Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 14:49:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Записване за сватба в "Радостни Обреди" на Пиротска 10 И  (Прочетена 43253 пъти)

asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: юли 21, 2010, 13:20:44 »

Приемам забележките ти, но смятам, че нямат нищо общо с темата.  smile
Става въпрос, че като ти искат пари, са длъжни все пак да ти кажат за какво и да ти представят какви варианти има. Не на своя глава да решават, че искаш да платиш най-скъпия ритуал примерно.
Т.е. не аз да им вадя думите с ченгел от устата, а те да ми кажат – този ритуал струва толкова и толкова, ако искате музика на запис – толкова, ако искате хор – еди колко си.

Надявам се сега да ме разбра вече, понеже на четвъртия път ще се откажа.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: юли 21, 2010, 14:01:45 »

:offtopic:Аз никой не обиждам, щом нещо твърдите, добре е да разполагате с нужните (и по възможност неопровержими) доказателство. Всяко нещо което аз съм написъл си е мое мнение, но аз имам нужните доказателства(бележки). Иначе останалото наистина си е "да духа вятъра, а ние да му помагаме". Затова и помолих ако някои има хвърчаща бележка или изобщо не са му дали такава, (а са му взели пари), да сподели тук.

Значи, за мен бележката, за която говорите, независимо на какво е написана или напечатана не е никаква гаранция къде отиват тези пари. Всеки с компютър и минимално компютърно образование може да изфабрикува бележка, независимо колко авторитетно изглежда. Самият факт, че момичето казва, че няколко пъти са им казали различни суми за едно и също събитие за мен говори, че политиката за ценообразуването на гражданския брак е абсолютно избирателна според човека, който стои пред служителката. Нямам никакъв интерес да защитавам или нападам лелките, размишлявам логично и точно както asseto казва искам чисто и просто яснота по въпроса за парите - плаща ли се или не в крайна сметка ритуал през делничен ден в София и ако да, за кое точно се плаща и къде го пише. Нищо повече! Не мога да си представя това да се случва в друга държава, българите сме уникални!
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #17 -: юли 23, 2010, 07:58:52 »

Бях пуснала моят разказ в друга тема, но копирам го и тук:
Относно цените за ритуалната зала на нас при първото ни ходене до Пиротска 10 ни взеха 158 лева за право на снимане, озвучаване, ХОР и тъпата розова книжка. Разбрахме че това е задължително. След няколко дни вече поокопитени отидохме и искахме да се откажем от ХОРа, книжката от 6 лв. все ще им я опростим. Беше ни обяснено че след като е Събота тази зала която сме избрали в Събота задължително е с ХОР и неможем да се откажем от него. Днес обаче аз вече ядосана от цялата тази работа се обадих на директорката на Пиротска 10, даже мислех и да пиша жалба до Столична община защо насила ми продават платени услуги. Но директорката се оказа разбрана жена и ми каза че няма такова изискване за Събота и ХОР. Върнаха ми парите, и крайната цена на ритуала включващ право на снимане, музикален съпровод и книжлето ни струва 61 лв. !!!! Надявам се че съм полезна с информацията.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: юли 23, 2010, 14:48:45 »

Ето потвърждение на писаното по-горе – правила НЯМА и всеки дере кожи, както му се прииска...  angry
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #19 -: юли 23, 2010, 18:57:52 »

Да, наистина са такива лелките, но явно от това им зависят заплатите, работят на принципа ако мине метър, но според мен не си делят сумите защото няма как.Между другото, малко от вас знаят , че за последните 2 г се ремонтираха основно всички зали в София, сложиха се и климатици, явно им трябват парички. И с това свое уточнение ни най-малко ги оправдавам или защитавам.А относно дрането на кожи, за жалост много от вас не ценят хората , които са коректни и НЕ дерат кожи, и това е доста обидно. Не един път съм бил свидетел когато за глупости са давани хиляди левове, а после е имало пазарлък за 50лв за отстъпка или за нещо друго дребно.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: юли 24, 2010, 21:19:37 »

Айде пак... Можеш ли да обясниш в каква връзка стои това последното с темата, която обсъждаме? Или е просто заяждане, както и звучи?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #21 -: юли 25, 2010, 10:16:29 »

