Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 09:20:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8 (Прочетена 96308 пъти)
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«
Отговор #15 -:
април 08, 2010, 15:59:31 »
На мен ми препоръчаха Сано максима сензитив
Мажду другото, миличка, не знам на какво мнение си за пеленките, но мисля, че ще са ти необходими, а не видях в списъка - извинявай, ако съм пропуснала да прочета.
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #16 -:
април 08, 2010, 16:10:33 »
Аз ползвам Саното и мога да кажа,че наистина е много икономичен и ухае страхотно и в същото време ненатрапчиво!
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Отг: Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«
Отговор #17 -:
април 08, 2010, 17:30:05 »
Цитат на: leni_beni_ в април 08, 2010, 14:41:53
Аз да ви питам за тези камизолки какво ви е мнението. Според мен са много непрактични и неудобни. Ами то имам чувството , че кръстчето му ще е все отвън . Бодито си е боди
leni_beni
, да ти кажа аз мисля да не взимам камизолки. Вече няколко приятелки ми казаха да не си купувам такова нещо в никакъв случай, че е супер непрактично и неудобно и не са ги ползвали. Ама всеки си знае, де. Може някой да смята, че без тях не може, въпрос на личен избор.
«
Последна редакция: април 08, 2010, 17:50:00 от vilence
»
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #18 -:
април 08, 2010, 17:41:11 »
beb4eto_na_me4o честно казано не мога да преценя за пеленките, но мисля че все ще влязат в употреба поне 2 да си взема, много благодаря за допълнението.. А какви пелени трябва да ползвам чета сега че има бархетни и тензухени :?
Пък относно праха за пране мислих да взема Тео бебе, идва ми двойно по евтин от Саното.. но не знам доколко е качествен и дали ще излизат петната..
Аз камизолка една съм си купила, а другата е от к-та за изписване. Смятам камизолката да е върху боди без или с къс ръкав.. иначе и аз съм изчела много мнения в които казват че не са необходими.
«
Последна редакция: април 08, 2010, 17:44:15 от flower84
»
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #19 -:
април 08, 2010, 18:06:43 »
Миличка, за пеленките - понеже в нашата стая е много топло, ние сме предвидили три памучни, които са такива за повиване, ще ги позлвам и като лека завивка в най-топлите часове през деня, както и за да ляга бебока върху тях, когато сме в друга стая. Ще купя и комплект пеленки, който е стандартен - 2 тензухени и 2 бархетни, все още не знам дали ще ми искат такъв в родилното, но ми се вижда практично да го вземем, не е и скъп - около 6лв е целия.
За праха - Саното бил изключително икономичен, и понеже ми го препоръча човек, на който наистина мога да вярвам, за това и такъв ще взема. Посъбери мнения, но според мен не гледай цената за тези неща специално, все пак праха примерно е важен, нали всяка дрешка ще се допира до бебето, Саното специално си струвал парите.
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #20 -:
април 08, 2010, 18:17:28 »
beb4eto_na_me4o дано има от праха в по-малки опаковки а не само по килограм, ще потърся из магазините
Гледах аз к-та пеленки от по 2 бр. тензухени и бархетни около 5.60 бяха. Ще гледам и поне 1 памучна да купя - те около 12 лв ги проверявам в интернет...
Активен
Рубин
«
Отговор #21 -:
април 08, 2010, 19:41:54 »
flower84
,помисли си за праха!И Тео е хубав,но като икономичност мисля,че Сано е по добър идаже ще ти излезе и по евтино!
Аз съм го изпробвала и трябва да знаеш че е мноооого концентриран и на една пералня се слага супена лъжичка! *THUMBS*Аз дори не знаех,че се слага толкова малко и като сложих повече дрешките на края бяха мазни и трябваше да им пусна изплакване!По суп.лъжица стига!Провери Тео по колко се слага и си изчисли!Ама пук ако си решила за Тео бебе,вземай него!Той също е добър както Сано!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #22 -:
април 08, 2010, 20:30:18 »
момичета има един прах днес го видях понеже ние перем с тайд и не съм се заглеждала до сега в другите, та видях един с едно бебче и майка мисля , че беше персил сензитив..какво мислите за него той става ли само го мернах че на картинката е майка държаща бебче
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #23 -:
април 08, 2010, 20:48:37 »
Въпреки че не съм наясно с марките прахове, които се продават при вас, ще си кажа мнението си по принцип какво да гледате като се чудите. Един прах за да става за бебе, не е задължително да е точно бебешки или да пише, че е специално за бебе. Стига в праха да няма парфюми, фосфати, парабени и ензими, той ще бъде добър за бебето. Изброените по-горе химии са вредни, тъй като могат да причинят алергии, доказано е, че някои от тях са канцерогенни, водят до увреждания в ендокринната система и т.н. гадости.
Обратното също е важно - може даден прах да е рекламиран като бебешки, но да не е добър за вашето дете. Вие си решавате.
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #24 -:
април 08, 2010, 22:46:01 »
а какво мислите за праховете на които пише 2 в 1 т.е. с омекотител в тях?
Активен
КатиНка
«
Отговор #25 -:
април 09, 2010, 07:44:29 »
Омекотителят не се препоръчва за бебешки дрешки
Също има риск от алергични реакции! Добър вариант за омекотяване на пране са содата бикарбонат или обикновен бял оцет. Дерматолога, при който ходя, ми препоръча по време на бременност да спра да използвам омекотител, понеже кожата ми е чуствителна и съм го спряла дори и за нас.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #26 -:
април 09, 2010, 09:56:34 »
Момичета, нуждая се от малко помощ - някоя от вас да има по-силни болки в кръста, защото аз от известно време имам и не знам какво да правя
Лекаря ми казва, че било нормално по време на бременност, с тежестта на моето голямо коремче и че нищо почти не може да се направи.
Активен
Рубин
«
Отговор #27 -:
април 09, 2010, 10:16:46 »
malinkata
,аз мила бях така около 30 седмица!Адска болка в кръста,ниско долу!Претеснявах се да не е нещо разкритие,и на втория ден се обадих на доки!я каза,че щом няма болки в корема или втвъррдяване(контракции) не е опасно!Може да е от разширението на таза,което е се случва в тези седмици!Мина ми след 3 ден постоянна болка!Пии но шпа и почиваи повече! *THUMBS*Наистина е нормално!
Активен
КатиНка
«
Отговор #28 -:
април 09, 2010, 10:23:04 »
malinkata
, моя док ми е казвал при болки в кръста да мажа с Фастум гел и гелове от типа, загряващи. Не ми се е налагало обаче и от личен опит не мога да дам отзив дали облекчава. Знам, че има упражнения за облекчаване на болки в кръста при бременност. Също така, можеш да ползваш колан, ivaiva беше споделяла, че е много доволна от него.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #29 -:
април 09, 2010, 10:31:23 »
Нямам болки в корема и това много ме успокоява, каза ми да се мажа с нещо подобно на фастум гела, но малко по-леко и от вчера започнах. Рубин, то и моето коремче върви напред като твоето и разбирам, че може да е от тежестта, но моите болки вече са от по-дълго време, а и лекаря каза, че така щяло да си бъде до края ама аз имам още много до тогава. А коланът какъв е като тези, които се ползват след раждане ли?
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
24
Нагоре
Изпечатай