Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 21:49:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 174974 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: юни 16, 2010, 10:33:18 »

И аз знам салата и е подобна на тази на Мимка, само че аз нагорещявам зехтин в тиган и слагам мидите да се позапържат, добавям лук пресен ако има.Селд това ги махам и слагам оцет и копър. smile
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: юни 16, 2010, 10:40:35 »

Аз имам едни замразени миди във фризера. Ще взема да ги искарам довечера и да ги приготвя по някакъв начин. Освен на салата, по какъв друг начин могат да с еприготвят според вас?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: юни 16, 2010, 10:44:45 »

последно ядах наморето в мидената ферма много вкусни миди, е верно бяха с черупките, но си мсиля, че ще станат и без
 бяха варени и после им беше сложен един сос доматен пикантен с лук и чесън, имаше и разни други неща, и според мен можете да експерименирате в тази насока.
 е не бях много конкретна, но....поне насоки за мислене
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #183 -: юни 16, 2010, 10:48:14 »

Аз съм приготвяля мидите с доматен сос,обаче рецептата не я помня  pardon
иначе можеш да приготвиш с масло,с ориз.Освен с лук и лимон на салатка ,се сещам и за още нещо
ето виж тук-http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=4733&area=1

А, иначе ако черупките са по големи измий ти и ги използвай за декорация,дори можеш да си ги запазиш и когато приготвяш някъква морска салата да ги използваш ще ти влезнат в употреба good
« Последна редакция: юни 16, 2010, 10:50:31 от juji » Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: юни 16, 2010, 10:48:20 »

И аз правя подобни банички,но слагам и яйце.Въобще смес като за нормална баница.И направо си ги пържа.Става много по бързо от печената баница и също толкова вкусно.Важно е само да са добре сгънати баничките за да не изтича плънката. smile

аз също правя подобни банички - но в плънката слагам магданоз , пресен лук, гъби и каквото още се сетя - но дори и само с магданоз, сирене и яйце пак се получават вкусни  smile може да си експериментирате
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #185 -: юни 16, 2010, 11:06:12 »

Капризче  аз и по-горе писах, мидите са вкусни с ориз, много добри супи с миди съм хапвала.
А за сосовете, в Мидената къща във Варна миналото лято ядох миди със сметанов сос и копър, сосчето беше много леко. Подправката винаги е копър girl_wink
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: юни 16, 2010, 11:10:12 »

Май ще се придържам към салатата. Това с доматения сос нещо не ми звучи примамливо. Не за нещо друго, ами не обичам доматен сос... Мименце, това със сметановия сос също не звучи зле. Може и него да пробвам smile Мерси за идеите.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: юни 16, 2010, 14:43:27 »

Аз съм ги правила с ориз и със сос от сирена и панирани ,Най ги харесвам панирани със сметанов сос със сирена.Ако решиш пиши и ще ти напиша тази моя любима рецепта.
Активен
van4ii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: юни 17, 2010, 14:51:00 »

О, за миди имам страхотна изпитана рецепта и аз също ги обожавам, дори онзи ден си купих, но говорим за ядки на миди, нали? Ако е така, слагам рецептата в темата  за рецепти.... girl_wink
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: юни 17, 2010, 15:21:36 »

gucci искам разбира се, как иначе. Твоите рецепти винаги са сполучливи  gu6

Ванчи, ми де да знам и аз за какво говорим  blush Имам предвид това, което е вътре в мидата, нямат черупки. На това ли му викат ядки на миди?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #190 -: юни 17, 2010, 18:43:40 »

Капризче,ето ти едн арецепта от Звездев http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-498/
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: юни 17, 2010, 19:57:15 »

gucci искам разбира се, как иначе. Твоите рецепти винаги са сполучливи  gu6

Ванчи, ми де да знам и аз за какво говорим  blush Имам предвид това, което е вътре в мидата, нямат черупки. На това ли му викат ядки на миди?
Миди-изчистени и подсушени
1/2 бутилка бира
царевично брашно
3 яйца
сол
1 заквасена сметана
микс от сирена-синьо сирене,топено сирене
Приготвям си панировката като разбивам жълтъците с бирата.Добавям царевичното брашно до гъстота на кексово тесто.Разбивам белтъците на сняг и ги прибавям към сместа.Важно е да се бърка бавно и смесва за да не спаднат белтъците.Овъргалвам мидите в брашно и после в   панировката.Пържа в нагорещено олио.Изваждам върху салфетка да се отцедят от олиото.В тендерка слагам заквасената сметана и сирената и оставям да се получи сос.С получения сос заливам мидите непосредствено преди сервиране.
Надявам се да ти хареса.Същата рецепта съм я правила и със скариди.Те могат и само с брашно да се овалят.Става вкусно.
Активен
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: юни 18, 2010, 09:28:18 »

Аз пък искам да попитам за рулцата от раци, какво да ги правя имам страшно много във фризера  моя мъж набарал някаква промоция преди 2-3 дни и напазарил ама цяла торба, а никога не съм яла такова нещо и не знам така ли се яде или се приготвят с нещо?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: юни 18, 2010, 09:35:35 »

Аз пък искам да попитам за рулцата от раци, какво да ги правя имам страшно много във фризера  моя мъж набарал някаква промоция преди 2-3 дни и напазарил ама цяла торба, а никога не съм яла такова нещо и не знам така ли се яде или се приготвят с нещо?
Аз не ги обичам,но съм виждала приготвени като руска салата-слагат се вместо колбас.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #194 -: юни 18, 2010, 09:42:21 »

zlatomira__   рулца от раци могат да се панират и изпържат. На мен много ми харесват така.
Можеш да ги сложиш като добавка към Зелена салата с майонезен сос.
Може да си направиш салата с ролца от раци, царевица, майонезен  чеснов сос-  в Пикадили тази салата е известна като "Салата Пикадили".
Ако правиш паеля също могат  да се добавят в ястието. В Испано-портогалския ресторант във Варна слагат  рулца от раци в паелята pardon
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines