Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 08:39:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 151871 пъти)
Vessi
Професор
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #45 -:
юни 28, 2010, 23:13:12 »
Честито на всички в тази тема ! Мили момичета предстои ви невероятно преживяване преди срещата с "пришълеца" както аз го наричам
На всички лека и безпроблемна бременност желая
Всяка бременност е различна и всяка жена е различна тези думи са само за кураж ! С Тиа бях като кон , не се уморих не седнах не почивах , сега е
още ми става лошо и ми се спи и ми се яде всичко и запек имам и течение и ми е топло абе купона е пълен но...заредете се с оптимизъм , само позитивни мисли в главичките хапваите и пиивайте от всичко с мярка и успешно стигане до финала
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #46 -:
юни 29, 2010, 13:20:20 »
Мири, когато лежах в болницата ми казаха, че обикновено жени, които им се гади не помятат...макар, че аз лежах 2 пъти за задържане...Не че Велвет трябва да се притеснява, че не и се гади...ако и такава бременността ще е от малкото шастливки...моята шефка беше така до последно, даже си и пушеше, а малката е страхотна и много здрава...
Нормално е преди първия ехограф да се притесняваш и да те е страх, мисля, че всички сме така...и не само от първия. Аз и сега преди преглед не миога да спя....Това е то...от тук нататък все ще се притесняваме, нали сме мами. Колкото до спането по корем...ами и аз бях така, докато един път не се обърнах и не усетих, как нещо малко ме подпира отвътре и ми пречи да легнеш по корем и така се отучих...То сега е толкова малко, че няма за какво да се притесняваш. А за това дали е топло или студено, ами слушай тялото си. Ако не изпитваш дискомфорт, значи всичко е ОК...на мен като ми е горещо, не мога да заспя и все едно нещо ме души...Само за контракциите можеш да консултираш с лекар...
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #47 -:
юни 29, 2010, 14:30:34 »
Цитат на: m_eleva19 в юни 29, 2010, 13:20:20
Мири, когато лежах в болницата ми казаха, че обикновено жени, които им се гади не помятат...макар, че аз лежах 2 пъти за задържане...Не че Велвет трябва да се притеснява, че не и се гади...ако и такава бременността ще е от малкото шастливки...
Много тежко ми стана като прочетох това. Май наистина ще е добре да се отдръпна от четене в нета, докато не се успокоят нещата при мен и не мина един-два прегледа
m_eleva19
, не е в теб проблема, а в мен.
Трябва да се дистанцирам и да спра да си вкарвам такива мисли.
От все сърце пожелавам на всички само хубави моменти през бременността
Ще пиша след известно време. Половинката чак ми се накара, задето се вкарвам в разни филми...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #48 -:
юни 29, 2010, 14:56:49 »
Велвет, само на 25% от жените им се гади.
Лошо е ако ти се е гадело и изведньж е спряло. Не знам ти в коя седмица си, но на мен примерно до 8 седмица нищо вьобще ми нямаше, после трьгна гаденето. Така че
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #49 -:
юни 29, 2010, 15:05:52 »
Велвет, миличка,не мисля,че имаш причина да се притесняваш.На мен също не ми се гадеше в началото, не ми е ставало нито лошо,нито съм повръщала.По-неприятно чувство съм усещала от силни миризми и определено когато пиех витамините си на гладно-голяма грешка
, но по-скоро като нетърпимост, отколкото гадене.При всяка една от нас е строго индивидуално.Чувала съм от мои познати,че и при тях в началото не е имало проблеми, а гаденето и повръщането са се появили чак към края на бременността.
Така че не се шашкай предварително, радвай се на всеки един миг и стискам силно палци всичко с теб и бебчо да е наред
Активен
Gergancheto
«
Отговор #50 -:
юни 29, 2010, 16:13:01 »
velvet
За 40 седмици ми се сгади два пъти и то не в първия триместър, не ме боляха гърдите през цялото време, а я виж сега какъв сладък бонбон имам
Милички сега сте съвсем в началото, ако така се впрягате за всяко едно нещо ще се поболеете
Веси е казала всяка бременност е толкова различна че няма място за сравнение
Радвайте се на растящите коремчета, пийте си биричка, хапвайте си каквото ви се хапва, ходете на фризьор, маникюр и си гледайте кефа
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #51 -:
юни 29, 2010, 16:18:16 »
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МА
«
Отговор #52 -:
юни 29, 2010, 17:32:29 »
Цитат на: velvet в юни 29, 2010, 14:30:34
Много тежко ми стана като прочетох това. Май наистина ще е добре да се отдръпна от четене в нета, докато не се успокоят нещата при мен и не мина един-два прегледа
Аз и двата пъти преди да направя аборт повръщах като за световно, но станаха абортите. Не мисля, че гаденето и повръщането определят нещо.
Незнам защо се тормозите с негативни мисли, които се отразяват на бебета ви. Както е казала Герганчето наслаждавайте се на мига. Аз до скоро доста често разговарях със съдържанието на стомаха си, но всеки път като си погледнех коремчето, което все повече изглежда така все едно съм глътнала топка ми става едно мило.
