Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 14:33:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Записване за сватба в "Радостни Обреди" на Пиротска 10 И
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Записване за сватба в "Радостни Обреди" на Пиротска 10 И (Прочетена 43229 пъти)
roxykris
Новак
Публикации: 10
Отг: Записване за сватба в "Радостни Обреди" на Пиротск
«
Отговор #30 -:
август 30, 2010, 01:32:24 »
Deliysky , подписването на брак е безплатно в много страни по света. След като държавата е предвидила, че ще е безплатно, не виждам защо някакви нахални лели ще ми казват, че щом не искам да им сложа пари в джоба значи не си ценя брака и ще се разведа. Впрочем типично българска черта е намирането на недостатъци на самите нас като българи, дори когато ги няма. Не чух някой французин да се срамува, че подписва безплатен брак или да се жалва, че францизите все искали да минат безплатно.
Искам да добавя, че имам роднина който работи със системата на "радостни обреди" по друга линия и от него знам каква корупция цари там и как се прибират пари в джоба. Знам даже кой какви проценти взима. Тия лели на Пиротска взимат процент от всяка пробутана услуга, затова са и толкова зли и напористи. Ако нямаха личен келепир от продаденото мислиш ли, че щяха да са нужни три скандала за да ни дадат това, което държавата е определила, че ни се полага?
«
Последна редакция: август 30, 2010, 01:37:07 от roxykris
»
Активен
roxykris
Новак
«
Отговор #31 -:
август 30, 2010, 01:44:57 »
Pachoran, не ми стана ясно кое е обида? Аз съм казала дума по дума какво ми казаха и как се опитаха да ме излъжат на три пъти в очите. Те се държаха грубо и отвратително всеки път, аз нито един. Все едно, не им мина номера. А ти очевидно има защо да ги защитаваш, няма да гадая защо.
Активен
roxykris
Новак
«
Отговор #32 -:
август 30, 2010, 01:48:29 »
Моля?! Да не се "пазаря" когато някакви лели се мъчат да ми пробутат услуги, които не желая и не съм длъжна да приемам? Държавата е определила цената за сключване на граждански брак без ритуали, снимки и прочее да бъде 0 лева. От там нататък пазарлъците са на лелите, не мои.
Цитат на: Pachoran в юли 25, 2010, 16:33:56
На какъв език да обясня, че таксите около сватбения ритуал не се определят от служебните лица на Пиротска 10. Не се опитвайте да ми докажете, че бензинджията на бензиностанцията определя цената на горивата и вие може да се пазарите за отстъпка с него. Ами явно правилно са ви оценили на Пиротска.
Ако питате мен таксата трябва да е една и съща за всички ритуали в рамките на дадена община. А това, че не ползвате дадена услуга не значи, че трябва да ви се намали от цената. Не се пазарете, пазаренето е признак на един ориенталски манталитет, ако ще и на луната да жвеете и да сте завършили 20 висши образования. Просто като видите , че нещо струва толкова, значи струва толкова. Ако ви е скъпо не си го купувайте, а потърсете по-евтино. В случая съм сигурен, че цената на ритуала в с. Лакатник е в пъти по-ниска, идете там, ако търсите по-ниска цена.
Нека този пост да не ви звучи като заяждане, но е грешно да се вменява вина в едни обикновени служители. Таксите не ги определят те, това е. Друг е въпроса, че няма един лист с нужната калкулация на услугата, мисля, че за това са виновни и служителите на Пиротска.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #33 -:
август 30, 2010, 13:06:23 »
Ей хора, не можете да разберете, че безплатен обяд няма. Никой не иска да ми даде нито хляб без пари, нито кино, нито сватбен ритуал. Няма цена 0 лева, НЯМА. Дори, ако Ви кажат, че ритуала струва толкова, то бъдете сигурни, че цялата тази институция за радостни обреди се финансира от джоба на плащащите данъци. Набийте си го в главите, че всичко има цена. И не може да минете метър, НЕ МОЖЕ.
И наистина лелките там не определят цените, комисионните са друго нещо, подкупите също. Ама защо гледате в паницата на държавните служители, вижте си вашето положение, оревахте форума за услуга без пари. Ами няма такава, всичко е с пари, дори подписването. В бедните държави се плаща, в богатите като Франция може и да не се плаща. Ние сми българи, живеем в бедната България и си плащаме повечето неща. Който иска безплатно да подписва във богата страна като Франция.
Престанете с коментарите за цени. Разберете, че услугите са като търговията. Щом на етикета пише 1 лев не се пазарете, плащайте и заминавайте. Ако не ви харесва, не купувайте, идете другаде и си купете същото за цена, която ви е по джоба.
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #34 -:
август 30, 2010, 13:30:25 »
Pachoran
не става въпрос за безплатно подписване става въпрос за долна лъжа от лелките !!! Като им скръцнеш се оказва че вместо за 158 лева можело и да се ожениш за 61 лева !!! Ама защо те убеждават че си задължен да ползваш услугата от 158 лева !!! Трябваше да се прибера вкъщи да отворя сайта на столична община за да си разбера правата. Че после и ми анулираха фактурата и ми върнаха надвзетата "задължителна" сума. Гледа ме в очите и не помни как предният ден ни излъга двойно и мен и майка ми тя е свидетел също на думите. Задължени сте за съботна сватба да платите 158 лева.
П.С. става въпрос за лелката която стои по-близо до прозореца.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #35 -:
октомври 11, 2010, 19:38:11 »
Някой ходил ли е да се записва за следващата година вече?
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #36 -:
октомври 11, 2010, 19:40:12 »
От другия месец започва записването за следващата година
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
ноември 01, 2010, 19:26:00 »
Записахме сеееееее
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
ноември 01, 2010, 22:14:07 »
И аз ходих днес
Да не би да сме се засекли
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #39 -:
ноември 01, 2010, 22:42:28 »
Аз бях около 9.00 там
Имаше и още две двойки мисля
Признайте си вие ли бяхте...
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
ноември 01, 2010, 22:59:28 »
И аз бях там тогава само, че бях самичка
«
Последна редакция: ноември 02, 2010, 08:18:16 от Тiama
»
Активен
neviadv
Любопитен
«
Отговор #41 -:
ноември 02, 2010, 11:47:35 »
И ние вчера се записахме
, но към 17.30ч. Относно лелките, нека приемем че не те са виновни за цените, но кой е виновен за начина по който "предлагат" услугите
.
Момичета много ви благодаря за предупрежденията които сте написали в това отношение
.Та вчера отиваме ние, казваме за какво сме и тя: цената е 158лв. сега цялата сума ли ще платите? }:->Милото не знае за какво става въпрос и почва да мига на парцали. Аз я поглеждам наглата лека, тя не ме гледа в очите, с най-голямата си любезност и задавам въпроса това цена с каква музика е: "хор разбира се" ми отвръща тя и приключва темата и започва да пише фактурата. *crazy*Няма да ви разказвам разговора, само ще ви кажа резултата: платихме 61лв. за механичен съпровод и право на снимки. Много се ядосах защото не знаят как да подхождат с хората.Да беше започнала с вариантите, да ни обясни колко тържествено и специално е чувството да има хор, я ми кажете тогава колко от вас ще изберат хор- аз бих го направила.Но при това нагло поведение толкова се ядосах, че директно отсякох, че не ми трябва.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #42 -:
ноември 02, 2010, 17:40:45 »
Да, това за което говориш наистина е така...Аз бях подготвена, и като ми обяви цената просто я попитах какво включва, защото е меко казано некоректно да виждаш разписка за няколко неща, които си платил и никой да не ти информация. Но по повод хора една колежка ме посъветва ако имам възможност да го оставя, гледахме видео от сватбата й и ни хареса
Но отношението им е отвратително като се има предвид, че плащаш не малка сума...
Активен
roxykris
Новак
«
Отговор #43 -:
февруари 06, 2011, 20:12:35 »
Парчоране, наминавам доста време след сватбата си, да ти съобщя, че се оженихме за 0 лева, както е определила българската държава за сватба без хорове и манифестации.
Очевидно имало такава цена, нищо че някои лели на Пиротска имат финансова сметка да излъжат, че няма. Цената е 0 лева за крайния клиент (младоженците), иначе не е 0 лева,разбира се. Държавата взима пари от данъците ни да плати заплати и да поддържа инфраструктурата на залите, това мисля е самоочевидно.
Искам и да изкажа благодарности на изключително милия персонал в обредна зала Сердика, който знаеше, че минаваме по безплатната тарифа без екстри и хорове се държа брзкрайно мило, отдели ни време и направи дори повече отколкото сме искали и очаквали. Да са живи и здрави! Препоръчвам на всички тази зала!
«
Последна редакция: февруари 06, 2011, 20:32:50 от roxykris
»
Активен
petia_vj
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #44 -:
март 13, 2011, 15:55:37 »
Здравейте, момичета! Побутвам малко стара тема, но наистина ми трябва спешно помощ!
Записахме си час в Ритуална зала Оборище, като в момента на записването изобщо не включих
коя точно е тя, само гледахме да е близо до църквата - СВ.Параскева е нашата (на Раковска). И вчера
обикаляйки по задачки, реших да мина да я видя и ....ужас!!! Отвън изглежда зле, мръсно, със счупени плочки по земята...дори не се престраших да вляза.
Дилемата е сега да я сменям ли с Ритуална зала Възраждане, (която била ремонтирана), но пък ни се пада малко далечко от църквата или да стисна очи....и каквото стане. Някой има ли преки впечатления и от двете? Все още има време, така че съм оптимистка,че може и да има свободни часове.
Много ви благодаря!!!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
6
Всички