Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 05:54:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 4
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 4 (Прочетена 150102 пъти)
Lionelsa
Баш Майстор
Отг: Всичко за кумовете - част 4
«
Отговор #195 -:
февруари 21, 2011, 22:25:59 »
once_upon_a_time
, някъде назад в темата бях писала предложение вместо кумска ръченица да се направи нещо като наддаване за пилето м-у кумът и останалите гости. Не пречи да измислите и вие нещо такова.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #196 -:
февруари 22, 2011, 12:10:47 »
Ох не знам ,значи те заминават за Ливан и скоро няма да се върнат ,поне не тази година!Много неприятно се получи ,защото бяхме решили те да са ни кумове(бяха идеални) и поне бях спокойна за това,но ето ,че ме изненадаха неприятно.Ще продължавам да се чудя и се надявам до сватбата да го измисля.Благодаря на всички за съветите,много съм ви благодарна
Активен
sonja
Сватбар
«
Отговор #197 -:
февруари 22, 2011, 15:42:21 »
panteryx
, за нищо
Дано да разрешите проблема, пожелавам ти успех
, но помни, че в края на краищата не е толкова важно кои ще са кумовете, на коя дата ще се жените, в коя църква, кой ресторант.. всичко това са само подробности, важното е, че се обичате и с любовта си ще създадете едно ново семейство
posum
, ама какви са тези глупости не разбирам, аз също имах страхова невроза в един период от живота ми, пих хапчета и се излекувах, у нас в БГ, а особено в София всеки трети има страхова невроза, и какво от това...?? Сватбата е едно щастливо събитие, какво има да се проявява не мога да я разбера.. Да няма да я гони някой с брадвата, от какво ще я е страх и какво ще се проявява.. Ужас, знам че има всякакви хора, ама какво те товарят тебе с глупости, не стига че си изнервена покрай сватбата най-малкото като не помага да си мълчи и да не ти създава стрес и на тебе.. УУ то пък се ядосах направо!!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #198 -:
февруари 22, 2011, 20:33:24 »
once_upon_a_time
, от личен опит мога да споделя, че ако се опиташ да угодиш на всички, първо всички ще ти се качат на главата, и второ, няма да стане
. Моят кум също не съм си го представяла да подскача за пиле и не го и правихме и всички бяха щастливи. Но аз така или иначе не съм настоявала де
.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #199 -:
февруари 22, 2011, 22:07:01 »
Цитат на: sonja в февруари 22, 2011, 15:42:21
posum
, ама какви са тези глупости не разбирам, аз също имах страхова невроза в един период от живота ми, пих хапчета и се излекувах, у нас в БГ, а особено в София всеки трети има страхова невроза, и какво от това...?? Сватбата е едно щастливо събитие, какво има да се проявява не мога да я разбера.. Да няма да я гони някой с брадвата, от какво ще я е страх и какво ще се проявява.. Ужас, знам че има всякакви хора, ама какво те товарят тебе с глупости, не стига че си изнервена покрай сватбата най-малкото като не помага да си мълчи и да не ти създава стрес и на тебе.. УУ то пък се ядосах направо!!
To май не било точно страхова невроза, понеже май от силно вълнение ставако това, независимо дали положително, или отрицателно. Искала да се опознаем, което и аз искам.
Честно казано се примирих. Радвам се, че хората са наша възраст и искрено се надявам да се представят добре на сватбата ни. От това, което разбрах, съдя, че цялото им семейство е високо образовано с престижни работи (щото си мислих друго де), държат на образованието, не са с остаряло мислене и се надявам кумата да ме подкрепя в решенията ми. Стига да се запознаем де.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #200 -:
февруари 23, 2011, 01:40:35 »
Цитат на: once_upon_a_time в февруари 21, 2011, 22:05:02
Там е работата, че аз не искам да го пропускам, а само да е по-щадящо за кума
мойте кумуве си нямаха хал хабер как се играе ръченица...дори в хората ги нямаше милите ама не е отказаха от нито едно хоро или ръченица...за пилето и тортата бяхме направили така че като се започне ритуала да не стават от масата а да си придават тежка важност...нека си припкат пред тях,..те само парички даваха...после като станаха потропаха малко с кръчета а аз дадох стол на кума да седне...чаша уиски в ръката и му запалих цигара...моя мъж направи така с кумата...и излезна много готино че си ги глезим и щадим
в крайна сметка пак станаха ...не се задържаха много седнали ама нали мина ритуала па дали играят или не ръченица като хората на никой не му смаза настроението...те бяха толкова сладми с неможенето си
Активен
alo_madona
Сватбар
«
Отговор #201 -:
февруари 23, 2011, 08:23:13 »
И при нас ще има кумска ръченица , въпреки , че само кумата ни е по народните танци. Кумът от сега приготвя паричките за пилето и се е зарекал , ако не го дадът доброволно
да го краде заедно със момата
( която и без друго е само 30 кила и няма да му е проблем )
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #202 -:
февруари 23, 2011, 09:00:42 »
то не, че е кой знае колко успокоително, но нашия кум нито предния път като кумува, нито сега знае да играе ръченица, благодарение на ди-джея тогава, който беше доста креативен, замазаха положението като с няколко шеги и каламбура отвлече вниманието на гостите, тъй че ако кума не може да танцува ръченица, не пречи да измислите нещо оригинално с вашия ди-джей
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #203 -:
февруари 23, 2011, 09:39:14 »
BeRa, представям си го нещо подобно на това, което ти си описала
. Благодаря много на всички за предложенията.
Следващ въпрос - ориентирате ли се какво ще им вземете като подарък/ци?
Активен
sonja
Сватбар
«
Отговор #204 -:
февруари 23, 2011, 10:50:09 »
Ние ще ги питаме и ще се разберем какво да им купим, но понеже те са скромни сигурно ще кажат само едно нещо и няма да е мн скъпо, затова сме намислили да им направим и изненада още един сервиз за бяло вино /щото те имат само за червено/ и някакъв хубав комплект чинии или и чаши за безалкохолно, ей такива неща, защото те имат нужда..
Ние като кумувахме също се бяхме разбрали с младоженците, че искаме скара ИЛИ сокоизтисквачка, а те ни ги бяха взели и двете и още един комплект чаши за бяло вино, комплект чинии мн готини, комплект чаши за безалкохолно и комплект за уиски.. Малеее направо много ни изненадаха, като видяхме колко кашона бяха струпали, пък ние очаквахме само едно нещо..
Така че много ни зарадваха, а пък те са ги купували от някакъв склад в Казанлък сервизите и не им е излязъл много скъпо този голям подарък, но пък страшно полезен се оказа, сега си ползваме всичките неща..
Активен
alo_madona
Сватбар
«
Отговор #205 -:
февруари 23, 2011, 12:24:47 »
Ние точно вчера се разбрахме за подарака им - хлебопекарна искат. Но ще им направим и изненада подаръци за които няма да знаят
Когато ги измисля ще ви пиша пак , защото искам да са много забавни и за спомен , а още ги търся
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #206 -:
февруари 23, 2011, 12:47:38 »
И при нас ще я има кумската ръченица, само че трябва да намеря младеж за кумата.
Самите ни кумове казаха, че искат да я има тази част, тъй като им е забавна и не се притесняват.
По повод подаръците, те са новодомци и мислим да им вземем една хубава микровълнова печка, но още не сме им споделили.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #207 -:
февруари 23, 2011, 12:53:58 »
Ние преди няколко дни се видяхме с кумовете на рождения ден на кума
и поприказвахме надълго и нашироко за сватбата - конкретни подаръци не сме обсъждали, иначе ние мислим да им подарим икона, съвсем традиционен подарък за семейство. Те вече не знам какво ще ни подарят, но и ние не сме претенциозни - уточнихме, че не искаме само обемни подаръци, които просто няма къде да сложим, иначе всичко останало или пари е добре дошло. Само се разбрахме, че подаръците и от двете страни няма да са много скъпи, няма смисъл да се престараваме особено в тази криза...
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #208 -:
февруари 23, 2011, 13:48:34 »
и ние за подаръците се бяхме разбрали предварително кой какво иска...кумувете ни не са от хората на които им липсва нещо, а ние трябваше да хващаме самолета дни след сватбата, така че подаръците трябваше да са подбрани...и като кумувахме ние също се спитвахме с младоженците кой какво иска и смятам че така е най практично...
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
февруари 28, 2011, 14:14:53 »
Между другото, момичета, по повод нашия подарък за кумовете (по-скоро все още проекто-подарък), имате ли идея къде в София се продават красиви рисувани икони? Аз се сещам за художниците пред Александър Невски, ясно е, че и в арт-магазините има, въпросът ми е по-скоро ако някоя от вас е купувала в последно време и ми препоръча конкретен магазин, например? Малко ми е кът времето напоследък и нямам време да се разходя качествено, възлюбеният пък съвсем, особено с неговата работа извън София
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...