Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 11:55:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8  (Прочетена 96368 пъти)

ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: април 09, 2010, 19:34:45 »

Много хубаво е обяснила нещата статията. Естествено, че трябва да се направи преглед при офтамолог.
На мен всяка година ми гледат, както и ретините и очните дъна и кръвоносните съдове. Затова знам, че нямам допълнителни проблеми освен късогледството и астигматизма ми.
А вие не си ли правите годишни прегледи на очите?
Аз дори не мога лещи да си поръчам ако рецептата ми е по-стара от 6 месеца.
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #46 -: април 09, 2010, 20:58:27 »

ellie_bellie възхищавам ти се че ходиш често на прегледи, аз за себе си мога да кажа че въпреки че имам проблеми с очите не ходя всяка година, което говори зле за мен  nea  убедена съм че има мноооого други като мен, точно заради това пейстнах линка, това е важно в момента за всяка от нас и нека не го пренебрегваме
Аз съм се заканила сега да разбера какво ми се полага като профилактични прегледи всяка година и да си ги търся!
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: април 09, 2010, 21:21:19 »

Мда, задължително е поне веднъж в годината да се ходи на профилактичен преглед. Поне аз ходя веднъж в годината профилактично. И сега тъкмо навреме ми се отваря тази възможност, че отдавна се каня. Иначе и тука по принцип без рецепта не дават лещи, ама аз си ги купувам от една оптика, в която само казвам какви искам. Напълно ми е ясно, че тези от оптиката май нямат право така да си ги продават, ама щото ми е по-лесно.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #48 -: април 10, 2010, 10:37:41 »

Само да ви кажа, че към момента здравната каса не разрешава издаването на направления за профилактични прегледи! И за да получим направление трябва да имаме някакво оплакване. Аз вече питах за преглед при очен лекар и какво да ви кажа тактично ме оставиха без направление, но не съм се отказала ще си го искам пак. Смятам, че и при зъболекар трябва задължително да се отиде по време на бременност.
Активен
flower84
Професор

« Отговор #49 -: април 10, 2010, 13:51:29 »

зъболекарят е доста препоръчителен и той  good
а докато сме бременни се полага още един преглед в плюс  Wink
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #50 -: април 10, 2010, 13:57:33 »

За зъболекаря мога да спомена,че аз в 3 месец отидох и си направих всички кариеси!Ходих в продължение на месец и то почти всеки ден,ама свършихме добра работа!Препоръчително,дори задължително е да се отиде още в началото,за да се отстрани ако има проблем,защото след 6 месец някъде вече не е хубаво,заради опастност от контракции!А и е по удобно да се оправят зъбките преди беб да се роди,че после няма да има много време!
И да кажа,че до тогава ми се развалиха доста зъбки,а бяха минали 3 месеца и нещо!В смисъл,че малки кариеси се бяха развили доста бързо!
Активен
flower84
Професор

« Отговор #51 -: април 10, 2010, 16:35:25 »

Да и на мен така ми каза зъболекарката че най добре от по раничко... и аз в началото ходих и 2 кариесчета и изчистване на зъбен камък направих, сега се бях замислила пак да отида, но Рубинче като спомена че не е хубаво след 6-тия месец ме разубеди... Обаче, ми се върти нещо в главата, за първия месец след като си родил... ама като не мога да се сетя... дали и тогава важеше още правилото че не се плаща потребителска такса.. на някой нещо да му говори това или пак полудявам  blush
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: април 10, 2010, 18:12:51 »

И аз ходих на зъболекар преди 1-2 седмици ми ми правиха доста кариеси и махаха зъбен камък. Обаче аз изрично питах мога ли да отида, заради упойката, и в болницата ми казаха да си ходя, че вече слагали специални упойки, които не вредят. Имам и 2 зъба за вадене, ама с тях ще поизчакам малко за след като родя, че там вече трябва да се правят снимки, а сега не може  sad. Дано само не ми създадат проблем в следващите 2 месеца.
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: април 10, 2010, 18:42:56 »

Аз бях на офталмолог преди две седмици с направление от АГ-то ми. Само я попитах дали трябва да отида на преглед (нямам никакви проблеми със зрението) и тя веднага ми даде направление. Каза ми, че личната лекарка няма да ми даде.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: април 10, 2010, 18:53:48 »

Аз днес ходих на лекция за кърменето. Темата беше : "Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето) , Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности ."  Отново много полезна информация, въпреки, че някои неща ги знаех вече . Показаха ни как точно трябва бебенцето да "захапе" гърдата . Освен зърното , трябва и около 2 сантиметра от ареола, за да може зърното да е навътре в устичката. Това е почти 100% гаранция, че зърното няма да се разрани, тъй като зърното се опира в мекото небце. Ако бебчо не "поеме" от ареолата , тогава зърното се притиска с твърдото небце, и това е причината да се разрани .
Другите неща , вече сме ги говорили, но ако се сетя нещо интересно, пак ще пиша  good
Активен
flower84
Професор

« Отговор #55 -: април 10, 2010, 18:57:00 »

благодаря leni_beni_ наистина полезна информация
да кажа и аз какво научих днес относно тази тема - трябва бебечето като се маха от гърдата това да става или чрез запушване на нослето или чрез издърпване настрани устничката за да може да се освободи вакуума който образува
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: април 10, 2010, 22:49:09 »

leni_beni, а къде се проведе тази лекция, че аз нещо май съм пропуснала. Сега ме е яд направо  GROAN
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: април 10, 2010, 23:18:17 »

Това със запушването на носа нещо не ми харесва на мен  shok
Нас ни инструктираха вместо това да се постави кутрето в устата на бебето и по този начин нарушаваш захвата за гърдата и вече тогава можеш да го махнеш. Когато кутрето ти също е в устата на бебето, то няма да се ядоса толкова много, че е махнато от гърда, защото ще суче кутре, дори и само за малко да е.
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #58 -: април 11, 2010, 08:44:58 »

ellie_bellie и на мен нещо не ми харесва това запушване на нослето!Наистина този вариант е по добрия и по нежния!
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: април 11, 2010, 08:46:09 »

Вили, аз посещавам лекциите на Ла Лече Лига, провеждат се в  в Майчин дом. От сп. 9 Месеца също провеждат, но те са в мола и са през седмицата, а аз съм на работа и не мога да ходя .
Ако искаш ще   ти дам тел. да се запишеш за   другата лекция в МД , тя ще е на 24-ти април.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: