Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:19:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 152032 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #165 -:
юли 10, 2010, 23:11:23 »
Ех,
Маичка
, много съжалявам наистина...
Но усещам в теб сила и те поздравявам за това. Това е единствения начин да продължиш напред и да сбъднете мечтата си. Да, права си - почини си, не се напрягай по този въпрос сега, идете някъде с половинката ти, откъсни се. Когато си готова, вътрешният ти глас ще го подскаже
Ще се случи, сигурна съм, само не спирай да вярваш
Активен
kali_gali
«
Отговор #166 -:
юли 10, 2010, 23:23:45 »
Мая,много съжалявам мила.Ти си права по-рано е по-лесно да го преживееш.Сигурно ти е гадно и е нормално,но горе глвата,ще стане.Не е било пикан,но когато дойде време за точно вашето бебе то ще се появи.
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #167 -:
юли 11, 2010, 11:09:57 »
Благодаря ви момичета
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #168 -:
юли 11, 2010, 18:19:26 »
Мила Мая, много жалко, че се е случило. Прегръщам те силно и от сърце ти пожелавам да преодолеете тази загуба заедно и когато се почувствате готови Бог да ви благослови със здрава ражба.
Велвет, аз не искам да поставям етикет добър/лош на доктора, който ме прегледа, но в моя случай не постъпи много професионално. Докторът се казва Миринчев и работи в Бургас. Уж четох добри отзиви за него, но...Не съм имала болки, нито зацапване. Първоначално докато ме преглеждаше ми заяви, че не вижда бременност.
. Аз онемях. После каза, че вижда нещо, но не е сигурен дали това което вижда /4мм / е плодно яйце. Много било малко за седмицата - и можело да е кухо яйце.Или че можело + тестове да се дължат на извънматочна бременност. Но, че не вижда нищо в тръбите. На мен сърцето ми слезе в петите като почна да ми обяснява за симптомите на спонтанен аборт
. Освен това ми откри киста 4см в единия яйчник и изпадна в паника заради нея. /При следващите два прегледа ми обясниха, че такива кисти /на жълтото тяло/ не са нещо необичайно за бременността и не са толкова страшни. /Не ми предписа нищо за задържане /все пак и той допускаше да имам нормална бременност с късна овулация./ Не ме попита дали пия фолиева киселина. По неговата логика седяхме и чакахме да направя спонтанен аборт. Записа ми преглед след 5 дни.
След прегледа аз получих болки в корема и така се изплаших, а мъжът ми откачи. Добре, че той настоя да отидем и на друг доктор. Вторият доктор каза, че е сигурен че има бременност в матката, плодното яйце е 6мм !!! За кистата, че е от бременността ,и че често се получават в първите 3 месеца. Изписа ми дуфастон /прогестерон/ , защото ми обясни че щом имам киста може би не ми достига прогестерона. Той ми препоръча, ако нямам силни болки и кървене да ида на преглед чак след две седмици, нямало смисъл да се облъчвам всяка седмица, ако нямам оплаквания.
Ако нещо лошо се случи - ще разбера.
И така малко прекалих с подробностите, но се опитах да обясня моята малка драма и как докторът вместо да акцентира на възможността всичко да е наред ме прати в съвсем друга посока на мислене.
Не ме питайте как изчаках две седмици и колко ми олекна като видяхме сърчице.
«
Последна редакция: юли 11, 2010, 18:37:44 от kokiche
»
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #169 -:
юли 12, 2010, 08:32:17 »
Мая прочетох какво ти се е случило, наистина съжалявам. Бъди силна! Всички сме с теб!
Почини си, не се отчайвай. Очакваме те пак при нас!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #170 -:
юли 12, 2010, 11:17:46 »
Я да кажа и аз как мина ЖК- то видяхме бебо да рита да маха с ръчички да се върти, доки 10 минути неможе да го хване да го премери
чак вика "твоето паяче много шава"
аз направо неможех да повярвам... По едно време се изпъна и тя го хвана и го премери.
Всичко е наред, измерихме главичката. Искам да знам кога можем да видим пола?
На 12 август сме пак на преглед. Пуснаха ми изследванията и в сряда ги чакам.
Та така това е от нас. Целувки.
inaxastra честита дъщеричка
! Лелееее как се радваам
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #171 -:
юли 13, 2010, 13:31:59 »
Голямо затишие...Как сте всички?
Аз пак ще се жалвам, срам не срам
Вчера ме хванаха на инспекция по обекта - в най-големите жеги в 2 следобед, пеша. Ходихме до съоръжения, където се пречиства мазут, миришеше ужасно, но това беше най-малкия проблем. Това си е отровно. Нямаше как да се дръпна настрани, защото бях необходима. След това цялата вечер, през нощта и сутринта дори, имах страшно пулсиране в слепоочията. По обяд днес вече ми мина.
В четвъртък съм на преглед. Мислех след него, тоест в петък, да кажа на прекия си началник как стоят нещата при мен и да ме жали за тези обиколки поне. Обаче току що той ми сервира новината, че в четвъртък съм ангаже с приемателната комисия, която ще мине през същите гадни места, на които бяхме вчера. Не мога да рискувам заради едната работа. Вариантите са два: 1. Пускам си 1-2 дни отпуск. 2. Казвам му, но преди прегледа (
исках след това, за да съм сигурна, че всичко ни е наред
) и уреждаме друг преводач за комисията. Знам че ще ме разбере, но от тъпо суеверие не исках да му казвам преди да е минал прегледа ми. А него не мога да го изтегля по-рано, защото доки е на частния си кабинет само в понеделник и четвъртък...
Как да постъпя според вас?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #172 -:
юли 13, 2010, 13:35:44 »
Кажи му. И аз бях принудена да кажа по-рано, защото ме карах да вдигам и пренася, едни канапета с колегата. Детето е по-важно от всичко. Ако заради работата ти станат проблеми, никога няма да си го простиш. Суеверия, суеверия, но тук става вьпрос за реална физическа опасност. Това е моето мнение.
Не можеш ли да си пуснеш болнични, да почиваш у дома? Трябва сега много да се пестиш. На мен се скьсаха да ми го поватрят това.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #173 -:
юли 13, 2010, 13:41:37 »
Inaxastra
, мога да си пусна болничен, но поне седмица ще трябва пак да съм тук, за да прехвърля работата на някой друг. Мислех от 9 август, като излизам в отпуск, направо да го слея с болничния и така. Но това означава да изчакам до последната седмица на 3 месец, а то де факто до тогава си е важно да се пазим особено много.
Може би наистина ще му кажа. Той е разбран човек и няма да срещна съпротива или негодувание.
Това е най-важното, няма да се оставям на суеверията...Все още в мен има и страх, който сигурно няма и да ме напусне до края. Спряха да ме болят гърдите от вчера и се шашнах. А може би не трябва. Откачена работа!
Благодаря ти!
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #174 -:
юли 13, 2010, 13:44:09 »
velvet миличка кажи му , той ще те разбере,все пак е човек ,ще измисли нещо .Сега най-важно е да се пазиш.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #175 -:
юли 13, 2010, 13:48:05 »
За суеверията те разбирам. Мисля, че на всеки като забременнее му се засилва суеверността, но при твоето положение си е важно да кажеш по-рано пьк си плювни три пьти в пазвата и почукай на дьрво
Иначе и това да се шашка човек за всичко е нромално де. Гледам, че много момичета са така. Аз честно казано не си обрьщам чак толкова внимание за разни сигнали. Докато не видя крьв, даже и да ме поболява тук и там не се кося, но хората са различно чувствителни
Лошо няма.
«
Последна редакция: юли 13, 2010, 14:38:46 от inaxastra
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #176 -:
юли 13, 2010, 13:50:26 »
Ооо, аз за прокървяване и зацапване също постоянно следя. Ако мисля положително, може просто да карам лека бременност (Дай Боже!).
Мая
, права си. Уж го знам, а поемам такъв риск
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #177 -:
юли 13, 2010, 14:37:13 »
Velvet, наистина най-добре му кажи, на мен също ми се наложи да кажа по-рано в офиса, заради едно пътуване, щяха да го плащат, а по време на пътуването щях да съм 7 месец и им казах, че не мога и каква е причината и да не казват още на другите колеги, докато не минат 3 месеца и сама кажа. Не съм имала проблеми, предполагам, че и при теб ще е така.
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #178 -:
юли 13, 2010, 15:09:28 »
Velvet мила, сподели с шефа си. Бебето е най-важното. Аз също бях принудена да кажа в офиса рано, заради болничния лист, а така не ми се искаше.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
юли 13, 2010, 15:21:32 »
Велвет, бебето и ти сте най-важни в този период, така че остави суеверията настрана. Аз имах подобен проблем във втория месец и говорих с шефа си, като го помолих да не споделя новината с никой и така се чувствах по-спокойна, а и ме толерираше повече след като научи. Щом като и твоя шеф е разбран говори с него и не се излагай на риск. Помисли си за малкото човече, което е в теб...
«
Последна редакция: юли 13, 2010, 16:04:43 от Zori83
»
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]