Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 12:44:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "  (Прочетена 152355 пъти)

kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #435 -: август 09, 2010, 15:59:36 »

Аз пак да попитам  blush - тези 12 седмици от оплождането ли са или от овулацията??? Все смятам и съм в недоумение. Последният ми цикъл беше на 16 май. Единият доктор каза термин -23 февруари, другият- 20 февруари - там вътре съм  Wink Сега трябва да съм в началото на 13 седмица /нищо че линийката ми показва 12  smile/ В кой месец съм? Моля ви помогнете ми  girl_impossible? Според книгата, която чета в 4-ти месец се влиза в 15 седмица, когато има пълни 12 седмици от оплождането + 2-те който се слагат до овулацията.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: август 09, 2010, 16:13:15 »

Кокиче,сега според календара си в средата на 13г.с.,4 месец!
Забележи,че календарчето брои 42 седмици,а всички знаем че бременността трае 40!
Разликата идва от това,че АГ смята и двете седмици от началото на менструацията до евентуалната овулация-14 дни по-късно при нормален 28-дневен цикъл.
Доколкото аз разбирам терминът ти според календара е 20.02!
Когато,аз отидох на преглед бяха изминали 6 седмици от последния ми цикъл,а док каза,че плода е на 4седмици.
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #437 -: август 09, 2010, 23:33:01 »

Ех момичета големи вълнения.Ето ви и моята помощ за броенето на седмиците даже с илюстрации.В началото са големи трепети, а с втората бременност ако знаете как хвърчи времето! Лека на всички !!!
http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=31&year=2010
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: август 10, 2010, 09:31:58 »

момичета, искам да ви попитам, казаха ми че до 4 месец ще се  bad но аз продължавам, а вече сила нямам...
Тоя деган мога ли да го пия или да питам доки?
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: август 10, 2010, 09:50:45 »

Много неприятно, Сиси sad Но няма правила за тия неща и при всеки е различно. Дано все пак скоро изчезне.
За Деган-а е по-добре все пак да се консултираш с доки, за лично успокоение.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: август 10, 2010, 10:17:40 »

sunray и аз се надявам да изчезне...
а на вас случвало ли ви се е да ви прегладнее и да ви стане лошо от това. Ей го на мен ми се случва постоянно. И като хапна и после евентуално и  bad
Е, свикнала съм, ама реших да попитам  pardon
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #441 -: август 10, 2010, 10:33:31 »

Веси, много полезно  Bravo
Благодаря ти give_rose
Сега ми излезна изследването от стерилната урина и са изолирали: бактерия клибсиела  cray .
Писна ми вече, ако не е едно - ще е друго.Някой чувал ли е за тази гад? Докторът казал, че се лекува с аугментин, но още нищо не ми е предписано. Чакаме всички посявки да излязат и тогава ще ми кажат какво да правя. bad
« Последна редакция: август 10, 2010, 11:45:13 от kokiche » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #442 -: август 10, 2010, 11:23:42 »

Сиси, на мен понякога ми става лошо и ми се хапва нещо. Проблемът е докато се насиля да хапна първата хапка, след това ми става добре вече. Но аз проблеми с гадения и повръщане не съм имала. Може би 2-3 пъти, през 2 месец, но нищо нетърпимо. Да не чува дявола...

Кокиче, щом доки е казал, че ще ги излекувате, значи няма страшно good Иначе нямам инфо за тази бактерия, но чести са случаите на разни такива по време на бременността и знам, че повечето са нормално лечими.
На мен не са ми взимали урина, защо ли? crazy Дано като ида др седмица на преглед ме накара. Аз имам течение, което ту отслабва, ту се засилва. Казах на док миналия път и той ме попита дали имам сърбеж, парене, дискомфорт и като му казах, че не, той ме посъветва, ако се появят някои от тези симптоми да му се обадя веднага да предприемем нещо. Дано не е нещо опасно. Знам че при бременните често се среща и не е проблем, но все пак.

Иначе, днес отидох да ми източат кръвчицата blum За общата кръвна картина - ХИВ, хепатит, васерман, както и за кръвната група (стискам си палци да не съм - резус фактор Hmmm ).
« Последна редакция: август 10, 2010, 11:25:50 от sunray » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #443 -: август 10, 2010, 11:35:41 »

Кокиче и аз не сьм я чула тази бактерия.

Урина сьм давала само ведньж. Не си спомням какво тьрсиха вьтре.

Бяло течение имам и то с характерна миризма. Акушерката ми каза, че е сьвсем нормално. Естествен физиологичен процес, протичащ при промяната на влагалищната флора (ако не е придружен от гореспоменатите екстри разбира се). Не е повод за притеснение.

Да ви се похваля, че и Мартеницата започна да пьлзи вьтре. За пьрви пьт оня ден като бяхме на един мюзикьл, та се майтапим, че й харесва музиката явно.

Гаденето като всеки друг симптом по време на бременност е много индивидуално. Някои не страдат вьобще от него. Други го мькнат до края. Божа работа.

Кураж на тези дето още страдат от него, че им е нужен. Сьчувствам ви чистосьрдечно  Friend
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #444 -: август 10, 2010, 11:41:16 »

Сиси, аз пих деган в началото на бременността и ми помогна - около седмица. Ама аз не съм имала и повече проблеми с гадене и повръщане. Предписа ми го личната лекарка и после се обадих на АГ и той потвърди, че мога да пия. Така че консултирай се с доктора ти и мисля, че може да пиеш good
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: август 10, 2010, 13:33:10 »

Момичета, благодаря ви за отзивите.
Ина аз съм от тези с куража дето им трябва  girl_haha
Охооооо да разбирам ли че шавкаме вече?  yahoo
Кокиче, ще мине, ще видиш. Щом доки е казал  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: август 10, 2010, 15:04:32 »

Еее, Инче, супер!!!  danceg Сигурно е неописуемо... heart

Аз си разбрах вече кръвната група и Слава Богу съм с положителен резус фактор. Оказа се, че с бъдещия тати сме една кръвна група, много смешна ми стана като разбрах pullpigtails
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: август 10, 2010, 18:30:56 »

Сиси дано гаденето скоро да изчезне, при мен до средата на четвъртия месец продължи. Не съм повръщала, но ми беше адски лошо постоянно - не ми се ядеше, но все пак огладнявах и от глад ми ставаше лошо, после хапвах нещо и  пак ми ставаше лошо..... ужас беше, но свърши вече. Аз успях да си намеря някои неща за ядене, от които все пак се чувствах сравнително нормално - при мен това беше таратор, диня, домати и филия със сирене, общо взето май само това. Опитай да си намериш и ти нещо, което те дразни по-малко. Сега вече мога да ям всичко, но да ви кажа просто без домати, доматен сос или каквото и да било доматено нещо и сирене май не сядам на масата.... много странно. И преди обичах, но не чак колкото сега  smile

Кокиче не се притеснявай излишно, щом доки е казал, че не е сташно и ще се излекува, значи  е така. За съжаление при теб от едното, та на другото, но.... няма как, ще мине и това  give_rose give_rose

Аз от самото начало на бременността имам някакво течение, но казаха, че е съвсем нормално при бременните. Това беше един от първите симптоми, заедно с усещанията в гърдите, по които познах, че съм бременна, защото аз много рядко имам течение, а сега откакто съм забременяла не е спряло..... и знам кога ще спре - има няма още 5 месеца  sarcastic sarcastic

Sunray малко е странно, че досега не са ти изследвали урината, на мен всеки път ми я проверяват. Досега всичко беше наред, но по принцип казват, че разни там бактерии най-напред се засичат в урината, та затова винаги я проверяват дали е чиста от невидимите пакостници.

Инааа това е страхотна новина!!!  Bravo Bravo Bravo Чудесно, може да е музикално вашето Мартенце  smile smile
И аз искаааам вечеееее!!!!
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: август 10, 2010, 19:31:43 »

Ами отдавам го донякъде на факта, че предния път ми беше и първо посещение при следящия гинеколог. Тоест тогава ме записа на ЖК. Предполагам при втория преглед ще поиска и изследване на урина.
Албенчик, при теб кога за първи път изследваха урина? Въпреки че то май в Бг и чужбина нещата протичат и се следят съвсем различно...
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: август 10, 2010, 19:49:23 »

Права си Sunray доста различно е! Ами тук първия преглед трябва да е до 11та седмица, най-най-късно, защото след този преглед акушерката прави и записването за първия ултразвук, който е между 11-13та седмица. Ее, ако някой отиде по-късно по някаква причина много ясно, че няма да го върнат, но тогава вече по различен начин ще протекат първите прегледи.
Лично аз за  пръв път бях на преглед в 10та седмица и тогава за пръв път дадох урина и кръв за изследване. Още преди това, когато отидох да се запиша, ни предупредиха, че трябва да си носим урина  за всеки  преглед (дадоха ни шишенца). Който забрави, на място ще трябва да си напълни шишенцето  smile
И те още там на място я изследват - тя цялата процедура се състои в това, че потапят една лентичка първо в урината, а след това в някакъв специален разтвор и тя се оцветява, след което сравняват цветовете и по една схема. При мен досега всичко е било наред, но предполагам, че ако нещо се разминат цветовете, тогава вече ще направят и допълнителни изследвания, които ще отнемат няколко дни. Но иначе става за  минутка. Поне тук процедурата е такава.
Вероятно и на теб ще ти поискат урина за изследване на следващия преглед, а пък ако не, винаги можеш да попиташ. От тук, което пишат момичетата, става ясно май, че доста се различават нещата, не само в различните страни ами и от лекар до лекар също?!?
 give_rose give_rose give_rose
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: