Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:48:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 152113 пъти)
Miri
Баш Майстор
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #180 -:
юли 13, 2010, 15:43:05 »
И аз ще се присъединя към другите. Кажи му суеверия или не , то суеверията работят като почнеш да им вярваш. Щом като е разбран човек ще влезе в положението , вярвам. И по тия жеги се зареди с вода, може главоболието да ти се е появило и от обезводняване. Иначе за гърдите, моите са един ден много чувствителни на другия , въобще не, не е казано ,че трябва непременно през цялото време да са напрегнати. Всичко е ок и ще се увериш на прегледа.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #181 -:
юли 14, 2010, 08:46:35 »
И аз съм за да му кажеш. По добре да знае как стоят нещата при теб вече, отколкото иначе...
Остави суеверията настрани и се пази.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #182 -:
юли 14, 2010, 08:57:37 »
Velvet, разбирам напълно страха ти да кажеш по-рано, защото при мен също беше така. Но спокойно - знаеш ли пък, според баба ми има едно друго суеверие - като забременее жената трябвало да се каже в началото и на повече хора, за да бъде приказливо бебето, а не да мълчи
Не знам откъде ги измислят тези неща хората, но само знам, че в различните краища на България има различни суеверия, които си противоречат напълно (както в случая) и само ти си решаваш ще вярваш ли или не. А в момента твоето здраве и на бебето стоят над всичко останало!!!
И нека да разкажа мъничко и за видеозона ми от вчера
На първо място - малкото ми същество засега е много добре, има си всичко, разгледахме ръчичките, крачетата, нослето, очичките и тн и тн. Сърчицето бие със 160 удара в минута и беше просто невероятно да чуя от апарата звука от биенето му
"Високи" сме 7см и половина и вече си имаме нова дата за появяването ни на бял свят - 13ти януари (изместиха я с около 5-6 дни напред от тази, която преди това ми бяха сметнали, според датата на последната менструация). Колкото до риска от Даун, засега от скенера всичко е нормално, но понеже тук правят комбинирани резултати - скенер + кръвни изследвания (4 показателя от скенера и 2 от кръвните изследвания), та затова ще трябва да изчакам още 2 дни за официалните резултати.
Малкото човече още от сега си показа рогцата, тъй като хич не искаше да се завърти, само се протягаше и толкова, а беше необходимо да го видим и в друга поза, за да проследят всичко необходимо. Така че ме пратиха половин час да се разходя, като ми поръчаха да ям шоколад и да пия кока кола
Газирано аз въобще не обичам, а откакто съм бременна сладкото никак не ми е по вкуса. Така че ядох шоколад и си разреждах с газирано и едвам се сдържах да не повърна, гадеше ми се през цялото време
И накрая - въпреки, че ще трябва да изчакам следващия видеозон, за 100 процентова сигурност, все пак прогнозите засега са за ................ момиченце
Точно такова усещане имах и аз
Това е новото засега
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #183 -:
юли 14, 2010, 12:21:31 »
ЧЕСТИТА РОЗОВА РОКЛЯ !!!
Радвам се, че е станало както си го мечтала !
Какво по-хубаво...
Тук за Даун крьвните не са задьлжителни, а са по избор. Ние решихме да не ги правим.
Аз сьм на ЖК утре, но такава без ехограф. Какво има да ми гледат не знам. Сигурно крьвното и колко сьм качила. Утре ще ви кажа.
ПП. Име мислили ли сте вече ?
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #184 -:
юли 14, 2010, 12:26:48 »
в Бг изследванията за Даун и другите хромозомни аномалии също не са задължителни.За това си ги и плащаме като попове!!
Ли4но аз не исках да правя,но се доверих на моят док.Той искаше и двамата да сме спокойни и кра4ка по кра4ка да минаваме през по-"тежките" моменти от бременността!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #185 -:
юли 14, 2010, 12:43:12 »
Албенчик
, честито ви момиченце!
Да расте и хубавее!
Ти в кой месец си?
Аз казах на шефа си днес. Прие новината страхотно, в което не се бях съмнявала. Имах просто вътрешни задръжки да не го правя, но...Радва се, честити ми. Помолих го да не разпространява вестта засега и той каза, че това си е лично мое решение. Въобще не ми противоречи за обиколката утре
Казах му, че до седмица-две ще изляза в болнични, но преди това разбира се ще прехвърля работата си на човека, който изберат за мой заместник.
И така.
Вече и аз нямам търпение за прегледа утре
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #186 -:
юли 14, 2010, 12:50:33 »
Браво ! Сега и ти ще си по-спокойна
и за бебенцето няма да е толкова вредно
Утре на ехограф ли си ?
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #187 -:
юли 14, 2010, 14:16:15 »
Ами, предполагам и на ехограф. Надявам се
И да видим дали ще ме запише вече на ЖК. Може пък да и се стори рано, знам ли.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #188 -:
юли 14, 2010, 14:17:25 »
Много благодаря за хубавите думи на всички
И малко влизаме в друга темичка, но съвсем набързо
Цитат на: inaxastra в юли 14, 2010, 12:21:31
ПП. Име мислили ли сте вече ?
Inaxastra
- Ами да, един ден си говорихме с таткото за име и се оказа, че имената за момченца много ни затрудняват, но тогава той без проблем измисли име за момиченце, в което аз направо се влюбих - Сиана или Сияна, още не сме сто процента сигурни кое ще е, но тя разликата е съвсем мъничка - това е комбинация от имената на двете ни майки - Стела (само една буквичка, но пък първата за сметка на това) и Дияна.
А вие за името имате ли вече някакви идеи??
Sunray
- в четвъртия месец съм - 14та седмица - имам още мноооого път да извървя, както повечето момичета тук
, но сега съм по-нетърпелива от всякога
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #189 -:
юли 14, 2010, 14:27:01 »
Страхотно име
Пьк и с такьв хубав смисьл заредено, супер
Нашата ще е
Марта
, аз и горе казах. В допьлнение се сетих, че Фабио може да каже на леля му, че е крьстена на нея, тя се казва
Мар
ия-Антоанье
та
и няма деца, сигурно ще й стане много приятно. Щото майка му се казва Ада, пьк на бьлгарски ми звучи като Ад и не е хубаво. Баща му Паоло. Паола ми харесва много, но имам една братовчедка, която хич не оценявам и тя така се казва, не ща да е като нея.
Много се извинявам за
sunray
мен пьрвата ми консултация беше в 9та седмица. Така, че
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #190 -:
юли 14, 2010, 14:41:49 »
И за да ни се скарат съвсем, да се изкажа за имената. Ако е момиченце, нашето име е ясно отдавна -
Елица
. И на двамата майките ни се казват Елена, а бащите ни са починали, така че нямаме много за чудене. Името е българско, нежно и много женствено. И накратко звучи мило
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #191 -:
юли 14, 2010, 15:13:03 »
Честито
alben4ik,
Много хубаво, че желанието ти се сбъдна.
Много хубави имена сте избрали всички.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #192 -:
юли 14, 2010, 15:29:09 »
албенчик, честито розово вързопчее
Инка, хубави имена сте избрали.
Аз за моята ЖК писах по- долу но неискам да се повтарям. Сега чак август месец ще се видим с беба.
Казвам беба, защото си мисля, че ще е така
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #193 -:
юли 14, 2010, 16:17:50 »
Alben4ik честита дъщеря, радвам се ,че ти се е сбъднала мечтата. Все хубави новини тук чувам!!! Sunray, много добре си постъпила като си казла на шефа за бремеността. Здравето ти и бебчо са най-важни сега. Аз да попитам тук, вие колко често ходите на ЖК/преглед. На мен след първия ехограф ми казаха да отида чак след 4 седмици, а до тогава да си взимам прогестерона. И още едно въпросче, относно генетични аномалии , може ли с 2Д да се видят симптоми в началото или това става на по-късен етап?
Аз да ви кажа съм - 4 кг. От това гадене ми се случва да не ям по цял ден нищо и все се притеснявам за нашия фъстък дали и той не гладува. Вчера в един мол за малко в магазина да
добре че имаше наблизо тоалетни и изхвърчах като стрела. В чудо съм се видяла, защото нямам и много енергия и само лежа, местя се от леглото на дивана и обратно. Направо си е като перманентен махмурлук
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #194 -:
юли 14, 2010, 16:51:01 »
Това сьстояние е отвратително. Ужасно ти сьчувствам !!
За бебето не се притеснявай. То си взима вичко, което му е необходимо от твоето тяло. Ако някой страда, това си ти.
За 2Д-то не ти разбрах добре вьпроса, но ако питаш за Дауна, точно затова се прави. Между 10 и 13 седмица има на врата на ембриона едно нещо (което не знам как се казва на бьлгарски), по чиято дебелина изчисляват каква е вероятността за Даун. След 13 седмица това нешо се затваря и вече не може да се види. Страхотно обяснение спретнах, дано си разбрала нещо от неграмотните ми изказания, ма като ми е беден речника
Моята ЖК е ведньж месечно. Предния пьт ми беше на 20 юни. Имам утре и на 26 август ми е следващата.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...