Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 14:39:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 4
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 4 (Прочетена 150222 пъти)
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
Отг: Всичко за кумовете - част 4
«
Отговор #255 -:
март 13, 2011, 11:00:19 »
виленце ами ако беше варено пиле нямаше ли също да е тъжно защото от тази гледна точка това е един труп на убито животно което на мен ми е още по отвратително но да не разводняваме темата
Активен
lulu_f
Любопитен
Публикации: 37
«
Отговор #256 -:
март 13, 2011, 11:57:54 »
Eviaz, аз лично не бих си сложила такова нещо вкъщи. Само мнение ти давам, но ми е много зловещо това с умрялата птица. Хиляди пъти предпочитам да си хапна печено пиленце отколкото да ми стои в къщи препариран петел. Не знам, вие си решавате - аз просто ти давам друга гледна точка.
А по отношение списъкът с нещата, които се купуват от кумувете, мисля, че инициативата трябва да дойде от тях т.е те да изявят желание нещо конкретно да купят. Моята кума още като ги поканихме ме попита какви са традициите и още тогава и казах, че от тях се изисква само добро настоение
Не мога да ги накарам каквото и да е да ми купят, защото и те са млади хора като нас, нямат кой знае колко и ми е напълно ясно, че всяко нещо ще ги обремени финансово. Аз също ако бях на тяхно място щеше да ми е трудно да взема каквото и да е, а пък отделно и подарък.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #257 -:
март 13, 2011, 17:24:01 »
eviaz
, и аз не бих се изненадала приятно, ако трябва да бъда честна, но все пак вие си познавате хората и щом сте преценили така, значи така е трябвало!
posum
, за добро ще е, да знаеш! Успех с намирането на кумове, убедена съм, че скоро ще се похвалиш!
Ние май в събота ще каним нашите!
Решихме да е вечеря в хубав ресторант!
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #258 -:
март 13, 2011, 20:44:16 »
По отношение на задълженията на кумувете и списъците, нека ви споделя все пак какво ни се случи на нас когато кумувахме на второто си кумство и останахме супер неприятно изненадани.Живеем на 7000км от Бг и нямахме никакво намерение да се прибираме в бг понеже аз не работих, само на милото и не бяхме в много цветущо положение. Както и да е, като ни поканиха за кумуве в началото отказахме, понеже нямахме никаква финансова възможност. Младоженците казаха че не искат нищо, само да сме ние, понеже и те са извън бг и са изгубили връзка с всичките си приятели и сме единствените. След като нямаха претенции се навихме да си спретнем едно отиване до бг. Все пак резервирахме фотографа, който нямаше да ни вземе много , понеже ни е приятел, разбрахме се всеки да си купи подаръка, за да няма носене по самолети и прочия...ние нашия си го взехме с година закъснение... трябваше да купим на милото костюм понеже нямаше никакъв...аз минах с роклята от бала и скърпихме положението...да ама...в един момент булката и дойде на ума да ми каже че майка и не можела да плати букета чашите и шампанското понеже вече била дала много пари за сватбата и 100 лв нямала да ги плати тия неща и дали съм имала против да ги платя аз...а и кумата ги купувала по принцип
е подивях...след като бяхме говорили за това...след като знаеха много добре как стоят нещата при нас с финансовата страна и ми изтърси това...много криво ми стана и вече нямах настроение за сватбата...после за кръщенката на бебето ни връчиха списък, за да не пропуснем нещо случайно...и ни се натърти 3 пъти за златното кръстче, за да не го забравим случайно...абе...много кофти работа наистина...не стават така нещата...
та...дълга станах...ама искам да ви кажа че всякакви ги има...дори такива дето ти натирват списъка в лицето и те карат да съжаляваш че си им станал кум...
а уж са ти приятели
ПП.Само да вметна, че обещах на булката да и си дам парите за тези неша които иска да и купя, но след като имаме възможност...нямаше проблем и търпеливо си изчакаха почти година докато да им преведем парите на банковата сметка и да им платя и комосионна...понеже 8 месеца след това си бях безработна
«
Последна редакция: март 15, 2011, 15:39:46 от fiibi_bg
»
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #259 -:
март 13, 2011, 20:51:04 »
Е не мога да повярвам, че тези хора живеят в 21 век!
Активен
lilkada
Ентусиаст
Публикации: 147
«
Отговор #260 -:
март 14, 2011, 10:49:22 »
Леле, каво нахалство...
ужас! Пък аз само се чудя как да откажа нашата кума да купува каквото и да било.
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #261 -:
март 14, 2011, 11:10:56 »
BeRa
Лелее аз сигурно щах да се откажа да кумувам...какво наглост,чак ума не ми го побира и да си чакат 100-те лева.. Явно са ви избрали за да плащате, а не защото сте им приятели...
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #262 -:
март 15, 2011, 10:33:49 »
подкрепям мнението на момичетата тези младоженци са били ужасно нахални
съжелявам за бера че са попаднали на такива хора
а за нашите кумове и петела да кажа споко *THUMBS*те харесват препарирани животни
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #263 -:
март 15, 2011, 13:47:51 »
eviaz
щом харесват препарирани животни значи давай смело
аз ако тогава имах сегашната си смелост или сега да ми се случеше, директно ги бях отрязала...ама тогава си бях смотана и наивна и се примирявах с всичко. Но каквото такова...опитвам се да не го мисля че дори и след 3 години които минаха още ме хваща яд като се сетя.
ПП. Моля модератор да ми коригира мненията в които ви разказах за въпросната булка, понеже случайности по някога много, а не искам да види и да има засегнати хора все пак...
Активен
alo_madona
Сватбар
«
Отговор #264 -:
март 16, 2011, 18:30:23 »
Пускам и тоалет за кумата
C85CAEX2EESCAVIX2VMCAUU0K0PCA24BPWLCAU8IS2ACA14LWCUCAI4B7KICABTAMIQCALD1VYICAUNPPRDCA72M6BGCA2VJX5TCAJFV4HGCA1XSHGGCA04IVUVCAZKTMQ7CAMB73TWCA40957GCAY98U4E.jpg
(10.94 KB, 225x225 - видяно 2349 пъти.)
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #265 -:
март 16, 2011, 21:09:52 »
По повод поста на Бера, искам да кажа, че днес говорихме за кумовете с колежката, 56 набор, и тя ми каза, че Е РЕДНО кумата да купи ръкавици, було, чантичка, букет, чаши...... Аз ѝ казах, че нищо не искам, щото ние си правим сватбата и не искам да налагам на еди-кого си какво да купува. Особено пък тези кумове, к се каним да поканим. Няма редно и нередно.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #266 -:
март 16, 2011, 21:41:37 »
posum
, правилно! Какво значи "редно, нередно"?!? Много ме ядосва това!
Редно е това, което всеки е решил сам за себе си!
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #267 -:
март 16, 2011, 21:46:34 »
Пак като не е казала, че е "закон"!
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #268 -:
март 16, 2011, 22:36:59 »
момичета, предполагам, че няма да се съгласите с мен, но това, което ние смятаме за редно и това, което нашите майки, лели и баби считат за такова са погледнати от такава времева дистанция, че просто няма база за сравнение - майка ми примерно беше втрещена, че няма да нося ръкавици и го смяташе за нередно, обаче тя пък се е женила преди 36 години, мрънка мрънка и спря, така, че дори и да се колебаете за нещо по-добре говорете с хора, които скоро са минали през процедурата и са наясно, а не с родители и роднини - в крайна сметка родителите ще се съобразят с това, което вие и вашите кумове решите, а не както те искат - не живеем в каменната ера, те трябва да се сетят и сами, че света се развива, порядките се променят и традициите вече не са това, което са били някога
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #269 -:
март 17, 2011, 11:58:03 »
alo_madona
Лелееле с този тоалет кумата ще е по-хубава от булката... :
Активен
Страници:
1