Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 09:20:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "  (Прочетена 151983 пъти)

♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: август 09, 2010, 07:56:25 »

Дани, спокойно, колкото повече течности пиеш, толкова по- често ще ходиш по малка нужда, аз сега съм като машина за малка нужда  sarcastic особенно ако ям диня... или пък студен чай.

*mum to be* и моята приятелка в Англия ми каза че много рядко имат видеозон... защо така незнам. Хайде скоро и твоите пеперуди да се появят.

alben4ik знам какво ти е, аз така чакам 12-ти август.

inaxastra като гъделичкане е, различно е и съм сигурна че ще го познаеш  good
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: август 09, 2010, 07:59:23 »

Sunray аз се чудя абсолютно същото нещо като теб - походите до тоалетната започнаха още във втория месец и сега си продължават с пълна сила .... милото ми се смее и ми вика, че в последните месеци нямало да излизам от там  sarcastic sarcastic Преди да забременея никога не съм ставала през нощта да ходя до тоалетна, много, много рядко и то само ако съм пила много вода преди да си легна, а пък сега....... три пъти на нощ не ми мърдат  smile smile , а може и повече. Това никак даже не ми харесва, защото като се будя по толкова много пъти не мога да спя нормално, защото всеки път като стана, после докато заспя минава доста време и не спя спокойно, защото след има няма 2 часа и пак ставам и това се повтаря  чак до сутринта. И не знам дали защото не мога да заспя дълбоко и спокойно, но сънувам всякакви измишльотини и ми се пълни главата с глупости  smile Дали това ще спре?? Някак си имам усещането, че ще си е така до края...!!

Хубав ден на всички бременелки  give_rose
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: август 09, 2010, 08:04:37 »

Сиси то вече мъничко останало да 12ти, ще разказваш после как е било  give_rose , само  ще трябва да потърпиш още 2-3 дни  smile
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: август 09, 2010, 08:13:59 »

Знам мила, знаеш ли как го очаквам  girl_in_love
Още повече, че ще научим пола на бебчо еххххх  LOVING LOVING
Ще разказвам много ясно, то ще има и какво  girl_wink
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: август 09, 2010, 09:46:05 »

Хихихи, някои чакате 12-ти, аз пък 17-ти blum Ще ги дачакаме, къде ще идем blum Е, аз пола едва ли ще разбера, поне не вярвам, въпреки че ще ми правят ФМ (ако не съм се объркала нещо). Или пък кой знае - може да се е разчепатил бебока tease

Албенчик, ние не можем да насмогнем на тоалетна хартия вкъщи insane И аз не успявам да се наспя хубаво, ама така ще е. И без това по-лесно няма да е като наедреем blum

Аз мисля от днес да започна йогата за бременни, че нещо ме домързява. Иначе си се мажа веднъж на ден (засега) с лосион против стрии и така.

Апетит нямам особено. Е, хапвам два пъти на ден, ама от тия жеги не огладнявам лесно.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: август 09, 2010, 09:58:02 »

Привет, момичета,
напредва и вашата темичка smile
Не искам да ви плаша, но от опит да споделя (вече в 32-ра седмица) настройте се за често посещение на "заведението" до края, даже сега е още по-често и бебка негодува и рита, че и е тясно и чак изпитвам болка на момента ... Това, което мога да ви препоръчам (аз сведох до 2 нощните посещения), е да хапвате до 8 вечерта, правете разходки след това - има голям ефект, спя доста по-спокойно и не сънувам бремлински кошмари. Хапвайте динята и пъпеша следобед, а вечер за десерт някакъв друг плод, не толкова течен. Това се сещам за момента.

Надявам се вашите бебковци да не са срамежливковци и скоро да научите пола им, при мен първото предположение беше в 16 седмица на обикновен екограф, а не на ФМ, но там може и по-рано да се види, зависи бебко как се е разположил smile
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: август 09, 2010, 10:27:14 »

sunray и ние сме така. Като включа в това и повръщането...
Сега прочетох следната статия в списание космополитън...
"Ако ставаш по веднъж нощно време за да ходиш до тоалетната, вероятно е резултат на това, че си
хапнала нещо с високо съдържание на вода, като плодове и зеленчуци или си пила повече течности преди сън. Затова приеми последната си чаша няколко часа преди да си легнеш и се изпишкай точно преди да си легнеш..." знам ли може и така да е  pardon
Аз примерно като ставам напоследък много често, ми аз си разбивам съня, после немога да заспя, въртя се, и сутрин едвам гледам  pardon
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #427 -: август 09, 2010, 11:49:35 »

