Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 22:08:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187230 пъти)

punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: юли 15, 2013, 12:49:07 »

mariola85 медицинско може да ти издаде всяко джи пи. Така че ако имаш позната иди да ти го подпечата и така ще станат нещата.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #421 -: юли 15, 2013, 14:23:58 »

мерси punk_girl123, аз ходих до личната, много е неприятна но поне не трябваше да хода на очен smile и все пък в КАТ(София)  ми искаха ново медицинско за шофьорската ако някой като мен се чуди
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: юли 15, 2013, 15:01:37 »

mariola85 медицинско за изваждане на нова шофьорска книжка ли? то се плаща като за нов документ
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #423 -: юли 15, 2013, 15:20:44 »

дам медицинското е за нова шофъорска книжка.същата е процедурата като за изваждане на нов документ, носиш си новата лична карта и ново медицинско, не те снимат само взимат ти снимката от новата лична карта и си плащаш таксата, отнема 5 минути (в софия)
Активен
borissa
Любопитен
*
Публикации: 28

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: юли 16, 2013, 13:09:42 »

Момичета, тоя въпрос сигурно вече е задаван милион и един пъти тук, но след като ходих вече 2 пъти в паспортна служба и един път в общината, все още чувам различни отговори и мнения от служителките на двете места. Ще се женим на 1-ви септември (неделя) и ще си сменям фамилията. На 4 септември (сряда) заминаваме за Гърция, на 11 се връщаме. Мога ли при това положение да замина със старата лична карта със старата си фамилия на нея и дали ще има проблем при преминаването на границата с въпросната лична карта. Никой не е наясно дали на митницата при проверката в компютъра ще установят промяната във фамилията и несъответствието в базата данни.. Относно отиването служителките казват, че сигурно нямало да има проблем (няма да е отразено за няколко работни дни) но не ми гарантират, че при връщането няма да си имаме проблеми. Всъщност отговорът им е "най-вероятно няма да има проблем, но не можем да сме сигурни какво ще стане" и след това разговорът ни приключва с крясъци от тяхна страна.. Моля, някоя булка, която скоро е имала тоя опит с минаване на граница със страта си лична карта, да сподели става ли така..
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #425 -: юли 16, 2013, 13:20:22 »

borissa аз ходих за гърция 2 дни след сватбата и се върнах 1 седмица след сватбата никъкви проблеми не съм имала така че не се притеснявай въобще на 100% е сигурно ( става въпрос за преди един месец така че информацията ми е прясна) Wink
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: юли 16, 2013, 13:23:07 »

Преди 10 дена се върнах от Гърция, и при всичките ми предишни ходения, не са ми проверявали личната карта в компютър.

mariola85 вече ти е отговорила.
Активен
borissa
Любопитен
*
Публикации: 28

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: юли 16, 2013, 13:51:50 »

Благодаря ви за отговорите. Спирам тогава да се притеснявам (за това поне:).. След това ще му мисля как ще сменям лична карта, книжка, талон и всякакви тем подобни.. Тия служителки в такъв тип учреждения са така любезни, че ти иде да се самоубиеш в градинката пред общината...
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #428 -: юли 16, 2013, 14:57:37 »

Offtopic радвайте се че не трябва да сменяте документи в македония като мен, все още работат на пишещи машини! проверяват ми данните в книгата за родени от 85 година вместо да са вкарани в база данни, и глобата е 500 евро ако до 30 дни не си промениш данните и нямаш право да напускаш страната ако не си ги сменил, ако напуснеш пак 500 евро. нов паспорт ( експресна поръчка 3 дни) струва 200 лева и можеш да си го вземеш само от столицата ( скопие) иначе нормалната е от 2 до 4 седмици. на фона на тамошните правила тук правилата ми се видяха като песен. слава богу че съм с двойно гражданство  huhhuh.gif
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #429 -: юли 16, 2013, 16:39:55 »

Според мен зорът на служителките е да те накарат да пускаш бърза или експресна поръчка документи. Не съм чула до сега някоя булка да не е успяла да стигне до сватбеното си пътешествие, а немалко от тях са ходили в страни извън ЕС. Плюс това ти законово може да подадеш документи за нова лична карта на 29-я ден след сватбата.
Активен
megyto
Сватбар
Публикации: 207

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: август 16, 2013, 21:56:22 »

Момичета, дали някой знае дали мога да си сменя всички документи наведнъж или за книжката трябва да чакам да ми стане новата лична карта, за да си подам за книжка? Защото аз мислех да пусна всичко наведнъж и вече съм си извадила медицинско, но на него ми е старото име и номера на старата лична карта. Дали ще ме връщат за ново медицинско? Малееее, ако стане така, чак не ми се мисли angry
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #431 -: август 16, 2013, 22:04:35 »

ами да с новата лична карта трябва да подадеш, понеже подаваш за промяна в данните, ти ако отидеш със старата нямаш промяна в нея. можеш да си пуснеш експресна за лична карта става за 3 дни, и чак след това да отидеш за медицинско и в КАТ.  ноз а шофьорската мисля че бързата услуга е 10 дни няма за 3 дни като при личната карта. за съжаление не можеш всичко наведнъж. аз си спомняма че изрично ми казаха в общината че след като получа новата л.карта да отида да си направа нова шофьорска книжка. но моята информация е за софия, забелязах че в различни градове се действа различно, ако си от помалък град с малко връзки всичко е възможно smile
Активен
Alichka

« Отговор #432 -: август 20, 2013, 10:04:10 »

Само една поправка - бързата услуга за лична карта става в рамките на три дни. Експресната е за един работен ден, но и цената си е ... уаууу! Моята лична карта миналата година ми я направиха за няма и 20 дена обикновена поръчка, а аз имах и (официална) смяна на адрес. Сега не е такава лудница и нещата стават бързо. В интернет може да си проверяваш кога ти е готова.
Иначе няма как всичко да стане едновременно - сега се подават документите на различни места, а не като преди години - на едно място.
За шофьорската книжка можеш и без медицинско, но в този случай ще ти важи до датата, до която ти важи и сегашната книжка. Иначе ако имаш медицинско - още 10 години напред.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: август 21, 2013, 09:30:12 »

И аз днес се занимах с документите. Мързела ми струваше глоба от 20лв  blush
Искам да попитам как да проверя в интернет, дали ми е готова картата?

На мен ми казаха, шофьорска книжка - като е готова личната карта и трябва да нося медицинско...
Активен
Alichka

« Отговор #434 -: август 21, 2013, 09:43:03 »

Ето линк, от където може да си проследиш направата на личната карта:
https://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification

Относно медицинското - поне такава информация имам за Пловдив. Но... Не мога да твърдя, че навсякъде е такава организацията  pardon Аз 100 пъти звънях в КАТ, когато трябваше да си изваждам шофьорската книжка. Носех един наръч документи, всички преснимани по 2 пъти, за всеки случай, и накрая пак ме върнаха за някаква дреболия.  beating
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: