Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:47:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 152111 пъти)
kokiche
Професор
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #225 -:
юли 17, 2010, 12:10:25 »
Привет на новите бременелки
Много се радвам, че се множим.
На мен ми се повдига от миризми и то от скоро.
-в 9г.с съм. И нямам апетит. В първия месец коремът ми беше по-подут, сега сякаш съм отслабнала и коремчето се стопи. Не ми се яде сладко, а аз обожавам сладко.Що се отнася до бирата -много странно, но на мен докторката ми каза да пия по една чаша бира всеки ден, за да изчистя бактериите, които излезнаха при изследването на урината. Аз не съм голям любител на бирата и го пропускам това предписание, пия други течности, но е факт че доктор ми препоръча бирата.
«
Последна редакция: юли 17, 2010, 13:41:52 от kokiche
»
Активен
BOAT
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #226 -:
юли 18, 2010, 15:10:58 »
здравейтееееееее момичета. някои има ли представа как мога да си намеря дискове или клипчета с йога за бременни, преди време имаше дискове с някое списание за бременни, но ми беше много рано.
вие как сте никои не се е записал.
аз утре заминавам на море незнам дали не ми е много рано, но ще стоя под чадъра и за малко,моят лекар ми каза че няма проблем, но аз малко се притеснявам някоя от вас вече ходила ли е???
«
Последна редакция: юли 18, 2010, 15:15:40 от BOAT
»
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #227 -:
юли 18, 2010, 16:48:40 »
BOAT,аз ходих на плаж преди да разбера
Няма повод да се отказваш-пий повечко течности,носи шапка и се пази от слънцето.
Ако можеш да избегнеш най-силните лъчи между 10 и 15 часа ще е най-добре,според мен.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #228 -:
юли 18, 2010, 17:39:59 »
И аз мисля, че няма да имаш никакъв проблем, ако се пазиш достатъчно. Поемай повече течности (но не ментичка с фантичка или спрайтче
), влизай по - често във водата и стой под чадъра. За жалост тази година ще се разминеш с готиния шоколадов тен, но то е за много много хубаво! Наслаждавай се на почивката!
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #229 -:
юли 19, 2010, 08:59:33 »
BOAT, все пак внимавай със слънцето. Сега кожата ти е много по-чувствителна и може да изгориш. Ползвай висок фактор и пий мноогоо вода. Не газирано!
Момичета, вие пиете ли някакви витамини за бременни?
«
Последна редакция: юли 19, 2010, 09:01:41 от kokiche
»
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #230 -:
юли 19, 2010, 20:24:29 »
kokiche
, аз пия от самото начало на моята бременност само
"Pregnacare original"
(
http://www.vitabiotics.com/Pregnacare/pregnacare_productinfo.aspx
). Друго не съм приемала и смятам да ги пия до самия край, защото това са си витамини и минерали, който трябват за цялата бременност.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #231 -:
юли 19, 2010, 21:54:44 »
Кокиче,
относно витамините за бременни, най-добре доктора, следящ бременността ти да ти каже дали имаш нужда. Той познава тялото ти и има резултати от изследванията ти. Сега има много плодове и зеленчуци и при разнообразие на храната ти при положение, че нямаш проблеми, най-вероятно няма да има смисъл от витамини - вси пак това е химия. Аз освен фолиева, друго не съм пила - много плодове и зеленчуци съм яла, а и то организма сам си ги иска. Най - добре лекаря ти ще те посъветва. То и всеки доктор има различни възгледи за витамините, но при мен досега не съм имала проблемни резултати от изследвания. Но в никакъв случай не взимайте витамини и други хранителни неща само защото някой друг пие,на него може да са му предписани.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #232 -:
юли 20, 2010, 09:03:51 »
Добре дошла на
mum to be
.
Още една английска мама
Boat
аз моренцето ще го пропусна тази година, въпреки че много ми се иска да отида. Ако имах възможност бих отишла
, смятам, че ако не се прекалява със слънцето няма никакъв проблем. Пий много вода, яж диня, стой повече под чадъра и всичко ще е наред
.
Kokiche
относно витамините аз съм напълна съгласна с
vivianka
Най-важно е храненето, ако се храниш разнообразно и здравословно, с много ядки, мляко и млечни продукти, месо, риба, пълнозърнести храни и плодове и зеленчуци, тогава няма смисъл да си натоварваш организма с допълнителни витамини, просто защото чрез храната ще си поемаш достатъчно количество. Единствено, ако при някой от прегледите лекарят ти установи, че имаш недостиг, той ще ти препоръча. Задължителна е само фолиевата киселина. Но това си е мое мнение, естествено
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #233 -:
юли 20, 2010, 09:13:29 »
Момичета, сори че нахълтвам така във вашата темичка, но с моята датичка нищо чудно и при вас да се окажа по нататък
Относно витамините- аз също пия Pregnacare Original, дори 2 месеца преди да забременея, сега продължавам. Те се пият до 6-и месец, като след това се продължава с Pregnacare Omega 3. Разбира се, не са задължителни, но за жени, които не консумират риба е препоръчително.
кокиче, а защо бактериите не ги лекувате, на мен това с бирата ми се вижда странно. Аз също имах бактерия (ешерихия коли), но пих 5 дни Зинат и се махна. Погледнете сериозно на това защото са си доста опасни тези гадини, не разчитайте само на биричката
«
Последна редакция: юли 20, 2010, 09:53:47 от Поли
»
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #234 -:
юли 20, 2010, 09:48:08 »
Аз също пия Pregnacare Original, тъй като не консумирам месо. Докторката ми каза - избери си витамини, не ми препоръча нищо конкретно. Аз имам бактерии в урината /В изследването ми пише само бактерии, не е уточнено какви./ Докторката ми изписа едни билкови хапчета
- не съм споменала за тях, тъй като се коментираше въпроса с бирата.
Момичета, това е линк с описание на Е-та в храните.
http://bnap.org/docs/e-nomera_web.pdf
Аз напоследък много се вълнувам по въпроса и съм изумена с какво се храним
.
Вредни Е-та има даже в безобидните на пръв поглед солети "Хрус хрус"
«
Последна редакция: юли 20, 2010, 09:56:15 от kokiche
»
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #235 -:
юли 20, 2010, 09:53:07 »
Kokiche, стерилна урина ли дава? На изследването трябва да пише бактерията и препоръчителни лекарства за лечение, поне на моята така пишеше и вече док. преценява кое от тях да ти изпише.
Хайде скоро да се маха гадината
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #236 -:
юли 20, 2010, 11:43:00 »
Добре дошли на всички нови момичета
Аз с тези вируси по форума не можех нито да чета, нито да пиша последните дни. И на мен ми предписаха витамини за бременни - Gynefam се казват, но досега сьм изпила само 4 таблетки, защото сьм много несериозна
За мазане с кремове и пиене на хапчета, хич не ме тьрси
Ако взема да се чувствам изморена и недобре ще се насиля де. Иначе преди да забременя пиех пчелно млечице (и друг пьт сьм го казвала) и благодарение на него трьгнах сьс супер нива на хемоглобин, така че и то е вариант за подсилване на имунната система и за набавяне на витамини, и олигоелементи. Пьк е и естесвтен продукт, какво повече да иска човек. Освен че има ужасен вкус, сьм му голям привьрженик
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #237 -:
юли 20, 2010, 11:49:36 »
Привет на всички и от мен!
Цитирам ви нещо, което намерих пак в нета, и мисля, че ще е от полза що се отнася до храненето:
За кафето - не е полезно за плода, но в умерени количества веднъж на ден-два няма да доведе до сериозни последици. Добре е да си купите 2 опаковки на една и съща марка - едната с нормално кафе, другата, с безкофеиново. При приготвянето на една чаша кафе може да се смесят 50%-50%. Така хем си е вкусно, хем не е толкова силно.
Кофеин се съдържа и в някои видове чай, както и в енергийните напитки, колата и какаото, така че избягвайте прекомерният им прием, също така шоколада и шоколадовите изделия.
Алкохол - умерено. Най-добре е да се пие само по повод или най-много един-два пъти седмично, по една чашка, като от различните алкохоли червеното вино е най-безопасно. Не забравяйте, че алкохолът също прониква през плацентата и прекомерният му прием може да доведе до Fetal Alcohol Syndrome при новороденото със сериозни последици.
Относно храни, които трябва да се избягват - това са:
- не напълно сготвено месо, по което се виждат розовеещи участъци;
- рохки яйца;
- избягвайте пастета;
- както и дроб или продукти съдържащи дроб;
- непастьоризирани млека и млечни продукти;
- също и сини сирена и всичките им разновидности, съдържащи плесен;
- фъстъци и техни производни, защото са алерген;
- някои видове риба, като акула, риба меч и др. мазни риби. Ограничете приема на риба тон, сардини или сьомга до 2 пъти седмично;
- измивайте изключително добре суровите плодове и зеленчуци, така че да се премахнат всякакви остатъци от пръст, които могат да съдържат Toxoplasma.
Източник: The Pregnancy Book 2007, Глава 1: Your health in pregnancy, официално издание на Здравния департамент на Великобритания
Аз обичам риба, но сега се ограничавам. Навсякъде чета, че има видове риби и морски деликатеси, които са вредни, заради съдържанието на живак:
http://woman.hotnews.bg/n/loshite-hrani-po-vreme-na-bremennost.626.html
Разбира се, 2-3-4 пъти в месеца риба няма да навреди, но трябва да се внимава каква е.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #238 -:
юли 20, 2010, 11:53:18 »
Аз пък прочетох в книгата на доктор Спок ,че 1 чаша кафе и кола на ден не вреди.Всеки ден си пия по едно кафе и 1 чаша кола,имам ниско кръвно и няма как да издържа на главоболието ако не пийна това
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #239 -:
юли 20, 2010, 15:46:06 »
На мен докторът изрично ми забрани риба меч. Списъкът , който sunray е публикувала е много полезен и верен. Juji, не си ли пробвала плодови сокове (прясно изцедени) за кръвното, все пак те съдържат естествена захар и би трябвало да помагат. Аз също съм с ниско кръвно и покрай моето гладуване единствено плодовете и соковете ме поддържат. Не пия кафе , защото не харесвам вкуса му, освен ако не е лате, което пия веднъж на 1-2 месеца.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...