«
Последна редакция: юни 29, 2010, 17:35:17 от Рени
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #53 -:
юни 29, 2010, 18:23:40 »
Velvet, на мен започна д ами се гади от една седмица насам, т.е. след като влязох в 7 седмица май или някъде по средата на 6-а. Но преди това не ми се гадеше въобще , даже ми се ядеше месо , въпреки ,че аз ям само пиле (рядко ) и много риба. Не се притеснявай. Всяка бременост наистина е много индивидуална. С теб сме заедно на 1-ви на преглед , всичко ще е ок. Аз си наложих ,че няма да мисля негативно, независимо от това какво е станало в миналото , то си остава там. Сега е различно. Гаденето , ами какво да се прави
. Вчера говорих с майка ми (тя е лекар) и каза да не се насилвам щом като ми се гади постоянно, каза да приемам повече течности, сокове (по възможност прясно изцедени) , супи, за да не се обезводня, а и да си взимам витамините. И тя е била като мен и след това нещата са се променили. За бирата, ами тя тук е толкова слаба, така че смятам 1-2 седмицчно да изпивам по една на вечер.
Както Герганчето е казала, най-добре е да си живеем спокойно живота и да не вкарваме много негативни мисли. Аз даже по този повод планирам за 4 юли къмпинг с изкачване на 4-хилядник.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #54 -:
юни 29, 2010, 22:10:33 »
Някой знае ли защо не бива да се яде синьо сирене, заради "синьото" или защото е от непастьоризирано мляко ??
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #55 -:
юни 30, 2010, 02:41:33 »
Май , защото не е пастьоризирано. И Бри и Камембер не са разрешени. Риба - максимум 2 пъти в седмица, но в никакъв случай риба меч.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #56 -:
юни 30, 2010, 07:45:47 »
За сиренето - позволено е да се яде добре узряло сирене, а фетата, синьото и всички сирена,които не са от пастьоризирано мляко не трябва да се консумират - има живи бактерии вътре, които са опасни за бебето. Например пармезан може, защото зрее много дълго време и е твърдо, и българско саламурено сирене може, както и топено. Домашно мляко, сирене и кашкавал е хубаво да не се консумира, заради листериоза. Иначе има видове риби, които не се препоръчват - такива, които имат повече живак, но в същото време трябва да се яде риба, защото е много полезна. Пастет не се препоръчва, както и храни от консерви, а пък трябва да се внимаваи с филета и луканки, защото това не е обработено месо. Аз например си взимам печена или варена шунка. Абе то ако много му мислим с храната ще се побъркаме, но поне по време на бременността си избирайте храна от магазина с ясен произход - това е което можем да направим и да се надяваме, че производителя си върши качествено работата.
Пиша ги всичките тези неща, защото се вкарах преди 2 месеца в един малък ад - сама си назначих изследване и се бях побъркала с храните - а всичко това е излишно - просто от самото начало трябва да внимаваме с продуктите и да не ядем недопечено месо ако ни сервират и проблеми няма да има.
То моята психоза дойде от много четене в нета, както и velvet се стересира сама, и понеже си имам вече обица на ухото - само положителни мисли и никакво четене на проблеми и негативни постове в интернет - наслаждавайте се на малките човечета в коремчетата и желая на всички момичета лека бременност и пухкави и здрави бебчета на финала
«
Последна редакция: юни 30, 2010, 07:47:52 от vivianka
»
Активен
Zahira
«
Отговор #57 -:
юни 30, 2010, 07:50:49 »
От мен само записче в тази темичка, че термина ми е на 2 януари и не се знае дали ще е декемврийче или януарче
.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #58 -:
юни 30, 2010, 09:48:30 »
Не аз вьобще даже не сьм стресирана, ама Фабио ми досажда тука, това не можело, онова не можело...
Това на което по френско викат фета е пастьоризирано.
За синьото питам, защото сьм си купила едно - не е истинско синьо сирене, а нещо като сирене-крема
сьс сини вьтре
и пишеше, че е
от пастьоризирано мляко
. А той като се заяде вчера не, та не, това не може да го ядеш.
Та значи мога или не ??
А аз и без друго не сьм много по месата, така че
Просто започнах да си мия по-често рьцете и плодовете ги кисна малко вьв вода сьс сода бикарбонат, след което ги плакна (така прави на Фабио майка му в ежедневието).
Каано честно сьс сегашното ми ядене 30 години не сьм хванала Токсо, едва ли сега точно тези три месеца ще я хвана (пу-пу, де
)
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #59 -:
юни 30, 2010, 09:59:22 »
inaxastra
, по-добре недей да ядеш синьо сирене, наистина го забраняват по време на бременност - мухъла си е жив организъм - бактерия, и фетата е категорично забранена - не е узрало сирене. Това го знам, че заради моите глупости много изчетох, ама не ми се разказват, за да не вкарам някоя бъдеща мама в моите си проблеми, които преживях. Но пък има достатъчно други видове сирена, коита могат да се ядат, така че 9 месеца не са проблем
Иначе нормално крема сирене може да се яде - то си от пастьоризирано мляко.
Иначе и аз всички плодове и зеленчуци внимателно си мия, кисна и си ги ям на корем - от както забременях много ги проядох тези храни, и в къщи като сме гледаме като готвим всичко да е добре изпечено.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
35