Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 05:59:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3"  (Прочетена 127306 пъти)

svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: април 07, 2010, 13:10:16 »

trinity_vn, честито!!! Мнго леки оставащи месеци give_rose
Боги, аз си купих олио на Chickoи се мажа от време на време. В началните седмици мног ми беше изсъхнала кожата, но сега я осещам по - добре. Имам лек сърбеж по гърдите , но предполагам, че е от разтягането на кожата  crazy.
А аз днес след толкова чудене най - накрая съобщих на работа - сутринта шефа ми ме пита дали съм се оправила дето боледувах и аз реших да не го баламосвам и му казах , а той каза, че е предполагал и се радваше. После на обед нещо казах, че трябва да ям повече и един колега каза: "Ама нали знаеш", че ние не знаем, че си бремнна  pleasantry " много смешно беше - те предполагали, но не смеят да питат  tease
Сега вече съм по - спокойна  blum
Поздрави !
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: април 07, 2010, 13:26:29 »

Аз да си призная, малко взаимствах от темата Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ  blush, но мисля, че и за нас ще е полезно да си го имаме blush

Акушерските месеци са 10 и всеки от тях е с продължителност по 28 дни. В календарни месеци, бременността е с продълзителност 9 1/3 месеца. Бременността се отбелязва в лунарни месеци – mensis lunaris (m. l.)

В началните месеци ембрионът се развива много бързо, поради което възрастта се изчислява от деня на оплождането (концепция). Това е т. нар. концепционна възраст на ембриона.

Яйце: Продукцията на концепцията през първите две седмици след оплождането се означава като яйце. Този период обхваща момента от оплождането до вгнездването на яйцеклетката в маточната стена. През по-голяма част от времето оплодената яйцеклетка е свободно подвижна в маточните тръби и в матката. Изхранването на яйцето става за сметка на хранителните материали, намиращи се в самата клетка.

Ембрион: Този пероид продължава от 3 г. с. до 8 г. с., смятано от деня на овулацията, или 5 до 10 г. с. от първия ден на последната менструация. Ембрионът е с дължина 4 – 5 мм. Сърцето е пропорционално по-голямо, отколкото съответства на размера на тялото. При ултарзвуково изследване може да се открият сърдечните пулсации. Налице е начален стадий на развитие на горните и долните крайници. Започва оформянето на пъпната връв. Ембрионът е с дължина около 22 – 24 мм. Главата му е значително по-голяма в сравнение с размерите на тялото. В този период са оформени ушите и пръстите на крайниците.

Плод: Периодът започва от 9 г. с. считано деня на овулацията. Характерно за този период е, че в плода вече не се оформят нови тъкани, а съществуващите до тогава структури нарастват и узряват.

III лунарен месец: 9 -12 г. с. (считано от първия ден на последната менструация). Дължината на плода е 7 - 9 см. В костите се откриват огнища на вкостяване. Пръстите на крайниците са ясно оформени и личат нокти. Изявени са различията във външните полови белези.

IV лунарен месец: 13 - 16 г. с. Дължината на плода е 13 -17 см и тежи 100 г. Външните гениталии са добре оформени, което позволява да се определи пола чрез ултразвуково изследване. Кожата е нежна и прозрачна.

V лунарен месец: 17 – 20 г. с. Дължината на плода е 25 см., а масата - 300 г. Кожата му губи своята прозрачност и се покрива с нежно окосмяване (лануго). Започва отлагане на подкожна тлъстина.

VI лунарен месец: 21 -24 г. с. Плодът достига маса около 600 г. и дължина – 30 см. Главата е по-голяма, отколкото съответства на размера на тялото.

VII лунарен месец: 25 -28 г. с. Плода достига маса 1000 г и дължина 37 см. Кожата му придобива розов цвят.

VIII лунарен месец: 29 -32 г. с. Дължината на плода е 40 -42 см и тежи 1500 - 1700 г. Подкожната мастна тъкан е по-добре развита.

IX лунарен месец: Средната дължина е 47 см, а масата е около 2500г. Формите на тялото стават по-закръглени поради по-обилното отлагане на подкожна мастна тъкан.

X лунарен месец: В края на този период плода е достигнал пълно развитие и тежи 3000 - 3500 г. и е дълъг 48 – 50 см. Новороденото е с добра жизненоспособност.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: април 07, 2010, 13:27:10 »

И продължението  blush

Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец
Първи триместър (1-ва – 12-та гестационна седмица)
Втори триместър (13-та – 28-ма гестационна седмица)
Трети триместър (29-та – 40-а гестационна седмица)

За да разберете най-лесно и бързо до къде е стигнала бременността ви в лунарни месеци и гестационни седмици, разделете седмицата, в която сте на 4. Полученото цяло число отговаваря на навършения месец, а остатъка на седмица от следващия месец , в която си в момента.
Например ако сте 33 г.с.: 33:4= 8 лунарни месеца (навършени) и 1 седмица, т.е. сте в първата седмица на 9-ти лунарен месец.

Един лунарен месец (28дни) не се равнява на 1 календарен месец (30-31дни).

Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: април 12, 2010, 13:24:22 »

Нещо никакви ви няма  Yes
Да вземете бързо всички да се явите на отчет,че ще има бой,бой  grandpa
Аз вече съм на линия,та ще съм редовна.

Аз съм добре,на док сме на 20ти и тогава ще дам отчет по-подробен.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: април 12, 2010, 14:20:52 »

Аз съм на доктор утре и ще се записвам на ЖК. Вече нямам търпение да видя малкото човече колко е пораснало smile
Иначе тези дни се чувствам по-добре и умората започна да намалява.
На вас в коя седмица ви направиха първоначалните изследвания (кръв, излседване на хормони...), защото аз си мисля, че ми е време вече crazy?
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: април 12, 2010, 14:24:52 »

Хайде да не ме пляска Данитка  blum да си дам отчета и аз

Миналата седмица бяхме на лекар, всичко си е наред, бебето си е добре, расте си, вече сме 3см - да ви кажа прилича ми на току-що излюпено пиленце  tease. Отлепването, което имах не се е увеличило, което е добре, от време на време имам леки болки и не знам на какво се дължи  crazy. На 28.04 съм пак на док и около 15г.с. ще правим БХС. Към 20г.с. и феталната. Миналата седмица пусках и микробиология и днес забравих да проверя резултатите (нали съм патка отвеяна angry)
Е това е от мен  blush
Хайде следващия в редицата   danceg
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: април 12, 2010, 16:26:19 »

Zori83, аз се записах на ЖК в 12г.с. и още същия ден ми пуснаха изследвания.
Щом утре ще се записваш на ЖК, лекарят ще ти каже кога точно да ги направите  good
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: април 14, 2010, 13:22:52 »

Здравейте мамчета...аз бях на село при мама и тати и ми се отрази чудесно почивката...ако не ми беше мъчно за милото изобщо нямаше да си дойда...малко трудно ми понася пътуването, че до там са си бая километри, но после си починах страхотно...Аз утре ще се записвам на ЖК, но незнам дали има вече изследвания, които да не са ми правени...надявам, се само да се разберем с доктора да ми продължи болничния поне до май. Мен все още не е спряло да ме боли корема, нито да ми се гади, но поне имам дни на облекчение. Много ме е страх, че с това лежане, после ще ми е адскитрудно да родя, защото моята сестра ми каза, че там просто си трябват мускули и добри специалисти и наистина минава леко...
Прегледах темичката назад и с радост установих че сме две мамички на 21.10.. Bravo
 :offtopic:Фиама, защо не кажеш на твоя работодател, че ще се върнеш на 3-ия месец, за да ти оправи осигуровките и не му теглиш една после...щом той не е коректен ти би ли искала да работиш при него повече? И аз си останах само с обещанието...даже не ме осигуряват и на реалната ми заплата, но майната им, аз нямам намерение да се връщам след майчинството там...Законът те защитава толкова много, че даже и като се върнеш не могат да те уволнят нито да ти намалят заплатата до навършване на детето на 3 год., освен дисциплинарно. На мен ми излезнаха резултатите от БХС и май всичко е наред, но трябва да ми ги види и лекар, а аз няма да мога да ги покажа утре...
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: април 14, 2010, 13:57:33 »

Хайде и аз да дам отчет: вчера се записах вече на ЖК, лекарката ме прегледа и каза, че всичко е наред и вече сме станали цели 5см  tease и, че съм в 11г.с. и 4 дни. Днес сутринта ходих и до Майчин дом за БХС, а в петък ще си правя кръвните изследвания.
m_eleva19 дано скоро се почувстваш по-добре, че ти доста се измъчи.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: април 15, 2010, 09:03:55 »

Здравейте!
Днес и ходих на преглед. Гледахме вече и ръчички и крачета yahoo - много е вълнуващо. Мехиха ме , назначиха ми изследвания и съм на преглед на 11.05 .  Сега се замислих, че нищо не споменаха са тези специалните изследвания, а и аз забравих да питам  crazy. Иначе съм в 11 г.с.  blum Само кръвното ми беше ниско - 60/90 но толкова рано сутрин и не бях нито яла нито пила, а и не спах много от вълнение...
Поздрави!
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #280 -: април 15, 2010, 09:11:57 »

svetla_ety  - за останалите изследвания ти сама може да отидеш в Майчин дом  и да си направиш изследване за бхс - плащаш таксата долу и горе на 14 етаж даваш кръв - без предварителен час като може и да ядеш преди изследването. Ако нямаш ехографска снимка - също долу на втори етаж правят и с нея се качваш за кръв. Ако си решила да го правиш - едното е 11-12 седмица, а другото възможно е 15-16 седмица. Аз след четене на мнения по форуми и на доктори установих че ранното изследване 11-12 седмица дава по-точни резултати, при по-късното има повече изкривяване. Така че ако решиш направо тръгвай good
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: април 15, 2010, 09:37:16 »

Bravo Светле, много е хубаво че си видяла малкото човече и си добре. А ти за кой специални изследвания говориш?
m_eleva19 , дано скоро се почувстваш по-добре.
Zori83, радвам се че и с вас всичко е наред, да дадеш отчет след кръвните в петък.
И моите резултати от миналата седмица са добри. Но не спира да ми се гади вечер особено, но без  bad
Назначих си час за ФМ в Трета градска за 26.05, вчера звъннах и във Фемина, за час че док. иска там да правим ФМ, но не са из излезли графиците, и ще чакам. Иначе на преглед сме в началото на май. Забравих да кажа, че при миналия преглед кистата не беше пораснала, което най-много ме тревожеше.
Поздрави момичета, ще ви следя.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: април 15, 2010, 13:26:39 »

Момичета, относно осигуровките и майчинството, имам таблица, при която, като си въведете осигурителния доход по месеци, изчислява колко майчинство ще взимате... много подробно изчислява всички удръжки за работника, за работодателя и въобще всичко.Ако някой прояви интерес мога да пратя по имейл.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: април 15, 2010, 20:24:13 »

Здравейте, на нас ни оправиха лаптопа и вече мога да пиша легнала, така че по-често ще влизам....Валка аз се интересувам от тази таблица, моля те пратими я! Днес ходих на контролен и гледахме бебчо един час при д-р Гагова и после се записах на ЖК (много ми допадна доки...акоя накоя мама иска кординати да ми пише на лични) и там пак го гледахме,,,Измерихме му всичко и си е точно за седмицата и беше много пораснало, иначе аз утре ще влезна пак в болница да ме понаблюдават. излезна ми и БХС и там всичко е ОК, Видяхме му гръбнака, ръчичките и крачетата, дали ги свива, мозъка му, нослето абе всичко....само пола не можахме Bravo. то е и рано де...После като отидох при доки и той искаше да го види и започна да ми обяснява, а то неговия видеозон един...и аз само виках да,да, но после за да не си помисли нещо му обясних защо съм толкова апатична.... blum. Пусна ми само Спин, васерман и хепатит, но с моя хемаглобин си мисля че е излишно, но е задължително и най-сетне да ми направят картонче за кръвната група, че ми източиха кръвчицата всеки път да ми взимат...
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: април 16, 2010, 08:09:59 »

Момичета, относно осигуровките и майчинството, имам таблица, при която, като си въведете осигурителния доход по месеци, изчислява колко майчинство ще взимате... много подробно изчислява всички удръжки за работника, за работодателя и въобще всичко.Ако някой прояви интерес мога да пратя по имейл.

valka27 ако може и на мен да ми я пратиш таблицата  give_rose
  И аз да се отчета момичета ама при мене няма нищо ново все още .На лекар ще съм във вторник и тогава ще ви пиша пак. :puppets:Още не знаем какво ще е бебчето ,но другата седмица може би ще разберем,зависи и от това кога ще си запазя час за 4D  Girl_sing
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: