Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 17:29:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
"Шаферката - 3"
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Шаферката - 3" (Прочетена 264867 пъти)
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Отг: "Шаферката - 3"
«
Отговор #420 -:
март 16, 2012, 11:35:08 »
Момичета аз имам 4 шаферки за сега,приятелките ми от детството и сена на 23 март ще поканя още 3(от студентските години)...не знам дали ще приемат поканата(бяха малко обидени след като избрах другите 4,преди няколко месеца) а и ще има няколко условия.
ако са съгласни ще има 7 шаферки и 7 шафера!
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #421 -:
март 16, 2012, 11:57:58 »
По стечение на обстоятелствата останах с една шаферка по-малко... а останалите 3 успяха да ме изнервят наистина за първи път покрай тази сватба
Едната искала къса рокля, другата дълга - добре няма проблем, искали да може да ги обличат тези рокли пак - добре, аз не искам рокли от котюр
и накрая - различни цветове! Е, в началото го преглътнах, макар че ми докривя, после едната шаферка ми напомни, че това е моя ден, редно е не само аз да правя компромисите, а обратното! И обеща да се разбере с тях, но едната ми шаферка нещо почна да държи тон - тя искала да си купи рокля от магазина, другата й каза купи си и ми я покажи ще ушия от същия цвят, тя няма претенции, просто иска да е шаферка в пълния смисъл на думата и да ме зарадва... о не можело така, то цвета ще се различава нямало никакъв смисъл и още глупости в този ред на мисли. Е като ми прикипя - казах им, че в крайна сметка като идват различно облечени не се различават с нищо от другите гости и могат просто да дойдат като най-добрите ми приятелки и ще остана с малките шаферки! Много ми стана тъпо, като че кой знае какво е стане, ако се облекат в един цвят. Т.е. само едната имаше проблеми с това... Накрая се намеси третата, която е най-спокойна, уталожи емоциите и се надявам да се разберат нещо, щото най-малкото съм си мислела, че с най-добрите ми приятелки ще имам този проблем. А имам още 3-4 много близки, които не поканих, за да не се стига до драми какъв да е цвета на роклята... то и с 3 не успяхме да се разминем с този проблем!
От друга страна шаферите - които станаха 5, нямат никакви проблеми, ако ще моя да ги накара сламени шапки да сложат, ще ги сложат!
Излях си шаферската мъка
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #422 -:
март 16, 2012, 12:47:23 »
Christy
, нормално. Женската суета може да бъде голяма.
На мъжете не им пука толкова, стига да има купон. Дано се разберат твоите шаферки.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #423 -:
март 16, 2012, 12:54:30 »
Кристи разбирам те напълно!Аз додадох пълна свобода на шаферките ми...понеже миналата година аз бях шаферка и като избрахме роклята булката каза нещо от рода: "Все пак булката трябва да е най-хубава,погледите трябва да са в нея..."При което вече ми беше все едно....ушихме си най-грозните рокли...за да изпъква булката....
На моите шаферки им дадох пълна свобода,само плат ще им купя...казах им че единственото ми условие е да са еднакви и да са с дълги рокли...Те все още не са се разбрали какво искат ,а вече няма време....На претенциите им спрях да обръщам внимание...казах им да се разбират помежду си...
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #424 -:
март 16, 2012, 12:55:39 »
Остави ги да се разбират помежду си...не си троши нервите...толкова много задължения имаш,остава и с тях да се занимаваш...
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #425 -:
март 16, 2012, 13:59:33 »
Цитат на: Bulka88 в март 16, 2012, 12:55:39
Остави ги да се разбират помежду си...не си троши нервите...толкова много задължения имаш,остава и с тях да се занимаваш...
И аз така реших
снощи сънувах, че ти ми се обаждаш и ми казваш, че ще дойдеш на сватбата ми да видиш как ще мине всичко
То нищо, че и ти се жениш в тоя ден... аххахаха, съвсем изперках!
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #426 -:
март 16, 2012, 14:10:16 »
Милата,много ми се иска но няма как
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #427 -:
март 16, 2012, 15:58:45 »
За да избегна такива моменти се спрях на шаферки роднини-снаха ми и зълва ми. И вече ако някоя приятелка иска, ще трябва да се съобрази с единственото ми желание: цвета да е същия или сходен с цвета на панделката на малките шаферки. Вече дължини, модели - свободно изпълнение. Имах желание и модела да избера, но един иска дълга, др къса, и не желая да принуждавам някого да се облича в дреха която не харесва.
С цвета компромис не бих направила, понеже съм на мнение, че именно той ги отличава по някакъв начин.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #428 -:
март 16, 2012, 23:02:27 »
И аз мисля, че чарът на шаферките е в еднаквото облекло
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #429 -:
март 17, 2012, 17:55:22 »
Искам да попитам момичетата с повече от двама шафери (май повечето ще са така-не знам защо) как ще протече ритуалът с надиграването с кумовете (с тортата и пилето). Или ще си имате двама танцьори в народни носии, което е другата практика?
Активен
Mrs.™
«
Отговор #430 -:
март 17, 2012, 18:06:32 »
Ако кумовете искат да има такъв ритуал, ще се спра на танцьори. И може би няма да е толкова надиграване, колкото танц за кумовете. Поне нещо подобно бях виждала на една сватба във Варна, кумовете си седяха по местата, а танцьорите играеха с даровете.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #431 -:
март 17, 2012, 22:48:17 »
При нас ще играят шаферката и едно момиче, което може. Няма да е точно надиграване, но ще се опитат кумовете да си вземат нещата. Шаферите ли трябва да танцуват?
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #432 -:
март 17, 2012, 22:53:22 »
Ние ще имаме малки шафери и шаферки, а зълва ми и мъжът й ще бъдат големите шафер и шаферка и ще играят с пилето и тортата.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #433 -:
март 17, 2012, 22:57:16 »
Доколкото знам и съм виждала трябва да танцуват мъж и жена, мъжът срещу кумата, а жената срещу кума.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #434 -:
март 17, 2012, 23:05:37 »
Цитат на: veseto_87 в март 17, 2012, 22:57:16
Доколкото знам и съм виждала трябва да танцуват мъж и жена, мъжът срещу кумата, а жената срещу кума.
Да. Обикновено шаферът е срещу кумата, а шаферката е срещу кума. Кой кого гони с пилето и тортата не ни е съвсем ясно все още, но и това ще разберем. Май кумата трябва да вземе пилето от шафера, а кумът тортата от шаферката.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...