Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 13:01:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8  (Прочетена 96423 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #60 -: април 11, 2010, 10:06:40 »

Аз бях на офталмолог преди две седмици с направление от АГ-то ми. Само я попитах дали трябва да отида на преглед (нямам никакви проблеми със зрението) и тя веднага ми даде направление. Каза ми, че личната лекарка няма да ми даде.

Да на мен също ми отказа личния лекар, като искам да подчертая, че до сега не ми е отказвал, но .. и ми обясни, че здравната каса забранявала издаването на направления за специалист за профилактичен преглед  girl_impossible
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #61 -: април 11, 2010, 16:08:41 »

Аз съм възмутена че отказват направление на бременна жена за такава важна консултация!  diablo А щом личната лекарка отказва дали това важи и за гинеколога? Аз за себе си знам, но пак уточнявам че аз съм си с проблемни очи, че гинеколога ще ми даде направление..

ПП и аз съм За пъхането на кутрето в устичката на бебока за освобождаване на вакуума. Не бях чувала че има и такъв вариант.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: април 11, 2010, 17:35:59 »

Вили, аз посещавам лекциите на Ла Лече Лига, провеждат се в  в Майчин дом. От сп. 9 Месеца също провеждат, но те са в мола и са през седмицата, а аз съм на работа и не мога да ходя .
Ако искаш ще   ти дам тел. да се запишеш за   другата лекция в МД , тя ще е на 24-ти април.

Егати, аз уж ходя на консултации в Майчин дом, пък даже не съм и чула за тези лекции, а и никой даже не ми е казал, че се провежда нещо подобно.А има ли някъде в нета информация за тези лекции? Аз май бях мернала единствено за тези в мола, ама...
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: април 11, 2010, 18:36:03 »

Вили, на сайта им може би има инфо, не съм гледала, защото имам програмата . Незнам защо наистина не са ти споменали  pardon , аз знам за тези лекции от бгмама .
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: април 12, 2010, 09:11:18 »

flower84, Ванюша това е написала, че направлението й е дадено от АГ-то и то по повод на това, че ще ражда.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #65 -: април 12, 2010, 10:05:13 »

Докато ви намеря и вече сте изписали 5 страници smile

malinkata, как ти е кръста? Аз бях много зле около 30 седмица. Буквално за няколко часа се парализирах от болка, не можех да вървя и излязох в болнични (въпреки че се съпротивлявах със зъби и нокти).

Горе долу се оказа както Ognena го е описала - разхабените връзки на таза притискат нервите около костите на кръста и болиииии адски. Като седях или лежах бях ОК, но лекарката ми никак не беше доволна от заседяване. Двама гинеколози ми казаха, че няма оправия и ще ме боли докато родя, но грешаха.

Ходих на хиропрактор 5 пъти и се оправих! Хиропрактиката е допълнителна медицинска специализация, в БГ се казва мануална терапия. Хиропракторът има детайни познания за скелета и нервите и може чрез специално наместване (не бих го нарекла масаж) да намести костите така, че да не боли. Не ползва никакви лекарства или кремове!
Моят хиропрактор ми даде стриктен план - по два часа на ден ходене, после почивка  т.н. Звезди виждах от болки, обаче ми ми мина!

В Швейцария хиропрактиката се смята за напълно безвредна по време на бременността, особено защото не се ползват лекарства. НО също така лекарите са минали хиляди обучения и изпити преди да им разрешат да практикуват - т.е. не са някакви народни лечители.

Поразрових се и видях в БГ само един сериозен специалист , в Александровска болница:
http://www.alexandrovska.com/node/190

Мисля, че само на този екип бих се доверила ако бях на твое място.
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: април 12, 2010, 11:08:25 »

Момичета, някоя от вас ще ходи ли на дните на отворените врати в АГ-болниците в София този месец?
Аз исках да посетя Майчин дом утре, но има епидемия от морбили и утрешната дата отпада. В сряда е датата на Шейново, но от 1 седмица никой не вдига телефоните, на които трябва да се запишем предварително. Чудя се дали да отида без да съм се записала  crazy
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #67 -: април 12, 2010, 11:22:16 »

vanyusha, аз бих се присъединили за Шейново. Ще опитам и аз да звънна днес, ако не отговори никой, ще опитам през моя АГ. Понякога той води отворените врати.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: април 12, 2010, 13:09:18 »

момичета обсъдихме много теми,но като че ли тази не сме или поне аз съм я изпуснала искам да ви попитам вие каква козметика ще вземете за бебчовците ние сме се спрели на медицинска при това на себамед.. а вие
относно праха за пране след дълго проучване май ще е този на съркеар http://surcare-bg.com/
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #69 -: април 12, 2010, 13:12:02 »

vanyusha,КатиНка,хайде ако ходите да споделите после,че аз не мога в сряда!Утре ще съм най-вероятно там при доки и не мога да стигна в сряда пак там! pardon
liva82,аз съм взела всичко на Бюбхен,а праха ни е Сано!
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #70 -: април 12, 2010, 13:24:16 »

liva82, благодаря за линка за праховете! Пише, че няма ензими и фосфати в състава на праха, което е най-добрия избор!!! Ще го имам предвид и аз. Относно козметиката - още не съм избрала нищо. Планирам да се консултирам с дерматолог. Чувам добри отзиви за Бюбхен и Пенатен от мамита.

Рубин, първо ще разкаже vanyusha, а аз на 28-ми ще отида. За тази сряда нямаше повече места. Ако някой иска и може на 28-ми април от 14ч. да дойде, нека ми пише, понеже запазих две места  pardon
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: април 12, 2010, 15:12:02 »

За козметиката вариант е също да видите каква ползват в болницата, където ще раждате (освен, ако не ви карат вие да занесете) и ако бебчо реагира добре (кожата не се дразни и пр.) да си вземете същата.

Сестра ми, например, взе себамед, но нещо не я хареса, затова я смени с хип (такава са ползвали в болницата). Кремче за подсичане ползваше в началото пак на себа мед, а сега това на пенатен. По-доволна е от крем Пенатен.
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #72 -: април 12, 2010, 23:19:05 »

гледам че сте подхванали темата за козметиката. Аз бих желала да взема шампоан за коса и тяло (общ), но държа да е с помпичка за да ми е по-удобно при употреба.
Рубин на бюбхен с помпичка ли са?
А това Себамед не съм го чувала.. дали ще е добро..
макар че най-вероятно ще си зависи от бебенцето, ако е по-чувствително...
« Последна редакция: април 12, 2010, 23:20:45 от flower84 » Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: април 13, 2010, 08:39:52 »

себамед е медицинска козметика разработена изцяло от биологични продукти имащи за цел да не се алергизира бебчо ..аз съм доволна от тази козметика, защото като студентка в стажа си по педиатрия се използваше масово от пловдивсикте мамчета и в интерес на истината никое от бебетата нямаше проблем с нея докато тези със зачервените и подсечени дупенца бяха бебчета използваши чико или други по масово разпространени козметики, освен това тя е и единствената на пазара която подддържа ph спрямо нуждите на кожата на нашите мъници докато на другите е все неутрално пе хато което не е много хубаво
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: април 13, 2010, 09:21:48 »

Здравейте мили бъдещи мамчета,
Аз утре съм на преглед в 13ч, но реших и днес да драсна ред два. С бебчо сме добре, все по-често се върти и мести, боли ме, като ме рита в ниското и то доста си боли  smile Нощно време му се играе и се е заел сериозно със задачата "Да науча мама да не спи, за да ми е интересно като се родя" - да ви кажа, талантливо дете ще е, живот и здраве - успя да ме научи да не роптая като ме вдига по 4-5 пъти на вечер я до тоалетна, я да ритка, че като не му обърна внимание и не си сложа ръката на корема, почва да рита по-силно и да се върти. Жоро се поразбужда в такива моменти, за да измърка сънено и гордо"На тати футболистчето" и после също така гордо заспива, чат пат с ръка на корема ми, докато аз се гъна да си намеря удобно място.  tease Изобщо, забавно е при нас през нощта, през деня му се радвам основно самостоятелно, а той малкия изнася такива акробатични представления, че ако си представим, че корема ми беше циркова арена, то Балкански щяха да останат без работа  funnytooth
Иначе вчера направихме една нова покупка и сега ще чакаме да ни я доставят  smile Представлява като комплектче за изписването, смисъл, то е за възраст 0-3м, поне така пише на опаковката, но има всичко, което мисля, че е необходимо за бебчо при изписването като дрешки. Пеленка вече имаме - тъничка, много красива, остава да я изперем. Комплектчето е в..патешко жълто  blum Като дойде, ще пратя снимки да го видите, много е свежо и ..бебешко!!!
За козметиката - аз мисля да купим на Клоран, чух много добри отзиви за нея, пък ще видим. Честно казано получих повече отрицателни мнения за Себамед и не мисля да рискувам и аз, за да видя дали ще ми хареса. Е, всеки си има мнение, разбира се!  smile
Хайде сега ставам, по-късно или утре след прегледа пак ще пиша! Целувки!
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: