Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:28:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ресторантите
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ресторантите (Прочетена 180924 пъти)
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
Отг: Ресторантите
«
Отговор #30 -:
май 10, 2010, 09:03:36 »
Момичета, имате ли някакви отзиви за сватби в хотел Експо в София?
Активен
gurugeri
Любопитен
«
Отговор #31 -:
май 10, 2010, 12:43:49 »
А за бакшишите, когато сме предупредени за процент сервиз, който се начислява, трябва ли да има и бакшиши отделно? Мисля, че не, но знам ли?!
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #32 -:
май 10, 2010, 13:33:55 »
Според мен в този случай не. Поне ние няма да оставим.
Активен
diminioni
Любопитен
Публикации: 45
«
Отговор #33 -:
май 11, 2010, 08:35:39 »
Цитат на: roxanne в май 10, 2010, 01:08:17
Ами в нашия ресторант управителя още на първата среща ни каза, че при тях е практика за всеки член от персонала, който обслужва сватбата да се плаща отделно сервиз. Каза, че за нашата сватба (за около 80 души говорехме тогава, ама май отиват към 100
) - 400лв. После прочетох в листа с примерното меню,което ни даде, че сервизът е по 40лв на човек от персонала. Значи нас ще ни обслужват 10 души, така излиза. Управителят беше достатъчно коректен да каже директно, за да си направим сметката, защото това означава 4лв на човек върху куверта, все пак... Каза си "Аз така процедирам, и така мога да гарантирам, че всички съвестно ще си гледат работата, няма да има пълни пепелници, всичко ще се сервира и отсервира навреме" и т.н. Така се разбрахме, пък ще видим какво ще стане...
За диджея и фотографа ние лично сме решили пълен куверт да предвидим.
Благодаря за отговора, а тези 400 лв са отделно от парите които оставяш за ресторанта ако оставаш след 5 те часа - нали. Защото никога не се остава точно 5 часа а винаги са повече и там има още 200-300-400 лв
Активен
Tarna
Ентусиаст
Публикации: 113
«
Отговор #34 -:
май 11, 2010, 09:23:53 »
Ние уговорихме бакшиша с управителя. Мисля, че така е по-добре, отколкото сами да се чудим. Разбрахме се да е на цената на един куверт на всеки сервитьор. Разбира се след като мине събитието и само в случай, че останем доволни.
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #35 -:
май 11, 2010, 11:18:03 »
diminioni, да, тези пари са извън доплащането за допълнителни часове. Но пък предложението за допълнителните часове е повече от добро - по 50лв на час за първите два часа след изтичането на договореното време и по 100лв на час след 3-тия допълнителен. Освен това управителят ни каза, че ако останем, примерно, по-малко от час след 12 няма да ни го таксува, или ако останем час и половина, ще ни вземе само за 1 час. Доволни сме от предложението.
Активен
debel_komar
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #36 -:
май 13, 2010, 02:47:08 »
На
Kina
мога да кажа че стара софия е хубав ресторант, но е трудно да се разбереш с персонала, каквото ти обяват това е. На
Tiana
бих и препоръчал да не се чуди за Експо нашата дата беше заета за там и много се ядосахме.А някой може ли да каже нещо за Св.София
Активен
debel_komar
Регистриран
«
Отговор #37 -:
май 13, 2010, 02:51:43 »
а и още нещо какви са тези бакшиши за първи път чувам
Активен
waterstar
Регистриран
прохождащ ангел :)
«
Отговор #38 -:
май 13, 2010, 18:50:25 »
Здравейте
аз сьм нова тук и сега реших да се включа. Тъй като не живея в България, започнах да се оглеждам ъа хотел отсега...(сватбата ще е догодина лятото)
Много ми се иска да е на открито и да има зеленинка и затова хотел Експо се оказа най-подходящ.
Има градина където могат да се сложат маси и да се направи изнесеният ритуал.След 22 часа трябва да се влезе в ресторанта.
Ние ходихме и лично го видяхме...Кувертите са от 50 до 65лв. като можеш да си внасяш алкохол на цена 3лв. на човек. Безалкохолни не дават да се внасят, но можеш да платиш по 10лв. на човек и така всеки има неограничена консумация на безалкохолни...Става обаче малко скъпичко
Ние ще сме обаче около 50/60 човека и затова е все още в рамките на допустимото.
Обаче въпреки това жсе още не мога да се реша и се чудя
Ако някоя от вас момичета е била там на сватба или е организирала своята, ще е супер да си сподели мнението тук
Активен
silvana_paunova
Ентусиаст
Публикации: 53
«
Отговор #39 -:
май 13, 2010, 20:35:40 »
waterstar, ние си запазихме датата за нашата сватба още януари месец, но ни казаха че няма такса алкохол....на теб кога ти го казаха това, защото ако е вярно няма да е коректно тази промяна в условията...
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #40 -:
май 14, 2010, 09:47:51 »
waterstar
Всичко останало в хотел Експо е на ниво, но имат сериозен проблем с музиката в градината а и от части и вътре заради гостите на хотела. Наближи ли 22.00 трябва задължително и осезателно да се намали музиката защото определено някой много ги мрази и не пропуска нито един път да изпрати полиция заради музиката която се чува в градината.
«
Последна редакция: май 14, 2010, 09:55:01 от DjNick Mc
»
Активен
waterstar
Регистриран
прохождащ ангел :)
«
Отговор #41 -:
май 14, 2010, 18:59:50 »
Да, предположих че имат някакьв проблем с музиката в градината, защото след 22 часа трябва цялата веселба да се пренесе вътре в ресторанта. Но чак полиция да викат
Иначе ми казаха, че вътре няма проблем музиката да си е силна.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #42 -:
май 15, 2010, 08:56:34 »
Момичета и аз да ви се похваля...
запазихме си ресторанта за 25.09.2010
и ритуалния дом вече е резервиран за тогава
Много съм щастлива, и най-хубавото е, че си наехме ресторант извън града. Казаха ми, че няма да има проблем да останем до когато искаме, а и за музиката не се притеснявам, няма на кого да пречим.....
Има хотел към ресторанта, но той не е много посещаван. Ще си наемем и стаи там, тъй като моите роднини са от Пловдив и ще трябва да спят някъде. Забравих да спомена, че сватбата ще ми е в Дупница.
Извън София е много по-лесно да си наемеш и ресторант и ритуална зала, а и да ви кажа всичко е много по-евтино от това, което чета по форума.
Пожелавам на всички да намерите своето най-красивото кътче за най-специалния ден в живота ви
Активен
ZATE
Регистриран
«
Отговор #43 -:
май 19, 2010, 20:35:54 »
здравейте
нашата сватба е началото на септвмри, към 130 души, и се оказва, че повечето ресторанти са вече заети
имате ли някаква информация за Чергата (бившия Нов стандарт)
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #44 -:
май 20, 2010, 11:01:16 »
Zate, ние сме в чергата на 21 август. Резервирахме го в началото на април. Тъй като се интересувахме само от нашата дата, не съм питала за други, но можеш да провериш. Дано да е свободен. Ако ти трябва някаква друга информация - питай
.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30