Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:43:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "  (Прочетена 151762 пъти)

dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: юли 26, 2010, 17:29:32 »

Благодаря ви за инфото мацки(или вече мами да ви казвам blum)

И аз съм го чувала това,че ако не е еластична кожата спасение няма.Нагледно доказателство ми е моя прителка,която има 2 деца и нито една стрия.Още през първата бременност й бяха казали,че кожата й е много еластична,а това било и предпоставка за леко раждане.

В крайна сметка,ще гледам да се сдобия с някакво мазило и ще чакам Ина да ми прати малко мотивация за мазане girl_wink

Боряна,добре дошла след почивката smile
« Последна редакция: юли 26, 2010, 18:00:09 от dodo23 » Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юли 26, 2010, 18:45:09 »

Inaxastra аз също не мога кой знае какво да кажа относно кремовете - не съм голям специалист и честно казано не чета много много всичко, което съдържат. Самата аз не съм много редовна с мазането  blush , но когато все пак го правя използвам едни най-обикновен български крем на Thalloderma - Eudermol за много суха кожа. Не че моята кожа е чак толкова суха, но просто това е най-мазният от всички кремове и си взех него, защото знам, че е важно, кремът да бъде мазен. Сега за пръв път му чета съставките и наред с всичко, което даже не знам какво означава, виждам, че има глицерин, млечна киселина, пчелен восък, урея, листа от чай и т.н. Може и да си взема обаче нещо, което е специално за бременни, че май като гледам доста внимание се обръща на кремчетата, а аз съм малко несериозна в това отношение. Все пак си мисля, че най-важно е, каква е кожата на самата жена.

Miri много хубава снимка, аз обожавам природата и това място там ми изглежда вълшебно  butterfly И наистина - следващият път в профил, за да се види всичко   Wink Wink

Аз да си кажа,че си имам едно коремче от около 2м-на обилно преяла и мъжлето само го гали и целува,а аз му обяснявам,че не се дължи на бебето,ами на мързела ми да спортувам.
Додо и вкъщи е съвсем същото  sarcastic sarcastic Но се заех да направя нещо по въпроса, ако не за коремчето, то поне за дупето и от днес ходя вече на басейн!!!  Swiming Отдавна не бях ходила и се почувствах наистина добре - толкова е ободряващо и раздвижващо  chee Препоръчвам на всеки, който има тази възможност!!!

Днес реших и да се претегля, на гладно след сън. Качила съм 1 кг, като трябва да взема под внимание и факта, че този 1 кг е от сватбата (тоест края на май, когато вече и бебо го е имало), а ние ходихме и до Корфу - там ядях като обезумяла
Sunray - това е страхотно. 1 кг е нищичко, аз вече съм 5 кг отгоре  sad

Boat добре дошла след почивката, дано да си успяла да се заредиш с много енергия за следващите месеци  smile . За съжаление съвсем нищичко не знам за лененото олио - цялата ми информация е единствено от интернет, но то там две еднакви неща никъде не пише, както ти казваш, противоречива информация, най-добе питай доктора си!
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: юли 26, 2010, 20:08:40 »

Sunray - това е страхотно. 1 кг е нищичко, аз вече съм 5 кг отгоре  sad

По принцип е нищо, но зависи кой колко е в началото. Аз бях някъде 63...Ако ти си доста под това тегло е нормално да качиш повечко.

Аз защо не съм видяла снимката на Мири?! Сега отивам да погледна пак blum

П.С. Видях снимката. Мири, изглежда страхотно, пък не знам good И си слабичка, имаш аванс да качваш спокойно!
« Последна редакция: юли 26, 2010, 20:16:40 от sunray » Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: юли 26, 2010, 20:17:32 »

Здравейте,бъдещи мами  pqz Аз съм януарска мама от миналия сезон danceg и ще следя темичката,ако мога ще помагам good
Inaxastra Мога да ти препоръчам този крем на Vichy,много лесен за нанасяне,попива,без парфюм,алкохол.... и тн. за парабени не знам дали има,защото картонената опаковка е на боклука crazy,опаковката е 200мл. и на мен ми стигна и за след раждането,точно тогава ми се появиха гадините,но ги преборих Yes затова мазането трябва да продължи задължително и след раждането.Поздрави на коремчетата  give_rose
Додо Специални поздрави за щастливото събитие gu6

* 31PiFaZACeL._SL500_AA300_.jpg (7.46 KB, 300x300 - видяно 2361 пъти.)
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юли 27, 2010, 00:38:46 »

Гледам, че за мазането си говорите - аз цяла бременност се мазах с бадемово олио и какаово масло - и двете абсолютно чисти от всякакви примеси. Тъй като съм малко чалната на тема химии, които слагаме по тялото си, не съм използвала нищо друго. Имам си стрии от предишни напълнявания и отслабвания, т.е. предразположена съм. Не знам дали на мазането се дължи, но една стрия нямам от бременността, а качих повече от 20 кг   angry
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #290 -: юли 27, 2010, 09:12:03 »

И аз да се включа за мазането. Преди две седмици ми се появиха малки стрии на едното бедро, до сега нямах от бременността никъде. Имам си стари от преди, които не се виждат много, а сега за тези новите си взех какаово масло с витамин Е на палмерс. Бях чела, че има доволни момичета, които са го ползвали. Даже имам чувството, че вече за една седмица не са толкова ярки, ама ще видим занапред какъв ще е ефекта. Иначе до сега съм се мазала още от началото на бременността с олио, кремове, чисто какаово масло. Знам, че какаовото масло много помага, но неудобството на натуралното е, че на водна баня всеки път трябва да  се разтапя. Но наистина най-добре колкото се може по-отрано да се почне с мазането. good
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #291 -: юли 27, 2010, 10:09:42 »

Днес инцидентно бях на доктор, тъй като имах малко светло кафяво зацапване последните 3 дни и се уплаших. Видяхме бебо danceg, който расте  yahoo. Вече е 33мм в 10 седмица и 1 ден. Определиха ми термина за 23 февруари /това за протокола Wink.Докторката каза: без секс и плаж, но това са бели кахъри. Важното е всичко да е наред. Премерих се - 57кг., но аз нямам апетит, имам коремче като преяла. Сутрин е доста прибран, като хапна нещо изкача. Есрествено панталоните обаче не ми стават blum.
Следващият преглед ще е ранна ФМ в Майчин дом.

Относно мазането, аз имам стрии от ученичка, явно кожата ми е предразположена, но въпреки това няма да изпусна ситуацията и "да става каквото ще". Борбата ще я водим с пълни сили и с природни средства. Аз ползвам натурално какаово масло и съм против прехвалените козметики пълни с химии. Не че според мен няма да имат ефект или пък смятам, че наистина са вредни за бебто.По-скоро е въпрос на нагласа - не смятам, че това е най-доброто, а искам да правя най-доброто според моите възможности и информацията, която имам.От както разбрах, че съм бременна изхвърлих и подарих не малко козметика. Просто не се чувствам добре да я ползвам - въпрос на самовнушение го наречи smile

« Последна редакция: юли 27, 2010, 10:42:11 от kokiche » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: юли 27, 2010, 11:22:29 »

Мойра благодаря за честитката! give_rose

Кокиче поздравления за добрите отзиви от прегледа,радвам се,че всичко е наред!

Днес се сдобих с крем Mustela,с двойно действие против стрии.
Донесоха ми го буквално преди минути и дори не съм прочела какво точно съдържа.
Активен
biersdorf
Ентусиаст
**
Публикации: 142

"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил

« Отговор #293 -: юли 27, 2010, 12:41:31 »

Момичета, съжалявам, че се намесвам в темата ви, но прочетох, че си говорите за парабените и исках да ви споделя няколко статии, на които попаднах:
http://otrova.org/index.php/category/%d0%ba%d0%be%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0/page/3/

След статията има бутон "По-нови статии", там може да прочетете за "20-те най-опасни за здравето марки козметика", след това за фталатите, които се съдържат освен в козметиката, в пластамсови изделия и детски играчки.

Приятно бременеена на всички майчета  girl_in_love
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: юли 27, 2010, 17:16:29 »

Biersdorf, благодаря з алинка информацията е много интересна и образователна. give_rose
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: юли 27, 2010, 17:25:47 »

Вчера се рових из нетаи ппаднах на малко смущаваща информация, вече незнам на какво да вярвам. Според това, което прочетох излиза, че бременни жени , които живеят на висока надморска височина са склонни да развият плацента превия, пре-еклампсия и диабет по време на бременност , а и че бебетата се раждат по-малки от средното тегло на бебе родено в равнините. Ние живеем на почти 3000 м. надморска виочина извъна града, но самия Денвър е на 1600. Честно казано доста се стреснах, защото все пак скам да родя по нормален път. Вие имате ли някакво инфо по въпроса?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #296 -: юли 27, 2010, 17:28:15 »

взех какаово масло с витамин Е на палмерс.

Според Sкin Deep е едно от най-безопасните-индексьт му на опаснот е само 1 в скала 0-10. Зелена светлина  good good good

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
 Oh my ... Oh my ... Oh my ... За пьрви пьт чувам. Не сьм чела нищо по вьпроса. Едва ли е общовалидно - нали имате бебета в града ?! Едва ли всички са болни...
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: юли 27, 2010, 21:12:43 »

Mомичета, извинявам се предварително, че се намесвам в темата ви, но кремовете против стрии, които коментирате ме интересуват живо.
Не съм бременна, но съм с голяма сколонност към образуване на стрии и страшно суха кожа, която иска постоянна грижа.  sad
С годините нещата не се опрaвят, а напротив, вече забелязвам, че дори и лятно време има нужда от постоянна хидратация.  angry
Отдавна исках да опитам олио от бадемово масло, от какао или от карите, но съм чела, че това са продукти, които веднъж купени трябва да се премесят с други, преди да се получи кремообразен продукт, който да се нанесе на тялото. Имам рецепти, които включват разни восъци и т.н., но естествено и те ако се купят, за да се приготви кремче в домашна обстановка, цената определено доста се повишава.

Затова исках да попитам по-специално vivianka и ellie_bellie, а и всички, които имат опит с тези "брутни" продукти : момичета, вие нанасяте маслата, директно върху кожата, веднъж щом сте ги разтопили на водна баня, така ли, или приготвяте специални кремчета? Прибавяте ли и витамин Е ?
« Последна редакция: юли 27, 2010, 22:17:49 от minalina » Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: юли 27, 2010, 22:01:33 »

Друга идейка за натурален продукт е масло от Шеа,моето е такова http://casyopea.com/site/index.php?page=shop.browse&category_id=36&option=com_virtuemart&Itemid=1 обаче трудничко се нанася,не се бях сетила за водна баня и си взех крем pardon но е много ефективно  при вече появили се стрии
« Последна редакция: юли 27, 2010, 23:52:43 от moyra » Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #299 -: юли 27, 2010, 22:14:44 »

minalina,
Натуралното какаово масло, което ползвах е купено от аптека, малко трудно се намира, но има. То е натрошено в тъмно пликче и аз го сложих в кутийка и на водна баня на котлона го разтопих и в кутийката стана като крем. Обаче като изстине се втвърдява и всеки пък като се мажа го слагам за 2-3 мин. в съд с топла вода - разтапя се малко количество, което ми стига да се намажа. Определено много подхранва кожата и мирише вкусно - на бял шоколад  blum
Не съм слагала други съставки в него. Иначе сега готовото, което си хупих се ползва по-лесно - още като се пипа се разтапя в ръката и се маже, но то си е обработено все пак.
Иначе доста съм чела за какаовото масло, че много помага за стрии, така че потърси по аптеките, намира се  good
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: