Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 18:06:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8 (Прочетена 96612 пъти)
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«
Отговор #105 -:
април 15, 2010, 05:22:23 »
Аз не мога да си представя да ми е скучно сама в стая. Нали трябва да се грижа за бебето си и да почивам. Предпочитам така, отколкото да се съобразявам с някой друг и да трябва да си говоря с някой. Поне аз така си ги представям нещата. А нали има и посещения от близки хора. Едва ли би било толкова отегчително.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #106 -:
април 15, 2010, 08:05:33 »
Когато сестра ми лежа там бяха 4 момичета в една доста мъничка стая. Правоъгълна стая, на двете й дълги стени по две легла лепнати на стената и успоредно на нея, по средата една пътечка, колкото да минеш. Стаята изглеждаше прилично, но банята беше кофти (в смисъл на нечистена). Посетителите трябваше да седят по леглата на хоспитализираните, защото беше наиситна тясна пътечката. Просто човек се чувства неудобно, като вижда, че пречи. Не знам дали и в родилното са същите стаи, но помислете дали съпрузите и близките ви ще могат да идват, когато им е удобно на тях и на вас, както и да си държите при вас бебечетата по цял ден (ако позволяват).
Сестра ми беше в самостоятелна стая, бебка беше при нея целодневно, освен за прегледите от докторите, къпането и т.н. Но тя присъстваше, когато можеше (тя роди секцио и имаше един период, в който не ставаше от леглото). Ходехме да я виждаме по всяко време, без да се притесняваме, че има и други хора, както и тя не се притесняваше от това. Ако обаче не беше в самостоятелна стая, свижданията стават извън родилното и изобщо посетителите нямат никакъв достъп до бебчето (точно, защото в стаите са по 4 жени и за да не ги притесняват разни непознати за тях хора).
Според правилата на съответната болница за посещения в общите, респ. в самостоятелните стаи всеки сам си преценява. Но на три часа да ти носят бебчето за по час и половина, за да си градяло режим...според мен това трябва да е личен избор на всяка майка, а не да й се налага!!!!
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #107 -:
април 15, 2010, 10:07:07 »
Ели
, бебчето не е при теб през цялото време. То седи в неонатологията и ти го носят само за кърмене. За посещенията не попитах, но на първия етаж имаше бележка с дните и часовете и определено не могат да те посещават много на често.
Гостенка
, това което видях в болницата много ми хареса в сравнение с всичко останало, което съм виждала. Аз не казвам, че в Шейново е лукс, но нали само мрънкаме, че на всякъде е изкъртено с мухъл и т.н. Е там всичко беше ново, поне това, което ни показаха. И банята и тоалетната бяха супер чисти - може заради нас да са ги изчистили, не знам. Не знам в какви стаи е лежала сестра ти, но повярвай ми има такива болници (не говоря само за София - все пак жените раждат навсякъде), че е грехота да кажеш, че не ти харесват стаите там.
Според мен отиваме да родим и да се възстановим за 3-4 дни там, не на хотел. Разбира се ако някои иска повече удобства, това се и е негово право - затова има ВИП стаи и частни болници.
А колкото до това, че не ти дават бебето през цялото време - бях чела преди няколко месеца интервю с шефа на Шейново. Той каза, че стаите не са пригодени, бебетата да са нон стоп при майките. Та може би това е причината, а не изграждането на режим на бебето. В другите болници не е така. И аз честно казано не знам дали съм за или против - от една страна е хубаво сигурно бебето да е с теб, от друга може раждането да е било тежко и да имаш нужда от почивка....И пак стигнахме до извода, че всеки сам си решава, ако не ти харесва това, просто раждаш в друга болница
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #108 -:
април 15, 2010, 11:00:22 »
Здравейте пак от мен, аз вече се поукротих от вчера.
Вярка, наистина, миличка, и при нас като при вас май се очертава, макар че аз май ще съм влязла тъкмо в 9тия...знам ли..
За телевизорите в стаите в болницата - Ели, то сигурно за чужбина си е за смях, мила, тук в болниците телевизорите са с монетки, като машина за кафе - работят с монетки от по 5,10, 20, 50ст и 1лв, има ценоразпис за колко време колко струва. Има датчик, който отчита колко време си гледал, като това време тече дори при изключен телевизор - щом ти свърши предплатеното време, трябва да презаредиш, иначе се изключва сам.
За болниците - ами не знам как е в Шейново, защото не съм ходила до там, но за Окръжна вече ви казах, че изглежда перфектно - все пак преди месец го отвориха, още не сме успели да го направим свинщина, като на други места
Мисля, че в България поне в държавните болници бебетата не стоят при майките постоянно, а са в неонатологията и ги носят на майките през определено време. Като ходя другата седмица, ще питам за Окръжна как е, за да не говоря неверни неща сега.
А днес сутринта ни пристигна поръчаното комплектче за бебчо - ето да го видите
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/beb4eto_na_me4o/DSCN2854.JPG.html?action=gallery
Активен
gostenka_82
«
Отговор #109 -:
април 15, 2010, 11:06:19 »
А,
Ванюша
, не се пали толкова
. Сестра ми лежа точно в Шейново. Аз лично с очите си видях това, което описвам. Не на отворени врати, когато ми рекламират болницата.
Никой не говори за лукс, става дума за хигиена. Дано всичко е точно, както са ви го показали на отворените врати.
Изобщо не споря с теб, има всякакви стаи по болниците, може просто сестра ми да е била в една от малкото, в които не влизат да чистят тоалетните.
По повод размера на стаята - споменах го, защото наистина няма да е удобно да идват посетители в такава малка стаичка.
А за бебчето постоянно при майката - носят го, ако тя го иска и го споменах единствено по повод предимството на самостоятелната стая, също и това за посетителите.
А по повод на това, че отиваш да раждаш и лукса...хотела....смятам, че всяка родилка заслужава поне чиста тоалетна, изобщо никой не говори за лукс като кухненски бокс, нагревател на тоалетната чиния, гледка към море и пр.
Аз съм виждала и 12 етаж в Майчин дом, тогава си казах брей колко е чисто, но после разбрах, че това бил ВИП етажът (в смисъл там са само ВИП стаи и е ремонтиран скоро).
Не ме разбирай погрешно, аз просто не искам да се примиря с думи от рода на: отиваш за 3-4 дни да родиш, не на хотел. Да, но искам поне тоалетната да е чиста. А не да не се чисти, това важи за всяка болница във всяко 1 населено място. Просто това е моето виждане за нещата. Не държа да лежа на ново легло, но много държа на хигиената, не е много приятно да си занесеш някоя инфекцийка вкъщи.
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #110 -:
април 15, 2010, 11:27:28 »
beb4eto_na_me4o
, много ви е сладурско комплектчето
gostenka_82
, не се паля, просто си казвам мнението. Ти имаш твоите наблюдения, аз моите... и така.
Хигиената беше много на ниво, нямам никаква забележка. Искам да подчертая още веднъж, че
тоалетната и банята бяха безупречно чисти
- да не остане някой с впечатлението, че си падам по мръсни тоалетни
Пък и да не забравяме, че до голяма степен ние сме си отговорни за хигиената. Ти явно си от типа хора, които ще са недоволни винаги, без значение какво е направено. На фона на цялата ни здравна система, тази болница е отлична за мен
Поне това, което видях аз... за сестра ти не знам
Активен
gostenka_82
«
Отговор #111 -:
април 15, 2010, 12:21:07 »
Ванюша
, изобщо не казвам, че си падаш по мръсни тоалетни. Ти си видяла чиста тоалетна, безупречна, а
аз
видях мръсна такава (съгласан съм, че зависи и от пациентите, но си личи кога една тоалетна не е чистена от доста време). Стаите, които сме видяли с теб са различни, да не говорим, че и по различно време.
Грешно си ме класифицирала, защото аз лично много ще се радвам, ако наистина парите, които чинно внасям като данъкоплатец и осигурено лице са използвани за подобряване качеството на здравните услуги (и не само). А не, хем да си внасям осигуровки, хем, за да получа елементарни хигиена и отношение в дадена болница, да се налага да плащам за ВИП стая, да плащам на екип и т.н. Да, от такива неща винаги ще съм недоволна
Активен
Рубин
«
Отговор #112 -:
април 15, 2010, 12:23:57 »
Момичета,днес говорех с доки точно по въпроса за Вип стаите!Тя каза,че при естествено раждане не е гаранция,че ще има свободна и че най-голямото предимство на Вип-а е,че могат да идват при теб по всяко време!Мъжо й казва на доки,че му наи противно това,че може да има верочтност да се падна с някоя ромка,а тя доки вика че за тях имало отделно стаи! *THUMBS*Което е много добре и ме успокои това,че ако няма свободна стая докато аз съм там ще сме в обикновенна!
Аз също мисля,че от скука няма да се мре там!Като се замислиш ти носят бебето на 3 часа и стои при тем час,час и половина!Което 3 часа не са много ,за да си починеш!А и все пак трябва да се въстанови родилката и да си почине преди реалните грижи за бебето!А и аз самата не мисля,че ще мога да си почина,та дори и да поспа като спа с 3 непознати жени!Не знам?Естествено,че ако няма стая ще съм в обикновенна ,а и това ще го осъдим скоро с доки!
Активен
Рубин
«
Отговор #113 -:
април 15, 2010, 12:25:06 »
Забравих да спомена ,че става въпрос за Шейново!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #114 -:
април 15, 2010, 12:35:03 »
Цитат на: ellie_bellie в април 15, 2010, 05:22:23
Аз не мога да си представя да ми е скучно сама в стая. Нали трябва да се грижа за бебето си и да почивам. Предпочитам така, отколкото да се съобразявам с някой друг и да трябва да си говоря с някой. Поне аз така си ги представям нещата. А нали има и посещения от близки хора. Едва ли би било толкова отегчително.
Бях 5 дена в болницата, сама в стая..имаше и епидемия от морбили, така че разбирайте наистина сама..без свиждания
Грижите и свикването покрай бебето, отнемат доста време, през останалото време се опитвах да си почивам и аз...честно казано даже се радвам, че бях сама. Ако трябваше да съм с някой в стая, щях да се опитвам да поддържам някакъв разговор, да се съобразявам с някой друг...а това би ме натоварило още повече
Гледала съм малко ТВ, преглеждах в Нет-а въпроси, които ме интересуваха, за сполетялото ме секцио, грижех се бебка...времето мина неусетно.
Сигурно ще съм човекът, който ще Ви го каже поне за 1000-ен път, но ПОЧИВАЙТЕ максимално щеом можете докато сте в болницата. И без това, когато се приберете в къщи всички грижи вас си чакат (не че няма да имате помощ)...сега когато поизпуша ( и това се случва) се сещам за болницата и как там си бях почти, като на курорт
...докато в къщи това няма как да ти се случи
Активен
Рубин
«
Отговор #115 -:
април 15, 2010, 12:38:48 »
pleasure
,взе ми думите направо! *THUMBS*Аз също мисля така и дано имам късмета да съм сама!
А сега като каза морбили и се сетих че преди седмица имаше забрана на посещенията в Шейново заради това!Днес забравих да погледна дали са махнали забраната и дано да премине докато доиде наш ред!
Активен
gostenka_82
«
Отговор #116 -:
април 15, 2010, 12:41:57 »
Рубин
, Ванюша е написала, че посещенията с в определени дни и часове. Може би е добре да уточниш и това с твоята доки, ако си във ВИП стая дали пак се спазва този график. В почти всички болници те настаняват във ВИП стая, само, ако е свободна (може ида те преместят, като се освободи, ако още искаш). Не ги запазват предварително.
Активен
Рубин
«
Отговор #117 -:
април 15, 2010, 12:53:18 »
Специално за там не те настаняват във ВИп,ако е свободна,защото разликата между двата вида е двоийна! *THUMBS*Доки каза че ще провери за ценитено в разписанието пише обикн стая 30 лв,а ВИП 60лв! *THUMBS*А това за посещенията за ВИП стаята може и цял ден да стои някои пти теб,а в обикновенните са на часове!И то в обикновенни условия до колкото знам!А сега заради морбили маи е по различно!
А за зашазването на вип стаята,доки ми каза че при планирано раждане-секцио има възможност защото знаеш кога ще е,а при естествено не може да се запази и предвиди,затова е на късмет!
Активен
gostenka_82
«
Отговор #118 -:
април 15, 2010, 12:59:08 »
Е, да де, имах си аз да те настанят във ВИП, без да си дала съгласие и после да трябва да им платиш. Имах предвид, че ако искаш и има/няма свободна. Резонно е това със секциото, но пак не могат да предвидят при естествените раждания, родилките колко ще са точно в този момент и колко ще искат ВИП.
Да, това с морбилите е неприятен момент, но пък ти пожелавам престоят ти да бъде кратък и да го запомниш само с хубаво (бързо, лесно и безпробелмно раждане)!!!
Активен
КатиНка
«
Отговор #119 -:
април 15, 2010, 13:59:32 »
Момичета, на мен ми се е налагало да лежа в Шейново и по принцип от тогава "харесвам" тази болница, както базата, апаратурата, така и специалистите!!! Особено подчертавам специалистите!! Бяхме три момичета в стаята и може би бяхме "свестни" всичките и за мен тази компания беше добра. Стаята си беше хубава, чиста, светла. За ВИП-а се правят предварителни "резервации". Ако при нужда има свободна, могат да те преместят, но не винаги има. Това е, което мога да споделя от моето пребиваване там и не мога да се оплача от нищо /може би само от цените в кафето
/.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10