Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:31:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 4  (Прочетена 150239 пъти)

lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #270 -: март 17, 2011, 14:16:24 »

а моята кума ми спомена, че си е купила дълга, черна рокля... сигурно ще е хубава, но изобщо не се зарадвах на новината sad не че съм очаквала да ме пита каква рокля да си купи, но все си мисля, че черното не е подходящо когато си от главните действащи лица на сватбата. Вие обсъждали ли сте цветовете на тоалетите на вашите кумове да са в унисон с другите цветове?
Активен
caffein
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: март 17, 2011, 14:31:39 »

Честно казано не, но съм убедена, че кумата ми ще се съобрази с мен, ако я помоля да избере друг цвят. Но и не е същото, защото ние бяхме заедно, когато моята кума си хареса тоалета и със сигурност съм й казала, че ми харесва. Дори говорихме да вземем на кума (те не са двойка) вратовръзка в цвета на роклята й.
Пробвай да говориш с нея особено след като не ти харесва и смяташ за неподходящо - роклята не е обличана предполагам и може да се върне, а и ако смяташ, че тя ще се съобрази - какъв е проблема?  pardon
Между другото не се коси - черното си е стилно както и да го погледнеш, аз съм била  на сватби, на които кумата е била в черно, разбира се много зависи от роклята, но в повечето случаи е  много ефектно - особено съчетано с да речем сив ефирен шал по раменете - или в цвят, в който е украсата на сватбата.
Не знам за другите действащи лица на сватбата, но във всеки случай доста младоженци са в черни костюми. smile
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #272 -: март 17, 2011, 14:42:15 »

lilkada  Здравей,

И аз като теб мисля, че чисто черното за кума не е много подходящо...въпреки ,че е елегантно и класика.. Кофти е да и кажеш да си купи нов тоалет, единственото което ми идва на ум е да и предложиш ти да и го купиш (тя да си го избере,но да не е бял или черен...каквото си хареса  smile ), но пак е свързано с финанси..  sad
Активен
lilkada
Ентусиаст
**

« Отговор #273 -: март 17, 2011, 14:57:52 »

То вече е след дъжд качулка, сега и да й кажа, да облече нещо друго в най-добрия случай ще я смени в магазина, но със сигурност няма да й е приятно, а пък аз не искам да я притеснявам нито с обикаляне по магазини, нито с допълнителни разходи (ако не може да я смени или върне). А да й купувам аз тоалет съвсем не ми се струва подходящо... Тя ми го съобщи постфактум така че май най-добре изобщо да не отварям темата и да се надявам, че не изглежда много мрачна в черно...
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #274 -: март 17, 2011, 15:02:28 »

lilkada
Поне кума,ако още не си е взел костюма, му кажете да не е вчерно  Wink
Активен
sonja
Сватбар
Публикации: 167

« Отговор #275 -: март 17, 2011, 22:22:26 »

lilkada, черното е елегантно и стилно и е цвят за официално облекло, и аз не свързвах черното със сватба и не исках изобщо да има черно по роклята ми, когато кумувах, но накрая заедно с кумицата избрахме точно такава рокля - черно бяла на малки цветчета, но основният цвят беше черното. Просто това ми отиваше и двете харесахме роклята и така.. Мисълта ми е, че ако тя се харесва с тази рокля и се чувства добре, не е ли това най-важното. Все пак кумовете не са главните действащи лица, но и те се чувстват специални на този ден и искат да бъдат красиви.. Не знам, но съм сигурна че в деня на сватбата ще изпитваш толкова емоции, че едва ли ще ти пука изобщо за това кой с какво е облечен smile Гледай ти да се чувстваш добре и да не се изнервяш, че с тези организации ще изперкаме всички.. Аз ако ви кажа за какви дреболии се изпокарахме последно с младоженеца, ще умрете от смях сигурно..  pardon ама това е за друга тема smile
Активен
sonja
Сватбар
Публикации: 167

« Отговор #276 -: март 17, 2011, 22:31:14 »

lilkada, а сега се сетих, че ако не искаш да е изцяло в черно, можеш да вкараш малко цвят като и предложиш такава бутониера за ръката с цвете от каквито цветя ще ти е булчинския букет /аз имах такава като кумувах/ или пък да й подариш някакъв цветен аксесоар за косата или шалче или панделка, което хем ще й остане и за спомен след сватбата smile /Аз на моите шаферки ще им подарявам такива изкуствени цветя за косата в цветовете на сватбата от Бижу Бриджит има мн красиви фиби с големи рози от плат всякакви цветове/
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: март 17, 2011, 23:06:49 »

или пък да й предложиш брошка във формата на цвете или пеперуда в цвят основен за твоята сватба - примерно нашата сватба беше в цветовете бордо и шампанско, а кумата ми беше с чисто черна рокля и цветния мотив беше текстилна роза в цвят шампанско, може да го обмислиш като вариант smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: март 17, 2011, 23:56:27 »

а моята кума ми спомена, че си е купила дълга, черна рокля... сигурно ще е хубава, но изобщо не се зарадвах на новината sad не че съм очаквала да ме пита каква рокля да си купи, но все си мисля, че черното не е подходящо когато си от главните действащи лица на сватбата. Вие обсъждали ли сте цветовете на тоалетите на вашите кумове да са в унисон с другите цветове?
Дрехите на шаферките трябва да са в унисон с цветовете на сватбата, защото те са част от вашата украса(колкото и гадно да звучи). Не забравяйте, че кумувете са тежки гости. Тъмната цветова гама и спазването на етикецията в облеклото и поведението са задължитлени за тях. Те трябва да са строго официално облечени, а не както често се случва, кумата да е с ежедневена лятна рокличка или пък с пола и ризка (но не строго официално) все едно отива на кафе с приятелка. Такива куми стоят като неестествена притурка на сватбата и са смешни. Или облеклото им е такова, че не се открояват от останалите гостите.
Комбинацята облечени в черно кумуве с облечени в бяло младоженци е невероятна за окото. А на снимките стои божествено. Това са хората, които са на 80% от снимките с вас и трябва да са също толкова безупречни, колкото вие.
Така, че не се сърди на кумата ти, а я привествай за добрия вкус. Хубаво е те с кума да са в една цветова гама, както и вие с младоженеца.
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #279 -: март 18, 2011, 09:33:43 »

Аз не съм съвсем съгласна с горното мнение, но затова сме хора всякакви smile. За мен също черно като цвят на рокля за подобно "светло" събитие не ми се връзва, т.е. не бих го предпочела, ако трябваше аз да кумувам. За моето кумуване бях решила да си взема рокля във всеки друг цвят, но не и черно. Сватбата пък, беше с тема лилаво, затова съвсем естествено ми дойде да си търся лилава рокля, без никой изрично да ме е молил за това. Накрая и младоженците, и кумувете имахме поне един лилав елемент в облеклото си и стоеше доста добре, по мое скромно мнение  Wink От друга страна пък, ако съм в ситуация на булка, чиято кума си е взела черна рокля, щях да се "накарам" да разсъждавам точно по този начин - че е "тежко", че може да се освежи с цветен аксесоар и т.н. Не бих молила или намеквала на кумата да си сменя тоалета, след като вече е купен. По-скоро бих се укорила, че не съм й намекнала за някакъв цвят предварително, но след като вече е купен - ще сложим на черното много усмивки и това е  give_rose
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: март 18, 2011, 10:35:17 »

А да й купувам аз тоалет съвсем не ми се струва подходящо...
Но ти се стори подходящо да й кажеш, така ли? Не мислиш ли, че е проява на невъзпитание да диктуваш с какво ще се облече за сватбата? Ми, като е така, пиши и в поканите, че държиш на определен дрес-код.
Аз ако ти бях кума, много бих се позачудила дали ще продължа да съм ти такава...
Мисля, че черното е мн стилен елегантен цвят и не виждам защо се косиш. Ще сложи нкакъв цветен аксесоар и мисля, че акцентът ще падне там.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: март 18, 2011, 10:58:41 »

Lionelsa, е права, момичета, казвам го от личен опит. Миналата година кумувахме и бях с дълга черна рокля с гол гръб и голяма цепка отпред smile всички много я харесаха. Така като я описвам може да ви струва не толкова добра идея, но довечера ще кача снимки, за да добиете представа. За мен и всички около мен това беше много хубав избор, седеше някак си точно на място, официално и "тежко" smile което не означава, че не може да е в друг цвят разбира се. Мисля, че трябва обаче да си е официална рокля, а не някаква по-обикновена, която може и след това да слагаш, защото нали затова е кумата и нали е сватба, а не просто някаква вечер в дискотека.
Активен
lilkada
Ентусиаст
**

« Отговор #282 -: март 18, 2011, 11:08:38 »

Possum, изобщо не съм й казвала нищо относно избора й на рокля. Както споменах вече е купена така че не виждам смисъл да го правя... От къде ти хрумна тази глупост изобщо, че бих я обидила така като дори не съм виждала още роклята?!!? От друга страна не бих поканила за кумове хора, които не желаят да се съобразят с мнението и желанията на младоженците, за щастие нашите не са такива. Хареса ми идеята за освежаване с аксесоар или ботониера и съм убедена, че ще изглежда супер защото тя е много красива жена. Благодаря за идеите, мимичета!  give_rose
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #283 -: март 18, 2011, 11:33:44 »

Не се притеснявай за черната рокля smile Станалото-станало. На мен също леко ми се беше развалило настроението, когато младоженеца, кумовете, родителите и част от гостите бяха настроени да спазят официалния стил в черно. Имах някакви представи за нежни "нестроги" цветове за нашата сватба, даже предварително обсъждахме въпроса. После размислих-нека бъде така, че да им е удобно и да се харесват. Като са усмихнати няма значение друго. Впоследствие се получи просто страхотно съчетанието на бяло, черно, черни, бели и сребристи акценти с нежните цветове на сватбата. Това ми промени напълно мнението!
 За да не съм голословна-снимки от фотосесия на сватбена тема "Черния лебед":

http://www.jessicaclaire.net/index.cfm/postID/613/vintage-ballet-wedding-shoot-hollywood-california

Освен това подкрепям lionelsa и lawyer  good Наживо и на снимки стои красиво и стилно. Момичета, ако това ще ви успокои, нямате си и идея как се откроя булката на фона на черното! Аз имам такава снимка сред няколко мъже в черно (lionelsa я е виждала) и изглежда сякаш акцента е точно върху мен с бялата ми рокля. Много е ефектно!
« Последна редакция: март 18, 2011, 11:44:29 от michelle » Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: март 18, 2011, 14:11:05 »

Момичета качвам снимки от сватбата, на която кумувах и съм с черна рокля smile

* untitled.JPG (58.04 KB, 478x720 - видяно 664 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: