Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 18:04:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7 (Прочетена 156122 пъти)
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #330 -:
януари 23, 2010, 20:06:34 »
Мерси juji. А аз така наравих в крайна сметка, но не се сетих от начало да намажа с жълтък а някъде по средата на печенето. Накрая сложих маково семе и стана супер. Малко и твърда коричката, но като за първи опит съм доволна от себе си
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #331 -:
януари 23, 2010, 21:45:49 »
Привет от мен... момичета днес май всички сме месели и правили питки...аз правих кравай със сирене...
добре се получи *умря циганката дето ме хвалеше* , само малко се напука..
ама навкус я докарах
качвам и снимков материал
2010-01-23_214412.jpg
(44.73 KB, 945x673 - видяно 201 пъти.)
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 607
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #332 -:
януари 23, 2010, 21:56:39 »
Тони даваи рецептата,че каквато съм ламя, потекоха ми лигите,изглежда супер
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #333 -:
януари 24, 2010, 12:31:25 »
Каприз4е и аз като Жужи мажа преди пе4енето с един разбит жълтък+малко разтопено масълце
И още нещо.След като се изпе4е наръсвам я с мъни4ко хладка вода и покривам с кърпа за около 15-20 мин.Става 4удна
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #334 -:
януари 24, 2010, 13:36:55 »
Цитат на: carol в януари 23, 2010, 21:56:39
Тони даваи рецептата,че каквато съм ламя, потекоха ми лигите,изглежда супер
Ето я и рецептата
1 кг брашно ( аз ползвам това което е тип 450)
3 яйца
1 кубче мая
1/2 кофичка кисело мляко
3 с.л. олио
1с.л сол
1 ч. л. захар
В една купа смесвам 2-те яйца и белтъка от третото *жълтъка го запазвам за намазване на кравая от горе*, добавям кис. мляко, олиото,солта и оцета. В канчето разтапям маята с хладка вода и захар и го добавям към сместа с яйцата. След това омесвам меко тесто. Оставям го да си "почине" 30 мин, след което го разделям на 6 топли и отново оставям да си почине около 20 мин.
Взимам една от топките разточвам я, намазвам я с разтопено масло и поръсвам със сирене. След това слагам следващата топка от горе и отново намазвам поръсвам със сирене и слагам третата. След което трите заедно ги правя на роло и ги усуквам и разпъвам...Със следващите три топки по същия начин и ги усуквам на кравайче. Оставям да втаса.. и пека...преди да го сложа във фурната го намазвам с масло и жълтъка.
Добър апетит!!!
1 ч.л оцет
1 канче хладка вода
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 674
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #335 -:
януари 26, 2010, 17:05:04 »
Здравейте ентусиазирани кулинари!!! Има едно нещо, което обичам страшно много и никог ане мога да му устоя - еклерите. Яла съм много видове и съвсем не всички ми харесват. Има едни с мноого вкусен крем . Ако знаете някоя рецепта да ми препоръчате - много искам да мога да си приготвям у дома
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #336 -:
януари 26, 2010, 18:59:01 »
Цитат на: svetla_ety в януари 26, 2010, 17:05:04
Здравейте ентусиазирани кулинари!!! Има едно нещо, което обичам страшно много и никог ане мога да му устоя - еклерите. Яла съм много видове и съвсем не всички ми харесват. Има едни с мноого вкусен крем . Ако знаете някоя рецепта да ми препоръчате - много искам да мога да си приготвям у дома
ето тук можеш да видиш аз как ги правя.ако имаш въпроси ще помагам.не са трудни.
ЕКЛЕРИ
«
Последна редакция: януари 26, 2010, 19:00:40 от gucci
»
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #337 -:
януари 26, 2010, 19:07:47 »
За еклерите-има един страхотен крем, мини еклери Милена са пълни с него. Като домашен ванилов крем, но много лек. Продава се на кг, в Илчовски го има, 28 лева но го ползваш поне 5-6 месеца.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #338 -:
януари 26, 2010, 21:45:44 »
Снощи правих един много вкусен сладкиш. Може би вече е публикувана рецептата. Аз лично я взех от един сайт, но не мога да се сетя в момента от кой. Мъжа ми много много хареса сладкиша
Черен сладкиш (Негърче)
Продукти за блата: 1 яйце, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2-3 ванилии, 2-3 с.л. какао,1 ½ ч.ч. брашно
Продукти за сиропа: 1 масло (250 гр.), 12 с.л. захар, 6 с.л. какао, 8-10 с.л. вода
Приготвяне на блата: Разбива се много добре с миксер яйцето със захарта,прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода. Разбърква се. Добавя се олиото. Отново се разбърква. Накрая се прибавя брашното с разбърканите в него какао и ванилия. Разбива се добре като трябва да се получи гъстота на кексово тесто. Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тортена форма и се пече в предварително загрята умерена фурна ,като наи-добре е първо да се пече на долен реотан и когато набухне,тогава да се включи и горния. Докато се пече не е желателно да се отваря фурната. След като е готов блата се изважда и се оставя да изстине (но не напълно).Надупчва се целия с вилица и се реже на ромбоидчета . Сиропира се с горещия сироп като се внимава сиропа да попива добре навсякъде и най-вече между ромбоидчетата като даже леко ги разтваряме. Оставя се да изстине добре. Отгоре може да се поръси по желание с кокосови стърготини.
Приготвяне на сиропа: Всички продукти се смесват и се слагат да заврат при непрекъснато бъркане,за да не загори.
Да ви е сладко!
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #339 -:
януари 26, 2010, 22:15:29 »
Аз току що направих сладкиша на Гучи и вече половината изчезна
Много хубав стана
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2310
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #340 -:
януари 26, 2010, 22:28:40 »
Бубе, този с майонезата ли?
Щото и аз го направих тази вечер. Готин е, лесен е , обаче е ужасно сладък за моя вкус..... Не че ще остане зян де, ха ха ха.......
Оффф, с това студено време, дето не можем да излизаме с дребен, по цял ден стоя вкъщи и готвя, ужас просто. Айде да се стопля вече, че ще стана като кралски пингвин до месец сигурно.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1738
мрън-мрън, мяу-мяу
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #341 -:
януари 26, 2010, 22:40:13 »
gucci
, може ли да пуснеш рецептата на пилето с ориз и домати? Изглежда страхотно и мъжа ми сигурно ще го хареса. В гювеч ли си го готвила?
Искам и за майонезата да питам нещо - колко грама се слагат?
И последно - може ли с по-ниско маслена майонеза?
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2310
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #342 -:
януари 26, 2010, 22:44:46 »
Аз сложих една кофичка от 200гр майонеза, в оригиналната рецепта е толкова. И моята беше лека майонеза, демек по-ниско маслена, така че - смело.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #343 -:
януари 26, 2010, 22:55:02 »
Да, Ина, точно с него се освиних току-що. Видях, че е 200гр кутийката, ама аз съм фен на Краси и такава взех от тлъстата, хич не ми пука, че не била лека, може пък да успеят да ми станат сега някой дрехи, дето чакат по-дебели времена
Много е добър и става супер бързо - точно за мързели като мен
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #344 -:
януари 27, 2010, 09:38:42 »
Събота и Неделя и аз правих сладкиша с майонеза на Гучи, както и кекса на Мира. Ометоха се за нула време, получиха се страхотни на вкус и вид. Благодаря момичета
Капризче
не е ли много това масло 250 гр.?
Питам, защото този уикенд мисля да разнообразя с твоя сладкиш. А и милото много си пада по сладки неща с шоколад и какао
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines