Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 17:28:33

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 156104 пъти)
 
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: януари 23, 2010, 20:06:34 »

Мерси juji. А аз така наравих в крайна сметка, но не се сетих от начало да намажа с жълтък а някъде по средата на печенето. Накрая сложих маково семе и стана супер. Малко и твърда коричката, но като за първи опит съм доволна от себе си  pardon
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: януари 23, 2010, 21:45:49 »

Привет от мен... момичета днес май всички сме месели и правили питки...аз правих кравай със сирене...
добре се получи *умря циганката дето ме хвалеше* , само малко се напука.. badgirl ама навкус я докарах
качвам и снимков материал


* 2010-01-23_214412.jpg (44.73 KB, 945x673 - видяно 201 пъти.)
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 607



Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: януари 23, 2010, 21:56:39 »

Тони даваи рецептата,че каквато съм ламя, потекоха ми лигите,изглежда супер Bravo
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: януари 24, 2010, 12:31:25 »

Каприз4е и аз като Жужи мажа преди пе4енето с един разбит жълтък+малко разтопено масълце good
И още нещо.След като се изпе4е наръсвам я с мъни4ко хладка вода и покривам с кърпа за около 15-20 мин.Става 4удна
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: януари 24, 2010, 13:36:55 »

Тони даваи рецептата,че каквато съм ламя, потекоха ми лигите,изглежда супер Bravo

Ето я и рецептата smile

1 кг брашно ( аз ползвам това което е тип 450)
3 яйца
1 кубче мая
1/2 кофичка кисело мляко
3 с.л. олио
1с.л сол
1 ч. л. захар

В една купа смесвам 2-те  яйца и белтъка от третото *жълтъка го запазвам за намазване на кравая от горе*, добавям кис. мляко, олиото,солта и оцета. В канчето разтапям маята с хладка вода и захар и го добавям към сместа с яйцата. След това омесвам меко тесто. Оставям го да си "почине" 30 мин, след което го разделям на 6 топли и отново оставям да си почине около 20 мин.
Взимам една от топките разточвам я, намазвам я с разтопено масло и поръсвам със сирене. След това слагам следващата топка от горе и отново намазвам поръсвам със сирене и слагам третата. След което трите заедно ги правя на роло и ги усуквам и разпъвам...Със следващите три топки по същия начин и ги усуквам на кравайче. Оставям да втаса.. и пека...преди да го сложа във фурната го намазвам с масло и жълтъка.
Добър апетит!!!
1 ч.л оцет
1 канче хладка вода
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: януари 26, 2010, 17:05:04 »

Здравейте ентусиазирани кулинари!!! Има едно нещо, което обичам страшно много и никог ане мога да му устоя - еклерите. Яла съм много видове и съвсем не всички ми харесват. Има едни с мноого вкусен крем  . Ако знаете някоя рецепта да ми препоръчате - много искам да мога да си приготвям у дома  tease
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: януари 26, 2010, 18:59:01 »

Здравейте ентусиазирани кулинари!!! Има едно нещо, което обичам страшно много и никог ане мога да му устоя - еклерите. Яла съм много видове и съвсем не всички ми харесват. Има едни с мноого вкусен крем  . Ако знаете някоя рецепта да ми препоръчате - много искам да мога да си приготвям у дома  tease
ето тук можеш да видиш аз как ги правя.ако имаш въпроси ще помагам.не са трудни.
ЕКЛЕРИ
« Последна редакция: януари 26, 2010, 19:00:40 от gucci » Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #337 -: януари 26, 2010, 19:07:47 »

За еклерите-има един страхотен крем, мини еклери Милена са пълни  с него. Като домашен ванилов крем, но много лек. Продава се на кг, в Илчовски го има, 28 лева но го ползваш поне 5-6 месеца.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: януари 26, 2010, 21:45:44 »

Снощи правих един много вкусен сладкиш. Може би вече е публикувана рецептата. Аз лично я взех от един сайт, но не мога да се сетя в момента от кой. Мъжа ми много много хареса сладкиша smile

Черен сладкиш (Негърче)
 
Продукти за блата: 1 яйце, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2-3 ванилии, 2-3 с.л. какао,1 ½ ч.ч. брашно
 
Продукти за сиропа: 1 масло (250 гр.), 12 с.л. захар, 6 с.л. какао, 8-10 с.л. вода
 
Приготвяне на блата: Разбива се много добре с миксер яйцето със захарта,прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода. Разбърква се. Добавя се олиото. Отново се разбърква. Накрая се прибавя брашното с разбърканите в него какао и ванилия. Разбива се добре като трябва да се получи гъстота на кексово тесто. Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тортена форма и се пече в предварително загрята умерена фурна ,като наи-добре е първо да се пече на долен реотан и когато набухне,тогава да се включи и горния. Докато се пече не е желателно да се отваря фурната. След като е готов блата се изважда и се оставя да изстине (но не напълно).Надупчва се целия с вилица и се реже  на ромбоидчета . Сиропира се с горещия сироп като се внимава сиропа да попива добре навсякъде и най-вече между ромбоидчетата като даже леко ги разтваряме. Оставя се да изстине добре. Отгоре може да се поръси по желание с кокосови стърготини.
 
Приготвяне на сиропа: Всички продукти се смесват и се слагат да заврат при непрекъснато бъркане,за да не загори.
 
Да ви е сладко!
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: януари 26, 2010, 22:15:29 »

Аз току що направих сладкиша на Гучи и вече половината изчезна  Girl_hide
Много хубав стана  good
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: януари 26, 2010, 22:28:40 »

Бубе, този с майонезата ли?
Щото и аз го направих тази вечер. Готин е, лесен е , обаче е ужасно сладък за моя вкус..... Не че ще остане зян де, ха ха ха.......

Оффф, с това студено време, дето не можем да излизаме с дребен, по цял ден стоя вкъщи и готвя, ужас просто. Айде да се стопля вече, че ще стана като кралски пингвин до месец сигурно.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу


Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: януари 26, 2010, 22:40:13 »

gucci, може ли да пуснеш рецептата на пилето с ориз и домати? Изглежда страхотно и мъжа ми сигурно ще го хареса. В гювеч ли си го готвила?
Искам и за майонезата да питам нещо - колко грама се слагат?
И последно - може ли с по-ниско маслена майонеза?  blush
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: януари 26, 2010, 22:44:46 »

Аз сложих една кофичка от 200гр майонеза, в оригиналната рецепта е толкова. И моята беше лека майонеза, демек по-ниско маслена, така че - смело.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: януари 26, 2010, 22:55:02 »

Да, Ина, точно с него се освиних току-що. Видях, че е 200гр кутийката, ама аз съм фен на Краси и такава взех от тлъстата, хич не ми пука, че не била лека, може пък да успеят да ми станат сега някой дрехи, дето чакат по-дебели времена  tease
Много е добър и става супер бързо - точно за мързели като мен  danceg
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #344 -: януари 27, 2010, 09:38:42 »

Събота и Неделя и аз правих сладкиша с майонеза на Гучи, както и кекса на Мира. Ометоха се за нула време, получиха се страхотни на вкус и вид. Благодаря момичета give_rose
Капризче не е ли много това масло 250 гр.?
Питам, защото този уикенд мисля да разнообразя с твоя сладкиш. А и милото много си пада по сладки неща с шоколад и какао blum
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines