Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 02:12:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак - 4  (Прочетена 155360 пъти)

godsmack
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #165 -: януари 24, 2011, 12:28:09 »

Здравейте,
случайно някой да има на представа как стои въпроса с църковния брак в Драгалевския манастир?
Харесали сме си един ресторант в Драгалевци и ми хрумна,че вместо да карам гостито да обикаля цяла София,така ще е най-добре.  good
Активен
Dafi86
Новак
*
Публикации: 15

« Отговор #166 -: януари 27, 2011, 11:50:03 »

Здравейте,
знаете ли каква точно трябва да бъде чашата за църквата? В един магазин ми казаха, че може и съвсем обикновена чаша за вино... Вчера си купих една по-нестандартна и по-голяма, но днес реших, че ми прилича повече на чаша за сладолед  crazy 
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #167 -: януари 27, 2011, 12:04:20 »

Здравей, Дафи86, няма никакво значение каква е чашата - най-обикновена чаша със столче. Нас ни посъветва попа да не е скъпа, защото често ги забравят там младоженците заедно с виното и питката.  good
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: януари 27, 2011, 12:05:45 »

На вас ви искат чаша за църквата ли ?Това за първи път го чувам, тук искат само свещи питка вино и бонбони.Чашата я предоставя самата църква.
Активен
Mauve
Ентусиаст
**
Публикации: 66

« Отговор #169 -: януари 27, 2011, 12:10:43 »

Повечето чаши за църквата са големи, със сребърен обков. Понякога цените са им са  crazy , но можете да намерите и на по-достъпни цени. Нужна Ви е само една. Има такава тема, за да не сме офф топик smile
« Последна редакция: януари 27, 2011, 12:15:04 от Mauve » Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: януари 27, 2011, 12:51:48 »

Здравейте,
знаете ли каква точно трябва да бъде чашата за църквата? В един магазин ми казаха, че може и съвсем обикновена чаша за вино... Вчера си купих една по-нестандартна и по-голяма, но днес реших, че ми прилича повече на чаша за сладолед  crazy 

И аз не мисля, че има особено значение каква точно е чашата. Иначе класическият бокал е на ниско столче, тумбест и метален или с обков. Аз обаче предпочетох кристален - сложила съм го в галерията Wink
Активен
super_bianka
Ентусиаст
**
Публикации: 113

« Отговор #171 -: януари 27, 2011, 19:04:04 »

Здравейте момичета,
Сгодихме се октомври 2010, вече планираме сватбата за 10.7.2011, но още не сме си запазили черквата и ритуалната, защото ми се струва раничко.Но се замислям дали утре да не отидаме да ги запазим nea
Моля за съвет ,че още с много неща не съм на ясно, дали е време или е раничко още? crazy

Здравей миличка, наистина до вашата сватба има 6 месеца, но е хубаво по- отрано да си запазиш църква, ритуална зала и ресторант. Тръгни от църквата и спрямо нея си запази (като часове) останалите 2.
Момичета, не видях никоя от вас да е писала за сключване на църковен брак в католическа църква. При нас положението е следното- аз съм православна християнка, а половинката е католик и заради това решихме да се венчаеме в катедрален храм "Свети Йосиф". Много е красив и светъл. Не се плаща такса, както е в наште църкви, може ако младоженците желаят да направят някакво дарение и единствено се заплаща 50 лв. ако желаеме да се свири на орган. По- специфичното е, че трябва да се направят 5 срещи с отеца (по време на тези срещи той въвежда бъдещото семейство в тайнството на брака). За там не трябва да носиме нищо- нито свещи, нито питки, мед, вино, чаши и т.н.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #172 -: януари 27, 2011, 22:55:56 »

За съжаление госпожицата от горният пост вече не е православна християнка. Можеби само християнка. Освен това никак не е нормално да продадеш православната вяра за да спестиш някой лев,погача и бутилка вино,дори и да е във светъл храм. Личният живот на всеки е въпрос на личен избор и това не го оспорвам но тези съвети към другите не ми допадат. give_rose
« Последна редакция: януари 27, 2011, 23:00:01 от AIVEN » Активен
super_bianka
Ентусиаст
**
Публикации: 113

« Отговор #173 -: януари 27, 2011, 23:32:32 »

За съжаление госпожицата от горният пост вече не е православна християнка. Можеби само християнка. Освен това никак не е нормално да продадеш православната вяра за да спестиш някой лев,погача и бутилка вино,дори и да е във светъл храм. Личният живот на всеки е въпрос на личен избор и това не го оспорвам но тези съвети към другите не ми допадат. give_rose
Миличка, ти къде точно прочете, че съм приела католическата вяра???  beating beating beating За да се венчаеш в католическа църква (и обратното католик в православна ) не се налага да се приема съотвертната вяра. И това, че съм изброила как стоят нещата в католическата църква (за тези които ще се сблъскат с липсата на информация, както ми се случи на мен), не означава, че сме я избрали само и само, за да спестиме пари!!! За твое сведение аз преди да попитам какво трябва да се купува  си бях купила и свещите и чаша за църквата (отделно от тези за гражданското) и специално вино за 100 лв. (тъй като това е празник за който не бива да се жалят средства) и украса за свещите. Плюс това дарението, което сме направили не е по- малка сума от тази която сте дали или ще дадете вие в православната църква!!! Аз съвети не съм давала, а само се опитах да помогна, но нямах представа, че е престъпление да изказваш мнение и да даваш информация с по- различа насока (вместо православна църква да е за католическа)!  Oh my ... Oh my ... Oh my ... Бъди така любезна да не правиш повече такива неуместни и злобни коментари, защото не ми е приятно някой да ми се подиграва заради това, че бъдещият ми съпруг е католик- все пак е християнин!
Активен
Mariya_Kyoseva
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #174 -: януари 28, 2011, 08:37:50 »

Здравейте!

На 01.01.2011г се сгодих. Вече си избрахме дата за сватбата - 04.09.2011г. Мислите ли, че е рано сега да си запазим църква и гражданското? Коя църква бихте ми препоръчали?

Забравих да уточна, че става въпрос за град София.
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #175 -: януари 28, 2011, 08:48:12 »

Определено ви е време да си запазвате всичко, тъй като все още ще имате някакъв избор smile Църкви, които се избират доста често в София са Св. Неделя, Св. София, Семинарията, Св. Седмочисленици... сигурно има и други, но за тези се сещам сега. Ние например ще сме в Св. Неделя, но това е най-вече, за да може ритуалната зала и църквата да са възможно най-близко и гостите ни да не обикалят. Ако искате се разходете и ги разгледайте и така си изберете, ако искате съобразете избора си с ритуалната зала или с ресторанта, вече вие ще решите smile Желая ти успех!
Активен
Mariya_Kyoseva
Новак
*

« Отговор #176 -: януари 28, 2011, 14:54:58 »

Много благодаря Tiama за изчерпателния отговор. За семинарията изобщо не се бях сетила, а там съм била на сватба и много ми хареса.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: януари 28, 2011, 16:02:41 »

На нас не са ни искали чаша за вино,а само свещи,кръщелни,питка и бонбони  smile Ритуала е 165 лв.  give_rose
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #178 -: януари 28, 2011, 22:50:46 »

Определено не ви е рано, Mariya_Kyoseva , ние запазихме ноември месец и вече имаше записани дати за септември  smile
Активен
Mariya_Kyoseva
Новак
*

« Отговор #179 -: януари 29, 2011, 09:40:06 »

И аз установих вчера Mariaid, че изобщо не ни е рано. Отидохме и си запазихме дата и час за ритуалната зала. Там ни казаха, че за следобед има само два свободни часа, като еидния ни устройваше перфектно. Аз обаче се притесних, че при тези толкова много хора, които искат да сключват брак smile, ако почакаме още малко и няма да можем да си запазим църква. Затова отидохме веднага след това и до църквата Св. София и там отново нямаше огромен избор, но часът, който ни трябваше на нас, беше свободен и го запазихме.
Много ви благодаря момичета за бързите отговори  give_rose. Те ме накараха веднага да отида и запазя часовете, които ни устройват. Ако се бяхме забавили още малко, предполагам ще трябваше да направим някакви компромиси за нашият най-важен ден.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: