Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 08:22:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ДОБРИЧ -3част  (Прочетена 200967 пъти)

ana_peicheva
Любопитен
*
Публикации: 31

« Отговор #405 -: март 05, 2013, 11:51:54 »

Здравейте бъдещи булки smile
И аз се присъединявам. Нашата сватба ще бъде на 9.11.13г и тепърва стартира подготовката. Решихме, че ще бъде вечерна сватба. Все още не мога да реша за ресторанта. Чувам много добри отзиви за Чифлика. Най-големия ми проблем е че не знам кой ще бъде оркестъра. Всички които питам имат различно мнение. Всеки хвали различен оркестър.Вие как решихте кой ще е? Можете ли да кажете къде мога да видя изпълнения на оркестрите, да се информирам за цени и условия. Видях, че сте писали за Моралийски и всички са много доволни, но това че ти натрапва видео не ме радва. Гледах ДВД снимано от тях и въобще не ми хареса.
Успех на всички с подготовката!
Активен
Poooh4e
Ентусиаст
**
Публикации: 50

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: март 05, 2013, 12:00:43 »

Ние ще сме със агенция, решихме така понеже нямам намерение аз, моите приятели или някой от гостите да украсява ресторанта в деня на сватбата. Искам да ми е спокойно и уредено, а не да се притеснявам за куп неща в този ден  smile. Относно оркестрите не знам какво да кажа наистина всички имат различно мнение, но като цяло се спрягат няколко имена.....Моралийски, Златна арфа (които сега са с Гочев ), Лира, Мелодия и Добруджански авлиги.... или поне аз това съм разбрала от форума и от други булки и съграждани  Yes
Активен
pavletutka
Сватбар
Публикации: 258

10.08.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: март 05, 2013, 12:33:58 »

Аз съм много доволна от себе си.
Запазен е Чифлика за 10.08.2013 г., имам си и фотограф Георги Георгиев - много му харесвам работата.
Видео оператор - Цанимир Байчев - също от дълго време го следя. Говорехме с Петър Гочев, ансамбъл Добротица с певица Ганка. Те пускат и музика с лаптоп за паузите - трябва да го запазим само.
Един съвет /за да не сменяте часове като мен/ предвидете си 2 ч. за сватбена фото сесия. Никак не е приятно да стоят гостите прави или да ходят на кафе, а вие да се снимате. Това лято бях на сватба, на която 1 час стояхме на Дъбовите, не ни пуснаха и на масите /много неловко беше/.
Активен
ana_peicheva
Любопитен
*

« Отговор #408 -: март 05, 2013, 12:52:06 »

Браво pavlitutka! За фотографа мога само да те поздравя. Наистина е страхотен!
Активен
Poooh4e
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: март 05, 2013, 12:53:54 »

Така е да, но тогава кога ще е фото сесията ви защото нашата ще е е преди ресторанта и предполагам, че гостите ще имат време да се приберат и да си оставят колите (поне това е идеята де  Wink)
Активен
ana_peicheva
Любопитен
*

« Отговор #410 -: март 05, 2013, 13:01:47 »

И аз много мисля по този въпрос. Най-удачно ми се струва да е между ритуала и ресторанта, но наистина  какво ще правят гостите през това време. Вие как мислите?
Активен
Poooh4e
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: март 05, 2013, 13:25:00 »

Ами то няма кога да е по друго време, а и в крайна сметка не всички гости ще ходят по ритуалите в съвета и църквата, някой от тях ще дойдат направо в ресторанта, то затова има покани и се указва къде в колко часа и всеки сам си преценява къде да ходи. Ако има час или два между църквата и ресторанта за снимки, те гостите ще си преценят какво да правят (кафенце, преобуване, преобличане, оставяне на колата, идване с такси и т.н.). Според мен няма друг начин ако искаме фото сесия.
Активен
madlenka
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #412 -: март 05, 2013, 13:47:13 »

Здравейте отново!
Вашите сватби как ги планирате като ритуал.. в смисъл ние сме решили сватбата да е без традиционното вземане на зетя, кумовете и след това булката. Вие как сте планирали сватбения ден и изобщо до колко мислите, че са важни тези традиции в съвременните сватби? Искам малко мнения, понеже не ми се ще в последствие да съжалявам че не сме направили нещо.
За сега умиваме да си остане само ритуала в обредния дом -> църковен ритуал -> и тържеството в ресторанта.
Активен
ana_peicheva
Любопитен
*

« Отговор #413 -: март 05, 2013, 14:00:07 »

Ние смятаме да си е традиционна българска сватба с взимане на зетя, булката и т.н. За момента не знам как точно ще стане защото кумовете са ни от Варна, а сватбата ще е в Добрич, но разполагаме с доста време да го измислим.
Активен
madlenka
Регистриран

« Отговор #414 -: март 05, 2013, 14:09:56 »

Преди две години бях на сватба която беше с такъв сценарий (подобен на този на ana_peicheva)
Зетя от Варна, булката и кумовете от Добрич.
Нещата се развиха по следният начин:
Част от оркестъра, оператор и фотограф (които също са от Добрич) отидоха до Варна да вземат зетя, неговите родители и гости. След това отиват при кумовете в Добрич - и накрая при булката.
Това според мен беше много изморително както за гостите, така и за главните действащи лица - младоженци и кумове. След всички традиции и ритуали - на същинското парти в ресторанта повечето гости вече бяха капнали от умора.
Активен
Poooh4e
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: март 05, 2013, 14:17:31 »

И нашата ще бъде донякъде по традициите..... нашият кум пък е от Каварна  good и ще се ходи до там за него, после ще вземат мен, после съвет, църква, фото сесия и ресторант. Ние също много се чудихме за ритуалите и вземанията, но в крайна сметка според нас те са най-големия купон  Bravo, даже да си призная малко съжалявам, че няма да съм там при взимането на кумовете  cray. На сватбата на наши приятели тръгнахме заедно с младоженеца, бяхме само млади и беше много забавно по пътя, то това е най-якото според мен да си минеш през всичко  smile. Накрая естествено бяхме уморени, но пак се раздадохме на макс в ресторанта.
Активен
ana_peicheva
Любопитен
*

« Отговор #416 -: март 05, 2013, 14:17:46 »

В нашият случай зетя е от Добрич, кумовете от Варна и булката (аз) от Добрич. Вижда ми се безсмислено да се разкарват гостите по пътя Добрич-Варна- Добрич. Сигурно ще настаним кумовете в Добрич та да пропуснем размотаването. Вие избрали ли сте ресторант, оркестър и т.н.?
Активен
Poooh4e
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: март 05, 2013, 14:24:35 »

ana_peicheva не мога да ти отговоря пише, че капацитета ти е изчерпан
Активен
madlenka
Регистриран