Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 09:34:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 175233 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #315 -:
юли 19, 2010, 10:40:56 »
сега ще ви пусна снимки на маринованите и другите за да ви ги покажа
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #316 -:
юли 19, 2010, 10:41:07 »
Нинче
, мариновани сушени домати можеш да намериш в Пикадили на щанда с насипните салати - пак насипни ги има. Не са на прах, на резенчета са
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #317 -:
юли 19, 2010, 10:50:26 »
lionelsa ,ето специално за теб
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #318 -:
юли 19, 2010, 12:02:38 »
lionelsa маринованите сушени домати ги продават и в Пикадили и Кауфланд Карфур и т.н.В пикадили са при сосовете.Цената е доста соленичка макар че аз от тях много по малко ползвам като подправка заястия.
Красунка сушените домати могат да се правят и не само с чери доматки а и с обикновенни-хубаво е да са по сушите сортове домати-тоест да няма много семки.Една приятелка ги суши в печката на 100 градуса.Изчиства ги от дръжките-разрязва ги на половинки и ги поръсва със сол и после върху хартия за печене ги суши в печката.
Иначе за мариноване знам че ги мариноват със зехтин и олио /1:1/ и подправки като босилек розмарин и всичко което харесваш като миризми и вкусове.Просто ги реди като слага подправки между тях и залива със сместа от олио и зехтин.Съхранява се в хладилник.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #319 -:
юли 19, 2010, 12:53:04 »
gucci
,и аз съм написала същото по горе
,само ,че за да се мариноват сполучливо задължително се бланшират в оцет и вода /равни части/ и се остават да изстинат добре после се маринова.Пак по горе съм обяснила защо към зехтина се добавя и малко олио.Иначе и аз съм чувала ,че се сушат и във фурна.
Ние ги предпочитаме без сол,ужасно е вредна солта и съм я ограничила до минимум.Дори когато готвя само зеленчуковото кубче бульон ми е напълно достатъчно.Захарта също не я употребявам,дори кафето си пия с малко мед.В Америка в някой от най - известните ресторанти е забранено да се предлагат солници на масите,и тук много се говори за вредата от солта и захарта.
«
Последна редакция: юли 19, 2010, 12:58:23 от juji
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #320 -:
юли 19, 2010, 13:12:20 »
Цитат на: juji в юли 19, 2010, 12:53:04
gucci
,и аз съм написала същото по горе
,само ,че за да се мариноват сполучливо задължително се бланшират в оцет и вода /равни части/ и се остават да изстинат добре после се маринова.Пак по горе съм обяснила защо към зехтина се добавя и малко олио.Иначе и аз съм чувала ,че се сушат и във фурна.
Ние ги предпочитаме без сол,ужасно е вредна солта и съм я ограничила до минимум.Дори когато готвя само зеленчуковото кубче бульон ми е напълно достатъчно.Захарта също не я употребявам,дори кафето си пия с малко мед.В Америка в някой от най - известните ресторанти е забранено да се предлагат солници на масите,и тук много се говори за вредата от солта и захарта.
juji аз съм написала това което аз знам от моята приятелка и не виждам нищо лошо в това че на места нещата се припокриват.Тя не ги бланшира във вода и оцет и не ги суши на слънце ,а и не просто слага малко олио а марината и е едно към едно зехтин и олио.Освен това слага и сол при печенето.Мисля че тука всеки си споделя мнението независимо дали е различно или се припокрива .Но аз мога и да не споделям и да пиша ...........тук има достатъчно хора които могат да дават рецепти и съвети и може да минете и без мен.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #321 -:
юли 19, 2010, 13:52:27 »
Гучи, защо така и как така
хайде стига, темата не може без теб, специално аз винаги като вида,че си публукивала нещо и влизам да видя, защото знам, че ще ми потекат лигите и винаги е нещо хубаво и оригинално, моля те
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #322 -:
юли 19, 2010, 13:58:56 »
Цитат на: gucci в юли 19, 2010, 13:12:20
juji аз съм написала това което аз знам от моята приятелка и не виждам нищо лошо в това че на места нещата се припокриват.Тя не ги бланшира във вода и оцет и не ги суши на слънце ,а и не просто слага малко олио а марината и е едно към едно зехтин и олио.Освен това слага и сол при печенето.Мисля че тука всеки си споделя мнението независимо дали е различно или се припокрива .Но аз мога и да не споделям и да пиша ...........тук има достатъчно хора които могат да дават рецепти и съвети и може да минете и без мен.
Надявах се ,че като видиш емотиконката ще разбереш ,че коментара ми е добронамерен.Както и да е
Споделям личният си опит аз съм пробвала без да ги бланширам ,но не стават много хубави така и за това написах и аз правя равни части зехтин и олио.Няма място за сърдене.Всеки да си пише,не разбирам защо се обиждаш.
Мислех ,че сме големи хора .................както и да е, ти си пиши аз нямам нерви сега да се терзая ,че ти ще пишеш ли или не ,и като някой е решил да спре да пише нека не го обявява публично.
«
Последна редакция: юли 19, 2010, 14:11:38 от juji
»
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #323 -:
юли 19, 2010, 15:26:40 »
Момичета на мен ми беше много интересно да прочета всичко,което сте написали за сушените домати.
Почти няма ястие,в което да не слагам домати и тъкмо тези дни си мислех как мога да си приготвя зимнина от тях,която да е с малко консерванти.Това си е направо идеален вариянт.
Минали години настъргвах равни количества моркови,пиперки и домати,които смесвах със сол и държах в хладилник.Много удобно,но с многооооооо сол.
:offtopic:Не знам дали е тук мястото,но не мислите ли,че бульоните съдържат твърде много химия?
Аз предпочитам да овкусявам със сол,от колкото с тях.
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #324 -:
юли 19, 2010, 15:51:11 »
Това със сушените домати е много интерсно и полезно. Благодаря на Жужи и на Гери за съветите
dodo23
бульоните и всички фиксове и пикантина са пълни с консерванти и какви ли не боклуци. Отдавна съм ги изключила. Приготвям си бульони от зеленчуци + сол черен пипер и дафинов лист или от изрезки от месо/кокали отново със зеленчуци глава целина. Като ми остане повечко замразявам в пластмасови кутии или кофички от кисело мляко и използвам, когато ми потрябват
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #325 -:
юли 19, 2010, 15:57:27 »
Мименце,я разкажи как си ги приготвяш бульоните?Вариш месото и зеленчуците или как?
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #326 -:
юли 19, 2010, 16:13:34 »
Ами
dodo23
ще напиша, така както го правя в нас и на курса за готвачи, така го правим:
Зеленчуков бульон- морков, лук, целина, черен пипер на зърна, сол и дафинов лист. Зеленчуците се слагат в кипяща подсолена вода. Вари се до омекване, бульона се прецежда и е готов. Става идеален за сосове и за ориз.
Местен бульон- кости, изрезки от месо се слагат в студена подсолена и подкиселена вода. Отпенва се бульона. И като заври се слагат пак зеленчуци и подправки по избор. Пак за сосове, супи , ориз
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #327 -:
юли 19, 2010, 16:17:52 »
Цитат на: Мименце в юли 19, 2010, 16:13:34
Ами
dodo23
ще напиша, така както го правя в нас и на курса за готвачи, така го правим:
Зеленчуков бульон- морков, лук, целина, черен пипер на зърна, сол и дафинов лист. Зеленчуците се слагат в кипяща подсолена вода. Вари се до омекване, бульона се прецежда и е готов. Става идеален за сосове и за ориз.
Местен бульон- кости, изрезки от месо се слагат в студена подсолена и подкиселена вода. Отпенва се бульона. И като заври се слагат пак зеленчуци и подправки по избор. Пак за сосове, супи , ориз
Интересно!Благодаря ти
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #328 -:
юли 19, 2010, 16:18:36 »
Мименце
,
аз не съм се изразила правилно,не бульоните ,а вегета използвам /една много малка чаена лъжичка/ в нея има сол и тя е достатъчно.Иначе съм си купувала преди бульончета и ако не са в хладилника ми се развалят,ама то вече всичко е химия да се чуди човек какво да яде.
Иначе сподели как си приготвяш бульона.
Вчера гледах едно предаване и там гостуваше един диетолог който обясняваше ,че 100 грама сирене били горе долу равни на 100 гр шоколад,та в тази връзка и шопската салата била калорична *crazy*е да се чуди човек какво да яде.От както забременях тотално ограничих солта ,от свекърва ми взимам подправки /градински сушени/ и си карам цяла година с тях .Иначе солта задържа вода в организма /то това всички го знаем де/ и много много вредна била.Както е тръгнало ще трябва да пасем и то трева която ние сме си посадили
Сега съм доволна ,че е лято и не готвя често ако приготвя нещо то е леко и бързо
Мименце, аз докато напиша и ти си споделила рецептите ,мерсити защо не напишеш какво приготвяте в този курс ,леле ако има тук такъв курс веднага се записвам
«
Последна редакция: юли 19, 2010, 16:20:58 от juji
»
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #329 -:
юли 19, 2010, 16:33:52 »
Миме,а замразяваш ли ги след това???Примерно във форми4ки за лед за по-удобно???
Диде
мн си права за бульоните и фиксовете.Съдържат толкова много натрий
,а той е безкрайно вреден.
Ли4но аз много рядко позлвам.Но пък обожавам подправките и смело си действам със сол и каквито се сетиш/подходящи за даденото ястие ржзбира се
/подправки
Това със сушените домати е много интересно.Не съм яла никога
Нито само изсушени,нито мариновани.Но пък за доматки умира-и сега готвих една доматена селска манджи4ка.
Какви са на вкус и главно за салати ли ги позлвате...н си представям в супа да сложа мжринован,сух домат
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines