Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:38:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "  (Прочетена 151760 пъти)

Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юли 14, 2010, 17:06:05 »

Много добре си разбрала въпроса ми за Даун и аз те разбрах добре  smile (и на мен ми се случва да ми липсват думи на български) . Аз също като вас смятам да не правя кръвни изследвания за Даун. Все пак те показват само вероятността за аномалии. На снаха ми и правиха и вероятността за Даун при нея беше голяма и тя реши да се подложи на амниоцентеза и се оказа ,че детенцето си е здраво, само дето се подложи на толкова мъки, защото амницентезта не е съвсем безобидна.
Аз на ЖК съм чак на 2 август и най-вероятно тогава пак ще съм на ехограф и аз незнам, нищо не ми каза по въпроса моя лекар.

Иначе за гаденето днес съм решила да отида да поплувам малко и да видя как ще ми се отрази студената вода, имам чувството че ще ми олекне, поне малко. Добре ,че е Крис, той си готви, чисти, пере  Girl_hide
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: юли 15, 2010, 16:31:42 »

момичета, днес разбрах, че изследванията за Даун и другите там се правят през първия триместър и втория.
На ЖК съм чак през август а тогава ще съм 17 седмица... Правилно ли съм разбрала или...?!
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юли 15, 2010, 18:30:50 »

момичета, днес разбрах, че изследванията за Даун и другите там се правят през първия триместър и втория.
На ЖК съм чак през август а тогава ще съм 17 седмица... Правилно ли съм разбрала или...?!

Да, така е - изследванията се правят между 11та и 13та седмица - най-късно до 13та седмица + 6 дни. Тогава на скенера се вижда някакво количество течност в тила, а освен това се взимат и кръвни проби - поне в тук, в Англия е така. Но за времето съм абсолютно сигурна, че навсякъде е едно и също, просто в по-късно  бременност не се виждат вече необходимите неща. А всъщност това изследване само определя дали си във висока рискова група за раждане на дете с Даун или в ниска. Ако се окаже, че жената е във високата рискова група, се правят допълнителни изследвания, за да се каже вече със сигурност (в много случаи при вторите изследвания се оказва, че детенцето си е съвсем нормално), но тези изследвания май са доста страшнички....
Това е, което аз знам.

Inaxastra, Sunray - и вашите имена са страхотни. Пожелавам много късмет на малките ангелчета Марта  angel и Елица angel  Flower Flower Марта ще си има ден през цял един месец, не само 1 ден  smile.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юли 15, 2010, 23:36:08 »

Преди малко се прибрахме и сядам да пиша как мина прегледа smile Бяхме на РД и вече умирам за сън.
Всичко ни е наред. Малчо/Малечка вече е цели 16 мм, в сравнение с предния път преди 2 седмици, когато беше 6 мм и половина Girl_hide Вече прилича на рибка. Виждат се двете кухини на сърчицето, тоест двете камери. Вече ми правиха коремен ехограф, вижда се ясно с него. Според него термина ми се измества с 1 ден назад - 22 февруари. И съм в 8 г.с. и 2 дни (това според ехографа).
Говорих с доки за ЖК и тя каза като взема направление за бременност да отида и ще ме запише. Значи след 2 седмици. Тогава вече каза, че и главичката ще се различава от телцето heart
Споменах и и за течението, което имам. Каза да не се тревожа. Ние бяхме правили микробиология и кръвни преди да започнем бебеправенето и тя затова е спокойна. А и аз нямам сърбеж или дискомфорт някакъв. Каза ми: И без това сега не можем да го лекуваме, успокой се blum

Та, това е от нас. Хубав ден беше и си лягам щастлива.
Утре ще съобщя новината и на изпълнителния директор, за да е наясно че след седмица няма да съм на работа и да мисли за заместник. Стискайте ми палци пак да мине ок smile

Лека ви нощ, мамита! give_rose
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: юли 16, 2010, 00:47:19 »

sunray, чудесна новина. Надявам се сега малко да си се успокоила.

Мацки на снаха ми и правиха амниоцентеза във втория триместър за Даун и др. генетични увреждания, точно, защото кръвните и бяха показали висока вероятност. Амниоцентезат си е малко опасна, особено ако е направена от не добър специалист.

Искам да ви питам нещо...може да ви се стори странно...вие сънувате ли странни неща откато сте бременни. Аз почнах да сънувам разни странни неща, което не е типично за мен. Даже тази нощ имах ужасна небивалица. Сънувах,че вече съм 6 месец бременна и това, което направих беше да извадя бебето от мен да проверя какъв е пола. Беше момиче и след това от някъде се появи непозанта жена и помолих отново да върне бебто в корема, защото оставаха още 3 месеца до края и в същия момент се събудих. Така се разстроих, че не можах да мигна. Не съм суеверна, но когато е замесено малкият ми фъстък просто се разстрепервам. Пак станах прекалено обстоятелствена. Сори, ако съм била  Offtopic
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #200 -: юли 16, 2010, 03:21:02 »

Spam

Аз откакто баба ми почина, постоянно сънувам, че първото внуче в семейството ще се казва Милена. Нито има женен/омъжена, пък камо ли да чака дете, но баба ми в сънищата ми казва, че иска детето да се казва Милена, сякаш така ще бъде. :-(
« Последна редакция: юли 16, 2010, 03:24:27 от nadelina88 » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #201 -: юли 16, 2010, 06:59:17 »

Мири,аз още не знаех ,че съм бременна когато започнах да сънувам едни луди сънища.Последният такъв беше преди няколко дни.Сънувах ,че някъкъв мъж влезе в спалнята ни през терасата,погледна ме странно и отиде в кухнята ,а аз бегом отворих външната врата и започнах да тропам по вратите на съседите за да помогнат ,никой не ми отвори и аз останах без глас в този момент бебето започна да ме рита много силно и аз от това се събудих.Дишах тежко точно както го дават по филмите ,когато някой сънува кошмар,даже може и да съм викала на сън.Цял ден ме боля глава после.Като бях малка също много сънувах и баба ми ми слагаше под матрака нож за да прогони лошите сънища,сетих се за това и аз направих същото,та поспряха малко тези сънища.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: юли 16, 2010, 07:53:42 »

Spam

Аз откакто баба ми почина, постоянно сънувам, че първото внуче в семейството ще се казва Милена. Нито има женен/омъжена, пък камо ли да чака дете, но баба ми в сънищата ми казва, че иска детето да се казва Милена, сякаш така ще бъде. :-(

може би наистина трябва да кръстиш така дечко.  pardon и аз съм чувала такива неща.

sunray  чудесна новинка!!! Всичко ще е наред.

Аз вчера си взех изследванията. Всичко ми е наред!!! На ЖК-то и доки ще ги види.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юли 16, 2010, 08:16:17 »

♥Сиси♥Петрова♥ изледванията за Даун се правят между 11 - 14 г.с. или 15 - 20 г.с. Ето тук може да прочетеш повече: http://www.lmpbg.org/downscr.html
Аз лично бих те посъветвала да не се доверяваш много на тези изследвания, т.к. резултатите са прогнозни. Казвам ти го, т.к. с моите резултата преживях голям ужас и се наложи да правя амниоцентеза, за да се установи, че всичко с бебчо е ок и високия риск, който ми показа БХС за мое щастие се оказа фалшива тревога.
sunray  много се радвам, че всичко при вас е наред и се надявам, че вече си по-спокойна и мислиш само позитивно smile
Честито на всички мамчета разбрали пола на бебока.
А относно сънищата и аз сънувам малчо и че съм родила вече и всичко е минало много леко (дано да стане така), но чак толкова странни като на Мири нямам laugh
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: юли 16, 2010, 08:34:50 »

Zori83 наясно съм с тези неща... понякога е само шаш и паника... имам познат който се занимава с тези изследвания и той ми обясни всичко!!! Аз даже се чудя дали да ходя... ми така де на една приятелка и бяха казали там дъра бъра, момичето се шашнало, мислило, побъркало се милото и накрая като се родило детето- ми на него нищо му няма  huhhuh.gif ега ти доктроите значи...
Представям си как си се шашнала...  shok милата...
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #205 -: юли 16, 2010, 10:11:20 »

sunray, много се радвам, че всичко е наред good
Аз също доста сънувам, и как иначе като в 8:30 вече съм в леглото  pardon.
Вие чувставте ли се уморени и как изкарвате работния ден? Седенето в офиса направо ме побърква  hysteric и нямам търпение вечерта да се паркирам на възглавницата. Ако продължава така не зная как ще продължавам да ходя на работа. Вие имате ли планове /подчертавам планове, че то нищо не се знае/ до кога ще работите?
Прегръщам ви сладки коремчета и пейте на бебенцата си  Wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #206 -: юли 16, 2010, 11:06:45 »

И аз сьнувам. Ама аз винаги сьм си сьнувала. Понякога са едни цветни, сьс сюжет, с кулминация - цял филм.

Заради това никьденеилизане сьм качила за 1 седмица 1,5кг  Плачещо момиче Плачещо момиче Плачещо момиче Не мога да я карам така. Ама какво да правя? Не мога и сама да крьстосвам улиците като халтава. Не ми е мотивирано  huhhuh.gif Оле, мале, оле, мале в 13 седмица сьм 5 кила напред  girl_impossible girl_impossible girl_impossible

Моята Женска К. вчера беше супер. Втората акушерка е точно това, което сьм искала и останах очарована. Трьгнах си с чувство на радост и щастие. Ако природно всико е наред, раждането ми ще е супер. Дай Боже !!!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юли 16, 2010, 11:33:08 »

Ина, много се радвам, че си доволна от ЖК вчера good И аз не знам как ще издържам вкъщи толкова време, но ще трябва да си наложим да си намираме хобита, занимания, другарчета за разходки.

Кокиче, и аз съм така на работа. Не е точно умора, но се чувствам...мека. Улавям се, че си тътря краката от време на време blush, а нищо не ми тежи все още. Някаква отпуснатост по-скоро. Иска ми се да прилягвам, дори и да не заспивам.

Аз ще съм на работа до другата седмица. След това "запразнявам". Вече и изпълнителният директор знае. Поздрави ме и каза, че май тук има някакъв бремелински вирус, защото почти всички млади колежки в Администрацията са бременни pardon Моята работа е рискова и условията не позволяват да продължавам да работя. А и риска не си струва. По-добре вкъщи smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #208 -: юли 16, 2010, 11:41:32 »

Ина,да не си помислиш ,че те поучавам обаче ,ходи много се движи ако доктора не ти е забранил разбира се.Аз точно това обяснявах на мъжа ми вчера,че ако някой ме види как обикалям всяка сутрин по едно и също време ще каже ,че съм ку-ку.Налагам си че поне един час трябва да се движа.Около нас има 2 супермаркета  на 500 метра ,и аз ако искам да отида да пазарувам нещо като тръгна на една обикалка обикалям цялото ни градче,преди да стигна до магазина.Просто ако някой ме наблюдава ще си помисли ,че не съм наред ,но трябва да се движа,няма начин.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #209 -: юли 16, 2010, 11:47:00 »

О, Жужи, знам го много добре. И всеки ден ти завиждам на обиколките, като ги споделяш в седмичната тема. Пьк днес направо като видях-супер активна си била.
Просто нямам желание. То дори ставаш рано, за да избегнеш жегите. Тук тези дни е хладно, но все не успявам да се насиля. Ако имам нещо за вьршене навьнка-да. Но така да излезна  nea Срамота ! А паркьт е до нас и е разкошен, огромен парк GROAN
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: