Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 16:54:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8 (Прочетена 96536 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«
Отговор #165 -:
април 21, 2010, 10:17:42 »
Момичета да споделя нещо и тук . От вчера много ми къркорят червата . Едно , че усещам и друго, че много се чува , наистина силно . Това сигурно притеснява и бебо, защото много се бунтува и той
Някой изпитвал ли е такова нещо и има ли представа от какво може да е ?
Активен
Рубин
«
Отговор #166 -:
април 21, 2010, 10:24:09 »
leni_beni
аз мила съм имала и още на моменти имам такива моменти!Нормално е и бебко е виновника за това!Тъй като сега му е тясно и явно притиска сега червата ти!
Такава е и причината с газовете,които можеш да получиш!В момента всичко ти е сгъчкано,смазано и е събрано горе или някъде другаде!С две думи нищо не е на мястото си!
Аз например от 2 седмици вече имам ежедневни киселини и нито газирани вди ми помагат,нито нищо!Маи ще взимам и аз талцид,колкото и да не ми се иска!
Аз даже имам още един проблем ,ама не съм споделила!Лявата ми ръка ме боли и при някакво движение и ми прескача като че ли сухожилие или кост! :\Болезнено е и е много неприятно!
Когато ходех за направлението до личния,я питах и тя каза,че така или иначе с нищо не мога да се мажа,не мога да отида на снимка,та ще чакаме!А и можело да е от бременоста нещо!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #167 -:
април 21, 2010, 10:28:35 »
Оффф, то ясно че нищо не си е на мястото , ама ми е странно че така изведнъж
Много неприятно това с ръката ти , дано веднага като родиш да се оправи, че как ще носиш бебка
Активен
Рубин
«
Отговор #168 -:
април 21, 2010, 11:03:02 »
Ами да Лени! *THUMBS*Дано се оправи!тя ме боли точно китката!Аз мисля,че може да съм си прескрипала някои нерв,незнам,ама като се родим ще я видим!
Аза твоя случай,ох ами гадно е наистина!Особенно така като изведнтж,ама няма начин!Аз вече съм свикнала-всяка вечер щом легна в леглото и се почва с киселините! :\Ще търпим,поне хубавото е че накрая се получават тези неразположения!
Не,че в първите месеци няма други,ама...
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
април 21, 2010, 18:08:10 »
Аз да се пооплача малко тука, че тъкмо се връщам от очен преглед, след усилено търсене най-накрая намерих къде да отида за такова становище за вида на раждането. И доцента, който ме прегледа каза категорично секцио, то не че не си знаех, ама друго ме притесни доста - каза, че задължително няколко месеца след раждането трябва да отида за лечение с лазер, понеже имало изтъняване на ретината, вследствие на високия диоптър и може да стане лошо, ако не се лекува, т.е. разбирайте отлепване. Направо съм в шах, доста се притесних
. Обаче мисля да посетя още един, а може и повече лекари да видя какво ще кажат, та да видим дали и те мислят същото. Направо ми се реве, ама щом трябва ще правя каквото ми кажат. Ми това е от мен, кофти новини, ама надявам се поне, че всичко друго е ОК. Пожелавам на всички само хубави оставащи дни до срещата с малките съкровища.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
април 21, 2010, 22:19:38 »
Вили,много неприятно,чесно казано.Ама ти не се притеснявай толкова ,сега не ти е в полза.Наистина трябва да попиташ и да чуеш поне още едно мнение.А относно проблема с очите (аз не съм от най-компетентните),но сестра му на моя мъж си прави операция в една клиника във Варна,мисля,че СВ.Петка се казва,но не съм сигурна.Тя носеше – 6,5 и на двете очи и сега след операцията е супер,нито лещи ,нито очила.Много е доволна.
Лени,предполагам че е нормално това къркорене,понеже и аз също от няколко дни го имам.Но киселините са просто ужассс
.Понякога имам чуство,че ме заболява чак гърлото и не мога да дишам.
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #171 -:
април 21, 2010, 22:57:13 »
потрес ме хвана като я прочетох тази статия, направо не искам и да коментира, но ми хареса Доместоса
leni_beni_ браво за хубавките новинки, дано бебчо се задържи в тази си поза докрай
Аngel_Лора интересно че и аз забелязвам същото из моя град, явно кризата бременлинки не лови
Чакаме новини от прегледа!
Рубин аз подобно на твоите проблеми с ръката имах едно страшно неприятно преживяване със схващане на десния крак, за щастие за половин час болката напълно изчезна.. така че е напълно вероятно да е от бременността, дано както ти пожелава leni_beni_ веднага след като родиш болката да изчезне..
Вили, миличка, определено те съветвам да потърсиш и друго мнение! Моят мъж лятото му правихме също лазерна операция в Св. Петка във Варна за корекция на късогледство, мъките са 1 седмица и то защото му бяха сложили временни лещи, които много му бучеха, сега си е без очила и се чувства много добре...
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #172 -:
април 22, 2010, 07:28:54 »
Добро утро и от нас, момичета
Вили, отиди за второ мнение, мисля че не е излишно, но според мен трябва да се съобразим с това, което е най-добро не само за бебетата ни, но и за нас самите, защото те като се родят цял живот ще имат нужда от нас и ако сега не си обърнем внимание незнам какво ще става после
За прегледа вчера незнам дали да се радвам или да плача. Бебчо е ок, вече е 1933 грама и се развива добре.
НО...
и ние ще се раждаме по-рано през май и доки каза, че ако издържим до 20ти май ще е истинско чудо. Той се страхува от преждевременно раждане, не ми обясни какви са причините за това, но от днес започвам инжекции с кортизон за да подпомогнем развитието на дробчетата на беборанчо. След две седмици съм пак на преглед и трябва да подхвана огромно убеждаване на дребосъчко да си седи вътре, защото до 10 май е много опасно за него. И причината за по-ранното ни излизане не е това, че бебо е голям, а плацентата е почнала да старее и да се калцира и не се знае докога ще може да изхранва бебчо. Трябва да съм в готовност всеки момент за инциденти според доки.
Е това е от нас! Гушки на всички вас и стискайте палци да намеря някой из квартала да ми бие инжекциите, защото иначе трябва да ходя до най-близката поликлиника а тя е на 4 спирки от нас.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #173 -:
април 22, 2010, 09:31:03 »
Angel_Лора, успокой се мила, вярвай в добрия изход на нещата. Все пак добре е, че ще имате възможност да се погрижите за дробчетата на бебчо, неприятно, но все пак по-добре от това изненадата да е пълна. Горе главата, природата си знае работата, всичко ще бъде наред
Бебчо не е толкова малък, а и до 10-ти май ще порасне още. Грижи се за себе си и бъди внимателна следващите седмици. Развръзката ще е скоро и ще гушкаш твоето малко съкровище
«
Последна редакция: април 22, 2010, 09:50:46 от Marri
»
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #174 -:
април 22, 2010, 09:32:12 »
Аngel_Лора
, много неприятно това с плацентата, дано издържите максимално дълго!!!! Този препарата мускулно или подкжно трябва да си го биеш? Ако е подкожно, можеш и сама или съпругът ти да ти ги бие, само веднъж отидете да ви покажат как. Ако е мускулно, най-добре някоя мед. сестра.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #175 -:
април 22, 2010, 10:00:32 »
Аз да се похваля, че във вторник ходих на гимнастика за бременни. Беше много забавно около 1 час бяха физическите упражнения и още половин час приятни разговори с бъдещите мамчета за обмяна на впечатления и опит. Упражненията бяха много приятни, не чувствах умора тогава, но да ви кажа вече втори ден съм с мускулна треска. Имаше предложение и за упражнения в петък, но аз определено ще пропусна, веднъж седмично ми е достатъчно
. Днес минах пак през кантара и какво да видя почти +12, от около месец качвам по 1кг на седмица, като се има впредвид още колко седмици ми остават, направо незная какво да правя. Не съм променяла нищо в режима си на хранене, дори се опитвам да хапвам повече сурови зеленчуци, правя си ястия от всякакви зелении (толкова зелена храна не съм яла през целия си живот), обаче явно организма си има собствена теория за това как ще усвоява веществата. Но какво да се прави, ще си трая, бебчо да расте, другото ще го мисля по-късно.
Записах се също на два курса за раждането и за кърменето, но трябва още няколко човека да се запишат, за да стартира курса, като имам впечатления ще споделя.
Забравих да кажа във връзка с гимнастиката, че по принчип бебчо е много активен, денонощно, но след гимнастиката по-активно се намеси чак на следващия ден след обяд, явно упражненията му бяха дошли в повече.
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #176 -:
април 22, 2010, 10:15:29 »
Marri
благодаря за подкрепата, мила. За сега не съм особено разтревожена, защото очаквах нещо да се случи, но иначе съм добре и няма разлика по начина по който аз се чувствам и чувствам бебчо от началото на бременността досега. Просто трябва да се стегна и да започна да приготвям нещата за родилния и най-първите за бебчо. От началото имам проблеми, но винаги съм си мислела, че всичко ще е ок и досега е така. Даже вчера като споделих на доки, че започвам вече да изпитвам страх, той ми опонира - чак сега ли, аз очаквах много по-рано да те хване страха
gostenka_82
инжекциите са мускулни, но за мой късмет сестрата в детската ясла се съгласи да ми ги прави естествено срещу заплащане, но аз съм доволна защото е сравнително близо до нас и ще мога без проблем да ходя по два пъти на ден.
Стискайте палци момичета да издържим максимално дълго за да сме спокойни всички накрая.
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #177 -:
април 22, 2010, 10:42:25 »
Аngel_Лора, всичко с бебето ще е наред, ще видиш. Пък и аз като ти гледам лентичката, ти след две седмици влизаш в девети месец, така че бебока ще си е достатъчно доносен
Хубаво е, че си намерила сестра за инжекциите
Marri, къде са тези курсове? Може ли повече инфо?
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #178 -:
април 22, 2010, 11:13:08 »
Marri, къде са тези курсове? Може ли повече инфо?
[/quote]
Във Велико Търново,
http://www.happymumsbg.com/?mod=parentsSchool&category=category_parentsSchool_5&show=14
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
април 22, 2010, 11:15:01 »
Цитат на: Вили в април 22, 2010, 10:59:07
Аз също съм ходила на преглед в Св.Петка преди и може би отново ще отида и там и на още едно място, но това, което там правят е като имаш малко по-висок диоптър веднага да ти кажат лазер. Да, ама аз съм се консултирала с лекарка от Очна болница-Варна, специално по този въпрос дали има смисъл, какво-що и тя каза, че принципно това се води козметична операция, която се прави най-вече на хора, които имат неизбежна нужда, в смисъл не, че аз примерно нямам, но според това, което тя ми каза, по-добрия случай е да си нося лещи и очила, както и тя самата прави, понеже не дават гаранция, че след време диоптрите няма да се възстановят, аз доколкото знам се подписват и разни такива документи за съгласие. А операцията не е никак евтина, все пак става въпрос за няколко хиляди лева.
Цитат на: flower84 в април 21, 2010, 22:57:13
Вили, миличка, определено те съветвам да потърсиш и друго мнение! Моят мъж лятото му правихме също лазерна операция в Св. Петка във Варна за корекция на късогледство, мъките са 1 седмица и то защото му бяха сложили временни лещи, които много му бучеха, сега си е без очила и се чувства много добре...
flower84, аз доколкото знам твоят мъж е моряк (нали не се бъркам) и тази лекарка, с която се консултирах ми каза, че точно на такива хора се правят операции, на които им е крайно необходимо за професията и т.н. Посочи ми като примери студенти от Морско училище и т.н. Е, то не че ако не искаш няма да ти направят, просто гаранцията не е 100%. При мен не става въпрос за цялостна корекция на зрението, а само за подсилване на ретината с лазер. Ами ще се прави, щом няма друг начин, Важното е да съм добре, за да мога да дам всичко от себе си за малкото съкровище, което ще има нужда.
Angel_Лора
, това което казваш наистина е много неприятно, но бебчо ще си изчака поне докато стане безопасно за него, важното е ти да си спокойна и позитивно мислеща, а аз вярвам, че е така.
И малко
Да ви почерпя виртуално, понеже днес имам рожден ден, ставам на 30 годинки
images.jpg
(4.12 KB, 116x116 - видяно 2231 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12