Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:18:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ 5 ча  (Прочетена 124564 пъти)

mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: декември 15, 2009, 17:40:27 »

Ами след вчерашното bad повече не съм, за мое голямо щастие! Явно парфюмите са ми враговете и спирам да се парфюмирвам и на мъжо забраних. Иначе днес ми беше толкова заспало,едвам изкарах работния ден sad...забивах глава в бюрото..едно такова лошо ми беше на корема, ама не ми се е повръщало де..
Има някакъв вирус със силни болки в корема и разтройство, майка го лепнала и така ме е страх и аз да не го прихвана и затова няколко дни няма да ходя вкъщи при нашите... nea
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #46 -: декември 16, 2009, 13:24:09 »

Здравейте момичета! Приветствам ви всички с щастието, което носите в себе си и ви желая една прекрасна и лека бременност!!!

Та да се запиша и аз тук  blush Толкова много се вълнувам, сега се връщам от преглед и зайчето танцуваше нещо, а аз не мога да спра да се усмихвам от един час вече  Girl_hide

Нашия термин е за 1 юли, та не се знае дали няма да попадна и в края на юни, но да видим smile
Активен
rosit@
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: декември 16, 2009, 13:32:32 »

Лелеее КатиНка тичай в другата темичка да ти честитя официално! yahoo
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: декември 17, 2009, 08:19:09 »

Хайде да се отчета и аз най-накрая с преглед. Гледаха ме на видеозон. 14 мм сме "голями". Не сме слушали тоновете. Даде ми снимчица обаче  smile Общо взето не останах доволна от един от уж най-добрите генеколози в града и завеждащ отделение тук. Друго, което ме подразни беше, че ми каза че съм имала право само на 2 безплатни прегледа - този и следващия, и след това се заплащат по 20 лв. girl_impossible Щели сме да се виждаме веднъж месечно и последния месец 2 пъти. Нито ме пита оплаквам ли се от нещо, нито нищо. Май ще го сменям от другия месец  nea
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: декември 17, 2009, 08:27:22 »

Emili85, ти с направление от личния лекар ли отиде на преглед?Защото има два вида направления - на едното направление е отбелязано "тип 1" - с него имаш право на два прегледа и следващото, което трябва да ти издаде пак личния лекар е "тип 9" - то е това с което ще следят цялата ти бременност.
Аз нали имах проблем с направлението, защото личната направо ми даде "тип 9" и доктора ме върна...и то с право според мен, ама аз като не знаех... Ама интересно, как така ще си плащаш? nea

Радвам се, че всичко е наред... give_rose
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: декември 17, 2009, 08:34:51 »

Ами да ти кажа не съм обърнала внимание от кой тип е направлението ми, но при този лекар отвън си пишеше изрично, че бременни с направление имат право на 2 прегледа безплатно и след това се заплаща по ценоразписа  nea
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: декември 17, 2009, 08:39:04 »

Емили, така ти е казал, защото по програма "Майчино здраве" (мисля, че така се казваше) на ЗК, при нормална бременност, ти се полагат само два прегледа безплатни, при рискова мисля, че са 3 или 4. Много зависи от доктора, обаче, сестра ми, докторът, който й следи бременността я е преглеждал поне 4-5 пъти, без да я кара да си плаща.

Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: декември 17, 2009, 08:42:41 »

Ами аз преди 2 години бях бременна и незнам много ли са се променили нещата от тогава,но тогава лекарката, която ми водеше бременността не ми е искала 1 лев за цялата бременност. Всеки път си ме е гледала на видеозон и не съм имала проблеми. Обръщаше ми полагащото ми се внимание. Ама сега кой ме накара да отида при този генеколог  angry да ме пита някой
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: декември 17, 2009, 08:47:28 »

Емили, виж тук

Не знам преди как е било, сега е така. Две ехографски изследвания за цялата бременност. Всеки месец трябва да те мери и т.н., но ехографиите са само това.

Явно предната ти докторка или е била супер разбрана, или просто тогава ЗК е поемала повече неща!
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: декември 17, 2009, 08:56:01 »

Да, това за ехографа го знам, но той каза че имам 2 безплатни прегледа и след това се заплащат, попитах го трябва ли да взимам друго направление, той каза не. Незнам,но мисля че след като се осигурявам не би трябвало да плащам по 20 лв на преглед
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: декември 17, 2009, 09:00:03 »

Хмммммм, интересно, моята кума роди в края на ноември! Тя също не е плащала нито лев по време на консултациите и почти всеки месец я глегаха на ехограф. Плати си веднъж за 3Д или 4Д не съм сигурна, и то при друг лекар. Не зная какви са тези разминавания, но със сигурност трябва да изискваме това, което ни се полага smile
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: декември 17, 2009, 09:01:17 »

Хейййй, мацки!
Аз съм особено пристрастна към тази тема, понеже нали и аз съм септемврийка, макар и 2008-ма.
Имам молба - може ли на лични да ми пратите името и термина си, то за пол е още рано, но поне това инфо да впишем на първа страница. Също и ако имате желания за някакви линкове към полезно инфо? Аз мога и сама да сложа де, но друго си е вие да си кажете......
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #57 -: декември 17, 2009, 11:18:39 »

emili85, защо не се върнеш при старата си докторка ако си била доволна от нея?
На мен лекаря, при който ще се записвам по ЗК, ми написа на бележка изришно да искам направление "тип 9" от личния лекар за да следи цялата бременност. Аз успоредно ходя и при друг лекар в частен кабинет, който се надявам и да ме изражда, но там всичко си се плаща.

Нашите мерки от вчера бяха, че сме 52 мм и имаме 150 удара в минута. За първи път ми пуснаха да чуя сърдечен ритъм /много вълнуващ момент/, преди само казваха, че има такъв, но не го пускаха. Днес ще ходим двамата на частния прием и татето ще види зайчето как танцува /точно като него танцува, с шкембата наляво и дясно се врътка DANCE/
Активен
emili85
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: декември 17, 2009, 11:21:35 »

Точно това мисля да направя. Само ще питам личния дали може пак да ми даде направление, но другия месец  good
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: декември 17, 2009, 11:53:44 »

Извинявайте, че се намесвам във вашата темичка, но emili85, ако един път са ти дали направление за установяване на бременността, следващо личната може да ти даде чак след 45 дни. Аз лично така се прецаках. А иначе Катето ви е подсказала...искайте направление от личния "тип 9" - там се слага отметката, за да може да се запишете на ЖК по ЗК.
Ух, че сте ми слънчави в това зимно време всички.... give_rose
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: