Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:59:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 215044 пъти)

soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: март 10, 2011, 10:22:09 »

Момичета, аз съм бясна, пред нервна криза, отново много ясно усетих, че сме в България и тепърва има страшно много да учим - тази сутрин ме сюрпризираха от ресторанта "Операта", че видите ли договорът им изтичал и управителят явно вече ще е друг, съответно нашата резервация за 22.05 пропада. Ясно ви е колко ще ни е лесно да си намерим ресторант за тази дата 2 месеца преди нея, предвид това, че и венчавката е предплатена и т.н. Просто не мога да си опиша разочарованието, нямам думи за хаоса, който се случва в нашата организация и изобщо не знам ще се справим ли или не...
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #226 -: март 10, 2011, 10:26:32 »

е това е пълна глупост  sad какво като се е сменил управителя?! Ако ще и собственика да се е сменил, защо не отидете да се договорите с новия управител? Сигурна съм, че няма как да са направили друга резервация за същата дата... Ако се правят на ударени ги заплаши с комисията за защита на потребителите, нали имаш квитанция за платено капаро?
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #227 -: март 10, 2011, 10:45:04 »

Oh my ... Е тея луди ли са? Ти прочете ли си договора, има ли такава клауза?  crazy Не със КЗП ще ги заплашиш, ами със съд направо!

Само спокойно, всичко ще се нареди, сигурна съм! Отиди да говориш с новия управител задължително! Стискам палци всичко да се нареди без бой!  beating
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: март 10, 2011, 10:56:29 »

Момичета, много ви благодаря за разбирането и съветите! heart heart heart Лошото е, че ние имаме само разписка, този ресторант няма практиката да подписва договор, иначе аз си мислех сега към средата на март вече да понатисна управителя да сключим такъв, именно за да сме сигурни... И сега изненада diablo На всичко отгоре никаква информация повече не мога да изкопча, защото дамата, която ми звънна услужливо не вдига. Годеникът ми излезе по работа, ще мине и оттам да вземе капарото, но той не е много навит да вдига скандали, според него нищо няма да постигнем така. И е прав, за жалост nea Остава ни да търсим друг вариант, обадихме се на няколко места и все удряме на камък, но последният ресторант, където звъняхме, вече е свободен за нашата дата, любимият ще ходи на място да види какви са кувертите, на каква цена... Стискайте палци да не са непосилно бомбастични smile И все пак и двамата сме си навили на пръста, че сватба ще има, след като стигнахме дотук няма да се откажем заради прочутата "хубава работа, ама българска"...
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #229 -: март 10, 2011, 11:16:54 »

наистина не е приятно да се разправяте с такива хора... не си заслужава нервите. Надявам се да успеете да си намерите друг ресторант и да си спестите нервите. Относно договорите вече съм напълно убедена, че трябва да накарам и нашата управителка да сключим такъв, просто риска е прекалено голям с напредване на времето  sad
Активен
Flappy
Любопитен
*
Публикации: 31

« Отговор #230 -: март 10, 2011, 11:23:17 »

Soulless, мила, не се ядосвай, всичко ще се нареди. Миналата година мои близки изживяха същия кошмар, но при тях собственикът на хотела(Грийнвил) се смени 1 месец преди сватбата и те бяха в неведение какво ще се случи, но новите собственици спазиха уговорката и сватба имаше. Така че си мисля, че може годеникът ти, когато отиде да вземе капарото, без да вдига скандали, да се поинтересува какво ще се случва с ресторанта оттук нататък и дали вашата сватба не може да се състои при новите съдържатели, да помоли за контакт с тях, може да са разбрани хора и да ви влязат в положението. Нищо не пречи да опитате. Дано само не предвиждат ремонт. Но дори да е така винаги може да се намери решение, важното е, че имате любовта си и желанието да се "бракувате"  Wink Ако имаш нужда от идеи за ресторанти ми пиши(на лични ако искаш) за колко човека става дума, какъв да е куверта горе долу и какви изисквания имаш. Ние обиколихме над 20 ресторанта  crazy и съм посъбрала информация. Стискам ти палци,спокойно и успех!
Активен
sssilv
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #231 -: март 10, 2011, 11:37:18 »

Здравейте и от мен момичета. Току-що се регистрирах и веднага се включвам по темата с ресторантите. Нашата сватба ще е  през септември и  имам нужда от информация за конкретни ресторанти -Метрополитън , р-та на хотел Вега и този в Интерпред ( забравих да спомена че ще сме около 100 души ).Фаворит ми е Метрополитън и всяка информация за него ще ми е супер полезна - особено що се касае до обслужване и коректност. Бих искала да съм максимално подготвена преди да отидем да ги видим с милото .Много  благодаря и успех на всички бъдещи булки с избора на подходящия ресторант  good
Активен
djina
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #232 -: март 10, 2011, 11:41:34 »

Мерси момичета за насоките,
Souless, ти направо ме подлуди с този твой ресторант  pardon точно го гледам и си мисля да "идиялен" и да  отида първия свободен ден и номера където са ти го спретнали - пълен ужас!!!! diablo
Благодаря Катя резторанта в лозенец изглежда страхотно - утре отива, по телефона не ми казаха нищо конкретно като условия и затова на място smile
Търсенето продължава ...
Успехе на всички бъдещи булки  danceg
Активен
djina
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #233 -: март 10, 2011, 11:47:13 »

Здравей sssilv, Поздрави  Bravo
За хотел Вега мога да ти кажа Ресторанта се казва стара софия, не съм ходила но говорих с управителката - много мила жена, куверта е над 40 лв, такса внесен алкохол  е 4 лв на човек, продължителност 5 часа и това, което мен ме отказа е, че НЕ СЕ ПУШИ в залата!!!  crazy
Имало отстрани стаичка с маси за правостоящи за целта.
Успех smile
Активен
sssilv
Новак
*

« Отговор #234 -: март 10, 2011, 11:54:08 »

Благодаря ти djina за инфото , но смятам  че проблема с цигарите ще го има на доста места , предвид забраните

Поздрави!
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #235 -: март 10, 2011, 11:59:58 »

Аз мисля, че в ресторанта, който сме си избрали се пуши, но смятам да помоля да изкарат всички пепелници на терасата. Ще е топло, ще има деца, 100 човека ...Мисля, че ще е по-подходящо да не се пуши вътре.
Активен
Flappy
Любопитен
*
Публикации: 31

« Отговор #236 -: март 10, 2011, 12:55:03 »

Здравей,sssilv  smile и успех в търсенето! ЗА Стара София(Вега) мога да кажа, че е много приятен ресторант, нямя нужда от много украса, кувертите започват от около 40 лв, предлагат мокър бар-мисля беше още около 20 лв на човек или 4лв такса тирбушон на човек, такса след 5тия час е 100лв/час,6% сервиз. Това което мен ме отказа е 1. не се пуши, но вече почти на всякъде е така поне в хотелите- на някои места правя жест като разрешават защото е частно събитие, но не знам докога ще е така и 2. вечерните сватби са до 1-1.30, не се доплаща времето след 24.00 защото е с ограничение.
Ресторантът в Интерпред- куверт от около 45 лв., включващ и торта, но без мезета, дават от тях като комплимент безплатна бира за гостите. Там проблемът е в овъртайма- след 5ти час започва прогресивно да расте на час с по 100лв. т.е. първи час-100лв,втори-200лв и т.н., но управителя казва, че за след 3тия час "може да се напрови някаква отстъпка" и да не е 300..400..500 и т.н.
За Метрополитън- цените и условията ги има на сайта им, нямам лични впечатления за коректност и обслужване, но мои познити празнуваха там преди 2 години и бяха много доволни.
Успех! good
Активен
sssilv
Новак
*

« Отговор #237 -: март 10, 2011, 15:08:01 »

Много ти благодаря Flappy за информацията. Wink
Надявам се някой който е правил сватба в Метрополитън да сподели впечатленията си от там (дали е достатъчен обслужващия персонал, колко взимат след 5-тия час , има ли хубава вентилация, те ли си правят украсата или можеш и ти , и  такива неща) Все пак куверта там е по-скъп, което предполага по-добра организация и най-вече да няма типичните ресторантьорски прецаквания.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: март 10, 2011, 18:39:56 »

soulless, мила, това е мнооого кофти номер!!! bqsnasym Само спокойно и не изпадай в паника! Виж първо какво ще се разбере младоженеца ти с тях. Ако няма да сте там, може би е за добро! Може би не е трябвало да сте там. Добре че поне по-рано си го разбрала. Ще си намериш друг ресторант на 100%! И ние ще помагаме с каквото можем!!! Само свиркай! Като се съберем една банда бесни бъдещи булки и фурор ще направим! friends А новият управител, ако реши да не постъпи достойно да му мисли каква "реклама" си прави във форума! beating
Активен
pandelka
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #239 -: март 10, 2011, 19:42:12 »

ooo soulless, миличка, недей да се ядосваш!!!
Наистина това може би не е бил вашият ресторант. И съм сигурна, че ще си намерите по хубав.  Wink
А вашата сватба доколкото виждам е неделна, така че не би трябвало да е тоооолкова претъпкано както в съботите. Само спокойно! Имаш време.
Хихихи, то и аз какво ли се обаждам, като ние ще се женим началото на юни (седмица-две след вас), и също нямаме ресторант още  shok
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: