Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 23:05:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Текст за поканите и печатане на поканите - 3 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Текст за поканите и печатане на поканите - 3 част (Прочетена 183020 пъти)
Vesseto
Любопитен
Принцеска
Отг: Текст за поканите и печатане на поканите - 3 част
«
Отговор #45 -:
май 04, 2010, 20:31:48 »
Цитат на: roumyana в януари 13, 2010, 11:47:32
без да се обиждате, но на мен този текст ми звучи малко нахално
Румяна, съгласна съм с мнението ти, но видях и по интересен случай.
В поканата си едни младоженци бяха написали "подаръци приемаме на... и банковата им сметка"..... останах изумена shok
п.п има всякакви хора
И на мен ми звучеше странно в началото, но помислете прагматично: искате ли да имате картини, които никога няма да окачите, 3 комплекта чаши за вода, пет вази и т.н.
Когато говорих с мои приятелки в Испания, те казаха, че с банковите сметки е много разпространено. Аз предпочитам да направя такъв подарък, отколкото да се колебая и да подаря абсолютно ненужна вещ.
Имам важен въпрос: ако искате персонална покана до брат, какво обръщение би било подходящо според вас?
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #46 -:
май 05, 2010, 00:24:01 »
Момичета искам само да ви кажа че в днешно време повечето хора се съобразяват с това за подаръците и ако не попитат то ще си подарят пари...на наща сватба всичко беше пликчета с пари...имахме само два подаръка от братовчеда на милото и то нещо което знаеше че от много време искаме и че няма кой друг да ни го подари...много грозно ми звучи тези намеци в поканите по какъвто и да било начин...поканата е за да поканим госта а не да му кажем какво да ни подари...има си и по деликати начини по които може да се направи когато даваш поканата или в общ разговор според мен...това разбира се си е мое мнение и не искам никой да ми се сърди за което все пак всеки си решава за себе си
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #47 -:
май 05, 2010, 07:18:20 »
почти 100% от гостите попитаха какво искаме да ни купят, на всички казвахме пари, в крайна мсетка имахме само 1 сервиз подарък и всичко останало пари, ааа и кумовете ни подариха подарък.
така че повечето хора се съобразяват.
Активен
diminioni
Любопитен
Публикации: 45
«
Отговор #48 -:
май 05, 2010, 14:23:39 »
Цитат на: sisito86 в април 29, 2010, 13:04:20
Здравейте момичета,имам проблем и реших да го споделя с вас за да си дадете компетентното мнение.Проблема е в шрифта с който са написани поканите ни,аз си ги харесвам страшно много,но някои "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ" казаха че нищо не се чете и че трябва да правя нови :'(.Снимки в галерията
Който не иска няма да може да прочете текста и ще му е завъртян и т.н. и т.н. - я не им обръщай внимание, а питай този "доброжелател" - бил ли е в 1-ви клас и ако има проблем с четенето , кажи му че даваш частни уроци. ААААААа
Всъщност и аз се подготвям психически за критики, защото поканите аз си ги правих, разпечатвах, сгъвах, украсявах, съчинявах и т.н. - сега очаквам критики от 3 бр доброжелатели и съм се въоръжила вече с реплики и хапливи забележки, само ми остава търпение, сила и спокойствие да събера за да не ги оставя да ми развалят настроението.
П.П. Намерих къде да разпечатам поканите - по 40 ст на лист А4 - коеот няма нищо общо с 2 лв
Опитах да ги кача в галерията но не стана - като направя по-добри снимки - пак ще пробвам - ето сега ги вижте тук
http://www.snimka.bg/?album;aid=498208
«
Последна редакция: май 05, 2010, 14:58:34 от diminioni
»
Активен
sisito86
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #49 -:
май 05, 2010, 15:36:56 »
Много са хубави,изобщо не бих и предположила,че не са поръчкови :bravo:А по моя проблем се опитвам да не се ядосвам,но постоянно ми се натяква че не стават за ништо поканите и че трябва да се поръчат нови
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #50 -:
май 05, 2010, 16:02:48 »
diminioni - много ми харесват поканите, справила си се повече от страхотно, графичното оформление ти ли си го прави?
sisito86 - моля ти се, не знам кой ти ги говори тези неща, но е абсурд. Чете се разбира се, а и за такъв повод можеш да си позволиш подобен шрифт без задръжки! Отстоявай това, което харесваш и хич да не ти пука кой какво си говори.
Активен
diminioni
Любопитен
«
Отговор #51 -:
май 05, 2010, 20:56:03 »
Благодаря момичета, Всичко аз си правих, но идеята е благодарение на Орхидея и тя ми вдъхна много кураж и увереност - бях в дупка и тя помогна със снимки на нейните покни и идея. Направих 20 варианта и от тях останаха три - и затова решихме че ще са три вида поканите и така ще ги раздаваме. Сега мисля върху тейбълките вече
Сиси ако усещам правилно някой страшно близък ти ги говори тези неща за твоите покани - що не й кажеш че ако не й харесват ТВОИТЕ покани тя да си направи други за НЕЙНАТА сватба
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #52 -:
май 05, 2010, 23:10:06 »
sisito86
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙ НА БЕЗПОчВЕНИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ...КАК ДА НЕ СЕ чЕТЕ ПОКАНАТА
МОЕТО МНЕНИЕ Е чЕ АКО НА ТЕБ И СЪПРУГА ТИ ВИ ХАРЕСВАТ ВСЯКО ОСТАНАЛО МНЕНИЕ Е ИЗЛИшНО...ТОЗИ ДЕН СИ Е ВАш И СЛЕД КАТО ВИЕ ВИЖДАТЕ чЕ ПОКАНИТЕ СЕ чЕТАТ ЗНАчИ Е ТАКА...А НЕДОБРОНАМЕРЕНИ ВИНАГИ ще ИМА ДОРИ И ПРИ ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА ще НАМЕРЯТ КУСУР ТАКА чЕ НЕ ОБРЪщАЙ ВНИМАНИЕ...КАКВО ДА ГИ ПРАВИТЕ ПОСЛЕ ТЕЗИ ГОТОВИ ПОКАНИ ДА ГИ ХВЪРЛИТЕ ЛИ...МАЛКО СА РАЗХОДИТЕ ПО ЕДНА СВАТБА ТА И НЯКОЙ ДА ВИ НАМИРА КУСУР ЗА ДА ДАВАТЕ Още ИЗЛИ6НИ...
СПОРЕД МЕН СА МНОГО НЕЖНИ И ХУБАВИ И НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ СМЕНЯРТ...
Активен
tweety
Ентусиаст
«
Отговор #53 -:
май 06, 2010, 18:46:14 »
diminioni от къде си купи картона за поканите и колко стува?
Активен
diminioni
Любопитен
«
Отговор #54 -:
май 08, 2010, 21:26:01 »
Картона е на лист 70/100 и си го рязах ръчно - малко беше мъка ама ...... от него излизат 9 бр лист А4 и цената на лист картон в София е от 2--4 лв - зависи точно твоят цвят къде ще го има. Има една фирма на Цариградско шосе 115 - до новият мол Карфур и една в Дружба /в печатница/ - срещу ДАРУ КАР и в мнг книжарници го продават но ценат е около 60 ст до 1 лв на лист А4.
Ако искаш мога да потърся и да ти дам точните адреси - едното е Елидис а другото Кариер
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #55 -:
май 08, 2010, 23:16:04 »
Леле, момичета много текст се изписва много чудо по поканите...а моите покани са американски, тук се пише най-важното с цел ясно и точно запомняне, няма стихчета, няма нищо, e не всички са такива де, но повечето.... Мислех първо да е закачливо, но няма да отговаря може би на етикета на сватбата... плюс това май ще се налага някои покани да ги пиша с различен текс, понеже са за американци ....мен сега ме притеснява , че няма да ми стигне мястото, но явно ще заложа на изчистената линия. Поканите са ми много сладки и не мисля да ги сменям за други, купих си ги оттук. Единствено трябва да им добавя сатенен ширит и камъчета тип сваровски, за да има по-завършен и изискан вид. Даже с кутията с поканите има и няколко варианта как може да се напише поканата...като гледам вие колко сте писали и все едно съм била на изпит и не съм си написала въпроса
Като прочетее такава покана много строго ли ви изглежда?
ето такова нещо представлява текста на повечето покани взех примерна от нета
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #56 -:
май 09, 2010, 10:17:41 »
tweety bird
това ли ще са ти поканите или това е само пример за текст?
Колкото до текста - аз намирам че не винаги е нужно от излеяния. Стегнато и кратко, но учтиво и лично (макар че нашата покана е натъпкана с текст
) ми допада, особено ако вие самите харесвате с това.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
май 09, 2010, 17:17:00 »
Цитат на: anelcka80 в май 09, 2010, 10:17:41
tweety bird
това ли ще са ти поканите или това е само пример за текст?
Колкото до текста - аз намирам че не винаги е нужно от излеяния. Стегнато и кратко, но учтиво и лично (макар че нашата покана е натъпкана с текст
) ми допада, особено ако вие самите харесвате с това.
О, не миличка, аз мисля, че казах това е примерна от нета, просто показах какъв тип текст се поше тук и на мен за толкова ще ми стигне поканата, харесва ми така, а не да се разтеглям с цели романи...но почти всяка покана си има красота
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #58 -:
май 09, 2010, 17:52:20 »
Tweety bird, трябва да ти кажа, че много ми хареса текста
Моите мисля да са с точно такъв - сбит, ясен и точен, изобщо не ми допада писането на цели поеми в поканите
Естествено, това е само мнение, което се надявам да не засегне никого от съфорумците
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #59 -:
май 10, 2010, 00:45:42 »
Tiama и аз смятам, защото иначе човек трябва да я чете по няколко пъти, за да забележи къде и кога ще е сватбата, те и затова умишлено са написали всичко с думи, а не с цифри, че да ти се запечата в съзнанието, ясно и точно.В БГ не се пише с думи, но все пак мисля нашите да са в такъв изчистен вид. В началото си милех, че ще е нещо хумористично, но на такъв текс ще отива и забавна картичка, а покани от типа, които са със сатенени панделки и камъни някакси не върви, просто трябва да преценяваш къде какво отива.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30