Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 09:49:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на conflate - 04.09.2010
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на conflate - 04.09.2010 (Прочетена 42001 пъти)
conflate
Сватбар
Публикации: 227
Отг: Сватбата на conflate - 04.09.2010
«
Отговор #30 -:
август 20, 2010, 16:16:04 »
roxanne, тази идея за пътуването е много добра, бих я адаптирала за нашите кумове, но при напредналата бременност на кумата (на сватбата ще е в 5ти месец) а, май не е удачно...
Да ви се оплача - след многобройни онлайн чужбински поръчки, случихме и на проблем с пратка. Подаръците за гости, които са метални запушалки за бутилки са били вписани от някой гений в UPS - (не ги препоръчвам!!!) като "метални детектори". Милото се разправя половин ден с митници и освобождаване на пратката, преди малко се обади, че след като станал неприятно неучтив се трогнали, та ...взел ги е, след близо 5 часа разправии. Ще видя довечера поне дали си заслужаваха проблемите тия тапи...
Оу - и да се похваля, медицински вече си имаме! Май нищо повече не ни трябва като документ, тъй като няма да имаме църковен брак, или пропускам нещо освен медицински и актуални лични карти? Нашият кмет, който ще ни е служебното лице, друго не спомена, а днес ми е и последен работен ден, преди да напусна официално работата си и ми е пълна лудница. И така - след сватбата ме чака ново име и нова работа. Стресът е пълен, но и имам нужда от свежо начало, така че...стискайте ми палци
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #31 -:
август 21, 2010, 14:34:09 »
Леле, много кофти!
Но дано това да ви е единственият проблем, който сте имали - с подаръчетата. Откъде сте ги поръчвали? Аз точно заради такива истории не обичам да поръчвам извън ЕС, за да не се занимавам с мита и глупости...
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #32 -:
август 21, 2010, 18:46:15 »
Принципно бяха под стойността задължителна за обмитяване, но заради гениалния превод, че това са метални детектори ни мотаха. Но са вкъщи вече подаръчетата и изглеждат по-добре отколкото очаквах
Сега сме на етап да им мислим опаковка. Имаме 2 варианта, но най-красивият е свързан с още ръчен труд от наша страна и се чудим дали да си го причиняваме
План Б - връзвам им по една панделка и без опаковане. Днес ми е нервно и много не ми се занимава.
Днес обикаляхме за разни дреболийки и взехме шампанско, сега трябва да ми дойде вдъхновение как да го украся...Взехме 2 бутилки защото така ни каза DJ, но може ли някой да ми обясни за какво е втората?! За влизането в ресторанта може би? За да знам дали да украсявам и втората
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #33 -:
август 21, 2010, 22:54:02 »
Според мен им вържете по една панделка, все пак самите подаръчета са си красиви, защо да ги скривате? Аз така бих направила поне. Хем ще се вижда, че са част от винената украса, един вид част от декорацията.
А иначе за шампанското, не знам защо са ви поискали две бутилки в ресторанта. Сещам се само за шампанското за ритуалната и едно за ресторанта. Но ако искат две за ресторанта сигурно е за тоста на кума?! И аз не знам. Аз няма да украсявам нито една от бутилките, защото след размисли, разговори с булки и разглеждане на снимки никъде не видях бутилките да се виждат, освен ако не искаш ти изрично да ги снимат - само чашите с налятото питие се виждат. Успех и кажи какво си решила!
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #34 -:
август 23, 2010, 09:29:12 »
Или ще са само "по панделка" или в торбичка с листенца от pot pouri - не знам дали така се пише, но изсушени, ароматизирани цветчета и клончета. Ако са без опаковка не знам къде да ги позиционирам просто, защото нещо метално (а и те са си масивни) в чинията..а и са овални и се търкулват на една страна. А салфетките пък ще са сгънати на ветрило, та не мога върху салфетките да ги сложа. Утре сме на мястото и ще изпробвам.
А днес ме чака боядисване на коса и зъболекар
Шампанското - DJ ни каза да приготвим 2 бутилки, не от ресторанта - т.е 1 е за ритуала, а другата за ресторанта явно. Ние взехме една малко по-интересна бутилка за подписването и не мислех много да я украсявам, но снощи си поиграх с нея и май ще и сложа нещичко и ще инструктирам за снимка с чашите, колкото да не е без хич. Но добре да се знае, че много-много не се вижда
Запътвам се към 3 дневна обиколка Пловдив/Карлово/винарната и ще дам отчет в сряда
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #35 -:
август 23, 2010, 13:24:27 »
Успех!!!
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #36 -:
август 25, 2010, 22:29:58 »
Завърнах се, 3 дни с ангажименти под час, каква ти отпуска и свободни дни
Затова пък се чувствам пълноценно, когато в малко време се върши много работа. Вчера беше най-пълноценния ден, отметнахме доста неща- занесохме медицинските, платихме таксата, пренаписахме "сценария" на служебното лице
, избрахме набързо и поръчахме тортата след като тествахме пълнежите, мммммм, посетихме шатото и близкия хотел да уточним колко от стаите са с легла двойки и колко спални - т.е предстои ми да наместя гостите някак си, видяхме се с флористката и координатора. Уговорихме впряг с най-милото конче, сега трябва да измисля и някаква малка украса за "каляската"
Най-забавна ми беше частта с измислянето на реч/сценарии за кмета, който ще ни венчае. Той ни беше връчил неговия, но не му бяхме обърнали особено внимание. Да де, ама оказа се, че в него има фрази, като "добре дошли в залата на радостта и щастието" и "гордейте се, че се венчаете в родното ви село"
както и доста напудрени слова, но някак сконфузно звучащи - "водени от най-хубавите човешки чувства - любовта и обичта" и т.н. Доста се посмяхме, но и нямахме много време за измисляне на нещо особено креативно, тъй като вече бяхме на път към кметството. И така, както се зараждат доста от нещата при нас, в движение донаместихме словото - аз зад волана, милото чете, двамата се хвърляме в брейнсторминг , той пише и драска по скрипта
Само че накрая настана излезе такава драсканица, че бяхме сигурни, че кмета и дума няма да разбере. И тук да вметна - хората, които срещаме в по-малки градове и села са прекрасни. Без намръщени физиономии - дори в общината! Готови да помогнат, с желание да излушат.
Попитахме секретарката на кмета (той е на моренце) дали може да го разпечатаме при нея, като имахме предвид да напишем текста на лаптопа в колата. Тя скочи от мястото си и предостъпи компютъра си - заповядайте, напишете вашия сценарий и го разпечатайте тук. Младоженецът скочи на стола и започна да набира текста, през това време идваха и други хора, които изчакаха без нерви ние да напишем нашето предложение за сценарий, който кметът да научи
Е, ще ви кажа след 2 седмици дали наистина кметът е взел предвид поправките и заучил новия текст, това би ме накарало да се убедя в по-голям брой паралелните вселени, проявяващи се на територията на България, хм.
Май не съм споменавала, но и тайландските ни, летящи фенери пристигнаха. Само че се чудим дали ще имаме възможност и смелост да ги пуснем. На нашето място честичко е ветровито и ако се случи така, няма дори да се пробваме, имайки предвид че ние самите успяхме да запалим 2 пробни фенера при опит за пускането им на плажа при уж лек ветрец. Според мен си беше чист вятър...
Та, чудя се дали въобще да ги вземем с нас. Дали няма някой щедро да се покапе с восък, да се изгори, да опърлим нечия коса, леле мале
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
август 27, 2010, 00:38:21 »
Здрасти миличка! Съжалявам, че не пиша често, но чета редовно, да знаеш!
Аз бях на събитие с фенери и си беше доста опасно да ти кажа, аз не бих. Замалко да подпалят работилницата на един човек, добре, че той скочи и го побутна да отиде нагоре. Но пък ги вземете за всеки случай - ако се окаже, че не е ветровито ще е супер. А и ако няма сгради наоколо, няма кой знае каква опасност.
Измислихте ли какво ще правите с появяването и гостите?
До скоро писане!
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #38 -:
август 27, 2010, 09:33:56 »
Добро утро!
О, Ариел - на местна почва?
Около шатото няма сгради и жици на километри, само лозя. Затова взехме фенерите. Но ако е ветровито - в никакъв случай, видях аз че хич не е просто и ще решим на момента дали да ги ползваме, може да пуснем 5-6 ако е хубаво времето и сметнем, че за неопитни е прекалено опасно. Останалите 55 не знам какво ще ги правя
Появяването го тренирахме в началото на седмицата на място, голям смях
Намерихме малко по-плавно място на хълма, ще си взема кецове и ще слезем по обратната страна на хълмчето, докато координаторката задържа гостите в градината, откъдето няма да ни виждат. Като слезем тя ще даде знак на ДЖ, че сме готови, който ще обяви появяването ни, ние се мятаме във файтона и изминаваме цели 200м до уреченото място - пред гостите. Там слизаме и следваме малката шаферка сипеща листенца до мястото, където ще е церемонията. Поне така сме го замислили, а ще видим как ще се осъществи.
Самото място за подписване решихме да е пред стълбището и главния ход на "крепостта" за да имат хубав "замъчен" фон снимките. Ще имаме 2 стойки с цветя, като самите стойки всъщност ще са пънчета, които има в шатото и мислим да ползваме. Книгата, чашите и шампанското също ще са на по-високо пънче. Възглавничката за халките поръчахме да е от мъх, с памучно влакно, тип връзка за чувал, хаха, има снимка в галерията, надявам се да се получи точно такава.
Сега търся кошничка за малката шаферка, но не мога да намера по-натуралистично изглеждаща. Искаше ми се или да е от по-груби пръчки, не стандартната тънка плетка, за да е по-натурална. Или пък да е светла, но намирам само тъмни и съм на етап да си взема спрей и да си боядисам една от тъмните. Бях видяла на едно място една сглобена от парчета дърво и нещо зелено, много би ми се вързала на концепта, но сега не намирам такава. Ако някой има идея къде да потърся, да свирка.
Купих си и бижута, ръчна изработка и малко с малко по-antique look както ми се искаше. От любимото ми магазинче за авторски неща в Пловдив. Много си ги харесвам, защото имат и листенце (препратка към винарната) и любимият ми бледо розов кварц. . Май тях и книгата за гости най си харесвам.
Книгата пък пристигна от ....Литва, персонално изготвена за нас и точно каквото исках, много старинно изглеждаща и само от естествени материали. Дори предпочетох да няма дата на нея, за да я ползваме и за други семейни събития. Много си я харесвам. На всичко има снимки в галерията. След като michelle ми направи забележка за "на час по лъжичка" се стегнах и качих поне малко снимки.
Взехме и кутия за "финансови пожелания" която е всъщност кожено куфчеже.
Тази вечер ( и миналата) не можах да си изключа съзнанието - да спре да прехвърля задачи и какво/кога/кой трябва да се свърши. Събуждам се със същите мисли и не ми е пълноценна почивката.
Обаче имам и весела новина - Днес ми е моминското партиииииииииии!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #39 -:
август 28, 2010, 22:18:45 »
Леле conflate, разгледах нещата ви и са... УАУ!
Много са хубави! Уникални! Страшно оригинални! Ама колко се кефя като видя неща извън стандартните само да знаеш! Ти си човек с различно мислене, супер!
Книгата е много автентична, направо не мога да повярвам, че е нова, изглежда на 100 години! И как така я докарахте от Литва, ще падна?!
И виждам, че сте си опаковали подаръчетата, страхотно са станали с листенцата и житния клас! Мисля, че с тези антични бижута ще бъдеш страхотна - като една дама от минало време! Нямам търпение да те видя!
А за мястото дори няма да коментирам, аз ти казах и преди, уникално. Казах ли ти аз, че диверсия му е майката?
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #40 -:
август 29, 2010, 00:47:30 »
Здравей, conflate
Зачетох се сега в твоята темичка, понеже едва наскоро ми преминаха сватбените емоции и ми остава време да се потопя в емоциите на другите булки
Относно тайландските фенери - ние взехме такива и имаше лек ветрец, пуснахме един пробен - червен, голяма красота...Но с олюляване полетя из небето...Мъжът ми се притесни, че наблизо има бензиностанция и не посмя да пусне още, всички гости го видяха, но другите останаха за друг път
...Казаха, че изгаснал в небето...но не посмяхме за повече...Аз до последно съжалявах, че не пуснахме още, понеже си е атракция, но е опасничко...Вземете ги и каквото сабя покаже:) Но съм за да риксувате - според мен не е толкова голям риска, виждайки как нашия угасна в небето:) Но вие си решете според вятъра на деня:)
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #41 -:
август 29, 2010, 13:39:02 »
Милата - благодаря за идеите, май и ние ще пуснем 2 пробно. Ще си напишем желания на тях и ако не е прекалено ветровито, че тази седмица хладничко го дават
ще ги пуснем в небесата. Около нас няма други сгради и ако времето е с нас, няма да е толкова опасно. Но самото запалване и пускане от гости ме притеснява - защото когато ние пробвахме (на плажа, което беше грешка) първо капеше восък, после не разбрахме кога трябва да го пуснем, после изведнъж духна и пламъкът отиде към хартията, тя лумна и аз държах нещото, докато изгори - бързо гори, но все пак това е към 60см пламък... Вие лесно ли ги запалихте? Може би просто ние не сме се справили....
Аriel - радвам се, че ти харесват! И на мен книгата ми е любима! Поръчах я от etsy.com - там има различни "търговци", които предлагат ръчно изработени неща и по поръчка. Видях я и просто се влюбих в нея, точно каквото исках! И страниците са по-грубички, както исках. Сега остава да измисля какво да напиша на първа страница.
За подаръчетата, не сме решили дефинитивно да са опаковани. Исках просто да ги вържа за 3 житни класа с панделка, но за да го направя трябва да е на място, иначе пренасянето на 60 тапи с по 3 стръка и нареждането им няма да е лесно, най-вероятно ще изроним житото без да искаме, все пак не е хербаризирано или консервирано, аз си го косих
Та - по-лесният вариант за нас ще е да ги сложим в такива торбички - обаче не можем да намерим по-малки. Купих Pot pouri с аромат на грозде и romantic scent и ще ги допълним с него + житни класове като на снимката. Май по-скоро така ще е, т.е като на снимката.
Снощи след внезапно дъхновение си поиграхме с милото и украсихме чашите и направихме кошничката на шаферката. За чашите ползвах парче от воала - нали беше двуслоен и аз настоях да го направят еднослоен, та сега си имам късия слой тюл и дантела вкъщи и реших да го използвам като детайл, защото поръбването много ми харесва. Чашите имат ковано желязо по тях и мисля, че като сложих дантелата стана хубав баланс, т.е малко по-омекотена визия. Снимки има в галерията - мнения?
Сложих снимка и на работна версия на шампанското. Чудя се така ли да го оставя, още не съм залепила нищо, просто си поиграх 5 минутки с него - или да сложа 2-3см дантела от воала по-средата на бутилката върху сатенената лента, хммм
Много са ми забавни тези малки детайли, които мога да си направя сама. Някак си не искам да си отнемам това удоволствие като си ги купя готови.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #42 -:
август 29, 2010, 18:01:02 »
Conflate-че, гледам, че докато аз се мотам в следсватбени вълнения, ти си наченала последната си моминска седмичка
Дано да ти е лека, или поне изпълнена с приятни вълнения и без нерви
Чак сега успях да разгледам вашите неща и коментарът ми е едносричен - Уау!
Поздравления, миличка!
Радвам се, че познавам, макар и виртуално, толкова креативен човек, чийто стил издава естественост, вкус и изящество! С такова внимание към детайлите сватбата няма как да не е перфектна
Аз да попитам, как мина моминското парти? Нищо не споменаваш
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #43 -:
август 29, 2010, 19:03:19 »
roxanne - благодаря за милите думи, прекалено ме ласкаеш душицо
Моминското парти беше супееер, качих 2 снимчици в галерията, да видите как ме дегизираха, аз съм ангелчето, макар че май рогцата напоследък по ми пасват. Много се забавлявахме по женски и привличахме внимание колкото искаш. Началната сбирка беше за загрявка на по мохито, две...три... дегизираха ме като ангелче, съпроводено от 3 зайчета и 2 дяволчета и поехме към бара. Докато пътувахме към бара, колата спря на един светофар и таксиджията до нашето такси загуби ума и дума - поглежда настрани човекът и до него - зайче, хаха. А нашият горд, че ни вози той
В бара засякохме ергенско парти - слава богу не на нашият младоженец, и изтанцувахме едни див танц с ергена подтикнати от бурните ъзгласи на ДЖ-я
Имаше и караоке зала, където владеехме сцената доста често, а колко мохито се изпи
Опитахме се да узурпираме и един мъжки стриптийз бар, но нещо не ни хареса там, нито публиката, нито шоуто и се изнесохме подгонени от пиянския глад бързичко на сладки приказки в близкия денонощен Дивак
Въобще - излизането по женски трябва да стане повече правило, отколкото изключение, това беше неоспоримият извод
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #44 -:
август 29, 2010, 19:16:40 »
Относно балоните - да, лесно ги запалихме, беше с нещо като фитил, напоено с нещо, нямаше восък... Нямаше проблем. Страхотно моминско парти
Мястото, където ще е сватбата е приказно - само не разбрах къде точно се намира
Украсата, която сте си направили е разкошна - браво!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Нагоре