welcome-2 на новите мамита - лека и сладка бременност ви желая!!!
По въпроса за присъствието на таткото на раждането - аз съм много "ЗА". Смятам, че това в вълшебен момент, който може да сближи родителите. Но... има едно голямо "но" - моят мъж и дума не дава да се издума да присъства на раждането и при тези обстоятелства няма смисъл да го обсъждаме. Насила хубост не става. Възхищавам се на татковците, който искат да участват активно в раждането, а от разказаното от Ели-Бели за мъжа й  Bravo Bravo Bravo.
Да ви споделя накратко - миналата седмица бях на ФМ- в 12 г.с.Този апарат определено не може да се сравни с нормалните ехографи. /Ина, от публикуваната от теб снимка определено се вижда, че това е фетална морфология smile. Явно практиката във Франция е да се правят големите изследвания./ Бебчо е добре, всичко му беше наред, размери и т.н, очакваме резултатите от БХС. И да се похваля - вече не се вижда кистатата на яйчника- резорбирала се е  danceg
Лек ден коремчета  give_rose
« Последна редакция: август 09, 2010, 14:06:46 от kokiche » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: август 09, 2010, 13:44:40 »

Кокиче, мъжете са толкова различни, не се ядосвай на твоя smile Това не е мерило за любовта му.
Браво за кистата, поне сега си спокойна и се потвърди теорията, че кистите през бременността изчезват сами. А на ФМ видяхте ли пола, че ми е любопитно и на мен какво ще видим blush
Стискам палци и за резултатите от БХС, сигурна съм обаче че ще са ок! good
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #429 -: август 09, 2010, 14:04:07 »

Резултатът накратко:
11 седмици и 4 дни
NT - 1mm
Назална кост-налична
Синдром на Даун 1 от 6700
За пола доктора ми каза:С уговорката, че още не се вижда хубаво и двата пола си приличат в тази седмица: 70% - прилича на момче. При което мъжа ми откачи от радост, а аз мигах невярващо, защото винаги съм искала момиче. Но при следващия преглед ще бъде по-ясно.
sunray, кога точно се влиза в 4-ти месец? Много ми е мътно това с гестационните и същинските седмици. crazy

« Последна редакция: август 09, 2010, 14:07:52 от kokiche » Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: август 09, 2010, 14:36:51 »

Зa 4естото посещaвaне нa 00-при мен товa се слу4вa още преди + тест blush
С Мони не спря до крaя.През 30-40мин-буквaлно.Но и в големиже жеги и когaто бебето зaемa голямa площ и притискa вси4ко нямa кaк дa е инa4е good
В нa4aлото е нa хормонaлнa основa,след товa от нaрaствaщия плод.Но пък aз пия и по мин 4л водa дневно и товa си окaзвa влияние.Свиквa се blum
Усоех нa прегледите give_rose
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: август 09, 2010, 15:00:28 »

момичета, намерих един такъв календар, само че незнам как се използва  blush

http://www.ivf.no-meat.org/wp-content/uploads/2009/07/calendar.swf
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: август 09, 2010, 15:18:33 »

момичета, намерих един такъв календар, само че незнам как се използва  blush

http://www.ivf.no-meat.org/wp-content/uploads/2009/07/calendar.swf

Това доколкото знам се нарича акушерски календар и е един от най-точните методи за пресмятане на гестационните седмици.
Завърта се целия календар до първия ден на последната менструация,а червената линия се завърта до днешната(или желаната)дата.Тъкмо тази линия показва във вътрешността на календара седмицата или съответно месеца.

Забележете,че календарът съдържа 10,а не 9 месеца-това са 10 лунарни месеца,като всеки месец съдържа точно 4 седмици(28дни).
« Последна редакция: август 09, 2010, 15:23:37 от dodo23 » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: август 09, 2010, 15:41:04 »

Сиси, Додо ти е обяснила добре. Гестационните седмици, за улеснение, са 4 в месеца, все едно месецът има 28 дни. Остатъкът не се добавя като половин седмица, за да няма объркване. А в 4 месец си, когато си в 12 седмица +...Защото, както написах по-горе, 12 седмици, разделени на 4 г.с. правят точно 3 месеца. Всеки ден отгоре означава, че си влязла в 4тия. Не знам разбра ли се нещо crazy

Този календар ползват наистина гинеколозите и затова им е достатъчно да те попитат за първия ден от последната ти менструация, за да преценят сега в коя седмица си и приблизителен термин.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: август 09, 2010, 15:46:25 »

додо мерси за инфото.
Знам че е акушерски, но незнаех как да завъртя стрелкичката.  pardon
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 35   Нагоре