Две страници с грозни постове и обиди от страна на asseto и roxykris, няма ли кой да спре този пазарлък в крайна сметка за цени. Някои момичета се самозабравят и превръщат всяко свое начинание в пазарлък като пазарите в Турция, Египет, Тунис..... Какво са ви виновни служителките на Пиротска 10 , с цените ли ? Ами те не ги определят бе умни момичета, стойността на таксите се определят от Общински съвет. Не знам какво работите, но толкова грозно отношение към служители не бях срещал. Я се поставете на тяхно място, сигурен съм, че имате обикновени професии и никак няма да ви е приянно клиенти да говорят и пишат по този начин. Извинявайте, но това че се жените и плащате музиката не значи , че трябва да се качите върху главите на всички, които наемате или получавате от тях услуги. И какъв е този пазарлък за цени, не може да разберете, че тук не е Ориент.
 И забравете думата безплатно, няма такава дума. Имаше я по времето на комунизма и не доведе до нищо хубаво, питайте родителите си и или си спомнете нещо, ако сте на нужната възраст.
 Всички такси се определят от Общинските съвети по населени места, хората които ви записват нямат нищо общо с таксите и тяхната стойност, те са служители и работници като вас. Така, че уважавайте труда на всички и не се дръжте като дошли от гората.
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
**

« Отговор #22 -: юли 25, 2010, 13:58:03 »

Аз не се заяждам, но жените от Пиротска 10 би следвало да информират кое колко струва преди автоматично да ми продадът най-скъпия пакет. В очите ме гледаше жената втория път и ми заяви следното: "След като ритуала е в Събота или Неделя и след като сте избрали зала Хиподрума значи трябва да ползвате ХОР.Ако не желаете хор ще Ви преместим в друга зала. Но в Хиподрума е задължително". Това не е ли лъжа и злоупотреба със служебно положение???Съжалявам че нямам запис на думите за да го изпратя където трябва.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: юли 25, 2010, 15:57:46 »

Ако постовете ни звучат грозно, то е защото са предизвикани от отвратителното отношение на въпросните служебни лица. Не виждам на чии глави сме се качили с това, че изискваме прозрачност в ценнобразуването и по отношение на това, което ни се предлага. Пардон, то не се предлага, а направо се изисква да заплатим най-скъпия вариант.

Pachoran, ако наистина беше прочел какво сме писали, щеше да видиш, че аз съм "за" да има такси според различните пакети и ритуали. Но не и с нас да се държат като с някакви малоумници, от които само трябва да се изцоца още някой и друг лев. Но ти както обикновено се пльосваш в темата, за да се позаядеш с кандидат-булките, не за да четеш.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #24 -: юли 25, 2010, 16:33:56 »

На какъв език да обясня, че таксите около сватбения ритуал не се определят от служебните лица на Пиротска 10. Не се опитвайте да ми докажете, че бензинджията на бензиностанцията определя цената на горивата и вие може да се пазарите за отстъпка с него. Ами явно правилно са ви оценили на Пиротска.
 Ако питате мен таксата трябва да е една и съща за всички ритуали в рамките на дадена община. А това, че не ползвате дадена услуга не значи, че трябва да ви се намали от цената. Не се пазарете, пазаренето е признак на един ориенталски манталитет, ако ще и на луната да жвеете и да сте завършили 20 висши образования. Просто като видите , че нещо струва толкова, значи струва толкова. Ако ви е скъпо не си го купувайте, а потърсете по-евтино. В случая съм сигурен, че цената на ритуала в с. Лакатник е в пъти по-ниска, идете там, ако търсите по-ниска цена.
 Нека този пост да не ви звучи като заяждане, но е грешно да се вменява вина в едни обикновени служители. Таксите не ги определят те, това е. Друг е въпроса, че няма един лист с нужната калкулация на услугата, мисля, че за това са виновни и служителите на Пиротска.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: юли 25, 2010, 16:46:11 »

Pachoran, ти пак не си разбрал. Не разбра ли, че никой не спори за това колко са високи таксите? Ами прочети по-горе.

Става въпрос, че няколко момичета вече отиват да си записват час за ритуал през делничен ден и въпреки, че през делничен ден не се заплаща, не само в София, но и в чужбина, те им искат пари! Това си е точно своеволие от страна на лелките! И къде отиват тези пари??? Не искам и да знам.

И пак повтарям: не става въпрос просто за цената на ритуала, естествено, че в село Лакатник е по-ниска, отколкото в София, никой не спори за това. Става въпрос, че трябва да е ясно и да е обявено точно колко се плаща в делничен ден и през уикенда, за какво се заплаща и да са еднакви правилата за всички хора! А не на едни да им казват едно, на други да им казват друго! Не мога да разбера кое му е трудното за проумяване?!?
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: юли 25, 2010, 18:15:19 »

Темата не е особено актуална за мен, тъй като вече съм избрала и заплатила ритуала за нашата сватба, но провокирана донякъде от изказванията на Deliyski и най-вече на Pachoran не мога да не взема отношение.
Ако използвам аналогията с момчето на бензиностанцията, ако се случи така, че спра на безниностанция, искам да си купя бензин 95, който очевадно е в наличност, но въпросното момче се опитва да ме убеди, че може да ми продаде само супер 98 (или какъвто там по-скъп продукт продават) и нищо друго, категорично ще искам среща с управителя и ще настоявам да разбера по какъв начин ще бъде наказан служител, който злоупотребява с правата ми на потребител.
Бих го направила и с дамите на Пиротска. Определено бих се поровила да намеря кой е компетентният орган, под чиято шапка са въпросните "Радостни обреди", за да поискам официален отговор на какво основание ми е отказано конституционното право да сключа граждански брак, при положение, че гражданският брак в Република България е безплатен. Знам, защото съм го учила по административно право и процес преди по-малко от 8 години. Освен ако от тогава не са променили разпоредбите. Друг е въпросът колко струват допълнителните услуги, които се предлагат, като право на снимане, механична музика, хор и прочее. Ако искам да сключа граждански брак без тези екстри, въпросните дами са длъжни да ми предоставят декларациите и при наличието на медицинските документи и двама дееспособни свидетели, да ме оженят. Безплатно и без ритуали, ако не ги желаем. Така са ни учили в Софийският университет.
Не знам какъв личен интерес имат въпросните служителки да продават най-скъпия пакет, но е факт, че го правят. Опитаха се да го направят и с нас, но аз изрично  настоях да получа разбивка на цената по пера и тогава стана ясно, че можело да ни оженят и за по-малка сума от 193лв.
За отстъпките... не бих спорила за административни такси, както не споря за данъчната ставка, при положение, че тя е нормативно оформена, но никой не може да ме убеди, че да поискаш отстъпка е ориенталски манталитет. Може би има връзка с това, че в арабския свят са най-добрите търговци. Но аз лично се научих да се "спазарявам" за цената точно от западноевропейците, с които съм работила. Практиката сочи, че най-добро съотношение качество - цена се получава точно след определени преговори. Може би на българските търговци това не им харесва (в резултат точно от миналото ни до 89год, когато продавачът разглеждаше всяка сделка като лична услуга, която прави на купувача), но моят опит показва, че в целият цивилизован (и не толкова цивилизован) свят преговорите за цената са част от всяка една сделка.
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
**

« Отговор #27 -: юли 25, 2010, 18:36:55 »

Pachoran Моля те прочети моите постове и ще разбереш, че въпроса е не в това дали е безплатно или не, а в злоупотреба със служебно положение на въпросните жени от Пиротска 10. Още веднъж съжалявам че не направих запис на това което ми казаха за да те убедя.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #28 -: юли 25, 2010, 20:53:17 »

sapfira_101 аз в никакъв случай не споря за цената и да ли да се плаща или не, аз защитавам тезата, че служителките не са тези, които определят таксите и налагат вида на услугата. Не се и съмнявам, че има нагласени конкурси за изпълнители на подобни поръчки, но те се организират на съвсем друго административно ниво, естествено с участието на въпросните лица. Убеден съм, че има обявена обществена поръчка за много от дейностите в една ритуална зала и тя е спечелена от заинтересованите лица и фирми. Но служителките само предлагат и събират, те просто ипълняват.
 roxanne пазаренето може да стане с частно лице примерно като мен. Но пазарене с държавна или общинска институция не е сериозно дори да го споменаваш. Примера ти за "спазаряването" е несериозен, спазаряване с общинска или държавна служба е невъзможен, знаеш го добре.
Активен
Ochun
Любопитен
*
Публикации: 20

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: юли 29, 2010, 08:48:28 »

Понеже си подготвям сватбата от хиляди километри, говорих по телефона преди месец с тези от зала Триадица, едва ли не не ме наби по телефона  diablo  Докато й стане ясно, че сме сключили брак вече в чужбина и ни предстои превод в България и изваждане на български акт, леко се изнерви хихихиихи
След това се обадих на Пиротска и лелчето беше много учтиво, дано не забравят да ми пратят човек за изнесен ритуал,  след като отидем да платим , че тогава ще ги вдигна във въздуха 
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: