече правих тази седмица smile Съжалявам за дългия пост, много сме сложни.
П.П. Забравих да спомена, че тъй като тук сме под наем кухненското ми обурудване е доста скромно, от скоро имам миксер, но шприц и форма за торти, за сега си остават само мечта за ако ни останат пари някои ден, след нова ютия  funnytooth
(Малко звуча като баба май)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: септември 02, 2010, 14:36:25 »

Може да направиш Панна Кота, много е вкусен и лесен крем.Само да намеря рецептата и ще я пусна smile

500 мл течна сметана
250 мл прясно мляко
150 гр захар
1 пакетче желатин
ванилия

Желатина се разтваря в 100 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 10 минути. Междувременно сметаната, млякото и захарта се слагат на котлона са умерено силен котлон да заврят. При появата на първите мехурчета към сместта се добавят ванилията и желатина и се бърка около минута-две до пълното разтваряне на желатина.
Порционните купички, в които ще сипваме крема трябва предварително да се намокрят със студена вода, за да може после по-лесно да се извади крема, но ако са силиконови това, естествено, е ненужно. След като разсипем, прибираме в хладилника поне за 3 часа.

А когато сервираш можеш да добавиш някъкъв топинг по твой вкус ,аз слагам сладко от диви  ягоди или боровинки каквото предпочитеш.

Рецептата е на нашата съфорумка juji
« Последна редакция: септември 02, 2010, 14:38:17 от магито » Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: септември 02, 2010, 14:37:33 »

Щом обича кексове предполагам че ще хареса "Карамелизирания десерт с ябълки",който пуснах предните дни или един друг сладкиш с бисквити, ябълки и тесто мога да ти кажа също става хубав, а щом и кремчета уважавате  smile направи крем ванилия но разбий белтъците и ги смеси с варения крем ,става по лек крем така.Може и да си го пробвала и така ,незнам за това предлагам идеи.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: септември 02, 2010, 14:42:41 »

Магито тази панакота, може идеално да се впише в плановете за опразване на хладилника, тъй че май нея ще пробвам smile Карамелизирания сладкиш с ябълки също мисля да го пробвам, но като се върнем, че сега няма как да го изяден за 2 дни  smile Мерси много момичета за идеите, аз се опитвам поне десертчета да не повтарям, освен заветния мраморен кекс и едно банофи, което на мен ми е мноооого любимо Wink
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: септември 02, 2010, 14:44:27 »

Ще дадеш ли рецептата на това банофи ?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: септември 02, 2010, 15:13:18 »

Давам рецепта за банофито, но предупреждавам, че макар че е простичко е доста бавно(заради варене и почиване и трябва да го почнете поне 6 часа, преди да го сервирате, но резултата си заслужава smile

Рецепта за Банофи

Продукти:
4 банана
2.с.л. пудра захар
250 грама масло
бадемова есенция
100грама обикновени бисквитки
1 консерва(400грама.) кондензирано мялко(това което е сладкото)
1 кутиика маскарпоне(250гр)
1 кутиика течна сметана(150гр.,аз взимам double cream, което е по гъста течна сметана)

Начин на приготвяне.
1. В непокрит съд се вари кутииката кондензирано мляко без да се отваря, поне 2 часа и половина, от това се получава тофито, (като го варя 3 часа става по-твърдичко)
2. половината пудра захар с маслото(разтопено) се разбиват на пяна и се привабят към бисквитите заедно с бадемовата есенция. Получената смес се притиска в тавичка, за да се оформи основата на банофито. За да се извади по-лесно аз си постилям в тавичката хартия за печене, намазана с масло.
3. Основата се оставя да стегне в хладилника около час.
4. Когато основата е вече твърда върху нея се изсипва първо тофито
5. Банана го нарязвам и го потапям малко в лимонов сок иначе много бързо потъмнява
6. Течната сметана се разбива с останалата пудра захар и се смесва с шпатула с маскарпонето докато стане еднородна смес( понякога слагам и малко ром ако има вкъщи 1 лъжичка за аромат)
7. Половината от сместа се изсипва върху основата, след това се нареждат бананите и след това останалия крем
8. Оставя се да си почине в хладилника поне 2 часа преди сервиране
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: септември 02, 2010, 22:22:56 »

Gucci, много е лесна. Начуквам телешките пържолки,посолявам и поръсвам с чер пипер.Аз сложих и едни подправки,които си купих от Бг,казват се Пикантина за скара и Пикантина зеленчуци.Нарязах на лентички морков,кисели краставички и кашкавал.Можеш да сложиш,каквото ти е по вкуса,както и с каквото разполагаш в хладилника(гъби,варено яайце,спанак...). Завивам ги и забивам с клечки за зъби,за да не се отворят. Слагам ги в тавичка с малко вода.Отгоре слагам масълце и розмарин. Ето и една снимка:
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: септември 03, 2010, 06:49:43 »

Това изгежда невероятно вкусно Miravarna Bravo, страхотна рецепта.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: септември 03, 2010, 07:13:27 »

Благодаря Пламък!
досега правих фрикасе,домашен пастет и една торта. Искам обаче да ви покажа какви облачета правих за закуска.Гледах рецептата по " Денят е прекрасен" по БТВ. Отделям  по отделно жълтък от белтък. Разбивам със щипка сол белтъка на пяна. Намазвам си с малко олио купичките и разпределям белтъка като правя дупка по средата или кладенче. В него слагам нарязана шунка,кашкавал и отгоре жълтъка. Останалият белтък за похлупак. Пека до златиста коричка. Препекох в намаслен тиган и 2 филийки и ги поръсих с копър,защото ми харесва.Може и с чесън,който обича.
Ето и моя резултат :
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: септември 03, 2010, 07:16:48 »

Страхотна идея за облачетата ,но трябва определено да я пробвам като ястие от друга част на деня тъй като не закусвам и не правя закуски  smile,но може би и като предястие ще бъде страхотно .
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: септември 03, 2010, 11:38:13 »

Аз искам да благодаря за рецептата за панакота, снощи беше голям хит, много подходящ десерт за след къри  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines