Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 20:07:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 158307 пъти)
 
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: януари 20, 2010, 12:48:50 »

ее  Гучи, много хубаво че се включваш, така ме зарадва, отдавна искам да направя такова шоколадово сладкишче( яде ми се), а като видях , че си писала, че е и лесно, направо давай рецептата мила danceg
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: януари 20, 2010, 12:52:40 »

 Oh my ... Gucci, това изглежда толкова вкусно  Torte
Бързо, дай рецепта, още в петък ще спретна един, а ако остане време - и питката на Клео може да завъртя  girl_wink

Внимание - 3 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.

Еми да, като показваш такива вкусотии - нормално  tease
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: януари 20, 2010, 12:55:46 »

Гери метни рецептaтa нaсaм.От когa търся толковa шоколaдово-кaкaов слaдкиш Bravo
Шоколадов сладкиш с майонеза
рецептата е на Сладка Хапка от форума Гответе с мен

Нужните продукти са:

1 опаковка майонеза
1 ч.ч. вода

2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. сода

1 шоколад и малко вода и 1лъжица олио

В купа се смесват брашното,захарта,какаото и содата.Към тях се прибавя майонезата и водата и се разбърква хубаво с лъжица до хомогенност.Застилам с хартия за печене в тава и слагам да се пече в предварително загрята фурна за 25 мин на 180 градуса.Сладкиша не трябва да е сух.Дори с моята скапана вурна за 25 мин беше идеален.Изваждаш оставяш да изстине.В купа натрушавам един шоколад и слагам лъжица вода.Включвам на 30 сек в микровълновата.вадя и бъркам да стане хомогенно.Прибавям лъжица олио и по малко вода докато стане лесно за разливане.заливам изстиналия сладкиш и поръсвам с кокосови стърготини.невероятно лесен и невероятно вкусен.Глазурата може да се прави и с масло и шоколад като принципа е слагаш лъжица масло и начупен шоколад и слагаш за 30 сек. в микровелето и после бъркаш докато стане гладка смес.Просто аз нямах масло и в този студ не ми се ходеше до магазина.Може и с мляко ако нямаш масло.
Пробвай наистина е лесен много шоколадов и много вкусен.

« Последна редакция: януари 23, 2010, 19:36:28 от gucci » Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: януари 20, 2010, 12:57:47 »

уау, а майонезата не се ли усеща( малко глупва въпрос, ама нещо не си го представям)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: януари 20, 2010, 12:58:42 »

въобще не се усеща.аз сложих на Олинеза.В рецептата пише безсолна ама моята си е солена и нямаше проблем.Аз да си призная не съм виждала безсолна майонеза.И аз се чудех но ако незнам че в рецептата я има никога не бих казала че я има.Пробвайте я няма да съжалявате.Прави се за 30 минути.
« Последна редакция: януари 20, 2010, 13:00:40 от gucci » Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: януари 20, 2010, 13:07:18 »

Гери,блaгодaря ти.Ще се пробвa непременно.И aз се о4удих зa мaйонезaтa,но щом кжзвaш,4е не се усещa.Предполaгaм,4е нaистинa е вкусно *YAHOO*И кaкто кaзвaш зву4и много лесно pardon
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #306 -: януари 20, 2010, 13:40:20 »

Гери, стахотно си сготвила Bravo
В събота ще направя Цветния кекс на Клео, а в неделя твоя шоколадов сладкиш smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #307 -: януари 20, 2010, 14:16:08 »

А на мен вчера ми беше досна кофти ден от към  готвене , каквото захванех окепазих го .Направих шкембе - чорба стена отврат гъста и една никъква.Видях ,че това чудо аз няма да го ям и реших да си приготвя макарони на фурна и там претърпях пълно фиаско.Та за днес една изпитана рецепта- панирана мерлуза в много специална марина /всеки който я е опитал останал възхитен ,а кумата ми не яде риба ,но тази си я хапна ,че и рецептата поиска/ ,салатка с риба тон, марула и мариновани червени чушки и картофена салатака ,а имам и мариновано сиренце от форума гответе с мен  взех рецептата ,та ако не ме мързи довечара ще снимам ,та малко да се подмажа на съпруга след сношното фиаско  smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #308 -: януари 20, 2010, 15:16:59 »

 Гучи задължително ли е ползването на хартия за печене за сладкиша с майонеза? Защото аз такова чудо нямам sad Пък ме мързи да ходя до по-големите магазини само за него.

Може ли да се замени с фолио за печене?
Или да намазня, а после да поръся с брашно тавичката?
juji [/color]  good това мариновано сиренце звучи чудесно. Аз каквато съм винарка, веднага си го представих с хубаво червено вино и любимия човек heart
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: януари 20, 2010, 15:18:36 »

мимка може да ползваш и намазняване на тавичката и след това поръсване с брашно.Така е в оригиналната рецепта.Аз защото почти винаги ползвам хартия за печене затова нея написах.Може и фолио за печене.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #310 -: януари 20, 2010, 15:21:55 »

gucci благодаря за бързия отговор smile
После на форумската среща ще споделя как съм се справила smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: януари 20, 2010, 15:23:39 »

този път на форумската среща ще ви направя и донеса от това сладкишче.Направо се влюбих в него.Сигурно ви надух главата но скоро време не бях яла нещо толкова вкусно.А и вече ми е писнало от купешките сладкиши дето на нищо не приличат.
ее  Гучи, много хубаво че се включваш, така ме зарадва, отдавна искам да направя такова шоколадово сладкишче( яде ми се), а като видях , че си писала, че е и лесно, направо давай рецептата мила danceg
Руми радвам се че съм ви липсвала.тези дни доста готвя.Ама айде да не досаждам по нататък ще пускам и рецепти.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #312 -: януари 20, 2010, 15:23:51 »

Цитат
juji [/color]  good това мариновано сиренце звучи чудесно. Аз каквато съм винарка, веднага си го представих с хубаво червено вино и любимия човек heart
Аз ще ти дам рецептата а ако мога и снимка по късно ще пусна
става с моцарела крема сирене и нашенското саламурено
Ето рецептата на Сладка хапка
1/4 ч.ч екстра-върджин зехтин
1 ч.л. мащерка
1ч.л. риган
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол (аз ползвах кафява сол)

Зехтинът и подправките се поставят в съд с капак и се разклащат добре, за да се смесят. В същия съд се поставят топченцата моцарела. Ако не разполагате с моцарела на малки топчета, може да нарежете на хапки една стандартна топка. Отново се разклаща и се оставя за 1 нощ в хладилника.

Тъй като от ниската Т в хладилника зехтинът стяга, можете да сложите към него и 1 л. олио или да извадите маринованите топчета малко по-рано - от стайната температура той ще се втечни отново.

Със същата марина може да приготвите и крема сирене. Топченцата се оформят с помощта на специална резачка, която е принципно за плодови салати, или с помощта на две лъжички.

« Последна редакция: януари 20, 2010, 15:25:34 от gucci » Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: януари 20, 2010, 15:30:54 »

този път на форумската среща ще ви направя и донеса от това сладкишче.Направо се влюбих в него.Сигурно ви надух главата но скоро време не бях яла нещо толкова вкусно.А и вече ми е писнало от купешките сладкиши дето на нищо не приличат.Руми радвам се че съм ви липсвала.тези дни доста готвя.Ама айде да не досаждам по нататък ще пускам и рецепти.
ее блазя им на форумците от Варна, а за хората от другите градове sad
и аз не ям купешки неща, а пък ме и домързява и ти завиждам благородно. пускай по някоя снимка, така ме мотивираш и аз да правя вкусотии, най-вече защото изглеждат много апетитно и ми се прияжда smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #314 -: януари 20, 2010, 15:34:42 »

juji и на теб много благодаря мила. Веднага включвам сиренцето в съботно-неделното ни угояване smile
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines